Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, gogkroj είπε

Προσπαθω να βγαλω το αποτελεσμα του τελικου την τιμη προηγουμενου υπολοιπου με τις πιστωσεις αλλα δεν μπορω να βγαλω απο που προκυπτουν οι πιστωσεις στο πεδιο Γ.

1ος Εναντι

Απόκρυψη περιεχομένων

Screenshot_1.png.ee9a8cf3703e8b12ded21e7

Screenshot_2.png.d115eae8506837b6b8e93e5

Screenshot_3.png.77812cd94895fa5d854477b

2ος Εναντι

Απόκρυψη περιεχομένων

Screenshot_4.png.08411c41aa28a908ebff563

Screenshot_5.png.7aba73b36ac3d3a6bce92f5

Screenshot_6.png.b4dc0e664e8dacb1514b03e

Screenshot_7.png.6976595dd4bf55901bef3fa

Τελικος

Απόκρυψη περιεχομένων

Screenshot_8.png.06922ed9c9575d35df9b12b

Screenshot_9.png.25fdbd379ecf6518e4c7d6f

Screenshot_10.png.a3141ae479ce62a872c600

Screenshot_11.png.b78f2a82b6e71fca793541

Οι προηγούμενοι έναντι είναι. Προμήθεια+Ρυθμιζόμενες.

1 ώρα πριν, Andreas_thess είπε

Καλησπέρα σας μία ανακεφαλαίωση και μία συμβουλή, προτίμηση άμα μπορείτε να μου δώσετε.

Εγώ αυτήν την στιγμή έχω ΔΕΗ Γ1 πράσινο ρεύμα και ελιν Gas on! Home αέριο. Και τα δύο χωρίς συμβόλαιο γιατί θέλω να φύγω σε ένα χρόνο από το σπίτι. Στην ελιν αέριο μου δίνει κάποιους πόντους για βενζίνη που είναι κάτι χρήσιμο αλλά όχι κάτι σπουδαίο σε ποσότητα και έχω πάγια εντολή. Στο ρεύμα δεν έχω νυχτερινό και η μηνιαία μου χρήση είναι περίπου 250kwh τον χειμώνα και κάτω από 200 τους υπόλοιπους μήνες. Ποιο πρόγραμμα θα με συμφέρει τώρα με βάση τα παραπάνω( δηλαδή με βάση την κατανάλωση και το χωρίς συμβόλαιο ή συμβόλαιο εξάμηνο). Από τα Excel που διάβασα κτλ καταλαβαίνω ότι είναι το elin power on home Green? Ή το elpedison ειδικό και ας είναι 12μηνο? Και επίσης γνωρίζουμε που θα κινηθεί η τιμή του ρεύματος? Πχ η ελιν τον Ιανουάριο ήταν πιο πάνω από ΔΕΗ και τώρα έχει πέσει. Παίζει τον επόμενο μήνα να ανέβει πάλι πολύ? 

Ευχαριστώ πολύ!

Αν η ΤΕΑ παραμείνει σταθερή τον Μάρτιο, ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ θα ανέβουν.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Κάνω ένα recap του doomnx:

Spoiler

19 ώρες πριν, doomnx είπε

Οι αλλαγές στα πράσινα τιμολόγια μέχρι στιγμής

• ΔΕΗ: Έριξε την έκπτωση από 20% σε 10%
  • Volterra: Αύξησε την έκπτωση από 0,01 €/kWh σε 0,03 €/kWh
  • ΟΤΕ ESTATE, Eunice Power, Solar Energy: Καμία αλλαγή

19 ώρες πριν, doomnx είπε

Protergia μείωσε την έκπτωση συνέπειας από 0,08 σε 0,07 €/kWh στο πράσινο, άφησε τα κίτρινα ex-ante ίδια.

18 ώρες πριν, doomnx είπε

ELPEDISON μειώνει την έκπτωση στις πρώτες 100 kWh από 0,035 σε 0,00862 €/kWh.
Τιμή 0,099 για τις πρώτες 100 και 0,10762 €/kWh για τις υπόλοιπες.

