Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SofoS@ είπε

Δεν έχει κάτι στις διορθώσεις, αλλά τονίζω πως και οι δύο είναι έναντι.

Στον εκκαθαριστικό δηλαδή δίμηνο ή τετράμηνο τι θα κάνει; θα χρεώσει όλη την κατανάλωση με βάση την μέση ΤΕΑ 60-120 ημερών; :P

Σε λίγο θα παίρνουμε τηλέφωνο τον χρηματιστή μας...εε τον πάροχο μας, σε μέρα που ανέβηκε απότομα η ΤΕΑ για να βγει έκτακτος εκκαθαριστικός και  να μην μας χαλάσει τον μ.ο στα ex-post.

Στον εκκαθαριστικό θα υπολογιστούν όλα με τη σωστή τιμή λογικά. Τιμολογείσαι για κάθε μέρα με την ΤΕΑ που έχει, μην αγχώνεσαι. Το νούμερο που βγάζει στο τέλος είναι ενδεικτικό για να ξέρεις πόσο περίπου κόστισε.

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα βγηκε ο λογαριασμος ρευματος του οικακου στην elpedison και βγηκε εναντι , ενω ητανε προγραμματισμενο να περασει η δεδδηε και εχουμε ανοιχτη την πορτα και προσβασιμο το ρολοι , δεν ξερω γιατι δεν μετρηθηκε. 

Επισης στην πρωτη σελιδα μου γραφει οτι εχω λαβει εκπτωση 15 αμα MWH και εχει ενσωματωθει η αφαιρεση. Πιστευεται οτι εγινε η αφαιρεση ή οτι μας κοροειδέυει;. 

https://ibb.co/3zXkNL3 , ενω το προηγουμενο μηνα ητανε 0,11285. 

https://ibb.co/frpX4WX

Καλεσα στην εξυπηρετηση πελατων και μου ειπανε οτι αργησε η δεδδηε να στειλει την μετρηση για αυτο και βγηκε εναντι . 

Μου ειπανε να δηλωσω την μετρηση απο 1-10/3 και στο μεθεπομενο θα υπολογιστει κανονικα .

Επισης μου ειπανε οτι παιζει προσφορα στην elpedison για το μπλε 0,169 την κιλοβατωρα και δωρο τα παγια ενος ετους αρα 5ευρω*12 μηνες = 60ευρω εκπτωση δωρο, δεν ξερω βλεπω το 0,169 αρκετα ακριβο οποτε δεν κανω αλλαγη στο μπλε. 

Επεξ/σία από johnmegarythmos
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

καλησπερα βγηκε ο λογαριασμος ρευματος του οικακου στην elpedison και βγηκε εναντι , ενω ητανε προγραμματισμενο να περασει η δεδδηε και εχουμε ανοιχτη την πορτα και προσβασιμο το ρολοι , δεν ξερω γιατι δεν μετρηθηκε. 

Επισης στην πρωτη σελιδα μου γραφει οτι εχω λαβει εκπτωση 15 αμα MWH και εχει ενσωματωθει η αφαιρεση. Πιστευεται οτι εγινε η αφαιρεση ή οτι μας κοροειδέυει;. 

Καλεσα στην εξυπηρετηση πελατων και μου ειπανε οτι αργησε η δεδδηε να στειλει την μετρηση για αυτο και βγηκε εναντι . 

Μου ειπανε να δηλωσω την μετρηση απο 1-10/3 και στο μεθεπομενο θα υπολογιστει κανονικα .

Επισης μου ειπανε οτι παιζει προσφορα στην elpedison για το μπλε 0,169 την κιλοβατωρα και δωρο τα παγια ενος ετους αρα 5ευρω*12 μηνες = 60ευρω εκπτωση δωρο, δεν ξερω βλεπω το 0,169 αρκετα ακριβο οποτε δεν κανω αλλαγη στο μπλε. 

Ναι, υπολογίζουν την έκπτωση που διαφημίζουν στην kWh κανονικά.

Η προσφορά που σου έδωσαν ήταν επιπλέον των 50 ευρώ που ήδη δίνουν; Το Bright έχει πάγιο 3 € όχι 5 €.

Επεξ/σία από doomnx
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, doomnx είπε

Ναι, υπολογίζουν την έκπτωση που διαφημίζουν στην kWh κανονικά.

