Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

55 λεπτά πριν, telis93 είπε

Με πήραν σήμερα από την Φυσικό Αέριο και προσπαθούσαν να μου πουλήσουν το MAXI Home. Εγώ εντωμεταξύ έχω κάνει αίτηση για Ζενιθ Power Home Choice (κίτρινα και τα δύο). Συγκρίνοντας τους τύπους υπολογισμού από τα δύο προγράμματα έχουμε:

Φυσικό Αέριο MAXI Home: α*x (=TEA + ΛΠ)+Β (Β = 0.05)

Ζενίθ Power Home Choice: X* MTAHE+Ζ, (Ζ = 0)

Εγώ λοιπόν υπέθεσα ότι το Β στο πάνω τύπο είναι το ίδιο με το Ζ στον κάτω, αλλά ο πωλητής επέμενε ότι είναι διαφορετικά. Δηλαδή ότι το Ζ είναι για αντιστάθμιση ρευματοκλοπών και παρόμοιους παράγοντες ενώ το Β είναι το κέρδος της εταιρείας... Ήθελε, τέλος πάντων να καταλήξει στο ότι το MAXI HOME είναι οικονομικότερο... Καταλαβαίνω εγώ κάτι λάθος, ή όντως Ζ=Β και και με δούλευε;

Όντως Ζ=Β. Το Choice βγαίνει πιο φθηνό.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

54 λεπτά πριν, Lewnidas1995 είπε

Εκδόθηκε έκτακτος/τελικος στον ηρων μετά το λάθος. Φαίνεται σωστός, θα επιστρέψω με το pdf

Μια από τα ίδια...και μάλλον λίγο κουβαρνταδες...46 περίμενα..58 αφαίρεσαν...σε αναμονή του PDF και βλέπουμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιο πονηρό σκοπό έχει η Ελπεντισον.

Δεν γίνεται να κάνει η ΔΕΗ καταμέτρηση και ενώ  μέτρησε κατανάλωση 260kwh αυτοί να χρεώνουν 115. Ίσως δεν τους συμφέρει η τιμή της kwh που είναι χαμηλή. Ίσως θέλουν να φουσκώσουν τα ΥΚΩ στον ε καθαριστικό που θα μαζευτούν πολλές kwh παραπάνω από τους και καλά έναντι. Μπορεί να θέλουν να στείλουν φουσκωμένες ρήτρες αναπροσαρμογής. Για καλό δεν είναι πάντως.

Δεν γίνεται η δεη να κάνει καταμέτρηση και αυτοί να στέλνουν έναντι κατά προσέγγιση ενώ ξέρουν την ακριβή κατανάλωση. Γνωρίζει κάποιος κάτι; Μόλις ανοίξει το myelpedison θα γίνει το έλα να δεις.

Επίσης πιστωτικό 50 ευρώ που είχα από την προηγούμενη φορά δεν αφαιρέθηκε. Μόνο τα 100 ευρώ και τα 20 ευρώ. Δεν με χαλάει. Μόλις ανοίξει το myelpe αμέσως αίτημα για κατάθεση σε iban.

Επεξ/σία από Sayonaras

11 λεπτά πριν, Sayonaras είπε

Κάποιο πονηρό σκοπό έχει η Ελπεντισον.

Δεν γίνεται να κάνει η ΔΕΗ καταμέτρηση και ενώ  μέτρησε κατανάλωση 260kwh αυτοί να χρεώνουν 115. Ίσως δεν τους συμφέρει η τιμή της kwh που είναι χαμηλή. Ίσως θέλουν να φουσκώσουν τα ΥΚΩ στον ε καθαριστικό που θα μαζευτούν πολλές kwh παραπάνω από τους και καλά έναντι. Μπορεί να θέλουν να στείλουν φουσκωμένες ρήτρες αναπροσαρμογής. Για καλό δεν είναι πάντως.

Δεν γίνεται η δεη να κάνει καταμέτρηση και αυτοί να στέλνουν έναντι κατά προσέγγιση ενώ ξέρουν την ακριβή κατανάλωση. Γνωρίζει κάποιος κάτι; Μόλις ανοίξει το myelpedison θα γίνει το έλα να δεις.

Επίσης πιστωτικό 50 ευρώ που είχα από την προηγούμενη φορά δεν αφαιρέθηκε. Μόνο τα 100 ευρώ και τα 20 ευρώ. Δεν με χαλάει. Μόλις ανοίξει το myelpe αμέσως αίτημα για κατάθεση σε iban.

Δεν βγάζει νόημα αυτό που λες. Στον εκκαθαριστικό υπολογίζονται όλα από την αρχή, ό,τι και να σε έχουν χρεώσει στους έναντι.

