Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στα επαγγελματικά δεν έχουμε ακόμα εξελ Μαρτίου;

59 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Ο @korakios το Εξέλ με τα επαγγελματικά το παράτησε και έχει πάει για διακοπές Χαβάη; 

Πάω να δω μια βόλτα τους παρόχους, τί επαγγελματικά και τί δωράκια βγάλανε για Μάρτιο!

Πρόλαβες να βγάλεις να κάνα συμπέρασμα;

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, tryfos είπε

Πρόλαβες να βγάλεις να κάνα συμπέρασμα;

Όχι ακόμα, θα επανέλθω σε λίγο γιατί κάθομαι να κάνω πληρωμές σήμερα που έχω ησυχία σε κάτι προμηθευτές, αν τους αφήσω για Δευτέρα θα αρχίσουν να βαράνε τα τηλέφωνα στο λογιστήριο :) 

1 hour ago, armenistis1980 said:

Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. 

Στην Elpe που βγήκε λογαριασμός -73,78€ εάν μέσω του my elpedison κάνω πληρωμή ποσού - 73,78€ θα κάνουν στην πιστωτική κάρτα που έχω καταχωρημένη επιστροφή αυτό το ποσό? Το έχει δοκιμάσει κάποιος? 

1 hour ago, jasonas21 said:

Ελπε ημουν πριν την volton και ακομα δεν μου εχουν επιστρεψει το πιστωτικό... Δινουν ακόμα το 100αρι? 

Απο ότι κατάλαβα γίνεται λιγο χαμούλης και εχουν χασει την μπαλα... Ή τουλάχιστον αυτο ισχυε πριν κανεναν μηνα! 

Γενικά εμεις οι τουριστες συνεχίζουμε να κυνηγάμε τα δωράκια ή μας βγάζουν την πίστη? 

Αν ζητάτε συνέχεια να πληρωθείτε πιστωτικά και μάλιστα τέτοια μεγάλα ποσά από δώρα... σίγουρα κάποια στιγμή θα κοπούνε τα δώρα. Το προτιμότερο είναι να αφήσετε το πιστωτικό ώστε να επιστρέψετε κάποια στιγμή και να συμψηφιστεί με κατανάλωση.

Αν θελετε να τα πάρετε.. κάνετε αίτημα μέσω mail γράφοντας ονοματεπώνυμο, αφμ, παροχή, ταυτότητα, iban, τράπεζα, δικαιούχος.

• Like 7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Αν ζητάτε συνέχεια να πληρωθείτε πιστωτικά και μάλιστα τέτοια μεγάλα ποσά από δώρα... σίγουρα κάποια στιγμή θα κοπούνε τα δώρα. Το προτιμότερο είναι να αφήσετε το πιστωτικό ώστε να επιστρέψετε κάποια στιγμή και να συμψηφιστεί με κατανάλωση.

Αν θελετε να τα πάρετε.. κάνετε αίτημα μέσω mail γράφοντας ονοματεπώνυμο, αφμ, παροχή, ταυτότητα, iban, τράπεζα, δικαιούχος.

Ούτως ή άλλος θα βγάλουν τελικό λογαριασμό, ο οποίος θα είναι στα 120€ περίπου(αν έχουν κάνει κατάθεση το -73,78€).
Αν δεν το κάνουν κατάθεση απλά ο τελικός θα είναι περί τα 45-50€.

Επεξ/σία από armenistis1980

6 ώρες πριν, Gilles27 είπε

Πολύ σύντομη ερώτηση εαν κάποιος μπορεί να εκθέσει ένα σύντομο σκεπτικό:
Για οικιακή παροχή (χωρίς νυχτερινό) που καταναλώνει πολυ το χειμώνα (άνω των 800-900kwh/μήνα) και λίγο το καλοκαίρι (~200kwh/μήνα) ποια θα ήταν η βέλτιστη πρακτική για να μην μπαίνει κάποιος σε αλλαγές προγραμμάτων/παρόχων διαρκώς; Με δεδομένη και την (πιθανολογούμενη) πτωτική τιμή της ΤΕΑ και με ορίζοντα για τους επόμενους τουλάχιστον 8-10 μήνες.
Ουσιαστικά ρωτώ γιατί δεν έχω καταλάβει το πνεύμα των ex-post κίτρινων κυρίως. Αν θεωρούμε ότι θα πέφτει και άλλο η τιμή έχει καθόλου νόημα να μεταφερθεί κάποιος σε τέτοιο πρόγραμμα όπως της Ζενιθ; Ή πράσινο που είναι πιο ευκολα υπολογισμένα όλα απο 1η κάθε μήνα; Σε αυτη την περίπτωση σκεφτόμουν μεταφορά σε ελίν ή Volton.