Η προσφορά που σου έδωσαν ήταν επιπλέον των 50 ευρώ που ήδη δίνουν;

στο site τους γραφει https://www.elpedison.gr/el/gia-to-spiti/revma/elpedison-smart_133043/ 

0,15008 ευρω και το διαγραφει και γραφει 0,13508  

Παρέχεται ειδική έκτακτη έκπτωση 0,015€ ανά kWh

Προ ΦΠΑ, άλλων επιβεβλημένων φόρων και εισφορών

ενω εμενα στο λογαριασμο γραφει 0,13646 ευρω. 

η προσφορα που μου εδωσαν αφορα το μπλε τιμολογιο εγω ειμαι στο κιτρινο στο smart. 

Επεξ/σία από johnmegarythmos
Δημοσ.

Βλέποντας το excel του doomx παρατηρώ ότι τα δώρα για τα elpedison smart/ειδικό είναι μόνο για αιτήσεις σε κατάστημα; Πάνε τα 50άρικα της BEFON/TELERAISE;

• Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, geodimis είπε

Βλέποντας το excel του doomx παρατηρώ ότι τα δώρα για τα elpedison smart/ειδικό είναι μόνο για αιτήσεις σε κατάστημα; Πάνε τα 50άρικα της BEFON/TELERAISE;

Δίνουν. Ο @ANTONIOS67 έχει άκρη για 50+35 από τηλέφωνο. Από online αίτηση/BEFON θα πάρεις 50+20 από ό,τι μας λένε.

5 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

στο site τους γραφει https://www.elpedison.gr/el/gia-to-spiti/revma/elpedison-smart_133043/ 

0,15008 ευρω και το διαγραφει και γραφει 0,13508  

Παρέχεται ειδική έκτακτη έκπτωση 0,015€ ανά kWh

Προ ΦΠΑ, άλλων επιβεβλημένων φόρων και εισφορών

ενω εμενα στο λογαριασμο γραφει 0,13646 ευρω. 

η προσφορα που μου εδωσαν αφορα το μπλε τιμολογιο εγω ειμαι στο κιτρινο στο smart. 

Το 0.13508 αφορά τη μέση ΤΕΑ από 1 έως 31 Ιανουαρίου. Το 0,13646 αφορά διαφορετικό διάστημα. Σωστά σου τα υπολογίζουν.

45 λεπτά πριν, gogkroj είπε

στον Ηρων για να παρεις το 50ρικο πρεπει να κλεισεις 30 ημέρες ?Με εχει πιασει αίσθημα φυγης μετα απο ολα αυτα που κανει με την τιμολογηση.

Όχι δεν είναι απαραίτητο 

• Like 3
Δημοσ.
5 hours ago, christakos07 said:

Ημουν Ήρων από 5-6 Νοέμβρη έως μέσα Δεκέμβρη (50 άρι τσεκ). Μάλιστα πλήρωσα και 6 ευρώ τελικό.

Από μέσα Δεκέμβρη έως τώρα είμαι Elpedison και το 100αρι έχει σχεδόν φαγωθεί.

Να πάω πάλι Ήρων για νέο 50άρι; Η παροχή δε φαίνεται ενεργή.

Yπάρχει κι η Volton με δωρεάν 500kw τις πρώτες 30 μέρες εκροσώπησης... αν έχεις μεγάλη κατανάλωση είναι καλή περίπτωση. Με αίτηση σε κατάστημα όμως γιατί οι τηλεφωνικές αιτήσεις και η τιμολογηση εχει πάθει εμπλοκή.

4 hours ago, kkatzos said:

Άρα πως αποχωρούμε από Ήρων + πάγια εντολή με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία;

Απλά δεν ακυρώνουμε την πάγια εντολή και ελπίζουμε στο καλύτερο; 🤣

Ας πούμε ότι με κάποιο τρόπο δε χάνεις τη συνέπεια  για τον τρέχον λογαριασμό επειδή περιμένεις διορθωτικούς λογαριασμούς (και πάλι δε θα βασιζόμουνα στις υποσχέσεις τους). Αν βγάλεις τη πάγια εντολή θεωρόντας ότι θα βγει τελικός και θα γλυτώσεις... μπορεί ο ΗΡΩΝ να εκδώσει έναντι (με χρέωση της εγγύησης) μια μέρα πριν την ημερομηνία αποχώρησης και ο τελικός να βγει μετά από 2 μήνες. Γενικώς ό,τι και να κάνεις, είναι μπάχαλο.

