Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έκανα αίτηση να πάω ελιν.Στα δικαιολογητικά μου ζήτησαν και φωτό με ένδειξη.Θα πρέπει και στον ηρων να στείλω ένδειξη για τελικό,η όχι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 λεπτά πριν, iliata2410 είπε

Έκανα αίτηση να πάω ελιν.Στα δικαιολογητικά μου ζήτησαν και φωτό με ένδειξη.Θα πρέπει και στον ηρων να στείλω ένδειξη για τελικό,η όχι;

Όχι θα πάρει από ΔΕΔΔΗΕ αυτή που θα στείλεις στην ελιν.

Αναφορά σε κείμενο

3 λεπτά πριν, favou2000 είπε

Όχι θα πάρει από ΔΕΔΔΗΕ αυτή που θα στείλεις στην ελιν.

αυτοι στο τηλέφωνο βέβαια με ειπαν και ενα ψεμα,οτι βγαζουν καθε μηνα εκκαθαριστικό δεν βγαζουν τετραμηνιαιο.Αφου ο νομος το λεει ξεκαθαρα οι λογαριασμοι ειναι 3 εναντι και εναν εκκαθαριστικο.πως ειναι δυνατον

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, korakios είπε

2 μέλη ποστάρανε λογαριασμό και δείχνει οτι τη βάζουν προκαταβολικά

Καλύτερα όμως να φύγει , μια στραβή να κάτσει και δεν πληρώσει έναν έναντι θα χάσει μέχρι και τον επόμενο εκκαθαριστικό τη συνέπεια

@Sayonaras +1 μέλος.... Και εμένα μου την πέρασαν προκαταβολικά την συνέπεια στον λογαριασμό.  Πες του φίλου σου όμως να την κάνει από το πράσινο τους ASAP, για τους λόγους που είπε ο korakios.

Αν θέλει να αλλάξει εταιρεία ή χρώμα, πρόταση μου είναι να φύγει σταδιακά και όχι αμέσως, για να μην χάσει τη συνέπεια του τελευταίου λογαριασμού (γιατί να μπλέξει με καταγγελίες σε rae κλπ ;).

Εγώ δηλαδή πήγα πρώτα στο κίτρινο Value Simple που δεν έχει την απαίτηση για συνέπεια . Μόλις ολοκληρωθεί η μετάβαση και έρθει ο πρώτος "κίτρινος" λογαριασμός τότε θα δω για το που, πότε και αν θα "σαλπάρω¨ . 

Επεξ/σία από yiankap
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, iliata2410 είπε

αυτοι στο τηλέφωνο βέβαια με ειπαν και ενα ψεμα,οτι βγαζουν καθε μηνα εκκαθαριστικό δεν βγαζουν τετραμηνιαιο.Αφου ο νομος το λεει ξεκαθαρα οι λογαριασμοι ειναι 3 εναντι και εναν εκκαθαριστικο.πως ειναι δυνατον

Δεν είπαν ψεμα, βγάζουν όντως εκκαθαριστικό αν δώσεις εσύ ένδειξη (είναι μια από τις ελάχιστες εταιρείες που το κάνουν). Αν δεν δώσεις εσύ ενδείξεις, φυσικά θα βγάλουν έναντι. Οπότε μπορείς να δεις αν σε συμφέρει να δώσεις ή όχι, ανάλογα με τις καταναλώσεις σου (πχ εμένα τον Ιανουάριο πέρυσι δεν με συνέφερε να δώσω γιατί είχα μεγάλη κατανάλωση, έτσι το άφησα μέχρι να δώσει ο ΔΕΔΔΗΕ και να "απλωθούν" οι κιλοβατώρες). 

4 ώρες πριν, juanjk είπε

Λέω να μην περιμένω και να τον κάνω τελικό αφού κάνω κατανάλωση πλέον 350-400/μήνα.

Νομίζω πρέπει να προσέξεις το θέμα της συνέπειας - αν το πρόγραμμα σου έχει, δεν ξέρω τα προγράμματα του Ήρωνα. Πάντως δεν αποδίδει συνέπεια μετά τον τελικό - ο @ekrepaliτα ξέρει αυτά καλά 

Επεξ/σία από marinna
  • Like 1

1 hour ago, iliata2410 said:

Έκανα αίτηση να πάω ελιν.Στα δικαιολογητικά μου ζήτησαν και φωτό με ένδειξη.

