Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, doomnx είπε

VOLTON πράσινο

Πόσο κοστίζει η κιλοβατώρα και τι δέσμευση έχει? Ρήτρα?

4 λεπτά πριν, panosena είπε

@DxL Από τα κυμαινόμενα με προαναγγελία τιμής (ex-ante) και αν δεν λάβεις υπόψιν τα δώρα, ελίν Power On! Home Green.

Πόσο κοστίζει η κιλοβατώρα και τι δέσμευση έχει? Ρήτρα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, panosena είπε

Καλό φαίνεται!! Και είχαμε και παλιότερα Elin και μας είχε σώσει θυμάμαι!!

Αλλά η VOLTON γιατί φαίνεται πιο οικονομική στο excel στο μηνιαίο σύνολο με δώρα??

Επεξ/σία από DxL

13 λεπτά πριν, panosena είπε

Μήπως...λόγω...του δώρου;;;

Ο ήρων ξέρετε αν έχει ακόμα το δώρο των 50 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό? (δε το αναφέρει στο excel).

Η Volton που δίνει δώρο 500kwh επί 0,1031 βγαίνει περίπου το ίδιο (51,55 δώρο), αλλά ξέρετε αν έχει ρήτρα αναπροσαρμογής?

9 ώρες πριν, fotis1997 είπε

Εάν σκοπεύεις να κάτσεις και άλλο στην Elpedison πριν τον νέο σου ταξιδιωτικό προορισμό τότε καλύτερα για τον Μάρτιο να πας σε πράσινο.

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την γενικότερη συνεισφορά σου στο νήμα. Θες να αναλύσεις λίγο το ανωτέρω; Εγώ με τα λίγα που καταλαβαίνω μου φαίνεται ότι οι τιμές θα είναι ίδιες ή λίγο καλύτερα το κίτρινο, σε κάθε περίπτωση μάλλον ασήμαντες διαφορές. Πάντα με δεδομένο την "φυσιολογική πορεία των πραγμάτων". Ευχαριστώ

On 01/03/2024 at 08:50, ekrepali said:

Eμφανίστηκε κι εμένα χτες το ποσό του τελικού, 50 ευρώ λιγότερα απ'ότι περίμενα. Να είχα κάνει λάθος στους υπολογισμούς μου το θεωρώ χλωμό...

Τελικά εγώ είχα υπολογίσει λάθος το πραγματικό ποσό που χρωστούσα στη Volton... σωστός είναι ο τελικός. 👍 αμεταφερθεί

-------

Στην Elpedison κι εγώ χρεώθηκα παραπάνω από όσο περίμενα... 0.12762Ε/Κwh από 1/2 - 20/2. Ισχύει αυτό που έγραψε ο συμφορουμήτης ότι θα γίνει μελλοντική εκκαθάριση ή ξέχασαν να βάλουν την έκπτωση 0.015;  Στο PDF του τιμοκαταλόγου έχει 0.1258-0.015 = 0.1108

@doomnx Μήπως έμπλεξαν πάλι τις mwh με τις kwh στη παρένθεση;

• Like 1

3 λεπτά πριν, DxL είπε

Ο ήρων ξέρετε αν έχει ακόμα το δώρο των 50 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό? (δε το αναφέρει στο excel).

δες καλύτερα

3 λεπτά πριν, DxL είπε

Η Volton που δίνει δώρο 500kwh επί 0,1031 βγαίνει περίπου το ίδιο (51,55 δώρο), αλλά ξέρετε αν έχει ρήτρα αναπροσαρμογής?

