Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, pananton είπε

ερώτηση… πρώην πελάτης Volton είχα πάρει δώρο 500 kwh αλλά λογαριασμός δεν εκδόθηκε ποτέ μέχρι που πήγα ΕΛΠΕ. τώρα όπου να ναι θα εκδοθεί λογαριασμός από ΕΛΠΕ και ψάχνω τα επόμενα βήματα… που λέτε να πάω; αν πάω ξανά Volton θα μου ξαναδώσουν το δώρο του πρώτου μήνα με τις 500 kwh δεδομενου ότι το πήρα σαν πρώην πελάτης; λένε για νέες αιτήσεις που ουσιαστικά είναι νέα αίτηση αφού εδώ και ένα μήνα ανήκω στην ΕΛΠΕ…

Volton ναι, εγώ είμαι ήδη στο δεύτερο πέρασμα αφού έχω ήδη κάνει δυο φορές το δρομολόγιο ΕΛΠΕ -> Volton και πάλι πίσω.

Θεωρείσαι νέος πελάτης κανονικά.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, efkola είπε

Σκέφτομαι volton, elpedison ή ΔΕΗ.

Από αυτές μόνο η volton δε ζητάει εγγύηση.

και ελπε αν βάλεις πάγια δε θα χρεωθείς , έχασες και τα έξτρα 35€ δώρου , ίσως παίζει ακόμα το 20ρικο Σκλαβενίτη απο μέλη εδώ

4 λεπτά πριν, efkola είπε

Αυτή τη στιγμή ο μετρητής μου γράφει 53.350kwh περίπου και η επόμενη καταμέτρηση είναι 10/5/2024.

Είναι λάθος η σκέψη να δηλώσω ως ένδειξη μετρητή τις 53.100kwh στη νέα εταιρεία (ζητούν να τους δώσω μέτρηση πριν γίνω πελάτης) ούτως ώστε να χρεωθώ με πολύ χαμηλότερη χρέωση σε σχέση με την υπέρογκη χρέωση της nrg;

παίζει να σου ζητήσουν φωτό ή να σκάσει ΔΕΔΔΗΕ για καταμέτρηση

• Like 2

Μόλις μου απάντησε ο ΗΡΩΝ (μέσα στο myΡΑΕ, στην καταγγελία μου) ότι εξέδωσαν "έκτακτο πιστωτικό λογαριασμό 55,37€)" για το 50ευρω δώρο που "ξέχασαν" να πιστώσουν στον πρώτο λογαριασμό, που υπενθυμίζω ήταν αρχικός+τελικός εκκαθαριστικός. Δεν μου έχουν πει πως θα τα πάρω, περιμένω για αυτό.

Και φυσικά περιμένω να μου πουν πως βρήκαν τον αριθμό της πιστωτικής μου που ουδέποτε τους έδωσα και την χρέωσαν με το (καταρχάς λάθος) ποσό...

• Like 1

29 λεπτά πριν, Specs είπε

Mε την αιτηση για φυγη απο Volton προς Elpedison, με καλεσαν απο Volton για "εξηγησεις", ευγενικοτατα οχι οπως Ηρων τσαμπουκα!

Επρεπε κατι να πω ως αιτια, ειπα το οτι δεν βγηκε λογαριασμος ακομη κ ειμαι εξουσιοδοτημενος κ δεν αντεχω την πιεση απο τους ανθρωπους που εξυπηρετω(της οικογενειας κυριως).

Φυσικα μου ειπαν συγγνωμη για την μηχανογραφηση που ειχε θεμα κ θα διορθωθει αμεσα κ βεβαια αν δεν εφευγα θα επαιρνα κι αλλες 500kw ανα συνδεση δωρο.

