Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, lazarnik είπε

Όπως είπαν οι παραπάνω ότι είναι να πληρώσεις θα πληρώσεις στο εκκαθαριστικό. Τώρα γιατί το κάνει και αν το κάνει, ίσως ένας λόγος είναι ο κόσμος που δεν ξέρει να διαβάζει λογαριασμούς να βλέπει μόνο το τελικό ποσό, να το κάνει για αυτό το λόγο,  δηλαδή να νομίζουμε ότι πληρώνουμε λίγα και να λέμε μα τι φθηνή εταιρεία. 

Πάλι με φουσκωμένο έναντι το χάνει το «πλεονέκτημα» μιας και έρχεται ακριβά 

Δεν υπάρχει λόγος για μια εταιρία να παίξει με  έναντι , ότι και να έρθει θα εκκαθαριστεί 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

14 λεπτά πριν, BasilisDi είπε

Πήγα στην ELPEDISON για τα δώρα αλλά σκέφτομαι ότι 10μερες θα ανακινηθούνε οι νέες τιμές και προς το παρών η ΕΛΠΕ έχει σχετικά ακριβώς ρεύμα,Αν εγώ αλλάξω πάροχο στις 15-20μερες θα πάρω αναλογικά ένα μέρος των δώρων η θα τα χάσω τελείως;

Όλα θα τα πάρεις 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, doomnx είπε

Έχεις το λογαριασμό μπροστά σου; Δες ποια είναι η περίοδος κατανάλωσης και πότε μέτρησε ο ΔΕΔΔΗΕ. Από αυτά που βλέπω υπάρχει μια καθυστέρηση 20 ημερών από τη μέτρηση μέχρι την έκδοση λογαριασμού.

Ημερομηνία έκδοσης λογαριασμού 18-02

Οπως αναγράφουν οι ίδιοι στο email του λογαριασμού. Δηλαδή λένε ημερομηνία έκδοσης 18-02.

Περίοδος κατανάλωσης όπως αναγράφεται στον λογαριασμό 

08/01/2024 - 01/02/2024 ( το ξέχασα να το βάλω πριν.

Καταναλωση ημέρας 86kwh

Κατανάλωση Νύχτας 29kwh

Από την εφαρμογή του ΔΕΔΗΕ - Καρτέλα μετρήσεις - Ενδείξεις παροχής.

Καταμέτρηση 08/01/24

Ημερα 66618

Νυχτα 19923

Καταμέτρηση 02/02/2024

Ημερα 66778 κατανάλωση 160kwh

Νύχτα 20009 κατανάλωση 86 kwh

Οι ίδιες ακριβώς ενδείξεις υπήρχαν αναρτημένες από τουλάχιστον της 10 Φεβρουαρίου στο myelpedison. 

Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είχαν γνώση των ενδείξεων. Αφού δεν είναι σκόπιμο πρόκειται για συστημικό λάθος μάλλον.

Επεξ/σία από Sayonaras
  • Like 1

1 λεπτό πριν, Sayonaras είπε

Ημερομηνία έκδοσης λογαριασμού 18-02

Οπως αναγράφουν οι ίδιοι στο email του λογαριασμού. Δηλαδή λένε ημερομηνία έκδοσης 18-02.

Καταναλωση ημέρας 86kwh

Κατανάλωση Νύχτας 29kwh

Από την εφαρμογή του ΔΕΔΗΕ - Καρτέλα μετρήσεις - Ενδείξεις παροχής.

Καταμέτρηση 08/01/24

Ημερα 66618

Νυχτα 19923

Καταμέτρηση 02/02/2024

Ημερα 66778 κατανάλωση 160kwh

Νύχτα 20009 κατανάλωση 86 kwh

Οι ίδιες ακριβώς ενδείξεις υπήρχαν αναρτημένες από τουλάχιστον της 10 Φεβρουαρίου στο myelpedison. 

