Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, trobinhood είπε

Poll για Δυνατούς Λύτες αλλά και απλό λαουτζίκο :

Με δεδομένο ότι έχω σταθερά μεγάλη κατανάλωση 550 ημέρας και 150 νύχτας και το πρόγραμμα που εχω από τον Ιανουάριο ειναι το ΔΕΗ MyHome Online με 17.5 ημερα και 16,5 νύχτα

α) συμφέρει να πάω Elpedison με 50άρι ή Ελίν με φθηνή τιμή 8.2 λεπτά με δεδομένο ότι θα δώσω 100 ευρώ ρήτρα και τις τιμές για Απρίλιο δε μπορούμε να τις μαντέψουμε ? 

β) συμφέρει να κλείσω 6μηνο protergia σταθερο με 0.975 έτσι ώστε στα μισά να έχω κάνει απόσβεση της ρήτρας αλλά τους τελευταίους μήνες αν εχει ανεβει η τιμη να φαμε φολα?

γ) να καθίσω στα αυγά μου μή χάσω τη σταθερή τιμή , βαρέσουν ταβάνι οι τιμές και μετά δε θα πληρώνω 300άρια ?

Το Γ δεν παίζει με τίποτα. Φεύγεις και πας , αν είσαι ο Τζόνι Ντεπ (Ο τουρίστας 😉 ) πηγαίνεις σε Elpe ή Volton ή ΗΡΩΝ 

Αν όχι σε κυμαινόμενο τύπου choice της Ζενίθ. Για εξάμηνο σταθερό αν θέλεις ΗΡΩΝ με 0,093 και 9,5 

16 λεπτά πριν, EchiDNA είπε

Δεν διευκρίνισα... στο φύλλο με τα ex-post. Εδώ φυσικά και το είδα.

Λέει στο excel τoυ o doom ότι για τη σύγκριση, χρησιμοποιούνται οι τιμές χονδρικής Ιανουαρίου 2024.

Προφανώς όταν βγει και η ΜΤΑ Φεβρουαρίου θα γίνουν οι αλλαγές σε όλα τα ex-post

Επεξ/σία από bilham
  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

45 λεπτά πριν, doomnx είπε

Έχουμε 9 μήνες μπροστά μας. Μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε.

Το σταθερό το κλείνεις γιατί μπορείς να το πληρώσεις και δεν θέλεις κανένα ρίσκο σε βάθος 12μηνου. Χαμένος δεν βγαίνεις.

Έχει ξαναγραφτεί. Θα περάσεις για 2-3 μέρες από ελίν.

Άρα να περιμένω και έναν μικρό λογαριασμό από ελιν? 

Είμαι περίεργος να δω αν θα εκκαθαρίζουν σωστά τα ex-post.

Για παράδειγμα η ελπέ με χρέωσε για 15 ημέρες τον Φεβρουάριο με 0,13109 στο smart.

Όταν με το καλό κλείσουν οι τιμές ας δούμε αν θα κάνουν σωστή διόρθωση χρέωσης και φυσικά πίστωση της διαφοράς.

image.png.4b606c44de7330d00232f7354f2c801c.png

Νέος πελάτης ενεργειακού τουρισμού στην volton energy free με δώρο τις 500 kWh για ένα μήνα με ημερομηνία εκπροσώπησης από 21 Φεβρουαρίου 2024.

Ποιο είναι το βέλτιστο σενάριο για να επωφεληθώ τα μέγιστα ;

Στις 22 Μαρτίου κάνω αίτηση σε άλλον πάροχο έχοντας καταναλώσει 500 kWh στην volton ?

Ή παραμένω περιμένοντας να εκδοθεί πρώτα εκκαθαριστικός λογαριασμός ?

1.249 × 0.07781 + 0.0339 = 0.13108

Δεν περιλαμβάνουν την έκπτωση των 15 €/MWh στο πρώτο μισό του μήνα στο λογαριασμό. Θα έρθει εκκαθαριστικός/διορθωτικός.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, geopro είπε

Νέος πελάτης ενεργειακού τουρισμού στην volton energy free με δώρο τις 500 kWh για ένα μήνα με ημερομηνία εκπροσώπησης από 21 Φεβρουαρίου 2024.

Ποιο είναι το βέλτιστο σενάριο για να επωφεληθώ τα μέγιστα ;

Στις 22 Μαρτίου κάνω αίτηση σε άλλον πάροχο έχοντας καταναλώσει 500 kWh στην volton ?

Ή παραμένω περιμένοντας να εκδοθεί πρώτα εκκαθαριστικός λογαριασμός ?

H βολτον ειναι ενα καφενειο και μισο

Εχω φυγει εδω και 10 μερες και μου λενε σας καλοσοριζουμε και οτι δικαιουμαι ασφαλιση

Εχω παρει 30 τηλεφωνα γιατι δε φαινεται η εκπροσωπηση στο site και λενε φταιει το συστημα 

Πριν μια βδομαδα μου στελνουν sms οτι υπαρχει λογαριασμος 19ε αλλα δεν μπορω να τον δω πουθενα 

Και χτες μου στελνουν αλλο sms με 99€ 

Μπαινω να τον τυπωσω και λεει 

Πληροφορίες Παροχής

×Υπάρχει παροχή σε εκκρεμότητα επιβεβαίωσης από το σύστημα.

