Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλος ένας κι εγώ, προσπαθώ διαβάζοντας κι εδώ να καταλάβω εάν έχει γίνει και σε εμένα με το 50ρικο, αλλά δεν έχω βγάλει άκρη:

Είχε βγει μόνο ένα έναντι πιστωτικό (-44,40€) και μετά ένας τελικός εκκαθαριστικος που έχω χρέωση 51,27€

Μου φαίνεται οκ, δεν είναι;

Βλέπω βέβαια πως στο Γ - συμπληρωματικές χρεώσεις βάζουν ένα έναντι 43,80€ (από το πουθενά?).

Screenshot_20240214-235419_Gallery.jpg

Screenshot_20240214-235432_Gallery.jpg

Επεξ/σία από _Biohazard_
  • Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, bilham είπε

Στους λογαριασμούς που είχαμε δει ότι "έτρωγαν" το δώρο το ποσό στο πεδίο Γ ήταν θετικό, αντί να επιστρέφει δηλαδή πρόσθετε στον εκκαθαριστικό

είναι άλλου τύπου , ένας έναντι ένας τελικός που εκεί επιστρέφει όλο το ποσό σε ξεχωριστό πεδίο (κόκκινος κύκλος)

εκεί γίνεται άλλος υπολογισμός ,γιαυτό και χρεώνει το πεδίο Γ (τρώγοντας βέβαια και το δώρο) την έχουμε αναλύσει και αυτή την περίπτωση

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Swimmer21 είπε

Οκ άρα στον εκκαθαριστικό γυρίζει το ποσό του έναντι.

γυρίζει το ποσό που αφορά κατανάλωση του έναντι

1 λεπτό πριν, Swimmer21 είπε

Άρα μου γυρίζουν και το 50αρικο αλλά επειδή στον έναντι έχει μείον μπροστα, γίνεται +50€;

ναι , αν έχεις στον έναντι κατανάλωση 80€ και δώρο 50€ πληρώνεις 30€ σύνολο ρεύματος

στον εκκαθαριστικό παίρνεις πίσω το ποσό 30€ ρεύματος , αλλά αυτόματα επιστρέφεις το δώρο

δλδ πλήρωσες (80-50) και στον εκκαθαριστικό σου επιστρέφει τα 80 και σου χρεώνει τα 50 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, _Biohazard_ είπε

Άλλος ένας κι εγώ, προσπαθώ διαβάζοντας κι εδώ να καταλάβω εάν έχει γίνει και σε εμένα με το 50ρικο, αλλά δεν έχω βγάλει άκρη:

Είχε βγει μόνο ένα έναντι πιστωτικό (-44,40€) και μετά ένας τελικός εκκαθαριστικος που έχω χρέωση 51,27€

Στον εκκαθαριστικο το πόσο έναντι που είναι μείον γιατί στο προσθέτει στο Γ;;;  Θα έπρεπε να είναι -43,8 και όχι +43,8!!!

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DinoSOS είπε

Στον εκκαθαριστικο το πόσο έναντι που είναι μείον γιατί στο προσθέτει στο Γ;;;  Θα έπρεπε να είναι -43,8 και όχι +43,8!!!

Χμμ..μάλιστα.

Οπότε: α) επικοινωνία μαζί τους και ακούω τις βλακείες τους και β) αίτημα ΡΑΕ. 

Τέλεια!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

είχες -44,4 του έναντι που τα υπολόγισε στο "Σύνολο Τρέχοντος Λογαριασμού" αλλά σε χρέωσε Αξία Ρεύματος έναντι

επειδή σου πήρε το δώρο πίσω επειδή αφαίρεσε (μείον)

(μείον) Έναντι Α+Β= (μείον) -46,25+2,45= μείον -48,8

μείον κάτι το μείον γίνεται συν (μαθηματικά)

άρα μείον το μείον -48,8 γίνεται 48,8

σου χρωστά το δώρο (νομίζω θα πρέπει να πληρώσεις τα 2,03 απο τα τέλη του έναντι)

Τα κάνανε σαλάτα στη μηχανογράφηση 😁

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκανα 3 παραδείγματα παρακάτω για τα έναντι, τα δώρα και τα εκκαθαριστικά, μήπως βοηθήσει την κατάσταση. (Προφανώς δεν λαμβάνω ΕΡΤ, δήμους κτλ. )

Spoiler

image.png.4ca1851bca881860a06c648d18a57d11.png

Επεξ/σία από physnik
  • Like 13
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δειτε το και ετσι:

Σας βγαινει εναντι 80 ευρώ, μειον 50 ευρω δωρο, αρα 30 ευρώ.