Άνοιξε το PDF του λογαριασμού. Η ημερομηνία έκδοσης δεν είναι η ημερομηνία κατανάλωσης. Κατά 99% καλύπτει μέχρι 1/2/2024.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, doomnx είπε

Άνοιξε το PDF του λογαριασμού. Η ημερομηνία έκδοσης δεν είναι η ημερομηνία κατανάλωσης. Κατά 99% καλύπτει μέχρι 1/2/2024.

Ναι λέει μέχρι 01/02/2024.

Αν έλεγε εκδόθηκε 01/02 θα καταλάβαινα γιατί δεν έλαβαν υπόψη την μέτρηση της ΔΕΔΗΕ. Δηλαδή ουσιαστικά εκδόθηκε 01/02;

Δεν μου βγάζει πολύ νόημα αυτό γιατί ξέρω από όσα έχει πει ο Κόρακιος ότι ο λογαριασμός στην ελπεντισον εκδίδεται μετά το τέλος της προθεσμίας να δηλώσεις τις δικές σου ενδείξεις στο my elpe.

Εμένα η προθεσμία μου έληγε Κυριακή 11 Φεβρουαρίου. Οπότε πως είναι δυνατόν να έκδωσαν λογαριασμό πριν. Αφού στην ουσία σου λένε από 2/2 μέχρι 11/2 σε περιμένουμε να μας δώσεις ενδείξεις να εκδώσουμε λογαριασμό βάσει αυτών. 

Απλά αντί να της δώσω εγώ τις ενδείξεις τις έδωσε ο ΔΕΔΗΕ. Αλλά και το άλλο παιδί που έδωσε ο ίδιος ενδείξεις πάλι δεν τον έλαβαν υπόψη.

Επεξ/σία από Sayonaras

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Sayonaras είπε

Ναι λέει μέχρι 01/02/2024.

Αν έλεγε εκδόθηκε 01/02 θα καταλάβαινα γιατί δεν έλαβαν υπόψη την μέτρηση της ΔΕΔΗΕ. Δηλαδή ουσιαστικά εκδόθηκε 01/02;

Δεν μου βγάζει πολύ νόημα αυτό γιατί ξέρω από όσα έχει πει ο Κόρακιος ότι ο λογαριασμός στην ελπεντισον εκδίδεται μετά το τέλος της προθεσμίας να δηλώσεις τις δικές σου ενδείξεις στο my elpe.

Εμένα η προθεσμία μου έληγε Κυριακή 11 Φεβρουαρίου. Οπότε πως είναι δυνατόν να έκδωσαν λογαριασμό πριν. Αφού στην ουσία σου λένε από 2/2 μέχρι 11/2 σε περιμένουμε να μας δώσεις ενδείξεις να εκδώσουμε λογαριασμό βάσει αυτών.

Υπάρχει lag 1 λογαριασμού στις ενδείξεις από ΔΕΔΔΗΕ. Αν σου έβαζαν έναντι κατανάλωση που περιλαμβάνει τη 2/2/2024, τότε θα είχες χίλια δίκια. Δεν ξέρω τι παίζει. Μπορεί να είναι προσωρινό. Τέτοια καθυστέρηση είχε και η Volton και έφυγα. Η ΔΕΗ βγάζει τσακ μπαμ.

Επεξ/σία από doomnx
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, doomnx είπε

Τον επόμενο λογαριασμό εννοούν πια. Υπάρχει lag 1 λογαριασμού. Αν σου έβαζαν έναντι κατανάλωση που περιλαμβάνει τη 2/2/2024, τότε θα είχες χίλια δίκια. Δεν ξέρω τι παίζει. Τέτοια καθυστέρηση είχε και η Volton και έφυγα. Η ΔΕΗ βγάζει τσακ μπαμ.

Χίλια ευχαριστώ για την εξήγηση και τον χρόνο σου. Οπότε από τον επόμενο λογαριασμό αναμένω κανονικά να λαμβάνονται υπόψη είτε η μέτρηση η δική μου, είτε του ΔΕΔΗΕ αν περάσει.

Με συγχωρείς που καταχρομαι τόσο από τον χρόνο σου. Αν μπορείς να μου λύσεις ακόμα μια απορία.