Θα πρέπει και στον ηρων να στείλω ένδειξη για τελικό,η όχι;

Για την ένδειξη που θα δώσεις στην Ελίν, θα ενημερωθεί η ο ΗΡΩΝ απ'τον ΔΕΔΔΗΕ και θα βγάλει τελικό.

Επίσης εάν είναι ανοιχτή η καταχώρηση έναντι ένδειξης στο myheron, δώσε κι εκεί. Γιατί ο ΗΡΩΝ έχει τη κακή συνήθεια να βγάζει έναντι πρώτα και να καθηστερεί τον τελικό ως και 2 μήνες. Οπότε καλύτερα να βγεί έναντι με τη δική σου ένδειξη παρά να σου βγάλουν έναντι κατά προσέγγιση.

5 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Επίσης εάν είναι ανοιχτή η καταχώρηση έναντι ένδειξης στο myheron, δώσε κι εκεί. Γιατί ο ΗΡΩΝ έχει τη κακή συνήθεια να βγάζει έναντι πρώτα και να καθηστερεί τον τελικό ως και 2 μήνες. Οπότε καλύτερα να βγεί έναντι με τη δική σου ένδειξη παρά να σου βγάλουν έναντι κατά προσέγγιση.

δυστηχως δεν εινα ανοιχτο το μετρα μονο σου.Αυτο τωρα πως μεταφραζετε;μεχρι να βγαλουν τελικο εγω δεν μπορω να αλλαξω παροχο;η απλα μπορω ,και θα καθυστερησουν τον τελικο λογαριασμο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, yiankap είπε

να φύγει σταδιακά

Σας ευχαριστώ όλους παρά πολύ για την βοήθεια. Με γνώμονα ότι έχει υψηλές καταναλώσεις πάνω από 600kwh τον μήνα και φοβάται μην γίνει κάτι και ανέβει η τιμή της kwh του πρότεινα και έκανε αίτηση για το μπλε της πρωτέργια το value safe. Δεν έχει συνέπεια και είναι η kwh κάτω από τα 10 λεπτά. Το είδα που το έχουν προτείνει και παλιά εδώ σαν ένα από τα καλύτερα μπλε ειδικά για υψηλές καταναλώσεις.

Επεξ/σία από Sayonaras

12 minutes ago, iliata2410 said:

δυστηχως δεν εινα ανοιχτο το μετρα μονο σου.Αυτο τωρα πως μεταφραζετε;μεχρι να βγαλουν τελικο εγω δεν μπορω να αλλαξω παροχο;η απλα μπορω ,και θα καθυστερησουν τον τελικο λογαριασμο;

Πάροχο αλλάζεις όποτε θες... στείλε αύριο αίτηση στην Ελίν. Μόλις γίνεις πελάτης της Ελίν, παύεις να είσαι πελάτες ΗΡΩΝ. Απλά ο ΗΡΩΝ τη τελική ένδειξη μπορεί να τη τιμολογήσει μετά από ένα μήνα ή μετά από 2 μήνες. Αυτό σου λέω... ότι καθυστερούν να εκδώσουν λογαριασμούς. Αν ανοίξει τα μέτρα μόνος σου, δώστους ένδειξη... ώστε να μη κάνουν καμιά βλακεία και εκδώσουν έναντι κατα προσέγγιση με μεγαλύτερη κατανάλωση από αυτή της τελικής ένδειξης.

