Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, physnik είπε

Με την ευκαιρία να ρωτήσω κάτι που έχει αναφερθεί ξανά, αλλά στο χάος του νήματος δεν μπορώ να το βρω:

Είμαι ελπε από 28/12 (ήμουν ηρων) και σκέφτομαι τέλος του μήνα να πάω "διακοπές" μάλλον πάλι στον Ηρων για το 50αρικο.

Στο myheron θα πρέπει να κάνω αποσύνδεση και νέα εγγραφή για να με δουν σαν νέο πελάτη και να κάνω econtract + 50;

όχι , απλά αποσύνδεση αλλιώς θα σε πάει στην καρτέλα σου

αλλά σίγουρα θες να πας Ήρων με τέτοια μπόρα ? Απο την άλλη θα κάνει 40+ μέρες να σου βγάλει λογαριασμό ίσως το φτιάξουνε μέχρι τότε , αλλά τη χρέωση διανομής την τσιμπάνε ακόμα (σε μικρότερο ποσοστό)

Μόλις τώρα, nebtios είπε

Δυστυχώς δεν έχω κατάστημα κοντά. Μονο μεσω ιντερνετ.

πάρε τηλ στο κοντινότερο κατάστημα να σου δώσουν email να κάνεις απο εκεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, nebtios είπε

Δυστυχώς δεν έχω κατάστημα κοντά. Μονο μεσω ιντερνετ.

50 + δωροεπιταγη + 35 λες σωστά ?

Ναι. Από άλλα μέλη διάβασα και για έξτρα δωροεπιταγή των 20. Πάρε τηλέφωνο σε ένα κατάστημα και ζήτησε τους αν γίνεται να τους στείλεις με μαιλ τα στοιχεία σου ώστε να περάσουν αυτοί την αίτηση και να πάρεις το δώρο. (σε μένα λειτούργησε)

• Like 1

8 minutes ago, charilaos said:

Κόστος Ενέργειας + Λοιπές Χρεώσεις + ΦΠΑ + Προηγούμενο υπόλοιπο =

(59,84+39,07+1,59) + (40,08+4,93) + 7,96 - 24,52

Ανταυτού, είναι

(59,84+39,07+34,18) + (40,08+4,93) + 7,96 - 24,52

Η διαφορά αυτών των 2, ήτοι 32,59 ισούται με το "Κόστος Ενέργειας" του έναντι. Αυτό το ποσό είναι που ζητάνε 'πίσω'.

Το σωστό είναι (59,84+39,07+34,18-50,00) + (40,08+4,93) + 7,96 - 24,52

Το +34.18 προκύπτει από την αφαίρεση της αξίας ρεύματος έναντι που συμπεριλαμβάνει και το δώρο δηλαδή -(-34.18). Μέσα σ'αυτόν τον υπολογισμό που δεν βλέπεις το δώρο ξεκάθαρα, το -50 του δώρου γίνεται -(-50) = 50.

Κι εφόσον το δώρο κάνει φτερά, πρέπει να ξαναπιστώσουν το 50άρικο στη στήλη Α.

Σου παραθέτω παλιό επαγγελματικό λογαριασμό να δεις πώς γίνεται σωστά η πίστωση.

Έναντι:

Spoiler

33.jpg.64f0e39f9a4c31f1926689239ae6e76d.jpg

Εκκαθαριστικός:

Spoiler

44.jpg.9b722f24287b9c834f945a7b8ccafe7a.jpg

• Like 1
  • Thanks 1

4 minutes ago, korakios said:

αλλά σίγουρα θες να πας Ήρων με τέτοια μπόρα ? Απο την άλλη θα κάνει 40+ μέρες να σου βγάλει λογαριασμό ίσως το φτιάξουνε μέχρι τότε , αλλά τη χρέωση διανομής την τσιμπάνε ακόμα (σε μικρότερο ποσοστό)

πάρε τηλ στο κοντινότερο κατάστημα να σου δώσουν email να κάνεις απο εκεί

1 minute ago, Demetroula said:

Ναι. Από άλλα μέλη διάβασα και για έξτρα δωροεπιταγή των 20. Πάρε τηλέφωνο σε ένα κατάστημα και ζήτησε τους αν γίνεται να τους στείλεις με μαιλ τα στοιχεία σου ώστε να περάσουν αυτοί την αίτηση και να πάρεις το δώρο. (σε μένα λειτούργησε)

Ευχαριστω

• Like 1

1 ώρα πριν, takoulou είπε

Δεν μας ειπες τι αναφερει το μηνυμα του Δεδδηε που σου ηρθε;;

Είπα λέει ότι αύριο θα έρθει Τεχνικος του δεδδηε για το αίτημα μου 

17 λεπτά πριν, charilaos είπε

Μα γιατί το μπλέκεις έτσι; Πιο απλά:

Στον έναντι, με δεδομένο ότι λαμβάνει υπόψιν το 50€ δώρο, το σύνολο του λογαριασμού είναι -24,52.