Υπάρχουν κυμαινόμενα (ex-ante) με τιμή που υπολογίζεται βάσει τιμής χονδρικής του προηγούμενου μήνα και άλλα (ex-post) με βάση την τιμή του τρέχοντα μήνα. Θεωρώ πιο δίκαια τα δεύτερα, αλλά με μειονέκτημα ότι πρέπει να περάσει ο μήνας και περισσότερο για να γνωρίζεις ακριβώς τι χρεώθηκες. Με βάση αυτά και εφόσον δεν θέλεις να μετακινείσαι συνέχεια, ένα τιμολόγιο σαν το choice της Ζενίθ νομίζω θα σε καλύπτει στις περισσότερες των περιπτώσεων

5 minutes ago, armenistis1980 said:

Ούτως ή άλλος θα βγάλουν τελικό λογαριασμό, ο οποίος θα είναι στα 120€ περίπου(αν έχουν κάνει κατάθεση το -73,78€).
Αν δεν το κάνουν κατάθεση απλά ο τελικός θα είναι περί τα 45-50€.

Στη δική σου περίπτωση εφόσον η παροχή είναι ενεργή και δεν έχει βγει τελικός, θα γίνει συμψηφισμός στον τελικός. Δε γίνεται να πάρεις χρήματα από τώρα.

Αν έχει πιστωτικό υπόλοιπο στον τελικό, ισχύει ότι έγραψα παραπανω

• Like 1

2 ώρες πριν, fotis1997 είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Σου έχουν χρεώσει την αρχική τιμή Ιανουαρίου του BASIC. 100%

Εάν σε είχαν χρεώσει σωστά θα είχες την αρχική τιμή του SOLAR και σε άλλη γραμμή την διακύμανση αγοράς. 

Δεν χρειάζεται καν να υπολογίσεις την τιμή για αυτό τον λόγο. Είναι ξεκάθαρο το λάθος. Το έκαναν και σε δικό μου λογαριασμό ακριβώς το ίδιο και μου το είπαν. Μου είπαν σας χρεώσαμε από λάθος με την τιμή του BASIC.

Το πάγιο είναι σε δύο γραμμές. Στην μία γραμμή σου χρεώνουν το πάγιο που αντιστοιχεί στον Δεκέμβριο (σωστό) και στην άλλη γραμμή το πάγιο που αντιστοιχεί στον Ιανουάριο για το BASIC (σχεδόν σωστό καθώς το SOLAR κανονικά έχει λίγο υψηλότερο πάγιο).

το γνωριζω οτι εχει γινει ετσι οπως τα λες,περιμενω τηλ να παραδεχτουν το λαθος τους και να διορθωσουν

2 ώρες πριν, fotis1997 είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Σου έχουν χρεώσει την αρχική τιμή Ιανουαρίου του BASIC. 100%

Εάν σε είχαν χρεώσει σωστά θα είχες την αρχική τιμή του SOLAR και σε άλλη γραμμή την διακύμανση αγοράς. 

Δεν χρειάζεται καν να υπολογίσεις την τιμή για αυτό τον λόγο. Είναι ξεκάθαρο το λάθος. Το έκαναν και σε δικό μου λογαριασμό ακριβώς το ίδιο και μου το είπαν. Μου είπαν σας χρεώσαμε από λάθος με την τιμή του BASIC.

Το πάγιο είναι σε δύο γραμμές. Στην μία γραμμή σου χρεώνουν το πάγιο που αντιστοιχεί στον Δεκέμβριο (σωστό) και στην άλλη γραμμή το πάγιο που αντιστοιχεί στον Ιανουάριο για το BASIC (σχεδόν σωστό καθώς το SOLAR κανονικά έχει λίγο υψηλότερο πάγιο).

