Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, bilham είπε

Δεν ξέρω αν το λες σοβαρά, αλλά ναι, το έχω πει

Δουλεύω σαν ενεργειακός σύμβουλος, προσπαθώ δηλαδή, και κάνω αιτήσεις για πελάτες που ενδιαφέρονται σχεδόν σε όλες τις εταιρείες

Για να μην βγαίνουμε όμως off topic, αν θέλεις πμ

Σοβαρά το λέω βέβαια. Είσαι ενεργό μέλος γιατί να μη σε βοηθήσουμε κι εμείς; Τόσο inside info μας παρέχεις.

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

12 ώρες πριν, charilaos είπε

Συγνώμη έχω μέρες να διαβάσω τις προηγούμενες σελίδες. Τα έχει κάνει κώλος ο Ήρων ή μου φαίνεται;

Ο πρώτος που βγήκε, έναντι:

Απόκρυψη περιεχομένων

1874194085_.png.6eba1ebb8d7072073419c3af493ff435.png

Προσθέτει...αρνητικό ΦΠΑ, έχει το δώρο εγγραφής στις χρεώσεις προμήθειας και όχι σαν σύνολο....

και εδώ ο τελικός: (έχω φύγει για elpedison)

Απόκρυψη περιεχομένων

226818770_.png.9295cf672ca4354ee32ba7eeacefe7b9.png

Ξαναπροσθέτει...το κόστος ενέργειας(προμήθεια και ρυθιζόμενες) του έναντι; Πάμε καλά;

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά ζητάει να του επιστρέψουμε τουλάχιστον όχι τα 50€, αλλά 32,59€;

Καλωσορίσατε στο φανταστικό κόσμο του ΕΙΡΩΝΑ...θα σας δώσουμε δώρο αλλά θα είναι σαν μην σας το δώσαμε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, BrunoB είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

το μηνυμα λογικα αναφερεται σε αυτο, απο το site.

Screenshot2024-02-14220004.jpg.b60d5c97013ffc09da584d5dcfee9c2c.jpg

12 ώρες πριν, korakios είπε

όχι

Τα 15 €/MWh που λένε στο email είναι η έκπτωση 0,015 €/kWh που έχουν στο site από 1η Φεβρουαρίου, την οποία συμπεριλαμβάνουν σε όλους τους λογαριασμούς που έχουν εκδώσει λάθος από αρχές Ιανουαρίου με τον τύπο:

(1,249 x ΤΕΑ + 0,0339 - 0,015)/1000

Ο παραπάνω τύπος δίνει 11,6 λεπτά ανά kWh.

11 ώρες πριν, ekrepali είπε

Το σωστό είναι (59,84+39,07+34,18-50,00) + (40,08+4,93) + 7,96 - 24,52

Το +34.18 προκύπτει από την αφαίρεση της αξίας ρεύματος έναντι που συμπεριλαμβάνει και το δώρο δηλαδή -(-34.18). Μέσα σ'αυτόν τον υπολογισμό που δεν βλέπεις το δώρο ξεκάθαρα, το -50 του δώρου γίνεται -(-50) = 50.

Κι εφόσον το δώρο κάνει φτερά, πρέπει να ξαναπιστώσουν το 50άρικο στη στήλη Α.

Σου παραθέτω παλιό επαγγελματικό λογαριασμό να δεις πώς γίνεται σωστά η πίστωση.

Έναντι:

Απόκρυψη περιεχομένων

33.jpg.64f0e39f9a4c31f1926689239ae6e76d.jpg

Εκκαθαριστικός:

Απόκρυψη περιεχομένων

44.jpg.9b722f24287b9c834f945a7b8ccafe7a.jpg

Ιδιοφυία αυτός που το σκέφτηκε να βάλει το δώρο εγγραφής στις χρεώσεις προμήθειας αντί για τις συμπληρωματικές ξέρω γω.

Επεξ/σία από doomnx

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ω ρε χαμός με τον Ήρων και νόμιζα οτι μόνο εγω δεν καταλάβαινα τα +- στους εκκαθαριστικούς.

17 ώρες πριν, madboy είπε

"Η εκπροσώπηση της παροχής σας είναι πολύ πρόσφατη, 10/2 ενεργοποιήθηκε, ο πρώτος σας λογαριασμός θα εκδοθεί περίπου στα μέσα Μαρτίου, και το διάστημα που μπορείτε να κάνετε καταχώρηση είναι από 1 ως 10 του μήνα. Αυτό λόγω της προσφατης ενεργοποιησής σας δεν έχει ενημερωθεί ακόμα στην εφαρμογή, φαίνεται πως μπορείτε να κάνετε καταχώρηση για καταναλωση μολις 4ων ημερών αλλά δεν είναι εφικτό."

