Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, johnjohn3 είπε

Καλησπέρα,

για το Γ22 το συγκεκριμένο πρόγραμμα το γνωρίζει κανείς;

https://www.nrg.gr/el/epixiriseis/revma/nrg-adapt-4business2

Υπάρχει περίπτωση μαζί με την κρατική επιδότηση να κατέβει η τιμή κιλοβατώρας κάτω από 0,20;

1η σελίδα 1ο ποστ κατέβασε το excel , 4ο φύλλο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 ώρες πριν, HERTHAN είπε

Δεν το γνωριζα αυτο.

Οποτε δεν παμε στην elpedison θα παει κατευθειαν φυλακη.

Οι τιμές της καθολικής υπηρεσίας... 

https://www.businessdaily.gr/oikonomia/68381_panakribo-reyma-stoys-kakoplirotes-pano-apo-1-eyro-tin-kilobatora?amp

1 ώρα πριν, prefuse είπε

Ξαναρωτάω γιατί δεν απαντήθηκε και δεν μου είναι σαφές.

Στην we energy που δεν έχει δέσμευση, αν πχ είχαμε κάνει αίτηση τον Ιουλίο στο weyellow με 0.21€/Kw, τωρα τον Αύγουστο όπου άλλαξε η τιμή σε 0.45€/Kw, θα τιμολογηθουμε με 0.45€ ή 0.21€ επειδή είχαμε κάνει την αίτηση τον Ιούλιο και άρα "κλείσαμε" σε αυτή την τιμή;

Στο chat της we energy δεν έχει να μιλήσεις live με κάποιον, μόνο callback.

0.21 για 6μηνο, εγώ έχω πάρει και επιβεβαίωση γραπτώς με email

• Thanks 1

Στις 2/8/2022 στις 4:15 ΜΜ, AKATADIOKTOS είπε

Κανείς εδώ μέσα δεν μπορεί να δει πέρα απο την μύτη του.Κανείς δεν διερωτάται γιατί η elpedison πάει κόντρα στην πιο βασική μαρκετίστικη συμπεριφορά του τύπου π.χ. αντι στην ετικέτα του προιόντος να γράφω 3 ευρώ,γράφω 2,98

Πάει ο άλλος να σου πουλήσει αυτοκίνητο και αντι να σου πει,η τιμή του αυτοκινήτου είναι 20.000 ευρώ σου λέει το αυτοκίνητο κοστίζει 19.900 ευρώ.Γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο; Γιατί θέλει υποσυνείδητα να σου περάσει το μήνυμα πως το αυτοκίνητο κοστίζει 19 χιλιάρικα και όχι 20

Ακριβώς αυτό το πράγμα προσπαθεί να κάνει αυτή την στιγμή η elpedison με ανάποδο τρόπο.Με το που βλέπεις σήμερα στο καρτελάκι 1 ευρώ την κιλοβατώρα,τι τους λες; bye,bye μάγκες!!! Στην elpedison είναι χαζοί; Θέλουν να διώξουν τους πελάτες και βάζουν τιμές στα καρτελάκια που διώχνουν τους πελάτες; Στην elpedison ξέρουν κάτι που οι άλλοι δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να γνωρίζουν.Ξέρουν πως πολύ σύντομα,ίσως και πιο σύντομα απο την έλευση του 2023 πως η κιλοβατώρα θα πιάσει το 1 ευρώ και πιθανώς στις αρχές του 2023 να το ξεπεράσει.Κοινώς σε επίπεδο υποσυνείδητου δεν κοιτάνε το σήμερα αλλά επενδύουν στο αύριο.

Κανείς εδώ μέσα δεν σκέφτεται το εξής απλό.Είναι λογικά και φύσει αδύνατο να ανταποκριθεί η οικονομία σε τιμές κιλοβατώρας 50-70-90-120-140-160 λεπτών σε μεγάλο βάθος χρόνου.Οι αναλυτές μας λένε πως η ενεργειακή κρίση θα κρατήσει πολύ-πολύ-πολύ καιρό.Θα κρατήσει για χρόνια και δεν θα είναι ένα εφήμερο φαινόμενο.Υπο αυτό το πρίσμα γεννιέται το εξής απλό ερώτημα.Ποιος θα απορροφά την χασούρα για όλο αυτό το διάστημα που η τιμή της κιλοβατώρας θα είναι στον ουρανό; Το κράτος,τα νοικοκυρια-οι επιχειρήσεις ή οι πάροχοι;

