Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό που έλεγαν εκκαθαριστικός κάθε μήνα τι απέγινε; Να στείλω φωτο ρολοι αυτον τον μηνα ή θα μετρησουν αυτοί στην Αττική;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

13 λεπτά πριν, charilaos είπε

Πάντως όπως κάνω τις πράξεις, βλέπω μόνο το κόστος προμήθειας έναντι να έχουν φάει. Όχι όλο το 50€

το πας στα δύσκολα αλλά έστω έτσι

είχες Α+Β έναντι 32,59 πιστωτικό , άρα με μαθηματικά είναι μείον , δλδ -32,59

Στον εκκαθαριστικό αφαιρείται το έναντι

δλδ μείον το μείον στα μαθηματικά είναι συν , δλδ - (-32,59)= 32,59 χρέωσης

θα μου πεις μα είναι λογικό ? θα σου πω ναι εφόσον δεν πρόσεξες οτι υπολογίζει όλο το πιστωτικό του έναντι στο κόκκινο

Spoiler

image.png.7dc703b2fef7f808f2f3d69148c22e54.png

τώρα το δύσκολο για αρκετούς είναι που έφαγαν το 50ρικο , το κατάλαβες ή όχι ?

Μετά από ηλεκτρονική αίτηση στον Ηρωνα, δέχτηκα τηλεφώνημα σήμερα με σκοπό να με ενημερώσουν για το πρόγραμμα που διάλεξα και το πόσο  καλά έκανα που τους επέλεξα. 
 Στο κλείσιμο μου λέει το κορυφαίο•  “και αν σας πάρουν από τον προηγούμενο πάροχο για αντιπροσφορά να ξέρετε  ότι το δικό μας πρόγραμμα είναι ανώτερο. “ 

Κρατήθηκα και δεν το σχολίασα. 

5 λεπτά πριν, Manefs23 είπε

Αυτό που έλεγαν εκκαθαριστικός κάθε μήνα τι απέγινε; Να στείλω φωτο ρολοι αυτον τον μηνα ή θα μετρησουν αυτοί στην Αττική;

δεν αφορά το παρών νήμα , ρώτα εκεί

https://www.insomnia.gr/forums/topic/743968-καταχώρηση-ενδείξεων-μετρητή-δεδδηε/?do=getNewComment

Για τουρισμό μετα απο ηρων -> ελπε -> volton που ειμαι τωρα παμε παλι ηρων με 50ρικο ?

Επίσης ελπε δωροεπιταγη σε γνωστό (τα 60) δεν τα έχει παρει ακομα . Πανε 25 μερες περίπου. Πως γίνεται ?

23 minutes ago, charilaos said:

Πάντως όπως κάνω τις πράξεις, βλέπω μόνο το κόστος προμήθειας έναντι να έχουν φάει. Όχι όλο το 50€

Έναντι: -41.63 + 9.04 = -32.59

Εκκαθαριστικός: Το παραπάνω ποσό πάει στην αξία ρεύματος έναντι και αφαιρείται απ'το σύνολο χρεώσεων του εκκαθαριστικού. Εφόσον σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται και το δώρο... τότε -(-50) γίνεται χρέωση 50 άρα σου παίρνουν πίσω το δώρο.

Θα πρέπει να σου το ξαναπιστώσουν στον εκκαθαριστικό στη στήλη Α.

---

46 minutes ago, Swimmer21 said:

Πως τους το εξηγώ όμως όταν καλά καλά δεν το καταλαβαίνω εγώ.

Γιατί έπρεπε να μου ξαναβάλουν το δώρο;

Ομοίως κι εσύ με άλλα νούμερα. Γράφετε ότι:

Στον εκκαθαριστικό λογαριασμό στη στήλη (Γ) στην αξία ρεύματος έναντι συμπεριλαμβάνεται το δώρο που μου είχατε πιστώσει στον έναντι. Εφόσον το δώρο στον έναντι είχε αρνητικό πρόσημο και η αξία ρεύματος έναντι αφαιρείται από το σύνολο του εκκαθαριστικού τότε το -(-50 ευρώ) γίνεται χρέωση 50 ευρώ. Άρα μου πήρατε πίσω το 50άρικο.

Θα έπρεπε να ξαναπιστώσετε το 50 άρικο στον εκκαθαριστικό στη στήλη (Α). Παρακαλώ εκδώστε έκτακτο λογαριασμό με πίστωση 50 ευρώ.

3 minutes ago, nebtios said:

Για τουρισμό μετα απο ηρων -> ελπε -> volton που ειμαι τωρα παμε παλι ηρων με 50ρικο ?

Δε πήρες πρέφα τι γίνεται εδώ και 4 μέρες με τα 50άρικα; Πάει τα πήρε ο άνεμος...

2 minutes ago, ekrepali said:

Δε πήρες πρέφα τι γίνεται εδώ και 4 μέρες με τα 50άρικα; Πάει τα πήρε ο άνεμος...

Διαβασα κανα 2 σελίδες πίσω, αλλα δεν κατάλαβα ότι ο άνεμος αυτός είναι σε όλους. Νομιζα μεμονωμένα... Που θα πάμε διακοπές τότε ?

3 λεπτά πριν, charilaos είπε

Μα γιατί το μπλέκεις έτσι;

εγώ το μπλέκω ? εσύ ανέφερες χρεώσεις Α+Β 😁

5 λεπτά πριν, charilaos είπε

Στον έναντι, με δεδομένο ότι λαμβάνει υπόψιν το 50€ δώρο, το σύνολο του λογαριασμού είναι -24,52.

