Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 λεπτά πριν, Manefs23 είπε

Να σας ρωτήσω, η TEA απο ποιούς παράγοντες επηρεάζεται; 

εννοώ απο τις διεθνές τιμές πετρελαιού; απο φυσικο αεριο Ολλανδίας; απο τα προηγούμενα συν κάποια επιπλέον;

δηλαδή τώρα που διαβάζουμε ό,τι αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου, θα αυξηθεί και η ΔΕΗ ή δεν έχει καμία σχέση;

Δεν έχει σχέση και η συζήτηση οδηγεί σε κλείδωμα νήματος γιαυτο και δεν το αναλύουμε , υπήρχε άλλο νήμα αλλά το κλείδωσαν 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα Προσφάτως ενεργοποιημένος στη elpedison (16/2/24) ήθελα να ρωτήσω 

1)πότε γίνεται η πάγια εντολή μέσω web banking για να μην υπάρχει εγγύηση;

2)υπάρχει η δυνατότητα μέτρησης (καταχώρησης) της μηνιαίας κατανάλωσης όπως στη ΦΑ;

Μόλις τώρα, NIKELPE είπε

2)υπάρχει η δυνατότητα μέτρησης (καταχώρησης) της μηνιαίας κατανάλωσης όπως στη ΦΑ;

1. Δε γνωρίσω , μόνο από το myelpe έχω βαλει

2. Ναι 

1 ώρα πριν, doomnx είπε

Χωρίς καμία άλλη προσφορά; 36 ευρώ σου χαρίζουν την ώρα που στα καταστήματα δίνουν 85.

ειμαι ηδη ελπε smart
τι αλλο να ζητησω;;;

Σαν να σφίγγουν λίγο τα πράγματα, ελπίζω να μην φανεί πολύ γρήγορα στις τιμές Μαρτίου

https://parallaximag.gr/epikairotita/oikonomia/anevainoyn-ek-neoy-oi-times-ton-kaysimon

14 ώρες πριν, adi32 είπε

Οποτε θα κανω online αιτηση σε ελπε με τον παλιο τους λογαρασμο τον εναντι για τα 50ε αντι για τα 85

Εγώ έτσι έχω ξηγηθεί σε κάθε ..στάση τουρισμού. Σε κάθε πάροχο έφτανα με τον προηγούμενο δικό του τελικό.
Στο τηλέφωνο επιβεβαίωσης με ρωτούσαν γιατί έστειλα pdf ίδιου παρόχου με τον αιτούμενο και τους έλεγα ότι δεν μου έχει εκδόσει τελικό ο νυν, αλλά ότι έχω βεβαίωση εκπροσώπησης. Το δέχτηκαν όλοι (ΗΡΩΝ /ΕΛΠΕ).
Αν την κάνεις την αίτηση από κατάστημα (για να πάρεις τα 50 συν 35) ούτε που θα το προσέξουν.

Έχει ήδη αλλάξει από αρχές Γενάρη ο αριθμός παροχής μου όταν έκανα αλλαγή από ΔΕΗ σε Volton, λογαριασμός ωστόσο εδώ και 50 σχεδόν ημέρες δεν έχει βγει. Το ίδιο τονίζουν και τηλεφωνικά, ότι αναβάθμισαν τα συστήματά τους και καθυστερούν.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να τους πιέσω;

1 ώρα πριν, messinia3 είπε

Η μηχανογραφηση του Ηρωνα είναι για χρυσό βατόμουρο. Ζήτησα έκδοση τελικού μέσω myrae.Διαστημα παραμονής 23/01-05/02.Επειδη έκανα παράπονα ότι δε μπορώ να μεταφερθώ σε άλλο παροχο εξαιτίας του ότι δεν έχω τελικό τους λογαριασμό, εκδωσανε έναντι για το διάστημα 23/01-30/01...κάνανε λάθος μέχρι και στη συμφωνημενη ισχύ (αντί για 8 kVa έβαλαν 12 kVa)

Όποιος πάρει σωστό λογαριασμό πάει μετά να παίξει και Τζόκερ. Τουλάχιστον είχε μέσα το 50αρικο του δώρου.Αντε να το φάνε στο νέο τελικό να πάω ενεργειακό διαμεσολαβητη να τον εγκαινιάσω. 

Και ''πιέζοντας'' και μέσω myrae.
Εμένα ακόμα δεν έχουν στείλει τελικό (για περίπου την ίδια ημερομηνία παραμονής), αλλά εγώ ''κυρία'' μέχρι τώρα, δεν τους ενόχλησα με myrae.
Θα περιμένω να δω τι λαχειάκι θα μου έρθει, έτσι και αλλιώς σε αυτούς μάλλον θα ξαναπεράσω το επόμενο τέρμινο. 

