Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια καλησπέρα, μου εχει κανει κατι ντριμπλες η elpedison με τον τελικό λογαριασμό και με εχει χαζεψει.. χρειάζομαι την βοηθεια σας ..

Ενω υπήρχε λογαριασμός χρεωστικός 78,22 € με χρεώσεις μεσα Ερτ & Δήμου κανονικά, μου εκδόσανε πιστωτικό λογαριασμό -70,47 € και καπάκι εκδόσανε τον τελικό 84,40 €  (7,75 € υπολοιπο + 76,65 € ) στους οποίους μεσα δεν υπάρχει χρεωση Δήμου & ερτ...

Τι γινεται ? μπορειτε να δειτε αν ειναι σωστες η χρεώσεις και τι γινεται με δημο ερτ που ειναι κενά ??? 

ευχαριστώ

Επεξ/σία από tounion
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 hours ago, tounion said:

παιδια καλησπέρα, μου εχει κανει κατι ντριμπλες η elpedison με τον τελικό λογαριασμό και με εχει χαζεψει.. χρειάζομαι την βοηθεια σας ..

Ενω υπήρχε λογαριασμός χρεωστικός 78,22 € με χρεώσεις μεσα Ερτ & Δήμου κανονικά, μου εκδόσανε πιστωτικό λογαριασμό -70,47 € και καπάκι εκδόσανε τον τελικό 84,40 €  (7,75 € υπολοιπο + 76,65 € ) στους οποίους μεσα δεν υπάρχει χρεωση Δήμου & ερτ...

Τι γινεται ? μπορειτε να δειτε αν ειναι σωστες η χρεώσεις και τι γινεται με δημο ερτ που ειναι κενά ??? 

ευχαριστώ

Μήπως στο λογαριασμό πριν από αυτούς τους 2 έχεις χρεωθεί το σύνολο των 733 κιλοβατωρών;

Γιατί ο πιστωτικός αφαιρεί χρεώσεις για 733 κιλοβατώρες και ο τελικός τις προσθέτει εκ νέου για 733 πάλι και απλά διορθώνει το Γενάρη 01/01/2024-24/01/2024 από τιμή 0.11813 σε 0.13701.  Κάλλιστα θα ήταν αρκετή μια εγγραφή στον τελικό "Μείον έναντι" 🤣

Ακόμη δεν έχω κάνει την αίτηση αλλαγής, μίλησα με teleraise λογικά βλ clickenergy.gr και μου ανέφεραν απλώς τα 50 ευρώ που ισχύουν ούτως η άλλως και απευθείας στην Elpedison.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tounion είπε

Πω πω σπαζοκεφακια η elpedison.

Τι καταλαβαίνω εγώ (με επιφύλαξη):

Χρονικά (άσχετα που έχουν ίδια ημερομηνία έκδοσης) προηγείται ο -70,47 €. Σου λέει αυτός ο λογαριασμός ότι σου ακυρώνει όλες τις χρεώσεις που σου έχει κάνει για το ρεύμα στο διάστημα 30/11/2023 - 24/01/2024. που σε έχει χρεώσει με 0,11813€/kWh τον Ιανουάριο λανθασμένα. 

Και μετά έρχεται με τον λογαριασμό 76,65 € και σε χρεώνει με την σωστή τιμή Ιανουαρίου. Επειδή  ο προηγούμενος χρέωσε κανονικά τα δημοτικά τέλη μέχρι και 24/01/2024 δεν χρειάζεται να σου χρεώσει ξανά δημοτικά τέλη.

Εαν και πολύ μπεδευτικός, με επιφύλαξη ξαναλέω μου φαίνεται σωστός (ας μας πούνε και άλλοι).

Προσοχή: Το κάνετε και άλλοι αυτό το λάθος! Αν και τα στοιχεία είναι μαυρισμένα κάποιος μπορεί να πάει το ποντίκι πάνω στα στοιχεία και να κάνει αντιγραφή. Πριν ανεβάσουμε κάνουμε εκτύπωση->εκτύπωση σαν pdf και ανεβάζουμε αυτό το pdf.