18 ώρες πριν, doomnx είπε

Volton: Μείωση έκπτωσης από 15% σε 5% και έκπτωσης συνέπειας από 20% σε 15%.

ΗΡΩΝ: Μείωση έκπτωσης συνέπειας από 16% σε 15%.

NRG: Αύξηση της έκπτωσης συνέπειας από 0,07 σε 0,075 €/kWh.

Έκοψε το δώρο η Ζενίθ , έβγαλε φαρμάκι πρόγραμμα , έμεινε 50ρικο στην ελπέ , έχουμε καμιά άλλη αλλαγή ?

• Like 2

2 ώρες πριν, doomnx είπε

Ναι

Σου εξήγησε. Διαφορετική τιμή ο Δεκέμβριος, διαφορετική ο Ιανουάριος. Σπάνε σε 2 γραμμές.

Ναι. Πατάει πάνω στην ΤΕΑ. Κάνε τις πράξεις.

Υπάρχει ήδη 

Εμένα για 25 ημέρες τον Ιανουάριο μου χρεώσαν δύο φορές 4 και κάτι ευρώ πάγιο (όταν το πάγιο υποτίθεται είναι 5,50 ευρώ) και τιμή κιλοβατόρας πάνω από 0,18. Ποιος Δεκέμβριος, στα ελπε ήμουν τον δεκέμβριο και μάλλον θα ξαναγυρίσω...

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, korakios είπε

Κάνω ένα recap του doomnx:

Απόκρυψη περιεχομένων

Έκοψε το δώρο η Ζενίθ , έβγαλε φαρμάκι πρόγραμμα , έμεινε 50ρικο στην ελπέ , έχουμε καμιά άλλη αλλαγή ?

Τίποτε άλλο πέραν των καινούργιων σταθερών του Ήρωνα. 

5 λεπτά πριν, hln3 είπε

Εμένα για 25 ημέρες τον Ιανουάριο μου χρεώσαν δύο φορές 4 και κάτι ευρώ πάγιο (όταν το πάγιο υποτίθεται είναι 5,50 ευρώ) και τιμή κιλοβατόρας πάνω από 0,18. Ποιος Δεκέμβριος, στα ελπε ήμουν τον δεκέμβριο και μάλλον θα ξαναγυρίσω...

Ανέβασε λογαριασμό. Μήπως άλλαξες πρόγραμμα στο ενδιάμεσο; Το 0.18 είπαμε είναι καταλάθος η τιμή του πράσινου.

Α έχουμε και μια συνταρακτική αλλαγή ακόμα: 

Spoiler

Δεν υπάρχει ο ΟΤΕ στον πίνακα της ΡΑΕ και στη σελίδα του κατάφερε να υπολογίσει λάθος το Μηχανισμό Διακύμανσης 😂

Επεξ/σία από doomnx
  • Haha 3

1 hour ago, lyk_an said:

Έρχομαι με ερώτηση περί πληρωμής λογαριασμών κι εγώ.
Εμφανίστηκε στο myelpe ο τελικός elpe, με ημερομήνια έκδοσης 22/02, προθεσμία για πληρωμή 20/3.
Στο σύνολο δείχνει και τον προηγούμενο (που με πάγια πληρώθηκε ωστόσο 28 ή 29/2).

Διαγράφω την πάγια, εξοφλώ παραδοσιακά μόνο το ποσό του τελικού και ξεμπέρδεψα, σωστά;

Η πληρωμή της πάγιας θα λογιστικοποιηθεί τη Δευτέρα ή Τρίτη.

Ναι ξύλωσε τη πάγια και πλήρωσε το πραγματικό ποσό που χρωστάς.

Καλησπέρα και από εμένα. Έχω εκπροσώπηση από ELPEDISON από τις 5/2. Σήμερα (1/3) μου εκδόθηκε ο 1ος λογαριασμός και αφορά 14 ημέρες κατανάλωσης (έως και 19/2). Το συνολικό υπόλοιπο ήρθε -9,54 ευρώ αλλά προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν με χρέωσε όλο το Φεβρουάριο για πλήρη αξιοποίηση του 50άρικου δώρου.Είναι νόμιμό αυτό; Πρέπει να κάνω κάτι από την πλευρά μου; Γενικά θα ξανά αλλάξω πάροχο αυτό το μήνα αλλά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς παίζει με αυτό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Dimichios είπε

Είναι νόμιμό αυτό;

Νομιμότατο. Προφανώς έχει να κάνει με τους κύκλους τιμολόγησης της εταιρείας. Από το να κάνουν 1-2 μήνες να σου βγάλουν λογαριασμό που είναι πιο σύνηθες, μάλλον να χαίρεσαι πρέπει.

