Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την γενικότερη συνεισφορά σου στο νήμα. Θες να αναλύσεις λίγο το ανωτέρω; Εγώ με τα λίγα που καταλαβαίνω μου φαίνεται ότι οι τιμές θα είναι ίδιες ή λίγο καλύτερα το κίτρινο, σε κάθε περίπτωση μάλλον ασήμαντες διαφορές. Πάντα με δεδομένο την "φυσιολογική πορεία των πραγμάτων". Ευχαριστώ

Στο κίτρινο της elpedison η τιμή βγαίνει με βάση τον παρακάτω τύπο. 

1,249*ΤΕΑ+0,0339

Εάν η ΤΕΑ Μαρτίου είναι 75€, δηλαδή 0,075€/kWh τότε

1,249*0,075+0,0339=0,127575

75 ήταν περίπου η ΤΕΑ του Φεβρουαρίου. Θα πρέπει η ΤΕΑ να κατέβει παρά πολύ χαμηλά για να φτάσει το πράσινο (δύσκολο). Στο πράσινο έχεις επιπλέον την ασφάλεια ότι και να ανέβει παραπάνω στον Μάρτιο η ΤΕΑ, η τιμή θα παραμείνει η ανακοινωμενη.

Αυτό συμβαίνει καθώς ο συντελεστής β στον μηχανισμό διακύμανσης του πράσινου επηρεάζεται από την διαφορά που είχαν οι δύο τελευταίοι μήνες στην ΤΕΑ. Επειδή η ΤΕΑ έπεσε αισθητά τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Προσοχή: τον Απρίλιο δεν θα ισχύσει το ίδιο γεγονός. Πολύ πιθανό τα κίτρινα να βγαίνουν φθηνότερα. Θα το δούμε ξανά τότε.

Επιπλέον, η Elpedison μπορεί να δώσει κάποια αναδρομική έκπτωση στο κίτρινο. Αυτό βέβαια δεν είναι σίγουρο. Παρά ταύτα εάν δωθεί έκπτωση και εάν η ΤΕΑ παραμένει χαμηλά η διαφορά όντως θα είναι χαμηλή. Πιο safe επιλογή όμως είναι το πράσινο.

Επεξ/σία από fotis1997
  • Like 3
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως βλέπετε την τιμολόγηση του Smartγια τον Ιανουάριο; 
Κατι είχε αναφερθεί παλαιότερα αλλά δε θυμάμαι ακριβώς τι. 
Εικαζω ότι έχουν υπολογίσει 1,249*0,09302 και δεν εχουν προσθέσει τα 0,0339 και την έκπτωση των 0,015.

Spoiler

IMG_0325.jpeg.59a59dda3687596222efef9fbc51f9a6.jpeg

Επεξ/σία από dimtech

33 λεπτά πριν, dimtech είπε

Πως βλέπετε την τιμολόγηση του Smartγια τον Ιανουάριο; 
Κατι είχε αναφερθεί παλαιότερα αλλά δε θυμάμαι ακριβώς τι. 
Εικαζω ότι έχουν υπολογίσει 1,249*0,09302 και δεν εχουν προσθέσει τα 0,0339 και την έκπτωση των 0,015.

Απόκρυψη περιεχομένων

IMG_0325.jpeg.59a59dda3687596222efef9fbc51f9a6.jpeg

Εδώ πρόκειται περί του γνωστού λάθους:

(1,249Χ93,02)MWh + 0.0339kWh /1000 = 0.11621 χωρίς βέβαια την έκπτωση 0,015

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, marinna είπε

Εκατό φορές τους ρώτησα και επέμεναν ότι είναι και για σούπερ, τώρα πρέπει να κάνω viva wallet δηλαδή :( . Έχασα και τα 85 για μία μέρα όταν έκανα την μετάβαση τότε - @doomnx το μηδένα προ του τέλους μακάριζε που λέγαμε 😅

Edit: στο σάιτ λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όσα καταστήματα έχουν το σήμα της mastercard εκτός από στοιχηματικου χαρακτήρα. @Sayonaras το τσεκαρες σε σούπερ και είπαν ότι δεν γίνεται;

Δεν την δοκίμασα σε σουπερμαρκετ. 

Η κάρτα επάνω λέει ticket compliment οχι ticket restaurant.

Το πρώτο red flag ήταν όταν έψαξα στο  site της endered στον χάρτη αναζήτησης επιχειρήσεων που μπορεί να εξαργυρωθεί

https://www.myedenred.gr/#tc

δεν εμφάνιζε σουπερμαρκετ. Ενώ αν επιλέξεις ticket restaraunt κάρτα εμφανίζει κανονικά.

Το τελικό χτύπημα ήταν όταν έψαξα πληροφορίες στο insomnia.