Στον εκκαθαριστικο, το σωστό άθροισμα στο "Σύνολο Τρέχοντος Λογαριασμού" θα έπρεπε να είναι:

Κόστος Ενέργειας + Λοιπές Χρεώσεις + ΦΠΑ + Προηγούμενο υπόλοιπο =

(59,84+39,07+1,59) + (40,08+4,93) + 7,96 - 24,52

Ανταυτού, είναι

(59,84+39,07+34,18) + (40,08+4,93) + 7,96 - 24,52

Η διαφορά αυτών των 2, ήτοι 32,59 ισούται με το "Κόστος Ενέργειας" του έναντι. Αυτό το ποσό είναι που ζητάνε 'πίσω'.

Να το διατυπώσω διαφορετικά να μου πείτε αν είναι σωστός ο συλλογισμός μου;

Ερχεται έναντι πχ 40 ευρώ μείον 50 ευρώ το δώρο άρα τελικό πόσο πληρωμής του έναντι -10!

Αν δεν λάβω υποψιν στον έναντι το δώρο (50) και κρατήσω μόνο το 40αρι του έναντι τότε όταν έρθει ο εκκαθαριστικός πχ 100 ευρώ τότε αφαιρώ τα 40 που πλήρωσα στον έναντι και αφαιρώ και τα 50 του δώρου άρα 100-40-50=10 ευρώ υπόλοιπο προς πληρωμή!! Σωστά;;; Πρέπει μάλλον να ξεχασα ότι δήμο και ΕΡΤ που πληρωνεις στον έναντι δεν αφαιρείτε στον εκκαθαριστικό αλλά είναι μικρό το πόσο και για λόγους ευκολίας δεν το αναφέρω!! Σωστά;;;

Γιατι με αυτά τα - - = + χάσαμε την μπάλα!!!

Μόλις τώρα, DinoSOS είπε

καταρχάς αγνόησε το κείμενο που έκανες παράθεση γιατί ενώ προσπαθούμε μέχρι τώρα να εξηγήσουμε τι παίζει με κάτι τέτοια χάνεται η μπάλλα

1 λεπτό πριν, DinoSOS είπε

Ερχεται έναντι πχ 40 ευρώ μείον 50 ευρώ το δώρο άρα τελικό πόσο πληρωμής του έναντι -10!

Αν δεν λάβω υποψιν στον έναντι το δώρο (50)

εδώ προσωπικά σταμάτησα να διαβάζω , κακώς δεν λαμβάνεις υπόψιν το δώρο . Το πήρες , άρα το λαμβάνεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1ος Έναντι

IMG_0701.jpeg

2ος Εναντι με μέτρηση πελάτη

IMG_0700.jpeg

3ος Τελικός

IMG_0696.jpeg

@korakios @ekrepali @gx2 @messinia3@foul @bilham

Spoiler

Επεξ/σία από Swimmer21
  • Like 1

7 λεπτά πριν, crypkratos είπε

Στο myheron θα πρέπει να κάνω αποσύνδεση και νέα εγγραφή για να με δουν σαν νέο πελάτη και να κάνω econtract + 50;

Εγώ δεν έχω κάνει απεγγραφή. Όταν χρειάστηκε να πάω δεύτερη φορά για το κλασσικό 50ρι μέσα από το MyHeron έχεις την επιλογή από το ''shop'' να πας να διαλέξεις το πρόγραμμα που θέλεις και να προχωρήσεις μέσω econtract. H παροχή σου στο ''οι παροχές μου'' φαίνεται απενεργοποιημένη;

• Like 1

4 λεπτά πριν, korakios είπε

Δλδ αν κάνω νέα εγγραφή θα με πάει στην καρτέλα μου. Εννοείς να κάνω econtract χωρίς να είμαι συνδεδεμένος και μετά συνδέομαι με τα ίδια στοιχεία; Σόρρυ. Δεν μου είναι εντελώς σαφές γιατί πήρα και άλλη απάντηση.

Να σου πω την αλήθεια, αυτό που αργεί να βγάλει λογαριασμούς μου την έσπαγε στον Ηρων. Και με την έκπτωση συνέπειας που την έβαζε στον επόμενο λογαριασμό, γινόταν της μουρλής. Όταν είχα πρωτοπάει (Μάιος του 2020) μέχρι να βγάλουν σωστό λογαριασμό, είχαν περάσει 4 μήνες. Το έστρωσαν μόνοι τους (πήγε η αλχημεία σύννεφο). Αλλά στο τέλος η συνολική χρέωση ήταν εντάξει. Θυμάμαι τότε, είχα φτιάξει excel για να βγάλω άκρη. Βεβαια άλλα χρόνια τότε, άλλες χρεώσεις και δεν τα ψυρίζαμε για 5 πάνω 5 κάτω. Όσο για τη χρέωση διανομής, από τότε που αναφέρθηκε το θέμα, την έλεγξα για κανα 12μηνο πριν και ευτυχώς δεν μου είχαν λάθος.