3 hours ago, adi32 said:

Μας δουλευουν ψιλο γαζι οτι αργει η ενημερωση απο το ΔΕΔΗΕ κλπ

1) Η ελπε δε στελνει τελικο περιμενει δεδηε 

Η βολτον δεν εχει βαλει στο site τα στοιχεια παροχης εδω και 1  μιση μηνα 

Και χτες που φιλος εκανε αιτηση ελπε τον πηρε καπακι η βολτον σημερα το πρωι να μεινει με 500kw

1) Τσέκαρε στο myelpedison στο 'μέτρα μόνος σου' αν φαίνεται η τελική ένδειξη αποχώρησης. Αν ναι, θα βγάλουν τελικό κάποια στιγμή... πρέπει να περάσει η ημερομηνία λήξης του προηγούμενου και να περιμένεις το επόμενο διάστημα τιμολόγησης. Συν 7-8 να εμφανιστεί στο myelpedison.

3 hours ago, turbat0s said:

Μου έστειλε λογαριασμό φίλος....

Μήπως τον σκίζουν λίγο? Τί χρεώσεις kwh είναι αυτές? 

66.png

Tα'χουμε πει για την NRG απ'την αρχή του μηχανισμού, ότι τα προγράμματα με συνέπεια θα γδάρουν τους πελάτες κάποια στιγμή.

3 hours ago, userAnon said:

ενημερώνω ότι ξεκίνησαν οι μηνιαίες καταμετρήσεις και στο Χαλάνδρι. Αύριο θα γίνει νέα καταμέτρηση - ενώ η προηγούμενη ήταν πριν ένα μήνα.. Πέρα του ότι θα πληρώνουμε παραπάνω ρυθμιζόμενες, ο τουρισμός θα γίνει ακόμα πιο δύσκολος σε λίγο καιρό μιας και θα στέλνουμε μετρήσεις μπορεί και 2 φορές σε έναν ημερολογιακό μήνα (κάποιοι ίσως και 3) και ταυτόχρονα θα περνάει και ο ΔΕΔΔΗΕ να παίρνει τις δικές του.. 

Πάντα να περιμένες τη καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ (mydeddie--> μετρήσεις--> στατιστικά καταναλώσεων-->ενδείξεις παροχής). Μόλις εμφανιστεί η ένδειξη, τότε κάνε αλλαγή παρόχου την επόμενη μέρα. Διαφορετικά αν κάνεις αλλαγή παρόχου πριν τη καταμέτρηση, μπορεί να σου βγει η αίτηση άκυρη λόγω ένδειξης εκτός ορίων (αν πάρει ένδειξη ο ΔΕΔΔΗΕ στο ενδιάμεσο)

Και προτίμησε τις αιτήσεις να τις κάνεις αρχές της εβδομάδας Δευτέρα-Τρίτη σε κατάστημα για να ξεμπερδεύεις γρήγορα με την αλλαγή, ώστε να μη σου έρθουν φουσκωμένα ΥΚΩ με αυξημένες κιλοβατώρες σε λάθος περίοδο κατανάλωσης λόγω καθυστέρησης της αλλαγής.

3 hours ago, Faithlesscookiemonster said:

Δεν ξέρω για εσάς παίδες αλλά ο τελευταίος λογαριασμός μου από Volton ήταν στις 20/12/2023 και από τότε τίποτα. Μπαίνω στο σάιτ και τίποτα για το 2024. Δεν έχω αλλάξει τίποτα, το άφησα να πέσει στο πράσινο αλλά δεν έχω λάβει λογαριασμό από τότε. 

Είχα πάρει έναντι στις 10/1, την ίδια μέρα που έφυγα. Λίγο μετά έπεσαν τα συστήματα τους, υποθέτω ότι εσύ έπρεπε να τιμολογηθείς στις 20/1. Είχα κάνει και αίτημα στη ΡΑΕ, μου είπανε ότι θα βγάλουν λογαριασμό σε μερικές μέρες... έχουν περάσει 2 βδομάδες ακόμα τίποτα. Όταν ολοκληρώσω την αλλαγή παρόχου (επιστρέφω) τότε θα τους πιέσω να βγάλουν τελικό.