Γιατί χρεώνουν 2 πάγια για 25 ημέρες; προπληρωμή έχουν;

2 hours ago, doomnx said:

Με την έκπτωση συνέπειας τα καινούργια προγράμματα του Ήρωνα είναι φθηνότερα σε όλες τις κατηγορίες σταθερών.

σε αυτά δίνουν και το 50αρικο?

• Thanks 1

1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Καλα ενα 30ευρω ειναι σε εμενα το πιστωτικό, οχι τοσο πολυ! Αλλα το έκανα κυρίως γιατί δεν ξέρω αν θα ξαναεπιστρεψω στην Ελπε... Πάντως την αίτηση την εχω κανει ήδη απλα δεν ξερω ποσο χρόνο κάνει περίπου για να τα βάλουν! 

2 ώρες πριν, doomnx είπε

Δωράκια αλλά τουλάχιστον 2 μήνες πριν επιστρέψουμε στον ίδιο πάροχο για να προλαβαίνουν να βγαίνουν οι λογαριασμοί.

Οι τελικοί λογαριασμοι? Εμενα έχει βγει γι αυτο ζητάω πιστωτικό πισω 😜

Οποτε απο εταιρείες με δωρακια περα της volton που είμαι, εχουμε την Ελπε και την Ηρων κυρίως? 

21 λεπτά πριν, userAnon είπε

σε αυτά δίνουν και το 50αρικο?

Ναι

26 λεπτά πριν, hln3 είπε

Γιατί χρεώνουν 2 πάγια για 25 ημέρες; προπληρωμή έχουν;

Σου εξήγησε. Διαφορετική τιμή ο Δεκέμβριος, διαφορετική ο Ιανουάριος. Σπάνε σε 2 γραμμές.

2 ώρες πριν, adi32 είπε

Ξερουμε την τιμη Hρων simply generous home για ιανουαριο και  Φεβρουαριο?

Εδω δεν τις λεει 

https://invoices.rae.gr/oikiako/

Ναι. Πατάει πάνω στην ΤΕΑ. Κάνε τις πράξεις.

15 ώρες πριν, gpapas640 είπε

Για όσους έχει ήδη εκδοθεί λογαριασμός που περιλαμβάνει μέρες του Φεβρουαρίου, άραγε η έκπτωση στις κιλοβατώρες θα αποδοθεί αναδρομικά στον επόμενο λογαριασμό;

Υπάρχει ήδη 

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, adi32 είπε

Ξερουμε την τιμη Hρων simply generous home για ιανουαριο και  Φεβρουαριο?

Εδω δεν τις λεει 

https://invoices.rae.gr/oikiako/

Ο Ήρωνας υπολογίζει την διακύμανση σε όλα τα κίτρινα (οικιακά και επαγγελματικά) με τον ίδιο τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα: Διακύμανση ΗΡΩΝ κίτρινο=1,26*ΤΕΑ-0,06+0,018. Αυτό όταν η ΤΕΑ είναι πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο, το οποίο είναι αρκετά χαμηλό οπότε δεν υπάρχει λόγος να δούμε τις άλλες περιπτώσεις.

Οπότε η διαφορά που έχουν τα κίτρινα του ΗΡΩΝΑ είναι οι αρχικές τους τιμές. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές.

Οπότε λίγο πολύ κοιτάτε στα xl την τιμή του guarantee. Για ακριβώς, δείτε τις διάφορες που έχουν στις ονομαστικές τιμές.

Επεξ/σία από fotis1997
  • Thanks 1

19 ώρες πριν, gpapas640 είπε

Ο λόγος που τα πράσινα είναι πιο χαμηλά από τα κίτρινα είναι διότι η τάση πτώσης της τιμής είναι συνεχόμενη;

Σε βάθος χρόνου δεν βγαίνουν πιο χαμηλά, αλλά οι μεγάλες αυξομειώσεις της ΤΕΑ έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην τιμή τους προσωρινά. Έχει να κάνει με τον τύπο υπολογισμού που λαμβάνει υπόψη 2 μήνες.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...