οι τιμές που αναγράφονται στο excel του doomnx είναι με τη ρητρα , φαίνεται

3 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Στην Elpedison κι εγώ χρεώθηκα παραπάνω από όσο περίμενα... 0.12762Ε/Κwh από 1/2 - 20/2. Ισχύει αυτό που έγραψε ο συμφορουμήτης ότι θα γίνει μελλοντική εκκαθάριση ή ξέχασαν να βάλουν την έκπτωση 0.015;  Στο PDF του τιμοκαταλόγου έχει 0.1258-0.015 = 0.1108

και σε μένα είναι μπλέξιμο αλλά με καίει το 100ρικο περισσότερο

Spoiler

image.png.055e113253c09eccc98fd20f7f6e7a7b.png

• Like 2
  • Thanks 1

9 λεπτά πριν, ΑΠΟΛΛΩΝ83 είπε

Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την γενικότερη συνεισφορά σου στο νήμα. Θες να αναλύσεις λίγο το ανωτέρω; Εγώ με τα λίγα που καταλαβαίνω μου φαίνεται ότι οι τιμές θα είναι ίδιες ή λίγο καλύτερα το κίτρινο, σε κάθε περίπτωση μάλλον ασήμαντες διαφορές. Πάντα με δεδομένο την "φυσιολογική πορεία των πραγμάτων". Ευχαριστώ

Το πράσινο για το Μάρτιο είναι 0.099 για τις πρώτες 100 και 0.107 για τις υπόλοιπες.

Το κίτρινο αναμένεται να παίξει στα 0.10 ίσως και ελάχιστα χαμηλότερα.

Για μένα δεν υπάρχει καμία τρομερή διάφορα.

• Thanks 1

1 hour ago, Demetroula said:

Πρώτος λογαριασμός έναντι ΕΛΠΕ (δεύτερη φορά εκπροσώπησης). Έχουν χρεώσει εγγύηση 25 ευρώ ενώ υπάρχει ενεργή πάγια εντολή και δεν έχουν μεταφέρει το πιστωτικό υπόλοιπο από την προηγούμενη φορά που είναι 60 ευρώ.
Όσοι έχετε εμπειρία από ΕΛΠΕ, θα πρέπει να τους ζητάς από πριν την έκδοση του λογαριασμού να μεταφέρουν τυχόν προηγούμενα πιστωτικά υπόλοιπα;

Το θέμα της εγγύησης δεν είναι πρόβλημα θα πιστωθεί στον επόμενο αυτόματα απλά δεν πρόλαβαν ίσως την έκδοση. 

Για το 2ο ερώτημα εφόσον βλέπεις 2 λογαριασμούς συμβολαίου στο myelpedison (έναν με απενεργοποιημένη παροχή και έναν με ενεργοποιημένη) ζήτα απλά τη μεταφορά του πιστωτικού ποσού από τον 1ο στο 2ο. 

Εγω σκέψου ζητάω πιστωτικά από παροχές που έχω φύγει προς μια ενεργή που έχω ακόμα σε αυτούς και γίνεται κανονικά. 
Προσοχη οι επικοινωνίες να γίνονται προς το customercare και όχι προς befon Teleraise κλπ εξωτερικούς συνεργάτες. 

• Like 4

38 minutes ago, geodimis said:

Εγω σκέψου ζητάω πιστωτικά από παροχές που έχω φύγει προς μια ενεργή που έχω ακόμα σε αυτούς και γίνεται κανονικά. 

Aνανεώνεται το ποσό στο myelpedison πριν εκδωθεί λογαριασμός για την ενεργή παροχή; Ή γίνεται ο συμψηφισμός κατά την έκδοση του λογαριασμού;

• Like 1

2 ώρες πριν, Demetroula είπε

Πρώτος λογαριασμός έναντι ΕΛΠΕ (δεύτερη φορά εκπροσώπησης). Έχουν χρεώσει εγγύηση 25 ευρώ ενώ υπάρχει ενεργή πάγια εντολή και δεν έχουν μεταφέρει το πιστωτικό υπόλοιπο από την προηγούμενη φορά που είναι 60 ευρώ.
Όσοι έχετε εμπειρία από ΕΛΠΕ, θα πρέπει να τους ζητάς από πριν την έκδοση του λογαριασμού να μεταφέρουν τυχόν προηγούμενα πιστωτικά υπόλοιπα;

Ούτε εγώ ήξερα. Ζήτησα μετά την έκδοση του λογαριασμού να μεταφερθεί το πιστωτικό από την ανενεργή παροχή στην ενεργή. Το έκαναν σε λίγες ημέρες μέσα χωρίς να εκδοθεί νέος λογαριασμός.