Επεξ/σία από fotis1997
  • Like 3

8 ώρες πριν, ekrepali είπε

Για κοίτα μήπως είχε έρθει απάντηση και στην αίτηση που έκανες πριν 3 χρόνια. 🤣

Βασικά παίρναν και τηλ αλλά το ξέχασα και είχα μπλοκαρισμένο τον αριθμό 😁

• Haha 1

Καλησπέρα παιδιά! Έχει έρθει σε κανέναν elpedison λογαριασμός εκκαθαριστικός, εξ αναβολής από τον Φεβρουάριο; ρωταω γιατί όταν μίλησα μαζί τους που ήρθε έναντι απλός, μου είπαν ότι για τον Μάρτιο θα λάβουν υπόψη τις μετρήσεις του Φεβρουαρίου. Απλά σήμερα ξανακαλεσα και μου είπαν ότι ενώ υπάρχει αυτή η οδηγία, καλού κακού να βάλω μέτρηση κανονικά όπως βάζω. Τι να κάνω; ευχαριστώ! 

2 ώρες πριν, tounion είπε

ευχαριστώ

Τα ίδια και η elin. Μου ήρθε την Πέμπτη εκκαθαριστικός λογαριασμός (-25 ευρώ), σημερα δέχθηκα email ότι έχει γίνει λάθος και θα στείλουν καινούργιο, τον έστειλαν μετά από λίγες ώρες, πάνω γράφει πιστωτικός και κάτω αναγραφει 15,31 ευρώ, τηλεφωνικό κέντρο για θέματα λογαριασμών "έχει φόρτο εργασίας" μου είπαν και περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο.

Προσπαθώ να καταλάβω τι έχει γίνει και δεν μπορώ. Ειλικρινά, χειρότερα και από λογαριασμούς cosmote.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά η nrg μου επέστρεψε την συνέπεια του τελικού έπειτα από μακρόσυρτη αλληλογραφία μέσω ΡΑΕ.<_<

Επεξ/σία από revmatopliktos
  • Like 3
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/3/2024 στις 3:49 ΜΜ, korakios είπε

μήπως ήσουν παλιότερα στον Ήρων ? αποκλείεται να έπαιξε περίεργο σενάριο

edit εννοώ αν είχες βάλει παλιά πάγια εντολή

ουδέποτε. Νέος πελάτης, και ο λογαριασμός ήταν πρώτος+εκκαθαριστικός τελευταίος, αφού άλλαξα πάροχο.

είχα πει στον αντιπρόσωπο να ενεργοποιήση πάγια εντολή (στην τηλεφωνική αίτηση) και είχα κλικάρει την ενεργοποίηση της πάγιας στο my.heron.gr, αλλά ουδέποτε έδωσα # κάρτας ή λογαριασμού. Το είχα απορία μάλιστα "μα πως διάολο θα με χρεώσουν αφού δεν έχω δώσει νούμερο?".

Ανακεφαλαίωση περί ΗΡΩΝ

9/1/24 φεύγω από ΗΡΩΝ---> Volton
30/1/24 εκδίδεται λογαριασμός για το διάστημα που ήμουν στον ΗΡΩΝ, "ξεχνώντας" το 50άρι δώρο.
9/2/24 λαμβάνω τον λογαριασμό (ή τεσπα τότε τον πήρα χαμπάρι στα email μου)
την ίδια μέρα τους τηλεφωνώ, "δεν  έχουμε ακόμα εικόνα γιατί μόλις βγήκε ο λογ"
12/2/24 ξανατηλεφωνώ, "θα το κοιτάξουμε"
20/2/24 γραπτή ενημέρωση από μένα ---> ΗΡΩΝ για το ίδιο θέμα
22/2/24 απάντηση "το έχουμε δει και το κοιτάμε"
28/22/24 με χρέωσαν στην πιστωτική μου χωρίς να έχω δώσει ποτέ νούμερο, το λάθος ποσό.
29/2 /24 καταγγελία στο myRAE για την παράληψη του 50ευρου, χωρίς να έχω πάρει χαμπάρι το από πάνω.
2/3/24 χεστήριο email για το θέμα της πιστωτικής.
5/3/24 απάντηση στο myRAE για το 50άρικο, ότι μου έχουν βγάλει 55,33πιστωτικό, το οποίο θα λάβω "σε 20 εργάσιμες"
6/3/24 απάντηση στο χεστήριο email για το νούμερο της πιστωτικής "το κοιτάμε".

Εγώ σήμερα/αύριο θα ανοίξω καινούρια καταγγελία για το νούμερο της πιστωτικής. Και εννοείται θα εμπλέξω τράπεζα, GDPR, και ότι άλλο μπορώ.

Επεξ/σία από kacey
  • Like 3

2 ώρες πριν, revmatopliktos είπε

Τελικά η nrg μου επέστρεψε την συνέπεια του τελικού έπειτα από μακρόσυρτη αλληλογραφία μέσω ΡΑΕ.<_<

Εγώ είμαι σε αναμονή, το κείμενο του ekrepali copy, αλλά έχει πληρώθη ο τελικός λογαριασμός και είμαι volton τωρα.