2 hours ago, Greg29M said:
  Reveal hidden contents

IMG_5733-min.jpeg.766becb44005ebf1575a0ebfc089b26f.jpegIMG_5734-min.jpeg.c903ca2c5b9b94ec7351778d357105f0.jpegIMG_5735-min.jpeg.a12e6b906d56c0b49e984f7e0be1b5fb.jpegIMG_5736-min.jpeg.7a078ffb1d31a6f6a6eeecf0e43dd622.jpeg

Πέρα από την κλοπή του 50αρικου στον τελικό δεν έπρεπε να αφαιρέσουν και τον έναντι και να βγει τελικός 2-3€ ή κάνω λάθος;

Η αξία ρεύματος έναντι, σωστή είναι. Το 50άρικο το πήρε ο άνεμος.

Αυτά που σου επέστρεψαν δε ξέρω τι είναι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Η αξία ρεύματος έναντι, σωστή είναι. Το 50άρικο το πήρε ο άνεμος.

Αυτά που σου επέστρεψαν δε ξέρω τι είναι...

Είχε βγει έναντι στην αρχή 26€ και κάτι αλλά ήταν λάθος η χρέωση υπέρ δεδδηε και εξέδωσαν διορθωτικό 24€. Εγώ όμως είχα πληρώσει τα 26€. Τώρα που βγήκε τελικός 78€ δεν έπρεπε να αφαιρέσουν και τα 50€ δώρου και τα 26€ που πλήρωσα και να είναι 2-3€ να πληρώσω;

Επεξ/σία από Greg29M
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Captain_AMeAKA είπε

Καλησπέρα ενημερώνω οτι σήμερα παρέλαβα την διατακτική της ELPEDISON για Σκλαβενίτη και πήρα να ρωτήσω και για τις endered, είπαν οτι επικοινωνούν απο τις 15 Φεβ για να σταλούν μέσω email. Οπότε να έχουμε τον νού μας...Εντωμεταξύ εγώ ακόμα δεν έχω λάβει τους πόντους της Εθνικής απο Οκτώμβριο

εμενα παλι σημερα μου ειπαν οτι τις στελνουν συστημμενες στη διευθυνση της παροχης 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bilham είπε

Εξαρτάται τι θέλει. Αν θέλει να κυνηγάει κάθε μήνα την χαμηλότερη τιμή ή τυχόν δώρα μπορεί να ξεκινήσει από Elpedison και κάθε μήνα να το κοιτάει. 

Αλλιώς το σταθερό της Protergia είναι καλό όπως και το κυμαινόμενο choice της Ζενίθ 

Δεν νομίζω ότι αρέσκεται στο κυνήγι, αλλιώς δεν θα είχε μείνει σε αυτό το πρόγραμμα!

Αν υποθέσουμε ότι μένει NRG στο ίδιο πρόγραμμα (και με δεδομένο ότι πληρώνει εμπρόθεσμα) τον Μάρτιο θα δεί ~0,12?

34 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Tα'χουμε πει για την NRG απ'την αρχή του μηχανισμού, ότι τα προγράμματα με συνέπεια θα γδάρουν τους πελάτες κάποια στιγμή.

Μια πρόταση να σώσουμε ό,τι σώζεται?

Δημοσ.
27 minutes ago, Greg29M said:

Είχε βγει έναντι στην αρχή 26€ και κάτι αλλά ήταν λάθος η χρέωση υπέρ δεδδηε και εξέδωσαν διορθωτικό 24€. Εγώ όμως είχα πληρώσει τα 26€. Τώρα που βγήκε τελικός 78€ δεν έπρεπε να αφαιρέσουν και τα 50€ δώρου και τα 26€ που πλήρωσα και να είναι 2-3€ να πληρώσω;

Βγήκε 26 και κάτι + ΦΠΑ, ήταν λάθος. Ακυρώθηκε, αποχρεώθηκε στη στήλη (Γ) του διορθωτικού.

Ο διορθωτικός ήταν 24.85, εσύ είχες πληρώσει 26 και κάτι. Σου χρωστούσαν περίπου 2 ευρώ.

Στον τελικό στη 2η σελίδα κάτω δεξιά με κόκκινο, φαίνεται πως λογιστικά σου χρωστούσαν 2.79

Δε βλέπω κάτι περίεργο. Τσέκαρε μόνο να μη σου έχουν χρεώσει 2 φορές δημοτικά τέλη στον έναντι και στον διορθωτικό.

Κι εννοείται κάνε αίτηση στο myrae και ζήτα το 50άρικο.