Ευχαριστησα κ ειπα ντρεπομαι να κανω πισωγυρισμα αλλα αμεσως μολις εκδοθουν οι λογαριασμοι της Volton , θα σας φερω δυο νεες συνδεσεις (απο Elpedison, να ξαποστασουν ενα μηνα) κλπ

Θα τους παρακαλεσω παντως  να φαινονται στον λογαριασμο αναλυτικα οι πρωτες 500kwh που ειναι δωρεαν, γιατι

1. Θα ησυχασουν οι master εδω μεσα , (απο ερωτησεις-απαιτησεις που ειναι οι 500 κ γιατι δεν φαινονται, μας κλεβουν κ κατι τετοια ) μιας κ μας τα προτεινουν μεν αλλα δινουν κ εγγυηση υποστηριξης...και αυτα εφαγαν τον Κορακιο κ συνταξιοδοτηθηκε προωρα, εστω κι αν τωρα "ξαναδουλευει" εν μερει αλλα του κοβουν μεριδιο απο την συνταξη

2. Βγαζει απολαυση μονο αν το δεις γραμμενο...500kwh δωρεαν ειναι ηδονικο κειμενο λενε!

Έπρεπε να τους πεις ότι βγάζουν τις καταναλώσεις σε kWh και όχι σε MWh γι' αυτό έφυγες!

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, kacey είπε

Και φυσικά περιμένω να μου πουν πως βρήκαν τον αριθμό της πιστωτικής μου που ουδέποτε τους έδωσα και την χρέωσαν με το (καταρχάς λάθος) ποσό...

μήπως ήσουν παλιότερα στον Ήρων ? αποκλείεται να έπαιξε περίεργο σενάριο

edit εννοώ αν είχες βάλει παλιά πάγια εντολή

Επεξ/σία από korakios

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, tryfos είπε

Ευχαριστώ. Μήπως ξέρεις για την Ελίν; Λίγο που έψαξα δεν βρίσκω κάτι.

Γενικά εκτός από Ήρων, Ελπέ, έχει άλλος δυνατότητα να βάζεις μέσω αυτού πάγια; Και όχι μέσω τραπέζης.

Το ίδιο με την Eλιν. Την κάνεις εσύ με την τράπεζά σου.

Νομίζω οι παραπάνω 2 που ανέφερες μόνο αφήνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να κάνει από myheron/myelpedison την πάγια. Πρόσφατα η nrg έχει έναν νέο τρόπο online να κάνεις την αρχική πάγια εντολή με κάρτα online https://www.mynrg.gr/direct-debit αλλά δεν έχεις τη δυνατότητα περαιτέρω διαχείρισης μόνος σου σε δεύτερο χρόνο λογικά.

Εν τω μεταξύ κλείνω περίπου 25 ημέρες στον HΡΩΝ και περιμένω να εκδοθεί ο πρώτος εκκαθαριστικός. 

Λέω να μην περιμένω και να τον κάνω τελικό αφού κάνω κατανάλωση πλέον 350-400/μήνα. 

Πριν τον ΗΡΩΝ πήρα τις κιλοβατώρες δώρο της Volton. Elpedison από ποιο κανάλι πώλησης δίνει περισσότερα; Προτιμώ να τα λάβω στο λογαριασμό με πίστωση το δώρο. Δεν την έχω επιλέξει εως τώρα ποτέ στο ρεύμα. 

Επεξ/σία από juanjk

1 hour ago, efkola said:

Σ'ευχαριστώ!

Σκέφτομαι volton, elpedison ή ΔΕΗ.

Από αυτές μόνο η volton δε ζητάει εγγύηση.

Αυτή τη στιγμή ο μετρητής μου γράφει 53.350kwh περίπου και η επόμενη καταμέτρηση είναι 10/5/2024.

Είναι λάθος η σκέψη να δηλώσω ως ένδειξη μετρητή τις 53.100kwh στη νέα εταιρεία (ζητούν να τους δώσω μέτρηση πριν γίνω πελάτης) ούτως ώστε να χρεωθώ με πολύ χαμηλότερη χρέωση σε σχέση με την υπέρογκη χρέωση της nrg;

Εμένα η ΔΕΗ που έκανα online την αίτηση να πάω σε αυτήν, δε μου ζήτησε εγγύηση. 

• Like 1

Έχει καταφέρει κανείς να μεταβεί στην Ελίν τον Μάρτιο; Οι τύποι από ό,τι έχω καταλάβει είναι σε κατάσταση μη εξυπηρέτησης λόγω αιτήσεων, βάλε και τους δεινόσαυρους του ΔΕΔΔΗΕ, βλέπω να φεύγει ο Μάρτης έτσι! 🤣

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, korakios είπε

είναι σε μαύρη λίστα μιας και η αρχική τιμή είναι πανάκριβη όπως είδες

θα πάρεις την έκπτωση στον επόμενο

του τελικού θα την πάρεις μετά απο myrae με το ζόρι

φεύγεις εννοείται

Τα ίδια ισχύουν και για όσους είναι στο πράσινο της πρωτέργιας το value +; Η εκεί δίνουν κανονικά την έκπτωση;

Ρωτάω για ένα φιλαράκι που είναι στο value + της πρωτέργια.