• Like 1

7 ώρες πριν, alexispapanikolaou είπε

Ερώτηση για δυνατούς λύτες:

Έστω ότι τον πρώτο μήνα είμαι στον πάροχο Χ, τον επόμενο μήνα γίνεται αλλαγή στον πάροχο Ψ. Πώς θα γίνει η επιστροφή στον πάροχο Χ τον τρίτο μήνα, καθώς δεν έχει εκδοθεί λογαριασμός από τον δεύτερο πάροχο;

Υγ: στην περίπτωση που αρκεί βεβαίωση εκπροσώπησης:

Α. Ποια η διαδικασία έκδοσης της;

Β. Πόσο καιρό χρειάζεται να εκδοθεί;

Αφού έκανα την διαδικασία αλλαγής στον αρχικό πάροχο(elpedison) χρησιμοποιώντας λογαριασμό του ίδιου παρόχου, καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμα ο λογαριασμός του ενδιάμεσου παρόχου(volton), μετά από λίγες ώρες με ενημέρωσαν ότι σύμφωνα με νέες οδηγίες πρέπει να εκδοθεί ο λογαριασμός από τον ενδιάμεσο πάροχο(volton) και ότι μάλλον θα κολλήσει η διαδικασία είτε στον έλεγχο του ΔΕΔΔΗΕ, είτε του παρόχου(elpedison). Βέβαια, αυτή είναι η γνώμη της υπαλλήλου (μάλλον δεν έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχη περίπτωση τουρισμού;))

Το ερώτημα που προκύπτει είναι:

Πρακτικά, πώς μπορούν να γίνονται αλλαγές ανά πάροχο χωρίς να υπερβαινεται το χρονικό όριο του μήνα και άρα τα όποια κόστη προκύπτουν;

14 λεπτά πριν, ekrepali είπε

ανοίξει τα μέτρα μόνος σου, δώστους ένδειξη... ώστε να μη κάνουν καμιά βλακεία και εκδώσουν έναντι κατα προσέγγιση με μεγαλύτερη κατανάλωση από αυτή της τελικής ένδειξης.

Δυστυχώς κάθε 25 μέχρι 28 το ανοίγουν.Εγω αύριο πάντως καταθέτω τα δικαιολογητικά στην ελιν με την ένδειξη,και θα δούμε τι θα γίνει.Δεν ξέρω αν μπορώ τηλέφωνικα στον ηρωνα να δοσω την ένδειξη 

Εχω κλεισει πλεον μηνα στην ελπε (ημουν βολτον πριν) κ σκεφτομαι να ξαναπαω τωρα βολτον!

2 ερωτησεις:

1) θα χω θεμα με την edenred, την οποια δε μ εχουν στειλει ακομα;; φοβαμαι μην τη χασω

2) αν φυγω θα εκδοθει απευθειας τελικος στην ελπε, αν δε προλαβει να ρθει κανας εναντι. Στον τελικο λογικα δε θα μου χρεωνουν την εγγυηση ε;

Τελικά σε Ελπέ (και για όσους είναι σε παρόμοια φάση) τα τυχόν πιστωτικά υπόλοιπα που έχετε από προηγούμενη εκπροσώπηση για να συνυπολογιστούν στην επόμενη θα πρέπει να τους το ζητήσετε, δεν πάνε αυτόματα. (έτσι μου είπαν από την εξυπηρέτηση πελατών μέσω τσατ).
Kαι σε κάθε νέα εκπροσώπηση θα πρέπει να μπαίνει εκ νέου και η πάγια εντολή.

• Like 1

5 ώρες πριν, ^_NikitaS_^ είπε

Εμένα η ΔΕΗ που έκανα online την αίτηση να πάω σε αυτήν, δε μου ζήτησε εγγύηση. 

Η υπάλληλος της ΔΕΗ στο κατάστημα της περιοχής μου είπε ότι δεν πληρώνεις εγγύηση μόνο αν έχεις και άλλη παροχή(χωρίς οφειλές) στο όνομά σου .

• Confused 1

1 hour ago, Demetroula said:

Τελικά σε Ελπέ (και για όσους είναι σε παρόμοια φάση) τα τυχόν πιστωτικά υπόλοιπα που έχετε από προηγούμενη εκπροσώπηση για να συνυπολογιστούν στην επόμενη θα πρέπει να τους το ζητήσετε, δεν πάνε αυτόματα. (έτσι μου είπαν από την εξυπηρέτηση πελατών μέσω τσατ).
Kαι σε κάθε νέα εκπροσώπηση θα πρέπει να μπαίνει εκ νέου και η πάγια εντολή.

Στελνουμε email σωστα? Εχουμε το email?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...