Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα σας. Στην ελπε εκδόθηκε πιστωτικός -60 ευρώ. Ειχα βάλει κάρτα για πάγια εντολή πριν φύγω. Αυτά τα 60 ευρώ θα επιστραφούν  στην κράτα? Η πρέπει να τους πάρω τηλ? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά, έχω μια βασική απορία.
Διαβάζω συνέχεια για 'εκπροσώπηση' και 'εκπρόσωπο' αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε.
Ο πάροχός μου είναι ο 'εκπρόσωπος' μου;

47 minutes ago, revmatopliktos said:

Δώσε και ολογράφως τις ενδείξεις στην volton γιατί έχουν πρόβλημα στο διάβασμα των φωτογραφιών. 

37 minutes ago, revmatopliktos said:

Για τον @ekrepali:

Απάντηση nrg ...

Όμως, η μεθοδολογία απόδοσης της έκπτωσης συνέπειας βασίζεται στην κοινή λογική 😆

Ο ΚΠΗΕ στο Παράρτημα ΙΙ λέει ότι ο πάροχος πρέπει να διευκρινίσει με απόλυτη σαφήνεια τη λήξη τυχόν εκπτώσεων. Δε λέει για "κοινή λογική" γιατί ο κάθε πολίτης μπορεί να μη καταλαβαίνει τι διαβάζει ή να τα ερμηνεύει λάθος. Ή η άλλη απάντηση που έδωσαν στο revmatopliktos με παραδείγματα, επίσης άκυρη. Αν ήθελαν να δώσουν παραδείγματα ας τα έγραφαν στη σύμβαση ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια.

Τι μπορείτε να κάνετε από δώ και πέρα...

1) Να παίζετε τη κωλοκυθιά στο myrae μέχρι να φτάσετε στη 3η φορά που θα πατήσετε κόκκινο. Σ'αυτή τη περίπτωση θα φτάσει το αίτημα στον ενεργειακό διαμεσολαβητή, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια γιατί κουράστηκε το δάχτυλο του πατώντας ένα κλικ για να κλείσει το αίτημα μου. Όταν αναλάβει το δικό σας αίτημα, θα το κλείσει επίσης με συνοπτικές διαδικασίες γιατί παρόλο που είστε οικιακές παροχές, η διαφορά που έχετε με την ΝRG είναι μικρότερη των 100 ευρώ και ο διαμεσολαβητής δεν είναι τζαμπατζής να ασχοληθεί μαζί σας.

2) Ανοίγετε αίτημα στον ΣτΚ για καταχρηστικότητα όρων, και ζητάτε το ποσό που δικαιούστε ως επίλυση. Για την οποία επίλυση ο ΣτΚ κάνει σύσταση και δε μπορεί να την επιβάλλει... πάλι θα είναι στο χέρι της ΝRG αν θα σας πληρώσει "χαριστικά". Μπορεί όμως ο ΣτΚ να κρεμάσει τον πάροχο στα μανταλάκια για καταχρηστικές πρακτικές (δημοσίευση πορισματος)... κι ίσως μόνο έτσι να πάρει χαμπάρι κι η ΡΑΕ τι γίνεται κάτω απ'τη μύτη της (λες και δε ξέρουν δηλαδή).

Just now, panosena said:

Διαβάζω συνέχεια για 'εκπροσώπηση' και 'εκπρόσωπο' αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε.

Κάνεις αίτημα στον πάροχο να σε εκπροσωπήσει (να αναλάβει την παροχή σου).

Ο πάροχος στέλνει το αίτημα εκπροσώπησης (τα στοιχεία της σύμβασης που υπογράφεις) στον ΔΕΔΔΗΕ.

Η ημερομηνία που γίνεται η αλλαγή είναι η 1η μέρα εκπροσώπησης, η ημερομηνία που φεύγεις είναι η τελική μέρα εκπροσώπησης.

• Like 2
  • Thanks 1

3 λεπτά πριν, dimitris_p είπε

Καλησπέρα σας. Στην ελπε εκδόθηκε πιστωτικός -60 ευρώ. Ειχα βάλει κάρτα για πάγια εντολή πριν φύγω. Αυτά τα 60 ευρώ θα επιστραφούν  στην κράτα? Η πρέπει να τους πάρω τηλ? 

Το καλύτερο θα ήταν να καθόσουν μέχρι να τελειώσουν και αυτά.

1 λεπτό πριν, panosena είπε

Ναι.

• Thanks 1

Μόλις τώρα, panosena είπε

Και γιατί λέτε 'εκπροσώπηση' και δεν λέτε ο 'πάροχός' μου;

Φαντάζομαι γιατί είναι φρασεολογία που χρησιμοποιούν και οι ίδιοι, ο ΔΕΔΔΗΕ κλπ.

• Thanks 1

25 minutes ago, dimitris_p said:

Στείλε σε email: ονοματεπώνυμο, αφμ, παροχή. Από κάτω IBAN ,σε ποια τράπεζα ανήκει, όνομα δικαιούχου. Ζήτα να σου στειλουν τα λεφτά, κάνε επισύναψη και της ταυτότητας.

• Like 1

1 ώρα πριν, john anad είπε

ΗΡΩΝ,τιμολογηση με το κιτρινο χρωμα για 19 μερες του Ιανουαριου με χρεωσαν με 0,18077E/KWH και με την εκπτωση που εχω 20 τοις εκατο πηγε η τιμη στα 0,1507,θεωρω οτι ειναι παρα πολυ ακριβη η τιμη,να συμπληρωσω οτι ο μεσος ορος της χρηματιστιριακης τιμης της kwh στις 19 μερες του Ιανουαριου ηταν 82,29€/MWH

Φίλε έγινε και σε εσένα το λάθος που έγραψα πιο πίσω.

Ενώ γράφουν ότι έχεις κίτρινο, σε έχουν τιμολογίσει με το πράσινο.

Η μηχανογράφηση της ΗΡΩΝ...

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, trobinhood είπε

Doom καταλήγουμε κάπου ή περιμένουμε ακόμη Κ χτυπάμε σαν κομπρες ?🙄

Ε περιμένετε να βγάλουν όλοι. Μέχρι στιγμής η ελίν είναι η φθηνότερη στα ex-ante στα 8.2 λεπτά/kWh. Μπορείτε να παρακολουθείτε live το εξελάκι μου, το ενημερώνω μόλις βγάζει κάποιος τιμή. Όπως και την καρτέλα με το ιστορικό τιμών.

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 3
  • Thanks 1

Μια ερώτηση προς τους τουρίστες: Όσοι κάνετε τράμπες μεταξύ Ήρων και Ελπέ, περιμένετε τον Ήρων να βγάλει τελικό λογαριασμό για να ξαναεπιστρέψετε ή ξαναεπιστρέφετε και χωρίς να έχει προλάβει να βγάλει τελικό; Δημιουργείται κάποιο πρόβλημα στη 2η περίπτωση; 

4 λεπτά πριν, doomnx είπε

Ε περιμένετε να βγάλουν όλοι. Μέχρι στιγμής η ελίν είναι η φθηνότερη στα ex-ante στα 8.2 λεπτά/kWh. Μπορείτε να παρακολουθείτε live το εξελάκι μου, το ενημερώνω μόλις βγάζει κάποιος τιμή. Όπως και την καρτέλα με το ιστορικό τιμών.

Live scores..

Ούτε στοίχημα να παιζαμε...

• Haha 4

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...