Για να το γνωρίζουν και οι υπόλοιποι νέοι τουρίστες σε περίπτωση ίδιου προβλήματος με την καταχώρηση ενδείξεων.

Και εγώ ενεργοποιήθηκα χθες και είχε ανοιχτό παράθυρο μόνο για χθες, δοκίμασα να τα βάλω το βράδυ αλλα τζίφος, ότι και σε σένα όποτε καλά ειχα μαντέψει ότι ειναι bug. Τώρα γράφει 

Περίοδος Καταχώρισης Ενδείξεων: 12/03/2024 - 21/03/2024

Λογικά θα βγει έναντι πριν μπορέσω να καταχωρήσω ενδείξεις

Επεξ/σία από epir21
  • Like 2

3 λεπτά πριν, epir21 είπε

Ω ρε χαμός με τον Ήρων και νόμιζα οτι μόνο εγω δεν καταλάβαινα τα +- στους εκκαθαριστικούς.

Και εγώ ενεργοποιήθηκα χθες και είχε ανοιχτό παράθυρο μόνο για χθες, δοκίμασα να τα βάλω το βράδυ αλλα τζίφος, ότι και σε σένα όποτε καλά ειχα μαντέψει ότι ειναι bug. Τώρα γράφει 

Καλημερα... Για να δουμε τωρα σε λιγο καιρο με τις μηνιαιες καταμετρησεις αν θα το αναφερουν;;  Τι θα γινει... Αν προσαρμοστουν οι παροχοι...

1 λεπτό πριν, epir21 είπε

είναι συστημικό λάθος της elpe. μίλησα μαζί τους γιατί ενώ μου έδινε δυνατότητα καταχώρησης 12/2 και μόνο για 1 ημέρα δεν την δεχόταν το σύστημα την καταχώρηση. Διάβαζε την καταχώρηση στις 9/2 που έγινε και η αλλαγή από ΔΕΗ.

Εμένα τώρα γράφει

Επόμενη Καταμέτρηση ΔΕΔΔΗΕ
12/04/2024

Περίοδος Καταχώρισης Ενδείξεων
12/03/2024 - 21/03/2024

• Like 1

11 ώρες πριν, Swimmer21 είπε

1ος Έναντι

IMG_0701.jpeg

2ος Εναντι με μέτρηση πελάτη

IMG_0700.jpeg

3ος Τελικός

IMG_0696.jpeg

@korakios @ekrepali @gx2 @messinia3@foul @bilham

Απόκρυψη περιεχομένων

Έπρεπε να ήταν -87 € αξία έναντι ή να σου ξαναέβαζαν το δώρο στον εκκαθαριστικό...

Σε εμένα ο ΗΡΩΝ έκανε κ το άλλο πρωτοφανές με την εγγύηση - ήμουν κ παλιότερα πελάτης, πριν ξεκινήσει όλο αυτό και πρόσφατα το Σεπτέμβρη και δεν είχε ξαναγίνει. Δεν γνωρίζω αν άλλαξε κατι σχετικά με την εγγύηση.

30/11/23 ξεκινάει η εκπροσώπηση απο ΗΡΩΝ, κάπου το Δεκέμβρη βγάζουν Έναντι που αφορά 2 ημέρες κατανάλωσης και εκεί πιστώνουν μεν τα 50 ευρώ αλλά χρεώνουν και εγγύηση 50 κατευθείαν. Έως τότε ήξερα ότι βγαίνει ο 1ος λογαριασμός και έπειτα με την εντολή πληρωμής ρυθμίζεις πάγια μέσω τράπεζας.

Βάζω, ενδιάμεσα, πάγια μέσω της εφαρμογής τους και τελικά 1 μήνα μετά βγαίνει ο εκκαθαριστικός στον οποίο μου χρεώνουν την εγγύηση - υποτίθεται (με βάση τα λεγόμενα της υπαλλήλου) ότι εφόσον πλέον υπάρχει πάγια, πρέπει να επιστραφεί στον 1ο εκκαθαριστικό. 

Επίσης ζήτησα λογιστική καρτέλα και δεν φαίνεται η πίστωση των 50 καθόλου. Φαίνεται βέβαια η χρέωση των 50 της εγγύησης.

Δεν γνωρίζω τι ισχύει πλέον, ίσως χρειάζεται να βάζεις πάγια εξ αρχής μέσω της εφαρμογής αν θες να αποφύγεις την εγγύηση.