ο ηρων εχει εκδοσει σε κανεναν κατευθείαν τελικο λογαριασμο?Γιατι εχω την εντυπωση απο τα σχολια ότι επιδιώκει να βγαζει παντα εναντι για την μη απόδοση του δωρου 50€

2 hours ago, gemis XTX said:

10 Φεβ κάνω αίτηση στη volton. Μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει ακόμη απάντηση. Προσπαθώ να μπω στο my elpedison και δε με βάζει. Από volton δεν έχω καμία ενημέρωση. Μπαίνω στο mydedie και βλέπω έχει αλλάξει το τελευταίο ψηφίο άρα έχω αλλάξει πάροχο; 

Ναι

2 hours ago, trif_on said:

Καλησπέρα,

εμφανίστηκε σήμερα στο Myelpedison (με ημ/νια έκδοσης 18/2/2024) ο πρώτος λογαριασμός της Ελπε και είναι Έναντι!
Είχα προλάβει την προσφορά των 100 ευρώ στις 29/12/2023. Η αλλαγή στο ψηφίο της παροχής έγινε στις 12/1/2024. 
Η περίοδος κατανάλωσης του λογαριασμού είναι 12/1/2024-1/2/2024.
Ο ΔΕΔΔΗΕ μέτρησε στις 2/2/2024 και εγώ συμπλήρωσα την κατανάλωση μου στο Myelpedison στις 11/2/2024 (τελευταία μέρα της περιόδου καταχώρισης ενδείξεων).
Επόμενη περίοδος καταχώρισης ενδείξεων 1/3/2024-10/3/2024 και επόμενη μέτρηση ΔΕΔΔΗΕ 4/6/2024.
Θα ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να κάνω προκειμένου να λαμβάνω εκκαθαριστικό λογαριασμό κάθε μήνα & όχι έναντι.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

elpedisonbill.jpg.55a3e17ac1abad4bac3970ff27ae21a1.jpg
elpedisoncheck.jpg.2e364fdd6b778e1b96b0f535f66d8897.jpg

Ετυχες σε περίεργο κύκλο τιμολόγησης και θα λαμβάνεις λογαρισμο με ένα μήνα καθυστέρηση στην τιμολόγηση. Τα ίδια κάνει κι ο Ηρων όταν οι καταμετρησεις είναι τέλος του μήνα/αρχές του επόμενου. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις τηλέφωνο τον ΔΕΔΔΗΕ κατά τις 15 Μαρτίου να σου πούνε ποτέ είναι το παράθυρο καταχώρησης 2μηνου στο mydeddie, λογικά την τελευταία βδομάδα μαρτιου. Οπότε έτσι θα λάβεις 2μηνο εκκαθαριστικό. Οι ενδείξεις στο myelpedison βγάζουν έναντι.

2 hours ago, gemis XTX said:

Στον τελευταίο λογαριασμό που έχω της ελπε το τελευταίο ψηφίο είναι το 5 . Τώρα μπαίνω στο δεδδηε και βλέπω το τελευταίο είναι το 6 άρα λογικά έχω αλλάξει.. δε θα έπρεπε να μου στείλει κάτι η volton ότι έχω πάει σε αυτούς; Ή η elpedison να με ρωτήσει για πιο λόγο έφυγα; 

Η elpedison αν δε σε πήρε σημάνει ότι μάλλον σταμάτησαν τις αντιπροσφορες. Για βολτον το ζούμε πει, έχει ψιλοβαρεσει διάλυση η τιμολόγηση. Το myvolton είχε πέσει 2 βδομάδες πρόσφατα, ίσως να το ανέβασαν για τα μάτια του κόσμου και να μη συγχρονίζει ακόμα.

1 hour ago, NIKELPE said:

Για το 2ο απάντησα παραπάνω.

Για πάγια εντολή σε τράπεζα θα χρειαστείς το rf, οπότε μετά το 1ο λογαριασμό. δε ξέρω αν χρεώνουν τη πάγια στο 1ο η το 2ο λογαρισμο.

Εναλλακτικά μπορείς να ενεργοποιήσεις πάγια κάρτα στην ιστοσελίδα myelpedison. Eγω έχω βάλει κάρτες με μηδενικό υπόλοιπο για να γλυτώσω εγγύηση και πληρώνω με κάρτα νωρίτερα πριν τη λήξη.