Δηλαδη σου λεει δωσε μου 30 ευρώ κ εξώφλησες τα 80.

Σου στελνει ομως μετα εκκαθαριστικό και σου λεει, για τον εναντι σου αφαιρώ τα 30 που μου έδωσες άρα μένουν ακομα 50 (από αυτόν που έχεις ξοφλήσει).

Μα τον εχεις ξοφλήσει αυτόν..

Πρεπει ή να σου αφαιρέσει και τα 80 ή να σου ξαναβάλει το -50

Επεξ/σία από nixi
  • Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
53 minutes ago, Swimmer21 said:

1ος Έναντι

IMG_0701.jpeg

2ος Εναντι με μέτρηση πελάτη

IMG_0700.jpeg

3ος Τελικός

IMG_0696.jpeg

@korakios @ekrepali @gx2 @messinia3@foul @bilham

Reveal hidden contents

Ερώτηση 1:

Γιατί στον 2ο έναντι βγαίνει ποσό πληρωμής 61,47€; Δεν θα έπρεπε να αφαιρέσουν και το -9,69€. Αφαιρούν μόνο την επιδότηση.

Ερώτηση 2:

Το κατάλαβα πως παίρνουν πίσω το 50αρικο και ευχαριστώ. Όμως στον τελικο παίρνουν πίσω την αξία ρεύματος έναντι ύψους 38,92€. Που το βρήκαν αυτό το ποσό;

• Like 1
Δημοσ.

Ειμαι στο πρόγραμμα ELPEDISON Smart και αυτό το μήνα τελειώνουν τα 100€ δώρο που μου είχαν δώσει. Να παραμείνω στην Elpedison ή να πάω σε κάποιο νέο πάροχο και ποιόν;

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, korakios είπε

μάλλον άλλοι χρησιμοποιούν app , δεν ξέρω , εγώ απο pc μπαίνω και

αν είμαι συνδεδεμένος στο myheron , αν απο τη σελίδα του Ηρων πάω στο e-contract με πετά στο myheron

εκεί , δεν μπορώ να επιλέξω πρόγραμμα

γιαυτό και κάνω αποσύνδεση και αίτηση σαν νέος πελάτης απο την ιστοσελίδα του Ήρων το e-contract

Από pc και ενώ είσαι μέσα (logged in) στην αρχική σελίδα του myheron, είτε έχεις είτε δεν έχεις ενεργή παροχή/παροχές πας πάνω δεξιά που γράφει ''Shop, διαχείριση, προφίλ χρήστη'' και κλικάρεις στο τσαντάκι του shop.
Σε ανακατευθύνει τότε στα διαθέσιμα προγράμματα να επιλέξεις ποιό θες κλπ.

Δεν ξέρω με το αν να κάνεις απεγγραφή και ξανα εγγραφή αλλάζεις κάτι, ή έτσι εξασφαλίζεις στα σίγουρα ότι θα σε δουν ως νέο πελάτη.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, pitakos21 είπε

Καλησπέρα σας,

Καταρχάς να ευχαριστώ για την ενημέρωση που παρέχετε εδώ. Διαβάζω καθημερινα ώστε να είμαι ενήμερος και βλέποντας τα προβλήματα με τον Ηρωνα τις περασμένες ημέρες, ήρθε και η σειρά  μου. Βγήκε ο τελικός ένα μήνα μετά και ενώ είμαι ΕΛΠΕ.

Έχω χαθεί με τις προσθαφαιρέσεις και αναρωτιέμαι αν μου έχουν φάει μόνο το 50ρικο εγγραφής ή και παραπάνω εφόσον τον 2ο έναντι τον πλήρωσα.

Απόκρυψη περιεχομένων

1ος έναντι

1osenanti.PNG.bec7ce1df5ca2313dcaff94d5db778e0.PNG

Απόκρυψη περιεχομένων

2ος εναντι πληρωθηκε

2osenanti.PNG.26560857a91a62ea1732901247c8eb70.PNG

Απόκρυψη περιεχομένων

τελικος

telikos.PNG.c170c6f14f2d107d4cbf2ba207cc2ffc.PNG

κάνε τα Α+Β των 2 έναντι , θα σου βγει σχεδόν* το ποσό που πλήρωσες (με το δώρο)

το ποσό που πλήρωσες επιστρέφεται σε σένα δίνοντας κλασσικά το δώρο πίσω άρα και χρωστάνε το δώρο

