Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Από τις 13 Φεβρουαρίου άλλαξε το ψηφίο στην εφαρμογή του δεδδηε αλλά ακόμα τίποτα!!

Πάντως θα είμαι πελάτης του Ήρων από 13 Φεβρουαρίου η ΟΧΙ?

Μόλις τώρα, katsios2010 είπε
18 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Από τις 13 Φεβρουαρίου άλλαξε το ψηφίο στην εφαρμογή του δεδδηε αλλά ακόμα τίποτα!!

σίγουρα άλλαξες πάροχο αφού αλλαξε το ψηφίο. Απο πότε είναι σχετικό, μπορεί από τις 13/2, μπορεί και 1 μέρα νωρίτερα. Πάντως εκεί περίπου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

20 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Τη στιγμή που αλλάζει τον τελευταίο ψηφίο στο ΔΕΔΔΗΕ έχεις αλλάξει πάροχο.Ισχυει για όλους τους παρόχους ασχέτως αν στείλανε μην η όχι αν φαίνεται στην εφαρμογή κλπ κλπ.

Αύριο πληρώνεται ο εκκαθαριστικός ήρων μέσω πάγιας εντολής. Να ακυρώσω την πάγια μέχρι να βγει ο διορθωτικός με το 50ρικο ή να τον πληρώσω;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Πάρε τηλέφωνο τον ΔΕΔΔΗΕ καλύτερα για να μάθεις από πότε είσαι στον νεο πάροχο.

Νομίζω σημασία έχει με τι ημερομηνία φαίνονται οι μετρήσεις στον ΔΕΔΔΗΕ (app, website) και όχι πότε αλλάζει το ψηφίο, μιας και το τελευταίο μπορεί να γίνει και μετά απο λίγες μέρες. 

Επεξ/σία από epir21
  • Thanks 1

2 ώρες πριν, thermaikos4 είπε

απο που προκυπτει οτι αυξηθηκε η παραγωγη ΑΠΕ;; 

Αντιθετα, αυξηθηκε το μειγα σε λιγνιτη, φυσικο αεριο και υδροηλεκτρικη.

Μην αρχισω να γραφω το ποσο ανοητοι ειμαστε σε αυτη τη χωρα (που ειναι μαζι με την Κυπρο η πιο ηλιολουστη στην ΕΕ και) αντι να γεμιζουμε με φωτοβολταικα ΠΑΝΤΟΥ(χωραφια, ταρατσες κλπ) εμεις αυξανουμε τα κερδη των εταιρειων ενεργειας και τα εργοστασια λιγνιτη.

Το πρόβλημα είναι τα φβ αποδίδουν σημαντική ενέργεια μόνο κάποιες ώρες της ημέρας και το δίκτυο έχει κορεστεί σε peak power. Χρειαζόμαστε μορφές ενέργειας που αποδίδουν όλο το 24ωρο.

• Like 1

3 ώρες πριν, petrosp_13 είπε

Εκπροσώπηση 24/1 στην ΕΛΠΕ

Σήμερα 20/2, δεν έχω λάβει την δωροκάρτα των 60

Επικοινώνησα την προηγούμενη βδομάδα και μου είπαν να περιμένω

Προφανώς είναι πολιτική τους για να μην έχουν μεγάλη ζημιά

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω;

Ω, πολυς καιρός!

Εν τω μεταξυ τι γινεται στην περιπτωση που τον επομενο μηνα θες να αλλαξεις παροχο και ακομα δεν εχεις λαβει τα δωρα; μπορείς ή δε θα σου τα δωσουν;

16 ώρες πριν, paul2 είπε

Καλησπέρα παιδια, τα φώτα σας. Την Πεμπτη ή την Παρασκεύη συμπλήρωσα την φορμα της ελιν για να παω σ αυτους, απο βολτον που ειμαι σημερα, στο πρασινο τιμολογιο. Ειχε προηγηθει επικοινωνια τηλεφωνικη και στα ορια του αρχαριου μια κοπελα με ενημερωσε να συμπληρωσω τη φορμα ενδιαφεροντος και θα επικοινωνησουν αυτοι μαζι μου, όταν ερθει η σειρα μου. Σημερα ελαβα μειλ που με ενημερωνει για τα δικαιολογητικα που πρεπει να στηλω, για να με στηλουν και αυτοι με την σειρα τους το συμβολαιο για να το υπογραψω. ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ έχει κανενας εμπειρια σε ποσο χρονο θα ειμαι στην ελιν αν στηλω τα δικαιολογητικα σημερα και σε ποσο καιρο θα λαβω πρωτο λογαριασμο? Πολυ απροσωπα τα πραγματα στην ελιν και πολυ ασαφη! Αν βγαζουν και τον πρωτο λογαριασμο τοσο καθυστερημενα οσοσ επικοινωνουν με τους μελλοντικους πελατες, τη βαψαμε! (θελω να παω ελιν για να ξαναγυρισω βολτον και να παρω αλλες 500kw δωρο, το σκεπτικο μου. Φοβαμαι οτι θα μπλεξω σε χρονοβορες και απροσωπες διαδικασιες)

Να πας στη ΔΕΗ τότε.