Με απλά λόγια θέλω να σου πω,πως αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε σε χρεοκοπία όλων των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας (ακόμη και της ΔΕΗ) και στην συνέχεια θα γυρίσουμε στο παλαιό καθεστώς (μονοπώλιο ΔΕΗ-100% Κρατικοποιημένη)

Το 2020 αν σου έλεγα πως η ΔΕΗ ήταν,είναι και θα είναι ο οικονομικότερος-ασφαλέστερος πάροχος θα με έβριζε όλο το φόρουμ.Το 2021 αν σου έλεγα πως η κιλοβατώρα θα μοιάζει με διαστημικό πύραυλο που εξέρχεται της ατμόσφαιρας της Γης θα με έβριζε όλο το φόρουμ.Το 2022 αν σου πω πως πλησιάζει το ενεργειακό switch off της χώρας και η χρεοκοπία όλων των παρόχων,θα με βρίζει όλο το φόρουμ εις την νιοστή

Συμβουλή:Μην σπαταλάτε φαιά ουσία για ένα παιχνίδι που οδεύει εις το τέλος του.Μην μπαίνετε στον κόπο να κάνετε ενεργειακό τουρισμό.Αράξτε στην ΔΕΗ και ετοιμαστείτε για το μεγάλο καραμπούμ,γιατί πολύ απλά στο τέλος η αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας θα έχει μόνο το μονοπώλιο της 100% κρατικοποιημένης ΔΕΗ

Όποιος έχει διαφορετική άποψη απο την δική μου,του ζητώ να καταθέσει την δική του εκτίμηση για το πως θα κινηθεί η αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας τους επόμενους μήνες και τα Χριστούγεννα να ξανακάνουμε την ίδια κουβέντα για να δούμε ποιος μπορούσε να δει πέρα απο την μύτη του και ποιος όχι

Γ. Κιμπουρόπουλος: Ερχονται νέες αυξήσεις άνω του 20% στις χρεώσεις ρεύματος τον Σεπτέμβριο

Με τη χονδρική του Ιουλίου αυξημένη κατά 40% και τις προτεινόμενες από τη ΡΑΕ ανώτατες χρεώσεις έως και 45% πάνω για το ρεύμα από τις μονάδες αερίου, που καλύπτει πάνω από το 40% του ενεργειακού μείγματος της χώρας, είναι αναπόφευκτο οι προμηθευτές να ανακοινώσουν μετά τον Δεκαπενταύγουστο χρεώσεις πάνω από 70 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Φυσικά, αυτό θα αυξήσει τον λογαριασμό των επιδοτήσεων (με λεφτά των φορολογουμένων τόσο από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, όσο και από τον προϋπολογισμό), αν η κυβέρνηση θέλει να μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις για διατήρηση των τελικών χρεώσεων στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο.

https://energypress.gr/news/g-kimpoyropoylos-erhontai-nees-ayxiseis-ano-toy-20-stis-hreoseis-reymatos-ton-septemvrio

Άμα έχουν μείνει πελάτες, μπορεί! Και εγώ γιατί να μη σκέφτομαι πιο πονηρά; Ότι δηλαδή η ΔΕΗ χτυπάει τώρα την τιμή για να μαζέψει κόσμο πίσω και όταν με το καλό τελειώσει όλο αυτό, να μείνουν σε αυτή… 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, clubmaster είπε

Άμα έχουν μείνει πελάτες, μπορεί! Και εγώ γιατί να μη σκέφτομαι πιο πονηρά; Ότι δηλαδή η ΔΕΗ χτυπάει τώρα την τιμή για να μαζέψει κόσμο πίσω και όταν με το καλό τελειώσει όλο αυτό, να μείνουν σε αυτή… 

Όλοι οι πάροχοι γνωρίζουν τελικά σε ποιο σημείο θα κάτσει η μπίλια στην ρουλέτα του καζίνου που λέγεται αγορά ηλεκτρικής ενέργειας,για αυτό και ο καθένας έχει επιδοθεί εδώ και πολύ-πολύ καιρό σε ένα ράλι για την απόκτηση περισσότερων κερδών με κάθε τρόπο.