Υπάρχει η γνώση ότι κάθε μήνα υπάρχει διαφορετική τιμή κιλοβατωρας στα κίτρινα τιμολόγια που την μαθαίνουμε στο τέλος του μήνα.

Δηλαδή αν εγώ τον Φεβρουάριο που η τιμή ήταν 11 λεπτά για παράδειγμα κάψω 100 kwh για αυτές θα χρεωθώ 11 λεπτά.

Αν τον Μάρτιο είναι η τιμή 15 λεπτά η kwh για όσες κάψω τον Μάρτιο θα χρεωθώ 15 λεπτά ενώ για του Φεβρουαρίου 11.

Αν γίνονται όλα μια σούμα στον εκκαθαριστικο λογαριασμό τότε η τιμή που λέμε για το κίτρινο του κάθε μήνα είναι πλασματική. Αφού στον εκκαθαριστικό θα προστεθούν οι τιμές κάθε μήνα από τους 4 και θα βγει ο μέσος όρος και όλες οι kwh που κάηκαν στο τετράμηνο θα έχουν την τελική τιμή που την μαθαίνουμε μόνο στο τέλος του τετραμήνου.

Μπορεί τον Φεβρουάριο να είναι 11 λεπτά η τιμή και τον Απρίλιο να γίνει πόλεμος και να πάει 50 λεπτά οπότε συμπαρασύρει και την τιμή του Φεβρουαρίου προς τα πάνω.

Σωστά το έχω καταλάβει;

1 λεπτό πριν, favou2000 είπε

Το myelpdison έφτιαξε και πάει σφαίρα.Θα πήγε καλά ο Γενάρης κι επιτέλους αγοράσανε μεγαλύτερο σέρβερ 😁

εμένα παντως ακομα δεν....

Έκανα αίτηση τη Δευτέρα για 2 παροχές στην elpedison. Όμως άλλαξα γνώμη καθώς από 120€ (2x50+20) που θα έπαιρνα σε δώρα από το τηλέφωνο σε κατάστημα παίρνω 170€ και δωρεάν το Elpedison Home Repair. Επειδή υπήρξε κάποιο πρόβλημα στην αίτηση και δεν έχει καταχωρηθεί στην elpedison καθώς δεν έδωσα όλα τα στοιχεία μπορώ να την κάνω από κατάστημα τώρα και να εποφεληθώ;

• Like 1

2 ώρες πριν, Sayonaras είπε

Χίλια ευχαριστώ για την εξήγηση και τον χρόνο σου. Οπότε από τον επόμενο λογαριασμό αναμένω κανονικά να λαμβάνονται υπόψη είτε η μέτρηση η δική μου, είτε του ΔΕΔΗΕ αν περάσει.

Με συγχωρείς που καταχρομαι τόσο από τον χρόνο σου. Αν μπορείς να μου λύσεις ακόμα μια απορία.

Υπάρχει η γνώση ότι κάθε μήνα υπάρχει διαφορετική τιμή κιλοβατωρας στα κίτρινα τιμολόγια που την μαθαίνουμε στο τέλος του μήνα.

Δηλαδή αν εγώ τον Φεβρουάριο που η τιμή ήταν 11 λεπτά για παράδειγμα κάψω 100 kwh για αυτές θα χρεωθώ 11 λεπτά.

Αν τον Μάρτιο είναι η τιμή 15 λεπτά η kwh για όσες κάψω τον Μάρτιο θα χρεωθώ 15 λεπτά ενώ για του Φεβρουαρίου 11.

Αν γίνονται όλα μια σούμα στον εκκαθαριστικο λογαριασμό τότε η τιμή που λέμε για το κίτρινο του κάθε μήνα είναι πλασματική. Αφού στον εκκαθαριστικό θα προστεθούν οι τιμές κάθε μήνα από τους 4 και θα βγει ο μέσος όρος και όλες οι kwh που κάηκαν στο τετράμηνο θα έχουν την τελική τιμή που την μαθαίνουμε μόνο στο τέλος του τετραμήνου.

Μπορεί τον Φεβρουάριο να είναι 11 λεπτά η τιμή και τον Απρίλιο να γίνει πόλεμος και να πάει 50 λεπτά οπότε συμπαρασύρει και την τιμή του Φεβρουαρίου προς τα πάνω.