τώρα είδα οτι είπες οτι άφησες απλήρωτο τον 1ο , ενδιαφέρον , βέβαια χρεώνεται στον επόμενο αλλά γενικά αν είναι πολλές οι προσθαφαιρέσεις το πάμε αλλιώς τότε που είναι πιο απλό (για μένα) σύνολο μείον δημοτικά τέλη

πλήρωσες έναντι 71,65 (με το δώρο) , τα παίρνεις πίσω (επιστρέφοντας το δώρο) και πληρώνοντας τέλη

-71,65+12,06+17,02= -42,57 , κομπλέ είναι , πάντα με τα τέλη κάτι* μου ξεφεύγει

φυσικά παραμένει το δώρο που σου χρωστάνε

*η συνέπεια 10% πρέπει να είναι 1,75

11 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε

Ερώτηση 1:

Γιατί στον 2ο έναντι βγαίνει ποσό πληρωμής 61,47€; Δεν θα έπρεπε να αφαιρέσουν και το -9,69€. Αφαιρούν μόνο την επιδότηση.

71,16 είναι το σύνολο , μείον 9,69

12 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε

Ερώτηση 2:

Το κατάλαβα πως παίρνουν πίσω το 50αρικο και ευχαριστώ. Όμως στον τελικο παίρνουν πίσω την αξία ρεύματος έναντι ύψους 38,92€. Που το βρήκαν αυτό το ποσό;

τα ποσά Α+Β των 2 έναντι

10 λεπτά πριν, Demetroula είπε

Από pc και ενώ είσαι μέσα (logged in) στην αρχική σελίδα του myheron, είτε έχεις είτε δεν έχεις ενεργή παροχή/παροχές πας πάνω δεξιά που γράφει ''Shop, διαχείριση, προφίλ χρήστη'' και κλικάρεις στο τσαντάκι του shop.
Σε ανακατευθύνει τότε στα διαθέσιμα προγράμματα να επιλέξεις ποιό θες κλπ.

Δεν ξέρω με το αν να κάνεις απεγγραφή και ξανα εγγραφή αλλάζεις κάτι, ή έτσι εξασφαλίζεις στα σίγουρα ότι θα σε δουν ως νέο πελάτη.

ποτέ δεν είπα για απεγγραφη και δεν το συνιστώ , για αποσύνδεση είπα

Το θέμα απο το shop του myheron , αν σε βλέπει ενεργό πελάτη (άσχετα που έχεις φύγει κανα μήνα πριν) θα πέσει μπλέξιμο . Γιαυτό και κάνω αποσύνδεση .

Επίσης ακόμα και 100% να σε έβλεπε ως νέα αίτηση , δεν αναφέρει κάπου για το 50ρικο

τα προγράμματα με το 50ρικο έχουν ονομασία του στυλ "τάδε bonus" πχ guarantee bonus , τα οποία είναι και διαφορετικά απο τα απλά και δε ρισκάρω γενικότερα  😛

• Like 2
Δημοσ.
43 minutes ago, bilham said:

Συνεπώς το δώρο και όσα πλήρωσε στα έναντι, αφαιρούνται από την υποχρέωση πληρωμής στον εκκαθαριστικό

Μη μπουρδουκλωνετε το χρεωστέο πόσο με το πληρωτέο ποσο

33 minutes ago, bilham said:

Στους λογαριασμούς που είχαμε δει ότι "έτρωγαν" το δώρο το ποσό στο πεδίο Γ ήταν θετικό, αντί να επιστρέφει δηλαδή πρόσθετε στον εκκαθαριστικό

Αγνοήστε εκεί τι βλέπουν τα μάτια σας, στη πράξη γίνεται σωστά. όμως μετά πρέπει να μπει το 50αρι στο Α

28 minutes ago, DinoSOS said:

Αγνοήστε το, δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

@pitakos21 @_Biohazard_ τα ίδια μαγικά έκανα και σε εσάς, λείπουν 50 ευρώ. Τσεκαρετε το προηγούμενο μήνυμα μoυ, τι να γράψετε στη ραε

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, korakios είπε

δώσε τύπο υπολογισμού για επαλήθευση , χλωμό να χρέωσαν ότι θέλανε

ότι λένε τα excel

Σου παραθέτω το τιμολόγιο για το now

https://zenith.gr/media/21dlk2v5/power-home-now-jan.pdf

Στον λογαριασμό μου γράφει:

Ημερήσια Κατανάλωση Ιαν.24 (€): 394 kWh x 0,1564 €/kWh = 61,62

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...