Καταγγελία στο myrae, γράφετε ότι:

Στον εκκαθαριστικό λογαριασμό στη στήλη (Γ) στην αξία ρεύματος έναντι συμπεριλαμβάνεται το δώρο που μου είχατε πιστώσει στον έναντι. Εφόσον το δώρο στον έναντι είχε αρνητικό πρόσημο και η αξία ρεύματος έναντι αφαιρείται από το σύνολο του εκκαθαριστικού τότε το -(-50 ευρώ) γίνεται χρέωση 50 ευρώ. Άρα μου πήρατε πίσω το 50άρικο.

Θα έπρεπε να ξαναπιστώσετε το 50 άρικο στον εκκαθαριστικό στη στήλη (Α). Παρακαλώ εκδώστε έκτακτο λογαριασμό με πίστωση 50 ευρώ.

4 minutes ago, turbat0s said:

Δεν νομίζω ότι αρέσκεται στο κυνήγι, αλλιώς δεν θα είχε μείνει σε αυτό το πρόγραμμα!

Αν υποθέσουμε ότι μένει NRG στο ίδιο πρόγραμμα (και με δεδομένο ότι πληρώνει εμπρόθεσμα) τον Μάρτιο θα δεί ~0,12?

Μια πρόταση να σώσουμε ό,τι σώζεται?

Τρόπος 1:

Έρχεται ο ΔΕΔΔΗΕ για καταμέτρηση πχ σήμερα. Υπολογίζεις πόσο ακριβώς θα έρθει ο εκκαθαριστικός (χρεώσεις προμήθειας, ρυθμιζόμενες, υκω, δημοτικά τέλη, ερτ, συνέπεια προηγούμενου λογαριασμού κλπ). Θέλει γνώσεις για κάτι τέτοιο, με μπακαλίστικη μέδοδο θα βγάλεις άλλα αντί άλλων. Αν υπολογίσεις πόσο θα έρθει ο εκκαθαριστικός, πληρώνεις αυτό το ποσό συν κάνα 10άρικο παραπάνω.  2 μέρες μετά τη καταμέτρηση αλλάζεις πάροχο, ώστε να έχεις τελικό εκκαθαριστικό με μικρή περίοδο κατανάλωσης, κι εφόσον ο εκκαθαριστικός είναι ήδη πληρωμένος... τότε θεωρητικά στον τελικό θα υπάρχει η συνέπεια του εκκαθαριστικού. Εννοείται σ'αυτή τη περίπτωση θα καταλήεις με πιστωτικό υπόλοιπο στον τελικό και θα πρέπει να δώσεις IBAN να πάρεις τα λεφτά. Επίσης η ΝRG έχει το πιο καταχρηστικό όρο ότι μπορεί να μην αποδίδει τη συνέπεια κατα διακριτική ευχαίρια, οπότε μπορούν αν θέλουν να μη βάλουν ούτε τη συνεπεια για τον εκκαθαριστικό που προηγείται του τελικούς.

Τρόπος 2:

Αν περιμένεις τον ΔΕΔΔΗΕ για καταμέτρηση πχ 30/3 ή αν έχεις αποφασίσει να φύγεις σε κάνα μήνα... και τώρα είναι περίοδος καταχώρησης έναντι ένδειξης... μπορεί να δώσεις φουσκωμένη έναντι ένδειξη (υπολογίζοντας πόσο θα κάψεις τον επόμενο μήνα, θα σου έρθει φουσκωμένος λογαριασμός με ΥΚΩ κλπ αλλά θα έχεις προπληρώσει τη κατανάλωση. Οπότε στον τελικό θα πάρεις όλη τη συνέπεια για τον έναντι.

Προσοχή δε ξέρω αν οι ενδείξεις στην NRG βγάζουν έναντι. Αν βγάζουν εκκαθαριστικούς με τις ενδείξεις πελατών όπως πχ η WE, τότε μη το κάνεις.

Τρόπος 3: Φεύγεις άμεσα γνωρίζοντας πως σ'έχουν γδάρει και κοιτάς να πάρεις κάνα δώρο σε volton ή εlpedison να ρεφάρεις.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnmegarythmos είπε

https://ibb.co/3zXkNL3 , ενω το προηγουμενο μηνα ητανε 0,11285. 

Για παρε τηλεφωνο τον Δεδδηε τηλεφωνο  να ρωτησεις ποτε δοθηκε η ενδειξη σου.. Μηπως σε δουλευουν;;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, akaloith είπε

ο τυπος στην ελπε smart ειναι 1,249*ΤΕΑ+0,0339-0,015 ?
το 0,015 ειναι μονο για το γενναρη ή γενικα;;

Μόνο για τον Γενάρη 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...