Σωστά το έχω καταλάβει;

Θα σου πω τι γινόταν στη Volton. Όταν έδινα ένδειξη στον πάροχο έβγαινε εγκαίρως λογαριασμός με τη δικιά μου ένδειξη. Όταν έδινα ένδειξη στο ΔΕΔΔΗΕ, πηδούσε ένα λογαριασμό και έβγαινε τον επόμενο μήνα. Όταν έδινα και στον πάροχο και στο ΔΕΔΔΗΕ έχαναν τη μπάλα και με χρέωναν διπλά 😂

Όσο για τις τιμές, εξαρτάται το κίτρινο που είσαι. Το Smart της ΕΛΠΕ στην ουσία δεν βγάζει μια τιμή μηνός, αλλά παίρνει το μέσο όρο ΤΕΑ κάθε ημέρας του τιμολογούμενου διαστήματος. Αν για κάποιο μήνα εφαρμόζεται επιπλέον έκπτωση στην τιμή, την αφαιρεί. Αυτή η κουβέντα για τα τετράμηνα μικρή αξία έχει τώρα θα που θα παίρνουμε εκκαθαριστικό κάθε μήνα.

• Like 1

Με ποιον τρόπο αποστέλλονται οι δωροκάρτες της ΕΛΠΕ ρε παιδιά;

Πήρα 2 φορές τηλέφωνο και μου λένε ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει από 15/2 αλλά εγώ δεν έχω παραλάβει τίποτα

Από 24/1 ενεργοποίηση

• Like 1

48 λεπτά πριν, vklon είπε

Έκανα αίτηση τη Δευτέρα για 2 παροχές στην elpedison. Όμως άλλαξα γνώμη καθώς από 120€ (2x50+20) που θα έπαιρνα σε δώρα από το τηλέφωνο σε κατάστημα παίρνω 170€ και δωρεάν το Elpedison Home Repair. Επειδή υπήρξε κάποιο πρόβλημα στην αίτηση και δεν έχει καταχωρηθεί στην elpedison καθώς δεν έδωσα όλα τα στοιχεία μπορώ να την κάνω από κατάστημα τώρα και να εποφεληθώ;

Μπορείς

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά απο αίτημα στον ΗΡΩΝ για αλλαγή λάθος (απο μεριάς μου) ένδειξης και φουσκωμένου λογαριασμού (κοντά 100 ευρώ ρυθμιστικές χρεώσεις), με τα πολλά μου προσέφεραν 30 ευρώ πίστωση για να συνεργαστούμε και μελλοντικά μέσω myrae. 

8 ώρες πριν, petrosp_13 είπε

Με ποιον τρόπο αποστέλλονται οι δωροκάρτες της ΕΛΠΕ ρε παιδιά;

Πήρα 2 φορές τηλέφωνο και μου λένε ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει από 15/2 αλλά εγώ δεν έχω παραλάβει τίποτα

Από 24/1 ενεργοποίηση

αν είναι απο κατάστημα μου είπαν ότι σε παίρνουν τηλέφωνο να περάσεις να τις πάρεις. Αλλιώς σου έρχονται με ταχυδρομείο αν δεν κάνω λάθος.

Επεξ/σία από Cmg__
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, Cmg__ είπε

Μετά απο αίτημα στον ΗΡΩΝ για αλλαγή λάθος (απο μεριάς μου) ένδειξης και φουσκωμένου λογαριασμού (κοντά 100 ευρώ ρυθμιστικές χρεώσεις), με τα πολλά μου προσέφεραν 30 ευρώ πίστωση για να συνεργαστούμε και μελλοντικά μέσω myrae. 

αν είναι απο κατάστημα μου είπαν ότι σε παίρνουν τηλέφωνο να περάσεις να τις πάρεις. Αλλιώς σου έρχονται με ταχυδρομείο αν δεν κάνω λάθος.

Ταχυδρομειο Οχι, κουριερ δικο τους ναι, με ραντεβου

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...