Επεξ/σία από Basketikos_

2 λεπτά πριν, Basketikos_ είπε

Νομιμότατο. Προφανώς έχει να κάνει με τους κύκλους τιμολόγησης της εταιρείας. Από το να κάνουν 1-2 μήνες να σου βγάλουν λογαριασμό που είναι πιο σύνηθες, μάλλον να χαίρεσαι πρέπει.

Ναι ωστόσο τώρα δεν δείχνει την πραγματική κατανάλωση και ουσιαστικά δεν θα χρεωθώ διπλά χάνοντας κάποιο ποσό από το δώρο των 50 ευρώ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Dimichios είπε

Ναι ωστόσο τώρα δεν δείχνει την πραγματική κατανάλωση και ουσιαστικά δεν θα χρεωθώ διπλά χάνοντας κάποιο ποσό από το δώρο των 50 ευρώ;

Τί εννοείς ως "πραγματική κατανάλωση"; Πώς θα χρεωθείς διπλά;

Αν δε φύγεις δεν το χάνεις. Αν φύγεις και γυρίσεις, πάλι δεν το χάνεις.

Τα έχεις μπερδεμένα. Πρέπει να τα ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου.

Επεξ/σία από Basketikos_

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/3/2024 στις 8:49 ΜΜ, kokas10 είπε

Έχει φύγει κάποιος από Ήρων πριν το πρώτο λογαριασμό; Έχει πιστωθεί το δώρο των 50 στον πρώτο και τελικό λογαριασμό;

σε εμένα (και σίγουρα και σε άλλον έναν εδώ μέσα) το "ξέχασαν", οπότε τώρα περιμένω τον διορθωμένο αν θέλουν να πληρωθούν.

EDIT SOS: και όπως βλέπω, έχουν χρεώσει την πιστωτική μου με το λάθος ποσό, κανονικότατα στην μέρα πληρωμής του λογαριασμού. Το θέμα είναι ότι ενώ είχα τσεκάρει την επιλογή "πάγια εντολή", ουδέποτε τους έδωσα # πιστωτικής ή λογαριασμού, ώστε να ξέρουν που να χρεώσουν...

Θυμάστε εσείς να έχετε βάλει αριθμό πιστωτικής σε κάποια φόρμα στο ίντερνετ (όπως πχ είχε η elpedison στο my.elpedison.gr), στον ΗΡΩΝα?

Επεξ/σία από kacey

Πόσο καιρό πρέπει να μείνει κάποιος στην Elpedison για να μη χάσει το δώρο; (το πενηντάευρο)
Ένα μήνα;
(επίδοξος τουρίστας εδώ)

1 λεπτό πριν, panosena είπε

Πόσο καιρό πρέπει να μείνει κάποιος στην Elpedison για να μη χάσει το δώρο; (το πενηντάευρο)
Ένα μήνα;
(επίδοξος τουρίστας εδώ)

μέχρι να μην αφήσεις πιστωτικό

• Thanks 1

2 λεπτά πριν, panosena είπε

Ένα μήνα;
(επίδοξος τουρίστας εδώ)

Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, korakios είπε

μέχρι να μην αφήσεις πιστωτικό

Δηλαδή αφού ξοδέψω ρεύμα αξίας 50 ευρώ;

Επεξ/σία από panosena

1 λεπτό πριν, panosena είπε

Δηλαδή αφού ξοδέψω ρεύμα αξίας 50 ευρώ;

αφορά το σύνολο του λογαριασμού , ιδανικά θα ήταν να κάψεις για το ρεύμα αλλά ούτε εγώ δεν το κάνω 😛

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...