• Like 2

38 minutes ago, Con_stant1ne said:

Αύριο πληρώνεται ο εκκαθαριστικός ήρων μέσω πάγιας εντολής. Να ακυρώσω την πάγια μέχρι να βγει ο διορθωτικός με το 50ρικο ή να τον πληρώσω;

Αν έχεις πάγια εντολή μέσω τράπεζας μπορείς να την ακυρώσεις. Υπόψιν πως αν υπάρχει ανεξόφλητο ποσο, θα χάσει τη συνέπεια στον επόμενο λογαριασμό. Ακόμα κι αν είναι ευθύνη του ΗΡΩΝ το 50άρικο, τα συστήματα είναι προγραμματισμένα να κόψουν τη συνέπεια αν βλέπουν οφειλή, οπότε μετά θα πρέπει να κάνεις αμφισβήτηση και γι'αυτό.

Αν έχεις πάγια κάρτα μέσω του myheron... θα σου βγάλουν τη πίστη μέχρι να την ακυρώσουν, καθώς η διαδικασία γίνεται μόνο εγγράφως. Σ'αυτή τη περίπτωση ο μόνος τρόπος να μη τραβήξει λεφτά, είναι να έχεις μικρότερο υπόλοιπο στο τραπεζικό λογαριασμό.

Υπόψιν πως είτε ακυρώσεις τη πάγια εντολή, είτε υπάρχξουν 3 αποτυχημένες προσπάθειες... θα χρεωθείς την εγγύηση αν η παροχή είναι ενεργή.

• Like 3
  • Thanks 1

29 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Αν έχεις πάγια εντολή μέσω τράπεζας μπορείς να την ακυρώσεις. Υπόψιν πως αν υπάρχει ανεξόφλητο ποσο, θα χάσει τη συνέπεια στον επόμενο λογαριασμό. Ακόμα κι αν είναι ευθύνη του ΗΡΩΝ το 50άρικο, τα συστήματα είναι προγραμματισμένα να κόψουν τη συνέπεια αν βλέπουν οφειλή, οπότε μετά θα πρέπει να κάνεις αμφισβήτηση και γι'αυτό.

Αν έχεις πάγια κάρτα μέσω του myheron... θα σου βγάλουν τη πίστη μέχρι να την ακυρώσουν, καθώς η διαδικασία γίνεται μόνο εγγράφως. Σ'αυτή τη περίπτωση ο μόνος τρόπος να μη τραβήξει λεφτά, είναι να έχεις μικρότερο υπόλοιπο στο τραπεζικό λογαριασμό.

Υπόψιν πως είτε ακυρώσεις τη πάγια εντολή, είτε υπάρχξουν 3 αποτυχημένες προσπάθειες... θα χρεωθείς την εγγύηση αν η παροχή είναι ενεργή.

Πήρα τηλ και μου είπαν ότι εφόσον αναμένω διορθωτικό λογαριασμό, δεν θα γίνει η χρέωση.

Ημουν Ήρων από 5-6 Νοέμβρη έως μέσα Δεκέμβρη (50 άρι τσεκ). Μάλιστα πλήρωσα και 6 ευρώ τελικό.

Από μέσα Δεκέμβρη έως τώρα είμαι Elpedison και το 100αρι έχει σχεδόν φαγωθεί.

Να πάω πάλι Ήρων για νέο 50άρι; Η παροχή δε φαίνεται ενεργή.

33 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Ημουν Ήρων από 5-6 Νοέμβρη έως μέσα Δεκέμβρη (50 άρι τσεκ). Μάλιστα πλήρωσα και 6 ευρώ τελικό.

Από μέσα Δεκέμβρη έως τώρα είμαι Elpedison και το 100αρι έχει σχεδόν φαγωθεί.

Να πάω πάλι Ήρων για νέο 50άρι; Η παροχή δε φαίνεται ενεργή.

Πήγαινε κάνε όλη τη διαδικασία και όταν έρθει το e-mail προς υπογραφή- αποδοχή δες στις πιστώσεις να αναγράφει το πενηντάευρο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έναντι λογαριασμός σε elpedison smart για τον Ιανουάριο η τιμή είναι 0,13646

Δεν θα πρεπε να είναι 0,13508 ; :P

Spoiler

spacer.png

ενώ για τις πρώτες 10 μέρες του Ιανουαρίου (πάλι έναντι) ήταν 0,11285 όπως είχαν πει και άλλοι.

Στις 23/1/2024 στις 6:18 ΜΜ, SofoS@ είπε

Ενδιαφέρον, σε μένα στο ίδιο πρόγραμμα για λογαριασμό έναντι η χρέωση ήταν 0,11285 €/KWh

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

spacer.png

Επεξ/σία από SofoS@

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Ευχαριστούμε πολύ. (Και παρεπιπτόντως επιβεβαιώνω ότι η μεταφορά στην ελπέντισον απο κατάστημα έγινε σε 2-3 μέρες όπως είχες πει.)

Εμένα που περιμένω διόρθωση της κιλοβατώρας εισόδου μου στον ήρων τον δεκέμβρη, για να άλλάξει ο λογαριασμός που βγήκε με τις σωστές καταναλώσεις, πληρώνω στις 28/2 τον λάθος λογαριασμό;

Έχω φύγει απο εκεί, και στο πρόγραμμά μου SIMPLY GENEROUS δεν είχε συνέπεια. Θα μου τα πάρουν με την πάγια;

Αν έχει βγει ο διορθωτικός μέχρι τότε, θα ακυρωθεί ο άλλος τελικος/εκκαθαριστικος, και δεν θα χρειάζεται να τον πληρώσω σωστά;

Επεξ/σία από Cmg__

2 ώρες πριν, ekrepali είπε

Άρα πως αποχωρούμε από Ήρων + πάγια εντολή με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία;

Απλά δεν ακυρώνουμε την πάγια εντολή και ελπίζουμε στο καλύτερο; 🤣

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...