Πέρυσι τέτοια εποχή προειδοποιούσα ένα φιλαράκι μου που έβγαζε πολύ καλό μηνιάτικο πουλώντας συμβόλαια εναλλακτικού παρόχου,να βάλει τα δυνατά του και να συνάψει όσα πιο πολλά συμβόλαια μπορεί μέχρι και το τέλος του Φθινοπώρου του 2021 γιατί το "καλοκαιράκι" που απολάμβαναν οι πωλητές συμβολαίων θα τελείωνε οριστικά.Παρότι επιβεβαιώθηκα,τον Φεβρουάριο του 2022 το ίδιο φιλαράκι,μου διαβεβαίωνε πως απολάμβανε ωραίοτατες τιμές και αυτός και οι πελάτες του στον εναλλακτικό πάροχο για τον οποίο δούλευε,άσχετα αν σύναψε συνεργασία εκείνη την εποχή και με δεύτερο πάροχο γιατί στον πρώτο είχε "κάτσει" η δουλειά και μου ζητωκραύγαζε πως κοιμάται ήσυχος.Ο καιρός πέρασε και έφερε πιο δύσκολες καταστάσεις και το ίδιο φιλαράκι τον Ιούλιο του 2022 έχωνε το κεφάλι του στην άμμο λέγοντας μου "Απολαμβάνω το Καλοκαιράκι και δεν θέλω να σκέφτομαι τον Χειμώνα.Ό,τι είναι να συμβεί ,θα συμβεί"

Πόσα παλικαράκια εκεί έξω κλαίνε,όχι για την τιμή της κιλοβατώρας,αλλά γιατί η αγορά καταρρέει και πλεόν δεν μπορούν να ζήσουν απο την πώληση συμβολαίων; Ξέρεις πόσος κοσμάκης ζει απο τις πωλήσεις συμβολαίων;

Αυτή την στιγμή όλοι είναι σε αναμμένα κάρβουνα.Όλοι είναι βυθισμένοι μέσα στο άγχος και δεν ομιλώ για τους πελάτας των παρόχων,αλλά για τους ίδιους τους παρόχους και τους υπαλλήλους αυτών,άσχετα αν κάποιοι ιδιοκτήτες παρόχων διοργανώνουν συνεντεύξεις τύπου λέγοντας στον κοσμάκη πως το α' εξάμηνο του 2022 έβγαλαν τρελά κέρδη και οτι θα εξασφαλίσουν στους πελάτας προσιτή τιμή κιλοβατώρας

Η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν ήταν επινόηση για αισχροκέρδεια αλλά επινόηση για επιβίωση.Η επιδότηση των ΑΠΕ δεν ήταν επινόηση για αισχροκέρδεια αλλά επινόηση για επιβίωση.Χωρίς ρήτρα δεν τσουλάει το πράγμα και επειδή η ρήτρα δεν μπορεί να σταματήσει να υπάρχει,τώρα την ενσωματώσανε στην τελική τιμή της κιλοβατώρας.

Θα πέσει τρελό γέλιο τους επόμενους μήνες γιατί οι τιμές θα εκτροχιαστούν πέρα απο κάθε φαντασία και όλοι (πάροχοι,εργαζόμενοι και πελάτες) θα χρειάζονται ηρεμιστικά για να συνέλθουν

Επεξ/σία από AKATADIOKTOS

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, korakios είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

συνέχεια στο άλλο θέμα , άνετα ξεφεύγει το παρών που αφορά προγράμματα εναλλακτικών πάροχων

Μόλις τον έβαλες σε λούπα.

• 3 Μάρ Το θέμα έχει κλειδωθεί

Επεξ/σία από kirileman

2 ώρες πριν, takoulou είπε

Eυχαριστω αλλα θα το βαλω φωτια πριν παω εκει.:P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας,

Χρειαζομαι την βοήθεια σας.

Ημουν WattVolt και τελη Ιουλιου εκανα αιτηση για ΔΕΗ homeonline στο οποιο ενεργοποιηθηκα (λογικα τελευταιες μερες Ιουλιου).

Στον τελικο λογαριασμο της WV με εχουν χρεωσει ρητρα αποχωρησης. Υπαρχει κατι που μπορω να κανω για ν αποφυγω αυτη τη χρεωση?

Κατοπιν επικοινωνιας μαζι τους και αναφορας της αποφασης ΡΑΕ 2020 οτι αν ειναι με κυμαινομενο και ΟΤΣ το συμβολαιο δεν πληρωνεις ρήτρα, μου ανεφεραν πως υπαρχει ο νομος 4951/2022 4/7/2022 Α129 που υπερισχυει και επισης αφου δεν αποχωρησα μετα τις 1/8 παλι δεν καλυπτομαι απο τον νεο νομο περι μη πληρωμης ρητρας αποχωρησης!!!