Επεξ/σία από Sayonaras
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, marinna είπε

Εκατό φορές τους ρώτησα και επέμεναν ότι είναι και για σούπερ, τώρα πρέπει να κάνω viva wallet δηλαδή :( . Έχασα και τα 85 για μία μέρα όταν έκανα την μετάβαση τότε - @doomnx το μηδένα προ του τέλους μακάριζε που λέγαμε 😅

Edit: στο σάιτ λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όσα καταστήματα έχουν το σήμα της mastercard εκτός από στοιχηματικου χαρακτήρα. @Sayonaras το τσεκαρες σε σούπερ και είπαν ότι δεν γίνεται;

Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα.Είναι κάρτα mastecard και περνάει φυσικά και σε σούπερ μάρκετ.Εχει ξανααναλυθει και παλιότερα και είναι τσεκαρισμενο.

"Ανακαλύψτε σήμερα κιόλας έναν κόσμο αμέτρητων επιλογών με την προπληρωμένη δωροκάρτα Ticket Compliments® που συνδυάζει ευκολία στη χρήση και ευελιξία στην εξαργύρωση, καθώς γίνεται αποδεκτή σε όλα τα φυσικά και online καταστήματα με τερματικό POS της Mastercard® στην Ελλάδα!

Επιπλέον, πραγματοποιείτε τις συναλλαγές με τη δωροκάρτα Ticket Compliments® και ανέπαφα πλησιάζοντας απλά το Android,iOS ή Huawei κινητό σας στο τερματικό POS."

Επεξ/σία από favou2000
  • Like 4
  • Thanks 2

1 ώρα πριν, bpel86 είπε

Για εμάς που κλείνει ο "δωρεάν" μήνας στην Volton, επόμενος σταθμός Elpedison πρασινο;

Ναι, ή ενναλακτικά ΗΡΩΝ για 50€ μέσα από το econtract (αναγκαστικά κίτρινο καθώς το econtract δεν έχει το πράσινο).

• Like 1

Παιδιά καλημέρα σε όλους. Από εδώ και πέρα για να μην αλλάζω συνέχεια πάροχο για 2 επαγγελματικές παροχές Γ21 με κατανάλωση κάπου 800 κwh το μήνα η καθεμία, που προτείνεται να τις πάω? weenergy?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Sayonaras είπε

Ούτε εγώ ήξερα. Ζήτησα μετά την έκδοση του λογαριασμού να μεταφερθεί το πιστωτικό από την ανενεργή παροχή στην ενεργή. Το έκαναν σε λίγες ημέρες μέσα χωρίς να εκδοθεί νέος λογαριασμός.

Απλώς από εκεί που είχα -100 πήγε -150 ευρώ.

Επίσης κάτι άλλο να αναφέρω. Η κάρτα endered η δική μου τουλάχιστον λήγει 3/2025. Οπότε όσοι δεν την έχετε πάρει έχετε χρόνο να το κάνετε και να την αξιοποίησετε.

Το δεύτερο σημείο είναι πως είναι κάρτα ticket compliments. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σουπερμαρκετ η εστιατόρια.

Μπορεί όμως να μεταφερθεί το υπόλοιπο της στο viva wallet 50 ευρώ η πρώτη μεταφορά και 10 η επόμενη. Θα μείνουν στο viva wallet 58,50 μετά την προμήθεια. Απο εκεί μπορεί κανείς να την χρησιμοποιήσει όπως θέλει ακόμα και μεταφορά σε iban άλλο να κάνει τα λεφτά η σε revolut.

11 ώρες πριν, marinna είπε

10 ώρες πριν, Sayonaras είπε

Δεν την δοκίμασα σε σουπερμαρκετ. 

Η κάρτα επάνω λέει ticket compliment οχι ticket restaurant.

Το πρώτο red flag ήταν όταν έψαξα στο  site της endered στον χάρτη αναζήτησης επιχειρήσεων που μπορεί να εξαργυρωθεί

https://www.myedenred.gr/#tc

δεν εμφάνιζε σουπερμαρκετ. Ενώ αν επιλέξεις ticket restaraunt κάρτα εμφανίζει κανονικά.

Το τελικό χτύπημα ήταν όταν έψαξα πληροφορίες στο insomnia.

9 ώρες πριν, favou2000 είπε

Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα.Είναι κάρτα mastecard και περνάει φυσικά και σε σούπερ μάρκετ.Εχει ξανααναλυθει και παλιότερα και είναι τσεκαρισμενο.

"Ανακαλύψτε σήμερα κιόλας έναν κόσμο αμέτρητων επιλογών με την προπληρωμένη δωροκάρτα Ticket Compliments® που συνδυάζει ευκολία στη χρήση και ευελιξία στην εξαργύρωση, καθώς γίνεται αποδεκτή σε όλα τα φυσικά και online καταστήματα με τερματικό POS της Mastercard® στην Ελλάδα!