Στον εκκαθαριστικο, το σωστό άθροισμα στο "Σύνολο Τρέχοντος Λογαριασμού" θα έπρεπε να είναι:

Κόστος Ενέργειας + Λοιπές Χρεώσεις + ΦΠΑ + Προηγούμενο υπόλοιπο =

(59,84+39,07+1,59) + (40,08+4,93) + 7,96 - 24,52

Ανταυτού, είναι

(59,84+39,07+34,18) + (40,08+4,93) + 7,96 - 24,52

Η διαφορά αυτών των 2, ήτοι 32,59 ισούται με το "Κόστος Ενέργειας" του έναντι. Αυτό το ποσό είναι που ζητάνε 'πίσω'.

δεν υπάρχει περίπτωση να ψάξω τι εννοείς με τα κοκκινισμένα , αλλά σκοπός είναι να ζητήσεις το 50ρικο πίσω

πάντως το

6 λεπτά πριν, charilaos είπε

Η διαφορά αυτών των 2, ήτοι 32,59 ισούται με το "Κόστος Ενέργειας" του έναντι. Αυτό το ποσό είναι που ζητάνε 'πίσω'.

πολύ σωστά και το ζητάνε πίσω

ότι κατάλαβες κατάλαβες , αν διαφωνείς στο οτι σου χρωστάνε 50ρικο , πάσο , δικιά σου τσέπη ,

αν διαφωνείς στον τρόπο που τα υπολογίζω δε με καίει να σου πω την αλήθεια :)

• Like 1

9 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Έναντι: -41.63 + 9.04 = -32.59

Εκκαθαριστικός: Το παραπάνω ποσό πάει στην αξία ρεύματος έναντι και αφαιρείται απ'το σύνολο χρεώσεων του εκκαθαριστικού. Εφόσον σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται και το δώρο... τότε -(-50) γίνεται χρέωση 50 άρα σου παίρνουν πίσω το δώρο.

Θα πρέπει να σου το ξαναπιστώσουν στον εκκαθαριστικό στη στήλη Α.

Μα το δώρο υπάρχει ήδη υπολογισμένο στο "Προηγ. Υπόλοιπο". Γι' αυτό και άλλωστε έχει αρνητικό πρόσημο.

Το επιπλέον ποσό που είναι λανθασμένα υπολογισμένο είναι το "Αξία Ρεύματος Εναντι = 32,59"

• Sad 1

@ekrepali δεν πειράζει , ας κάψει και κανα υπάλληλο εκεί , το αξίζουν 😁

10 λεπτά πριν, nebtios είπε

Διαβασα κανα 2 σελίδες πίσω, αλλα δεν κατάλαβα ότι ο άνεμος αυτός είναι σε όλους. Νομιζα μεμονωμένα... Που θα πάμε διακοπές τότε ?

μπα, είναι γενικό τελικά , κλάταρε η μηχανογράφηση , αυτή τη φορά κατά του πελάτη δυστυχώς

τράβα κατάστημα ελπέ μέχρι να περάσει η μπόρα

16 λεπτά πριν, nebtios είπε

Τσέκαρες για τα δώρα ΕΛΠΕ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, korakios είπε

πάντα έτσι γινόταν γιαυτό και πολλοί νόμιζαν οτι παίρνουν δώρο 2 φορές , όπως πχ και το 20ρικο που τώρα αναφέρθηκε

Έψαχνα να βρω τους λογαριασμούς από εκείνη την περίοδο (καλοκαίρι 2022). Συνήθως τους κρατάω όλους, αλλά από αβλεψία, δεν κράτησα κανα 2 μήνες από τότε . Οπότε δεν μπορώ να σου πω αν όντως είναι έτσι. Θύμαμαι πάντως από τότε, με υπολογισμούς που είχα κάνει, ότι έβαλαν το 20άρικο 2 φορές. Εφόσον δεν μπορώ να παραθέσω στοιχεία, πιθανόν να έχεις δίκιο. Έχω μόνο τον εκκαθαριστικό που φαίνεται το -20, αλλά αφού δεν έχω τους 2 προηγούμενους έναντι δεν βγαίνει άκρη.
Πάντως στους λογαριασμούς που ανέβηκαν εδώ εχθές και σήμερα, όντως φαίνεται ότι έφαγαν το 50αρικο. Τέσπα.

Με την ευκαιρία να ρωτήσω κάτι που έχει αναφερθεί ξανά, αλλά στο χάος του νήματος δεν μπορώ να το βρω:

Είμαι ελπε από 28/12 (ήμουν ηρων) και σκέφτομαι τέλος του μήνα να πάω "διακοπές" μάλλον πάλι στον Ηρων για το 50αρικο.

Στο myheron θα πρέπει να κάνω αποσύνδεση και νέα εγγραφή για να με δουν σαν νέο πελάτη και να κάνω econtract + 50;

Επεξ/σία από physnik
  • Like 1

8 minutes ago, korakios said:

@ekrepali δεν πειράζει , ας κάψει και κανα υπάλληλο εκεί , το αξίζουν 😁

μπα, είναι γενικό τελικά , κλάταρε η μηχανογράφηση , αυτή τη φορά κατά του πελάτη δυστυχώς

τράβα κατάστημα ελπέ μέχρι να περάσει η μπόρα

Δυστυχώς δεν έχω κατάστημα κοντά. Μονο μεσω ιντερνετ.

2 minutes ago, Demetroula said:

Τσέκαρες για τα δώρα ΕΛΠΕ;

50 + δωροεπιταγη + 35 λες σωστά ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...