Εσύ είσαι ακόμα σε αυτούς? Πώς έγινε η επιστροφή?

29 λεπτά πριν, koriosg4 είπε

Εγώ είμαι σε αναμονή, το κείμενο του ekrepali copy, αλλά έχει πληρώθη ο τελικός λογαριασμός και είμαι volton τωρα.

Εσύ είσαι ακόμα σε αυτούς? Πώς έγινε η επιστροφή?

Έχω αλλάξει πάροχο . Όταν βγεί ο έκτακτος πιστωτικός λογαριασμός δίνεις ibank για κατάθεση. 

3 hours ago, revmatopliktos said:

Κλασικά, πράγματα... στην αρχή πουλάνε εξυπνάδες, μετά συμβουλεύονται το νομικό τμήμα και λακίζουν. Ο ΗΡΩΝ αναγκάστηκε να αλλάξει τη διατύπωση των όρων μετά απ'τα απανωτά αιτήματα που έγιναν από αυτό το forum... αλλά και πάλι καταχρηστικοί είναι. Ακόμα κι αν ο πάροχος δεν ενδώσει μέσω ΡΑΕ... υπάρχει κι ο ΣτΚ.

2 hours ago, kacey said:

28/22/24 με χρέωσαν στην πιστωτική μου χωρίς να έχω δώσει ποτέ νούμερο, ".

Εγώ σήμερα/αύριο θα ανοίξω καινούρια καταγγελία για το νούμερο της πιστωτικής. Και εννοείται θα εμπλέξω τράπεζα, GDPR, και ότι άλλο μπορώ.

Πώς έγινε αυτό; Είχες δώσει ποτέ τον αριθμό της πιστωτικης σε παλιά παροχή;

Εγώ εκνευρίστηκα με το σύστημα που έχουν για τη πάγια κάρτα στο myheron... απαράδεκτο να μη μπορεί ο χρήστης να τη διαγράψει. Αναγκάστηκα να στείλω γραπτό αίτημα με τα στοιχεία της κάρτας για να τη σβήσουν χειροκίνητα, και πάλι πέρασε ένας μήνας και τελικά ξεμπέρδεψα μέσω myrae. Και στο τηλέφωνο μου έλεγαν να μην ανησυχώ αφού ο λογαριασμός είναι πληρωμένος κι έχω αποχωρήσει. Τι να μην ανησυχούσα... με τόσο χάλια μηχανογράφηση που έχουν, αν έβγαζαν κατά λάθος κάνα λογαριασμό θα τραβούσε λεφτά.

4 hours ago, kacey said:

28/22/24 με χρέωσαν στην πιστωτική μου χωρίς να έχω δώσει ποτέ νούμερο, το λάθος ποσό

Αυτό σηκώνει και μήνυση!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανα αιτηση σε Ηρων, υποψιασμενος για το χαμο που θα γινει αν πανε να φανε το 50ρικο. Μια γρηγορη ερωτηση ομως, για την ολοκληρωση της αλλαγης παροχου πρεπει να περασει ο ΔΕΔΔΗΕ για να δωσει τις τελικες μετρησεις και στους 2 (πρωην και επομενο)? Και μονο αφου γινει αυτο, τοτε προχωραει και η αλλαγη εκπροσωπησης? Αν ναι, που ειναι και λογικο, γιατι ο επομενος παροχος ζηταει να του δωσουμε εμεις ενδειξεις (ειτε χειροκινητα ειτε με φωτο) ? Που θα τις χρησιμοποιησει?

Επεξ/σία από petrox21

55 λεπτά πριν, petrox21 είπε

Εκανα αιτηση σε Ηρων, υποψιασμενος για το χαμο που θα γινει αν πανε να φανε το 50ρικο. Μια γρηγορη ερωτηση ομως, για την ολοκληρωση της αλλαγης παροχου πρεπει να περασει ο ΔΕΔΔΗΕ για να δωσει τις τελικες μετρησεις και στους 2 (πρωην και επομενο)? Και μονο αφου γινει αυτο, τοτε προχωραει και η αλλαγη εκπροσωπησης? Αν ναι, που ειναι και λογικο, γιατι ο επομενος παροχος ζηταει να του δωσουμε εμεις ενδειξεις (ειτε χειροκινητα ειτε με φωτο) ? Που θα τις χρησιμοποιησει?

Δεν χρειάζεται να περάσει ο ΔΕΔΔΗΕ η φωτογραφία που θα δώσεις στον νέο παρόχο θα την πάρει και ο παλιός και θα βγάλει τελικο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...