Απλώς από εκεί που είχα -100 πήγε -150 ευρώ.

Επίσης κάτι άλλο να αναφέρω. Η κάρτα endered η δική μου τουλάχιστον λήγει 3/2025. Οπότε όσοι δεν την έχετε πάρει έχετε χρόνο να το κάνετε και να την αξιοποίησετε.

Το δεύτερο σημείο είναι πως είναι κάρτα ticket compliments. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σουπερμαρκετ η εστιατόρια.

Μπορεί όμως να μεταφερθεί το υπόλοιπο της στο viva wallet 50 ευρώ η πρώτη μεταφορά και 10 η επόμενη. Θα μείνουν στο viva wallet 58,50 μετά την προμήθεια. Απο εκεί μπορεί κανείς να την χρησιμοποιήσει όπως θέλει ακόμα και μεταφορά σε iban άλλο να κάνει τα λεφτά η σε revolut.

• Like 3
  • Thanks 2

6 ώρες πριν, bob o mastoras είπε

Σε συνέχεια των ανωτέρω, εκπροσωπούμαι ξανά από Ελπέ από 1η Μάρτη.

Προ ολίγου με κάλεσε υπάλληλος από Ήρων για αντιπροσφορά: 

για το σταθερο fix genius , δίνει 50€ δώρο econtract & άλλα 50€ «σπασμένα» σε 6 μήνες, δλδ 8,3€ το μήνα, ώστε να πέσει το πάγιο περίπου στο 1€ αντί για 9,5€.

Καλή προσφορά μου φαίνεται, δεν ξέρω…

Καλή προσφορά, για σταθερό

1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Σωστή είναι η πράξη, αν και υπάρχει μία διαφορά 0,00001

με ΤΕΑ  1/2-20/2 =75,03 γίνεται (1,249Χ0,07503) + 0,0339 = 0,12761  (αν και στο παρελθόν υπολογίζανε 20/2 -1)

1 ώρα πριν, korakios είπε

και σε μένα είναι μπλέξιμο αλλά με καίει το 100ρικο περισσότερο

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.055e113253c09eccc98fd20f7f6e7a7b.png

Και στον δικό σου είναι εντάξει αν και υπάρχει πάλι μία διαφορά 0,00001

Με ΤΕΑ 14/1-31/1 = 91,27 γίνεται (1,249Χ0,09127) + 0,0339 - 0,015 = 0,13289 (εδώ ισχύει το 1/2 -1)

Επίσης, με ΤΕΑ 1/2-14/2 = 77,81 γίνεται (1,249Χ0,07781) + 0,0339 = 0,13108 (και εδώ ισχύει το 15/2 -1)

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Sayonaras είπε

Το δεύτερο σημείο είναι πως είναι κάρτα ticket compliments. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σουπερμαρκετ η εστιατόρια.

Εκατό φορές τους ρώτησα και επέμεναν ότι είναι και για σούπερ, τώρα πρέπει να κάνω viva wallet δηλαδή :( . Έχασα και τα 85 για μία μέρα όταν έκανα την μετάβαση τότε - @doomnx το μηδένα προ του τέλους μακάριζε που λέγαμε 😅

Edit: στο σάιτ λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όσα καταστήματα έχουν το σήμα της mastercard εκτός από στοιχηματικου χαρακτήρα. @Sayonaras το τσεκαρες σε σούπερ και είπαν ότι δεν γίνεται;

Επεξ/σία από marinna
  • Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...