• Like 3

6 λεπτά πριν, doomnx είπε

Δεν βγάζει νόημα αυτό που λες. Στον εκκαθαριστικό υπολογίζονται όλα από την αρχή, ό,τι και να σε έχουν χρεώσει στους έναντι.

Δεν είναι καλό για εμάς να δίνουμε ενδείξεις κάθε μήνα;

Τόσο καιρό ξοδεύουμε τον χρόνο  όταν στέλνουμε ενδείξεις κάθε μήνα χωρίς να υπάρχει όφελος; Δεν κάνω τον έξυπνο προσπαθώ να μάθω αν τόσο καιρό δεν είχε κανένα όφελος για εμένα που έστελνα ενδείξεις.

2 ώρες πριν, vagmouk είπε

Ρε παιδιά ειλικρινά δεν ξέρω πια τι να πω.Οι τύποι στο λογιστήριο του Ηρων πρέπει να είναι για το Lefteris Tv.Προσπαθούσα να τους εξηγήσω με συνεχή αλληλογραφία μέσω του My Rae ότι μου απέδωσαν το δώρο των 50 κουτσουρεμένο κατά 17 ευρώ συν ΦΠΑ και ότι πρέπει να μου βάλουν και τη συνέπεια.Χοντρικά τους ζητούσα να μου πιστώσουν με διορθωτικό κάπου 20 ευρώ.Σήμερα μου απαντάνε τα γνωστά για συστημικό πρόβλημα και ότι εξέδωσαν νεο διορθωτικό και μου έστειλαν και λογιστική καρτέλα.Δείτε την και κλάψτε.Μου έβγαλαν πιστωτικό 60 ευρώ και συνολικά είναι να που επιστρέψουν 69 ευρώ....Πραγματικά από το ένα άκρο στο άλλο...

1708528998909_ λογιστική καρτέλα.pdf 64.85 kB · 9 downloads

Σε κανέναν δεν μπήκε κουτσουρεμένο , απλα δεν μπήκε καθόλου , σε σένα μάλλον θα έγινε άλλο μπέρδεμα 

• Like 1

2 λεπτά πριν, Sayonaras είπε

Τόσο καιρό ξοδεύουμε τον χρόνο  όταν στέλνουμε ενδείξεις κάθε μήνα χωρίς να υπάρχει όφελος; Δεν κάνω τον έξυπνο προσπαθώ να μάθω αν τόσο καιρό δεν είχε κανένα όφελος για εμένα που έστελνα ενδείξεις.

Και σε μένα το ίδιο έγινε έβαλα μόνος μου την ένδειξη , η διαφορά ήταν 260 kWh και στο λογαριασμό που μ έστειλαν έναντι είχαν 88kwh .

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, Sayonaras είπε

Κανένα όφελος όντως. Όσο είναι να πληρώσεις στο 4μηνο θα πληρώσεις. Το πλεονέκτημα έγκειται στο ότι γλιτώνεις έναντι με παραφουσκωμένη κατανάλωση αν τα προηγούμενα χρόνια έκαιγες περισσότερο ρεύμα την ίδια περίοδο.

Μόλις τώρα, doomnx είπε

Κανένα όφελος όντως. Όσο είναι να πληρώσεις στο 4μηνο θα πληρώσεις. Το πλεονέκτημα έγκειται στο ότι γλιτώνεις έναντι με παραφουσκωμένη κατανάλωση αν τα προηγούμενα χρόνια έκαιγες περισσότερο ρεύμα την ίδια περίοδο.

Όλοι φουσκωμένοι είναι ,άσχετα με ιστορικό λόγω απωλειών δικτύου 

1 λεπτό πριν, korakios είπε

Όλοι φουσκωμένοι είναι ,άσχετα με ιστορικό λόγω απωλειών δικτύου 

Sorry δεν σε έπιασα. Οι μετρητές μετράνε περισσότερες kWh λόγω απωλειών;

Πήγα στην ELPEDISON για τα δώρα αλλά σκέφτομαι ότι 10μερες θα ανακινηθούνε οι νέες τιμές και προς το παρών η ΕΛΠΕ έχει σχετικά ακριβώς ρεύμα,Αν εγώ αλλάξω πάροχο στις 15-20μερες θα πάρω αναλογικά ένα μέρος των δώρων η θα τα χάσω τελείως;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεκτό και σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση.

Άρα καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι πρόκειται περί λάθους της Ελπε. Γιατί είτε είναι συστημικό λάθος είτε είναι σκόπιμο. Άλλη πιθανότητα δεν υπάρχει.

Αφού δεν έχει κανένα συμφέρον η ΕΛΠΕ σαν εταιρεία να μας χρεώσει λιγότερες kwh κατά πολύ από αυτές που ο ΔΕΔΗΕ τις είπε οτι καταναλώσαμε πρέπει να πρόκειται περι αθώου λάθους.