Επεξ/σία από Sayonaras

Ο Ήρων έβγαλε λογαριασμό στις 31 Ιανουαρίου.

Για τον Φεβρουάριο ακόμα (παρότι θα βγει εκαθαριστικος λόγω δεδδηε).

Σήμερα μου έστειλε μήνυμα να δώσω ένδειξη (για τον λογαριασμό που θα εκδοθεί τέλος Μαρτίου προφανώς).

Έχε συμβεί σε άλλον ?

34 λεπτά πριν, thermaikos4 είπε

η Ζενιθ ξέχασε να ανακοινωσει την τιμη Φεβρουαριου για το home choice? 

Το πρόγραμμα αυτό δεν τιμολογεί υπολογίζοντας απευθείας την χονδρική από το χρηματιστήριο αλλά περιμένει όπου να ναι τον ΑΔΜΗΕ που ανακοινώνει κάθε μήνα την ΜΤΑΗΕ του προηγούμενου μήνα δηλαδή παίρνει την ΤΕΑ και προσθέτει αποκλίσεις και προσαυξήσεις και βγάζει ένα σύνολο κάθε μήνα που λέγεται ΜΤΑΗΕ. Στη συνέχεια το choice θα πάρει αυτό και θα τιμολογησει την κατανάλωση Φλεβάρη ως 1,1357 x MTAHE Φλεβάρη.

Βλ. https://www.admie.gr/agora/enimerotika-deltia/mesostathmiki-timi-agoras

9 λεπτά πριν, Sayonaras είπε

Τα ίδια ισχύουν και για όσους είναι στο πράσινο της πρωτέργιας το value +; Η εκεί δίνουν κανονικά την έκπτωση;

Αν δεν έκανε την αντίρρηση μετάπτωσης στο πράσινο μέχρι τέλος Δεκέμβρη, τότε το value+ έγινε αυτόματα Ειδικό πράσινο με ίδια περίπου τιμολογηση με αρχική τεράστια και έκπτωση συνέπειας.

3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Ο Ήρων έβγαλε λογαριασμό στις 31 Ιανουαρίου.

Για τον Φεβρουάριο ακόμα (παρότι θα βγει εκαθαριστικος λόγω δεδδηε).

Σήμερα μου έστειλε μήνυμα να δώσω ένδειξη (για τον λογαριασμό που θα εκδοθεί τέλος Μαρτίου προφανώς).

Έχε συμβεί σε άλλον ?

Κι εμένα το ίδιο, μου έστειλε ειδοποίηση και καταχώρησαν ένδειξη ενώ πέρασε κι ο δεδδηε. Λογικά την χρειάζεται και θα τη κάνει υπόψη μονάχα αν ο δεδδηε για κάποιο λόγο δεν πέρασε ως όφειλε για επιτόπια καταμέτρηση 

• Like 2
  • Thanks 1

24 λεπτά πριν, Sayonaras είπε

2 μέλη ποστάρανε λογαριασμό και δείχνει οτι τη βάζουν προκαταβολικά

Καλύτερα όμως να φύγει , μια στραβή να κάτσει και δεν πληρώσει έναν έναντι θα χάσει μέχρι και τον επόμενο εκκαθαριστικό τη συνέπεια

• Like 1
  • Thanks 1

16 λεπτά πριν, juanjk είπε

Κι εμένα το ίδιο, μου έστειλε ειδοποίηση και καταχώρησαν ένδειξη ενώ πέρασε κι ο δεδδηε. Λογικά την χρειάζεται και θα τη κάνει υπόψη μονάχα αν ο δεδδηε για κάποιο λόγο δεν πέρασε ως όφειλε για επιτόπια καταμέτρηση 

Δεν μιλάω για κάτι τέτοιο.

Λέω ότι ενώ πέρασε ο δεδδηε 09 Φεβρουαρίου ακόμα δεν μου έβγαλαν λογαριασμό 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...