Μόλις βγήκε εκκαθαριστικός ΔΕΗ. Να πάω τώρα ELPEDISON σε κατάστημα, online ή να περιμένω μέχρι τέλους του μήνα; άλλη επιλογή μόνο elpedison υπάρχει;

7 λεπτά πριν, epir21 είπε

Τα ίδια ακριβώς κι εγώ...αν έχω φύγει μέχρι τότε μπορεί και να βγει απευθείας τελικός😁

2 λεπτά πριν, takoulou είπε

Καλημερα... Για να δουμε τωρα σε λιγο καιρο με τις μηνιαιες καταμετρησεις αν θα το αναφερουν;;  Τι θα γινει... Αν προσαρμοστουν οι παροχοι...

Λογικά τότε θα καταργηθεί και το self-metering,  μιας και δεν θα εχει νοημα (νομίζω).

1 λεπτό πριν, messinia3 είπε

Τα ίδια ακριβώς κι εγώ...αν έχω φύγει μέχρι τότε μπορεί και να βγει απευθείας τελικός😁

Εγώ θα αράξω λογικά, δεν θα έχω φάει και το δώρο των 50 λογικά οπότε θα κάτσω 2-3 μήνες και μετά βλέπουμε (μπορεί Ηρων αν εχει στρώσει η μηχανογράφηση) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ έκανα αίτηση ζενίθ για το κίτρινο choice.Με πήρε ο Ήρωνας όπου είμαι για αντιπρόταση και πρότεινε το 6μηνο με 0,0975 kw/h και 9,5€ πάγιο!Μήπως είναι το πάγιο κάπως ανεβασμένο?Δεν υπήρχε πλαφόν και καλά?

Επεξ/σία από doom26

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, DinoSOS είπε

Σύνολο πλήρωσα 40 έναντι συν 10 εκκαθαριστικο =50 ευρώ!!! Εσείς όμως λέτε ότι είναι σωστο  εφοσον κρατήσω το -10 του έναντι στον εκκαθαριστικό (100)  να αφαιρέσω το -10 και επίσης να αφαιρέσω ξανά και το δώρο 50!!

Αρα 100-10-50= 40ευρω πόσο πληρωμής!!!

Που κάνω λάθος;;;

ΚΑΗΚΑ🤯🤯🤯

Στο παράδειγμα σου:

Έναντι 40 € με δώρο 50 € γίνονται -10 €. Δεν πληρώνεις κάτι στον έναντι, πήρες κιόλας πίσω 10 €.

Έρχεται ο εκκαθαριστικός τώρα 100 €, αλλά 40 € ήταν ο έναντι χωρίς το δώρο άρα 60 € μένουν να πληρώσεις. Είχες και 10 € πιστωτικό, άρα 50 € πληρώνεις εν τέλει και για τους δυο λογαριασμούς.

Ο ΗΡΩΝ έρχεται τώρα και σου λέει 100 € ο εκκαθαριστικός μείον -10 € που πλήρωσες έναντι, άρα χρωστάς 110 €. Μα ρε φίλε του λες μου πήρες πίσω το δώρο, πρέπει να το βγάλεις όταν αφαιρείς το ποσό του έναντι ή αλλιώς να μου το ξαναβάλεις στο σύνολο του εκκαθαριστικού και να γίνει 110-50 = 60 €. Με 10 € πιστωτικό σου δίνω 50 € και ξοφλάμε.

Το κατάλαβες τώρα;

Επεξ/σία από doomnx

8 minutes ago, doom26 said:

Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ έκανα αίτηση ζενίθ για το κίτρινο choice.Με πήρε ο Ήρωνας όπου είμαι για αντιπρόταση και πρότεινε το 6μηνο με 0,0975 kw/h και 9,5€ πάγιο!Μήπως είναι το πάγιο κάπως ανεβασμένο?Δεν υπήρχε πλαφόν και καλά?

Όχι είναι καινούργιο πρόγραμμα:

55 minutes ago, doomnx said:

Ιδιοφυία αυτός που το σκέφτηκε να βάλει το δώρο εγγραφής στις χρεώσεις προμήθειας αντί για τις συμπληρωματικές ξέρω γω.

Έεε ναι ρε συ, αν το είχαν το δώρο στο 1ο λογαριασμό μια και καλή στη στήλη Γ... δε θα γινόταν αυτό το μπαχαλο.

Εγώ πιστεύω ότι επίτηδες το είχε έτσι ο ΗΡΩΝ μαζί με τις προμήθειες... γιατί όλοι οι πελάτες νόμιζαν πως έπαιρναν 2 φορές φορές το 50αρικο κι έλεγαν 'τι καλός πάροχος που είναι ο Ηρων'. 

----

Τσεκαρα τώρα το myvolton, έχει αλλάξει το υπόλοιπο πληρωμής, οπότε θα βγει και το pdf σε μερικές μέρες. Άντε να τελειώσει και η προσφορά των ερωτευμένων να κάνω αιτήσεις την άλλη βδομάδα για σιγουριά.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...