Επιπλέον, πραγματοποιείτε τις συναλλαγές με τη δωροκάρτα Ticket Compliments® και ανέπαφα πλησιάζοντας απλά το Android,iOS ή Huawei κινητό σας στο τερματικό POS."

Όπως τα λέει ο favou2000. Πριν τρομοκρατήσετε τη Μαρίνα κ άλλα μέλη με εικασίες, θα έπρεπε να έχετε διαβάσει όλα τα post που αφορούν την κάρτα. Ναι, στο χάρτη δεν δείχνει supermarket, αλλά περνάει κανονικά.

Και αντί για viva wallet έχει αναφερθεί ότι μπορείτε να την περάσετε στο Google Pay.

13 ώρες πριν, ekrepali είπε

Στην Elpedison κι εγώ χρεώθηκα παραπάνω από όσο περίμενα... 0.12762Ε/Κwh από 1/2 - 20/2. Ισχύει αυτό που έγραψε ο συμφορουμήτης ότι θα γίνει μελλοντική εκκαθάριση ή ξέχασαν να βάλουν την έκπτωση 0.015;  Στο PDF του τιμοκαταλόγου έχει 0.1258-0.015 = 0.1108

@doomnx Μήπως έμπλεξαν πάλι τις mwh με τις kwh στη παρένθεση;

Όπως ξαναέγραψα δεν φαίνεται να έβαλαν να την έκπτωση των 15 €/MWh στους λογαριασμούς που εκδόθηκαν πριν κλείσει ο μήνας.

14 ώρες πριν, DxL είπε

Πόσο κοστίζει η κιλοβατώρα και τι δέσμευση έχει? Ρήτρα?

Πόσο κοστίζει η κιλοβατώρα και τι δέσμευση έχει? Ρήτρα?

Το πράσινο δεν έχει δέσμευση ούτε ρήτρα αποχώρησης. Έχει ρήτρα αναπροσαρμογής που ονομάζεται πλέον μηχανισμός διακύμανσης. Αναλυτικά τις τιμές όλων των προγραμμάτων τις παραθέτω στο εξελ της υπογραφής μου.

13 ώρες πριν, DxL είπε

Ο ήρων ξέρετε αν έχει ακόμα το δώρο των 50 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό? (δε το αναφέρει στο excel).

Η Volton που δίνει δώρο 500kwh επί 0,1031 βγαίνει περίπου το ίδιο (51,55 δώρο), αλλά ξέρετε αν έχει ρήτρα αναπροσαρμογής?

Δεν ξέρω ποιο εξελ κοιτάς αλλά στο δικό μου και στου korakiou αναφέρουμε ξεκάθαρα ότι ο ΗΡΩΝ δίνει 50 € μέσω e-contract.

Όλα τα πράσινα έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής.

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 5

Στις 5/3/2024 στις 10:28 ΠΜ, Georgebek2 είπε

Αυτο που θελω να υπολογισω ειναι το τελικο, με ολα μεσα, γιαυτο ειπα 250. Και σαφως γιαυτο ειπα και στο πολυ περιπου γιατι υπαρχουν αποκλισεις προφανως, αρα μου ειναι οκ και μια αποκλιση μεχρι 50kwh... για να επιλεξουμε νησι το λεω εεε παροχο...

Γι'αυτόν τον υπολογισμό μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εξελ μου και να βάλεις και τα δημοτικά τέλη σου. Βάζε kWh μέχρι ο λογαριασμός να βγει 0.

Στις 5/3/2024 στις 9:36 ΠΜ, operPanayotis11 είπε

Καλημέρα, ραπόρτο με προτάσεις Μαρτίου έχει βγάλει μήπως ο αξιότιμος συνφορουμίτης doomx;

😉

Σήμερα λέω να το κάνω. Δεν βλέπω κάποια κίνηση στα προγράμματα εδώ και 3 μέρες. Μόνο 2 καινούργια σταθερά και ό,τι ανακατατάξεις είχαμε στα πράσινα.

Στις 5/3/2024 στις 10:02 ΠΜ, epir21 είπε

Ξέρετε εαν η Ελπεντισον παίρνει τηλ για αντιπροσφορά μιας και βαριέμαι να αλλάξω πάροχο οπότε θέλω απλά να κερδίσω κάτι εδώ που είμαι;
Κλείνω μήνα και τα 50 ευρώ πάνω κάτω ειναι στο τέλος τους, οπότε σκεφτόμουν μήπως την έκανα για αλλού (Ηρων μάλλον) - μου αρέσει που έλεγα ότι θα κάτσω Ελπεντισον για 2-3 μήνες, αλλα δεν μπορώ βλέπω τα δώρα και με τρώει χαχα

Έχω σύντομο ιστορικό τουρισμού:

08/23 Ήρων 50 ευρώ (Simply Generous και μετά Guarantee)
01/24 Volton 500kwh (Πράσινο)
02/24 Ελπέντισον 50+20 (Πράσινο)

Παρακολουθούσα το thread αλλα όχι πολύ έντονα και δεν έκανα πολλές αλλαγές και έχασα κάτι κουλά που έδινε η Ελπεντισον (όπως έχασα για λίγο τώρα και το 50+35+20 κλπ κλπ)

Εμένα πάντως δεν με πήρε κάποιος και έχει ήδη δρομολογηθεί η αλλαγή. Αλλά και να σε πάρουν για αντιπροσφορά, αλλάζεις πάροχο και ξανάρχεσαι, δεν σταματάνε τη διαδικασία.

Στις 4/3/2024 στις 7:53 ΜΜ, iliata2410 είπε

μελετωντας το excel θελω να ρωτησω το εξης¨;ό πινακας ειναι προγραμματισμενος για 30 ημερολογιακες ημερες.Αν εγω θελω πχ να υπολογισω εστω για 27 ημερες η ας πουμε 121 ημερες εκκαθαριστικος,κατεβαζοντας το excel ειναι ευκολο να αλλαξω καποια δεδομενα εγω;η καλυτερα μου λετε αστο καλυτερα μην το πειραζεις.Δεν γνωριζω την διαδικασια για να ειμαι ειλικρινης.

😀😀😀😀😀

Για 27 μέρες κάνεις τον πολλαπλασιασμό Ποσό_μήνα*27/30 και μετά αφαιρείς τα δώρα. Για 121 μέρες *121/30 κ.ο.κ. Έχε κατά νου ότι στα πράσινα δεν μπορείς να προβλέψεις τους επόμενους μήνες, ενώ στα ex-post μπορείς να κάνεις σενάρια με διαφορετικές ΤΕΑ. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αναπροσαρμόσεις και την ΜΤΑ κατάλληλα. 

Στις 4/3/2024 στις 9:50 ΜΜ, panosena είπε

Μετά την Ισχύ πρόσθεσα το "Ημέρες κατανάλωσης".
Βάζεις πόσες μέρες θες.
Απ' ότι είδα επηρεάζει μόνο τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις.
Δεν ξέρω αν είναι σωστό.

EDIT: τώρα που το σκέφτομαι, θα έπρεπε να επανυπολογίζεται και το πάγιο ανάλογα με τις μέρες...

Σου έχει ξεφύγει και η ΕΡΤ. Πάγιο έχει και η διανομή στις ρυθμιζόμενες. Επίσης δεν βλέπω αναφορά στη σελίδα σου στο εξέλ μου.

• Like 3

Πρέπει να με πήρε ο ΗΡΩΝ για αντιπροσφορά, αλλά η φάση ήταν ναι με ακούτε, δεν ξέρω αν με ακούτεεεε, και μου το έκλεισαν :(

1 ώρα πριν, panosss567 είπε

Καλημέρα αν πάω Ήρων με πρόσκληση υπάρχει κάποιο κέρδος;

Μίλησα πριν από λίγο με ΗΡΩΝ, τους ανέφερα ότι προτίθεμαι να μεταφέρω σε αυτούς τρεις παροχές (μία την δική μου και άλλες δύο) και μου απάντησαν ότι δεν δίνουν κάποιο επιπλέον bonus όπως π.χ. η ELPEDISON με τα +20 € για κάθε επιπλέον παροχή. Εάν κάποιος άλλος γνωρίζει κάτι διαφορετικό ας το αναφέρει, για να δούμε τι θα κάνουμε...

• Like 1

7 ώρες πριν, doomnx είπε

Σήμερα λέω να το κάνω. Δεν βλέπω κάποια κίνηση στα προγράμματα εδώ και 3 μέρες. Μόνο 2 καινούργια σταθερά και ό,τι ανακατατάξεις είχαμε στα πράσινα.

H Zenith έχει βγάλει καινούρια κίτρινα...Power Home More, My Pet My HomePower Home Go Electric και ένα επιπλέον μπλε Power Home Fixed SE.

Ερώτηση για δυνατούς λύτες:

Έστω ότι τον πρώτο μήνα είμαι στον πάροχο Χ, τον επόμενο μήνα γίνεται αλλαγή στον πάροχο Ψ. Πώς θα γίνει η επιστροφή στον πάροχο Χ τον τρίτο μήνα, καθώς δεν έχει εκδοθεί λογαριασμός από τον δεύτερο πάροχο;

Υγ: στην περίπτωση που αρκεί βεβαίωση εκπροσώπησης:

Α. Ποια η διαδικασία έκδοσης της;

Β. Πόσο καιρό χρειάζεται να εκδοθεί;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...