50 minutes ago, theo156 said:

Έχει ήδη αλλάξει από αρχές Γενάρη ο αριθμός παροχής μου όταν έκανα αλλαγή από ΔΕΗ σε Volton, λογαριασμός ωστόσο εδώ και 50 σχεδόν ημέρες δεν έχει βγει. Το ίδιο τονίζουν και τηλεφωνικά, ότι αναβάθμισαν τα συστήματά τους και καθυστερούν.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να τους πιέσω;

Myrae και μη κλείσεις το αίτημα.αν σου πούνε ότι σε μερικές μέρες θα βγει λογαριασμος. Πατσ κόκκινο και ζητά να τον επισυναψουν

44 minutes ago, gogkroj said:

ο ηρων εχει εκδοσει σε κανεναν κατευθείαν τελικο λογαριασμο?Γιατι εχω την εντυπωση απο τα σχολια ότι επιδιώκει να βγαζει παντα εναντι για την μη απόδοση του δωρου 50€

Εφόσον οι εκκαθαριστικές και τελικά ενδείξεις τιμολογουντσι με καθυστέρηση 30-40 μέρες τουλάχιστον, πάντα βγάζουν έναν έναντι πρώτα. 

Για να βγει απευθείας τελικός πρέπει να παραμείνεις κάνα 20ημερο το πολύ, αλλά έτσι όπως τα έχουν κάνει τα συστήματα τους τελευταία,.μπορεί και να μη βάλουν 50 άρικο ούτε σε τελικό για τόσο μικρό διάστημα 

• Like 2
  • Thanks 1

Βγαίνει χθες λογαριασμός Elpedison έναντι (παρόλο που μου είχα βάλει μέτρηση δική μου) με εκτίμηση κατανάλωσης 250 κιλοβατώρες (δεν ξέρω πώς έγινε αυτό ειλοκρινα, ποτέ δεν έκαιγα τόσο) ενώ στην πραγματικότητα έχω κάψει γύρω στις 50.

Ως εκ τούτου, από εκεί που είχα συνεχή πιστωτικά λόγω δώρου 100€, ήρθε 4,5€ χρεωστικος.

Ερώτημα: αν αλλάξω πάροχο τώρα, λογικά ο τελικός θα βγει πιστωτικός, αφού θα φανεί η πραγματική κατανάλωση. Μπορώ να διεκδικήσω να μου επιτρέψουν το πιστωτικό σε IBAN, καθότι τυπικά το δώρο των 100€ έχει καταναλωθεί ή θα μου τα μασήσουν οπότε αξίζει να ζητήσω διόρθωση λογαριασμού;

21 λεπτά πριν, gpapas640 είπε

Βγαίνει χθες λογαριασμός Elpedison έναντι (παρόλο που μου είχα βάλει μέτρηση δική μου) με εκτίμηση κατανάλωσης 250 κιλοβατώρες (δεν ξέρω πώς έγινε αυτό ειλοκρινα, ποτέ δεν έκαιγα τόσο) ενώ στην πραγματικότητα έχω κάψει γύρω στις 50.

Ως εκ τούτου, από εκεί που είχα συνεχή πιστωτικά λόγω δώρου 100€, ήρθε 4,5€ χρεωστικος.

Ερώτημα: αν αλλάξω πάροχο τώρα, λογικά ο τελικός θα βγει πιστωτικός, αφού θα φανεί η πραγματική κατανάλωση. Μπορώ να διεκδικήσω να μου επιτρέψουν το πιστωτικό σε IBAN, καθότι τυπικά το δώρο των 100€ έχει καταναλωθεί ή θα μου τα μασήσουν οπότε αξίζει να ζητήσω διόρθωση λογαριασμού;

μπορείς ,αλλά μην το κάνεις , καλό είναι να αποφεύγουμε πιστωτικά για συνέχιση δώρων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, doomnx είπε

Μην πας!

απλα ειδα οτι για ιανουαριο φεβρουαριο ως 150kwh και με παγιο 0 το μπλε ελπε βγαινει ιδια η καλυτερη τιμη απο το κιτρινο (παντα προσμετρωντας το 5ευρω παγιο του κιτρινου)
ΑΝ ακριβυνει το ρευμα τοτε θα συμφερει το μπλε even more 
ποιες αλλες εταιριες δινουν δωρα λεφτα κτλ οταν πας;;;
αν ΞΑΝΑπας σε εταιρια σου ξαναδινουν δωρο;;;

Επεξ/σία από akaloith

1 ώρα πριν, korakios είπε

μπορείς ,αλλά μην το κάνεις , καλό είναι να αποφεύγουμε πιστωτικά για συνέχιση δώρων

Θέλεις να πεις ότι τέτοιες κινήσεις δίνουν την εντύπωση ότι κάνουμε τα πάντα για τα δώρα και μπορεί να αποθαρρύνουν τη συνέχιση τους;

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...