Επεξεργασία-Διευκρίνιση: Αναφέρουν πως ισχύει η δέσμευση συμβολαίου 2 ετών μου πριν τις 1/8

Επεξ/σία από cv19985

1 ώρα πριν, cv19985 είπε

Καλημέρα σας,

Χρειαζομαι την βοήθεια σας.

Ημουν WattVolt και τελη Ιουλιου εκανα αιτηση για ΔΕΗ homeonline στο οποιο ενεργοποιηθηκα (λογικα τελευταιες μερες Ιουλιου).

Στον τελικο λογαριασμο της WV με εχουν χρεωσει ρητρα αποχωρησης. Υπαρχει κατι που μπορω να κανω για ν αποφυγω αυτη τη χρεωση?

Κατοπιν επικοινωνιας μαζι τους και αναφορας της αποφασης ΡΑΕ 2020 οτι αν ειναι με κυμαινομενο και ΟΤΣ το συμβολαιο δεν πληρωνεις ρήτρα, μου ανεφεραν πως υπαρχει ο νομος 4951/2022 4/7/2022 Α129 που υπερισχυει και επισης αφου δεν αποχωρησα μετα τις 1/8 παλι δεν καλυπτομαι απο τον νεο νομο περι μη πληρωμης ρητρας αποχωρησης!!!

Κατ' αρχάς πάρε τον δεδδηε στο 2111900590 που είναι χωρίς χρέωση και ρώτα ποια είναι ημερομηνία εκπροσώπησης της ΔΕΗ.

Γράψε επίσης ποιο πρόγραμμα είχες στη watt&volt, και πότε το υπέγραψες.

• Like 1

18 ώρες πριν, AKATADIOKTOS είπε

Η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν ήταν επινόηση για αισχροκέρδεια αλλά επινόηση για επιβίωση

Θα βαλω τα κλαματα...ας μαζεψουμε ενα ποσο να δωσουμε στους παροχους να επιβιωσουν...
Το ρευμα ειναι αγαθο man μου και οχι προιον για να κανουν παιχνιδια καποιοι...αντε γιατι πολλα εχω ακουσει...κανονικα επρεπε να τους ειχαμε παρει ολοι με τις πετρες...

sorry για off topic(περιπου)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Κατ' αρχάς πάρε τον δεδδηε στο 2111900590 που είναι χωρίς χρέωση και ρώτα ποια είναι ημερομηνία εκπροσώπησης της ΔΕΗ.

Γράψε επίσης ποιο πρόγραμμα είχες στη watt&volt, και πότε το υπέγραψες.

Ειμαι χρονια στην WV, ομως τον 12ο/2020 ειχα κανει το συμβολαιο HomeFixed με σταθερη χρεωση ομως περιπου τον 3ο/2022 με μετεφεραν στο Liberty Home 2 (καπως ετσι λεγονταν, το ψαχνω) κατοπιν μηνυματος που μου ειχαν στειλει στο viber οτι σε 60μερες θα με αλλαξουν προγραμμα (το μνμ ειχε ερθει 1ο/2022). Στην WV αναφερουν οτι υπαρχει δεσμευση 2 ετων

Θα παρω και ΔΕΔΔΗΕ να ρωτησω

Επεξ/σία από cv19985

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, AKATADIOKTOS είπε

Όλοι οι πάροχοι γνωρίζουν τελικά σε ποιο σημείο θα κάτσει η μπίλια στην ρουλέτα του καζίνου που λέγεται αγορά ηλεκτρικής ενέργειας,για αυτό και ο καθένας έχει επιδοθεί εδώ και πολύ-πολύ καιρό σε ένα ράλι για την απόκτηση περισσότερων κερδών με κάθε τρόπο.

Πέρυσι τέτοια εποχή προειδοποιούσα ένα φιλαράκι μου που έβγαζε πολύ καλό μηνιάτικο πουλώντας συμβόλαια εναλλακτικού παρόχου,να βάλει τα δυνατά του και να συνάψει όσα πιο πολλά συμβόλαια μπορεί μέχρι και το τέλος του Φθινοπώρου του 2021 γιατί το "καλοκαιράκι" που απολάμβαναν οι πωλητές συμβολαίων θα τελείωνε οριστικά.Παρότι επιβεβαιώθηκα,τον Φεβρουάριο του 2022 το ίδιο φιλαράκι,μου διαβεβαίωνε πως απολάμβανε ωραίοτατες τιμές και αυτός και οι πελάτες του στον εναλλακτικό πάροχο για τον οποίο δούλευε,άσχετα αν σύναψε συνεργασία εκείνη την εποχή και με δεύτερο πάροχο γιατί στον πρώτο είχε "κάτσει" η δουλειά και μου ζητωκραύγαζε πως κοιμάται ήσυχος.Ο καιρός πέρασε και έφερε πιο δύσκολες καταστάσεις και το ίδιο φιλαράκι τον Ιούλιο του 2022 έχωνε το κεφάλι του στην άμμο λέγοντας μου "Απολαμβάνω το Καλοκαιράκι και δεν θέλω να σκέφτομαι τον Χειμώνα.Ό,τι είναι να συμβεί ,θα συμβεί"