Και άντε να μην πάω Ηρων. Συμφωνώ. Μπορώ να κάτσω και ελπε. Αλλά να μην εκμεταλλευτούμε κανένα δωράκι; Άσε που μπορεί να δει η ελπε ότι φεύγω και να πάρει να μου κάνει εκ νέου δώρα (καλό σενάριο αυτό. Λες;)...

3 minutes ago, DinoSOS said:

Αν δεν λάβω υποψιν στον έναντι το δώρο (50)

Δε γίνεται να μη το λάβεις υπόψιν. Στο έδωσαν και μετά το ξαναπήραν πίσω. Δε γίνεται να κάνεις αμφισβήτηση με υπόθεση "αν δε μου το είχατε δώσει". Η αμφισβήτηση βασίζεται στο να αποδείξεις ότι είναι λάθος η χρέωση του παρόχου.

Αν θες να το αποδείξεις αλλιώς, πρέπει να κάνεις επαλήθευση χρεώσεων με κατανοητό τρόπο) όπως παρακάτω:

Spoiler

4.jpg.74724056e0ed0e64f535772a6983f517.jpg.b9e8380b897361ce230d29c9c8963ec4.jpg

Αν στο παραπάνω παράδειγμα έχεις σύνολο χρεώσεων για έναντι και εκκαθαριστικό 52.10... και ο ΗΡΩΝ σου βγάζει να πληρώσεις για έναντι και εκκαθαριστικό 102.10... τότε έκανε φτερά το 50άρικο.

2 minutes ago, physnik said:

Δλδ αν κάνω νέα εγγραφή θα με πάει στην καρτέλα μου. Εννοείς να κάνω econtract χωρίς να είμαι συνδεδεμένος και μετά συνδέομαι με τα ίδια στοιχεία; Σόρρυ. Δεν μου είναι εντελώς σαφές γιατί πήρα και άλλη απάντηση.

Γιατί δε κάνεις login με τα παλιά στοιχεία; Πατάς μετά στο 'shop' και διαλέγεις πρόγραμμα, στο e-contract σε πάει.

4 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε

1ος Έναντι

IMG_0701.jpeg

2ος Εναντι με μέτρηση πελάτη

IMG_0700.jpeg

3ος Τελικός

IMG_0696.jpeg

πλήρωσες έναντι 61,47 (με το δώρο)

παίρνεις πίσω τα έναντι (επιστρέφοντας το δώρο) αλλά πληρώνεις φυσικά τα τέλη

-61,47+8,03+14,45= -38,99

σου χρωστάνε το δώρο

προσπάθησε να τα βάλεις σε spoiler

1 minute ago, korakios said:

πλήρωσες έναντι 61,47 (με το δώρο)

παίρνεις πίσω τα έναντι (επιστρέφοντας το δώρο) αλλά πληρώνεις φυσικά τα τέλη

-61,47+8,03+14,45= -38,99

σου χρωστάνε το δώρο

προσπάθησε να τα βάλεις σε spoiler

Από κινητό δεν μπορω να τα βάλω σε σποιλερ.

Παιδιά δυσκολεύομαι να το κατανοήσω πως μου παίρνουν πίσω το δώρο.. κάηκα..

7 λεπτά πριν, DinoSOS είπε

Αν δεν λάβω υποψιν στον έναντι το δώρο (50) και κρατήσω μόνο το 40αρι του έναντι τότε όταν έρθει ο εκκαθαριστικός πχ 100 ευρώ τότε αφαιρώ τα 40 που πλήρωσα στον έναντι και αφαιρώ και τα 50 του δώρου άρα 100-40-50=10 ευρώ υπόλοιπο προς πληρωμή!! Σωστά;;; Πρέπει μάλλον να ξεχασα ότι δήμο και ΕΡΤ που πληρωνεις στον έναντι δεν αφαιρείτε στον εκκαθαριστικό αλλά είναι μικρό το πόσο και για λόγους ευκολίας δεν το αναφέρω!! Σωστά;;;

Γιατι με αυτά τα - - = + χάσαμε την μπάλα!!!

Σύνολο πλήρωσα 40 έναντι συν 10 εκκαθαριστικο =50 ευρώ!!! Εσείς όμως λέτε ότι είναι σωστο  εφοσον κρατήσω το -10 του έναντι στον εκκαθαριστικό (100)  να αφαιρέσω το -10 και επίσης να αφαιρέσω ξανά και το δώρο 50!!

Αρα 100-10-50= 40ευρω πόσο πληρωμής!!!

Που κάνω λάθος;;;

ΚΑΗΚΑ🤯🤯🤯

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...