Όπως και να έχει εγώ θα τους πω να μου εκδώσουν σωστό λογαριασμό έστω και για το τυπικό του πράγματος. Δεν μου φαίνεται ωραίο τρεις μήνες να πληρώνω 100 kwh και στον εκκαθαριστικό να πληρώσω για 150×4= 600 kwh σε έναν λογαριασμό. Προτιμώ σαν άνθρωπος να πληρώνω ισόποσα όσο γίνεται τις υποχρεώσεις μου. 

Επεξ/σία από Sayonaras
  • Confused 1

2 ώρες πριν, ri3per είπε

Ο σημερινος Εναντι λογαριασμος  ⬇️⬇️⬇️⬇️

** ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΟΠΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΟΛΑ ΣΕ SPOILER  **

Απόκρυψη περιεχομένων

image.jpeg.bf5dc44a4d17fafb6ca4120a69145a70.jpeg

Απόκρυψη περιεχομένων

image.jpeg.e819f8c6753b5f3e1ce28ce5c41eb94c.jpeg

Απόκρυψη περιεχομένων

image.jpeg.d6ce18b32ecee587189947936de23926.jpeg

Θα δούμε και από αλλά μέλη αν τους βάλανε τη συνέπεια άμεσα και μένει να φανεί στον εκκαθαριστικό πως θα χρεώσουν . Αφορά μόνο Ιανουάριο η έναντι κατανάλωση γιαυτο και η μια τιμή 

4 λεπτά πριν, BasilisDi είπε

Πήγα στην ELPEDISON για τα δώρα αλλά σκέφτομαι ότι 10μερες θα ανακινηθούνε οι νέες τιμές και προς το παρών η ΕΛΠΕ έχει σχετικά ακριβώς ρεύμα,Αν εγώ αλλάξω πάροχο στις 15-20μερες θα πάρω αναλογικά ένα μέρος των δώρων η θα τα χάσω τελείως;

Δεν μπαίνουν αναλογικά τα δώρα , απλα φρόντισε να μη μείνει πιστωτικό αλλά μια μικρή χρέωση 

Sorry δεν σε έπιασα. Οι μετρητές μετράνε περισσότερες kWh λόγω απωλειών;

Όχι εννοώ ότι λόγω ρευματοκλοπών θεωρεί το σύστημα ότι ο καθένας έκαψε περισσότερο , είναι η μόνη λογική εξήγηση στα υπέρφουσκωμένα μαζικα έναντι που έρχονται άσχετα με τη μικρή περσινή κατανάλωση 

• Thanks 2

3 λεπτά πριν, Sayonaras είπε

Άρα καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι πρόκειται περί λάθους της Ελπε. Γιατί είτε είναι συστημικό λάθος είτε είναι σκόπιμο. Άλλη πιθανότητα δεν υπάρχει.

Αφού δεν έχει κανένα συμφέρον η ΕΛΠΕ σαν εταιρεία να μας χρεώσει λιγότερες kwh κατά πολύ από αυτές που ο ΔΕΔΗΕ τις είπε οτι καταναλώσαμε πρέπει να πρόκειται περι αθώου λάθους.

Όπως και να έχει εγώ θα τους πω να μου εκδώσουν σωστό λογαριασμό έστω και για το τυπικό του πράγματος. Δεν μου φαίνεται ωραίο τρεις μήνες να πληρώνω 100 kwh και στον εκκαθαριστικό να πληρώσω για 150×4= 600 kwh σε έναν λογαριασμό. Προτιμώ σαν άνθρωπος να πληρώνω ισόποσα όσο γίνεται τις υποχρεώσεις μου. 

Όπως είπαν οι παραπάνω ότι είναι να πληρώσεις θα πληρώσεις στο εκκαθαριστικό. Τώρα γιατί το κάνει και αν το κάνει, ίσως ένας λόγος είναι ο κόσμος που δεν ξέρει να διαβάζει λογαριασμούς να βλέπει μόνο το τελικό ποσό, να το κάνει για αυτό το λόγο,  δηλαδή να νομίζουμε ότι πληρώνουμε λίγα και να λέμε μα τι φθηνή εταιρεία. 

• Like 2
  • Thanks 1

9 λεπτά πριν, Sayonaras είπε

Έχεις το λογαριασμό μπροστά σου; Δες ποια είναι η περίοδος κατανάλωσης και πότε μέτρησε ο ΔΕΔΔΗΕ. Από αυτά που βλέπω υπάρχει μια καθυστέρηση 20 ημερών από τη μέτρηση μέχρι την έκδοση λογαριασμού.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...