Πόσα παλικαράκια εκεί έξω κλαίνε,όχι για την τιμή της κιλοβατώρας,αλλά γιατί η αγορά καταρρέει και πλεόν δεν μπορούν να ζήσουν απο την πώληση συμβολαίων; Ξέρεις πόσος κοσμάκης ζει απο τις πωλήσεις συμβολαίων;

Αυτή την στιγμή όλοι είναι σε αναμμένα κάρβουνα.Όλοι είναι βυθισμένοι μέσα στο άγχος και δεν ομιλώ για τους πελάτας των παρόχων,αλλά για τους ίδιους τους παρόχους και τους υπαλλήλους αυτών,άσχετα αν κάποιοι ιδιοκτήτες παρόχων διοργανώνουν συνεντεύξεις τύπου λέγοντας στον κοσμάκη πως το α' εξάμηνο του 2022 έβγαλαν τρελά κέρδη και οτι θα εξασφαλίσουν στους πελάτας προσιτή τιμή κιλοβατώρας

Η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν ήταν επινόηση για αισχροκέρδεια αλλά επινόηση για επιβίωση.Η επιδότηση των ΑΠΕ δεν ήταν επινόηση για αισχροκέρδεια αλλά επινόηση για επιβίωση.Χωρίς ρήτρα δεν τσουλάει το πράγμα και επειδή η ρήτρα δεν μπορεί να σταματήσει να υπάρχει,τώρα την ενσωματώσανε στην τελική τιμή της κιλοβατώρας.

Θα πέσει τρελό γέλιο τους επόμενους μήνες γιατί οι τιμές θα εκτροχιαστούν πέρα απο κάθε φαντασία και όλοι (πάροχοι,εργαζόμενοι και πελάτες) θα χρειάζονται ηρεμιστικά για να συνέλθουν

Γενικα δε θελουν να ακουνε. Και εγω λεω σε εναν για ΔΕΗ αλλα επειδη εχει σταθερο δεν ασχολειται καν (με τα 10 λεπτα). Μου λεει πως εχω εμμονη που ασχολουμαι με ΔΕΗ. Οταν του ειχε ερθει 100ευρω παραπανω επειδη εκανε μεγαλη καταλανωση παντως ειχε τρελαθει το χειμωνα. Αλλα μου λεει πως δε τον νοιαζει τι θα γινει.

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ

Spoiler
11 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Γενικα δε θελουν να ακουνε. Και εγω λεω σε εναν για ΔΕΗ αλλα επειδη εχει σταθερο δεν ασχολειται καν (με τα 10 λεπτα). Μου λεει πως εχω εμμονη που ασχολουμαι με ΔΕΗ. Οταν του ειχε ερθει 100ευρω παραπανω επειδη εκανε μεγαλη καταλανωση παντως ειχε τρελαθει το χειμωνα. Αλλα μου λεει πως δε τον νοιαζει τι θα γινει.

Στις 30/7/2022 στις 9:54 ΜΜ, korakios είπε

Το παρών νήμα ΔΕΝ αφορά τη ΔΕΗ και τα προγράμματά της ,κρατάμε το θέμα χωρίς να βγαίνουμε εκτός μιας και υπάρχουν αντίστοιχα θέματα για :

προγράμματα ΔΕΗ ,

1 ώρα πριν, cv19985 είπε

Ειμαι χρονια στην WV, ομως τον 12ο/2020 ειχα κανει το συμβολαιο HomeFixed με σταθερη χρεωση ομως περιπου τον 3ο/2022 με μετεφεραν στο Liberty Home 2 (καπως ετσι λεγονταν, το ψαχνω) κατοπιν μηνυματος που μου ειχαν στειλει στο viber οτι σε 60μερες θα με αλλαξουν προγραμμα (το μνμ ειχε ερθει 1ο/2022). Στην WV αναφερουν οτι υπαρχει δεσμευση 2 ετων

Θα παρω και ΔΕΔΔΗΕ να ρωτησω

Τηλέφωνο 8004004000 δωρεάν.. 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...