Ο λογαριασμός e-bill δεν είναι ακόμη διαθέσιμος, παρακαλούμε δοκιμάστε αργότερα.

Θα ειναι σαν να εχεις λογαριασμο αλλα δεν θα εχεις

Σε αυτους ειναι να πηγαινεις μεχρι να συμπληρωσεις 500 kw και να φευγεις την αλλη μερα 

Επεξ/σία από adi32
  • Like 2

Καλημέρα σε όλους,

Πληροφοριακά, από την ELPEDISON και πέρα από το 50άρικο της νέας εγγραφής πελάτη, εξακολουθεί να ισχύει το 20€ Χ 5 μήνες για παλαιότερους πελάτες της που επιστρέφουν.

• Like 2
  • Thanks 2

12 ώρες πριν, jasonas21 είπε

Εχει ερθει σε κανεναν λογαριασμος απο την volton? Εχω κανει μεταβαση εκει απο 22 Ιανουαριου και ακομα δεν μου εχει ερθει κανενας λογαριασμος

Από 12 Ιανουαρίου και τίποτα ακόμα. Εχω ήδη φύγει εδώ και μια εβδομάδα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, jfan είπε

Καλημέρα σε όλους,

Πληροφοριακά, από την ELPEDISON και πέρα από το 50άρικο της νέας εγγραφής πελάτη, εξακολουθεί να ισχύει το 20€ Χ 5 μήνες για παλαιότερους πελάτες της που επιστρέφουν.

Χ5 μηνες τι σημαίνει? Το 20ρικο είναι  Σκλαβενίτη?

Το 50ρικο ειναι στο λογαριασμό ή καρτα endered ?

Επεξ/σία από hamer

5 λεπτά πριν, hamer είπε

Χ5 μηνες τι σημαίνει? Το 20ρικο είναι  Σκλαβενίτη?

Το 50ρικο ειναι στο λογαριασμό ή καρτα endered ?

20€ στον λογαριασμο για 5 μηνες. Το 50€ στον λογαριασμο επισης

• Like 3

Καλημέρα σας.

Μέχρι και αύριο αυστηρά ισχύει το πιστωτικό 50€+35€ για μεταφορά σε ΕΛΠΕ μέσω τηλεφώνου.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει πμ.

• Like 2
  • Thanks 2

Στις 3/3/2024 στις 7:07 ΠΜ, MICHAILKON είπε

Τεράστια διαφορά παγίου

Δεν το βλέπω διαθέσιμο πλέον νομίζω εκτός άμα μπορεί να γίνει τηλεφωνικά μόνο γιατί online δεν το βγάζει σαν επιλογή. Άμα ισχύει αυτό που λέω, ποιο να επιλέξω μετά? Με βάση ότι αυτά είχα γράψει:

Καλησπέρα σας μία ανακεφαλαίωση και μία συμβουλή, προτίμηση άμα μπορείτε να μου δώσετε.

Εγώ αυτήν την στιγμή έχω ΔΕΗ Γ1 πράσινο ρεύμα και ελιν Gas on! Home αέριο. Και τα δύο χωρίς συμβόλαιο γιατί θέλω να φύγω σε ένα χρόνο από το σπίτι. Στην ελιν αέριο μου δίνει κάποιους πόντους για βενζίνη που είναι κάτι χρήσιμο αλλά όχι κάτι σπουδαίο σε ποσότητα και έχω πάγια εντολή. Στο ρεύμα δεν έχω νυχτερινό και η μηνιαία μου χρήση είναι περίπου 250kwh τον χειμώνα και κάτω από 200 τους υπόλοιπους μήνες. Ποιο πρόγραμμα θα με συμφέρει τώρα με βάση τα παραπάνω( δηλαδή με βάση την κατανάλωση και το χωρίς συμβόλαιο ή συμβόλαιο εξάμηνο). Από τα Excel που διάβασα κτλ καταλαβαίνω ότι είναι το elin power on home Green? Ή το elpedison ειδικό και ας είναι 12μηνο? Και επίσης γνωρίζουμε που θα κινηθεί η τιμή του ρεύματος? Πχ η ελιν τον Ιανουάριο ήταν πιο πάνω από ΔΕΗ και τώρα έχει πέσει. Παίζει τον επόμενο μήνα να ανέβει πάλι πολύ? 

5 ώρες πριν, takoulou είπε

Καλημέρα... Οκ.. Θα έχει κατατεθεί στον Δεδδηε.. 

προφανώς φίλε, γοα αυτό δεσμεύομαι με το εργοταξιακό, αλλιώς θα έπαιρνα οικιακό. Δεν μπορείς να πάρεις ρεύμα αν δεν καταθέσεις άδεια οπότε δεν κατανοώ τα αποσιωπητικά στο τέλος.

1 λεπτό πριν, galanta είπε

προφανώς φίλε, γοα αυτό δεσμεύομαι με το εργοταξιακό, αλλιώς θα έπαιρνα οικιακό. Δεν μπορείς να πάρεις ρεύμα αν δεν καταθέσεις άδεια οπότε δεν κατανοώ τα αποσιωπητικά στο τέλος.

Τα αποσιωπητικά είναι υφολογικο στοιχείο γραφής του takulu, μην το παίρνεις προσωπικά 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...