Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, doomnx είπε

Άμα προσθέσεις τα Α+Β από τους 2 πρώτους έναντι που περιλαμβάνουν το δώρο βγαίνει 21,45 € που ορθώς αφαιρείται στο Γ του εκκαθαριστικού. Άμα αφαιρούσαν πάλι 50 € ως δώρο θα είχε σύνολο 100 € δώρο. Αυτό που βλέπω είναι η εγγύηση που παραμένει 50 € στον τελικό και δεν αφαιρείται στο πεδίο της εγγύησης.

σου απάντησα πριν για την εγγύηση (δεν είχε)

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, HAthinaia είπε

Μόλις βγήκε ο λογαριασμός μου στην Elpedison στο οικιακό κίτρινο πρόγραμμα Elpedison Smart για περίοδο κατανάλωσης 01/01/2024-01/02/2024 και χρεώθηκα 0,1162 ευρώ/kWh και για 307 kWh (230 ημερήσιες-77 νυχτερινές) κατανάλωσης τριφασικής παροχής ήρθε ο λογαριασμός 102 ευρώ. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση το ποσό αυτό, καθώς πάντα έχω κατανάλωση γύρω στις 300 kWh και δεν πλήρωνα γενικά τόσο σε άλλους παρόχους. Το δώρο των 100 ευρώ που έδινε η Elpedison το πήρα και πιστώθηκε σε αυτόν και τον προηγούμενο τον λογαριασμό, οπότε αντί για 102 ευρώ θα πληρώσω τελικά 52 λόγω προηγούμρνου πιστωτικού υπολοίπου.

Είναι σωστή η χρέωση αυτή; 

Μου φαίνονται πολλά. Εμένα στο Elpedison Smart, για 28 μέρες κατανάλωσης και 804 kWh, ο λογαριασμός ήρθε 155€. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, doomnx είπε

Άμα προσθέσεις τα Α+Β από τους 2 πρώτους έναντι που περιλαμβάνουν το δώρο βγαίνει 21,45 € που ορθώς αφαιρείται στο Γ του εκκαθαριστικού. Άμα αφαιρούσαν πάλι 50 € ως δώρο θα είχε σύνολο 100 € δώρο.

Αρα εμένα που έχει και -50 στο εκκαθαριστικό και εχουν υπολογίσει και το -50 του έναντι στο Γ του εκκαθαριστικού, το έχουν αφαιρέσει 2 φορές;

Εδώ είναι αν κάποιος θελει να τα δει

Στις 12/2/2024 στις 4:36 ΜΜ, epir21 είπε

Ενδιαφέρον αλλά δεν έχουν αφαιρέσει λιγότερα απο οτι έχω πληρώσει αλλα αφαιρούν το 50 στο section Α οπότε είναι μια η άλλη; θα ηταν δυο φορές το δώρο εαν μου είχαν αφαιρέσει όσα όντως είχα πληρώσει + τα 50 στο Α του εκκαθαριστικού. αυτο καταλαβαίνω.

Βάζω όλες τις δεύτερες σελίδες τον λογαριασμών (και ενός που δεν πλήρωσα γιατί βγήκε διορθωτικός (εκεί με είχαν μπερδέψει πολύ όπως τα είχαν υπολογίσει αλλά όπως γράφω φαίνεται σωστό)) εάν έχεις όρεξη να ασχοληθείς.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.be94d0dc070734907b0e6e66659750fb.png

image.png.551588dd0fa618debe5ae7900058f37d.png

image.png.a4681f646e587b44643597e06651cdca.png

image.png.1b5f71be85366e2307da968c6197bf2e.png

image.png.f1af1ea462b44cbf6c7743959a503a02.png

image.png.e602547dc6184d5eb928fbad1aa92137.png

Επεξ/σία από epir21
  • Like 1

58 λεπτά πριν, crypkratos είπε

Για Ηρων

Εμένα στα στοιχεία λογαριασμου ειχε εγγυηση 53 euro και στον εναντι και στον τελικο ΑΛΛΑ ΔΕΝ εχει χρεωθει , νομιζω ειναι απλα θεμα εμφανισης εφοσον δεν ειναι στο πεδιο κατω απο τις χρεωσεις για ΕΡΤ

Δηλαδή γράφουν ότι υπάρχει εγγύηση 53 ευρώ και δεν τη χρεώνουν ποτέ; Και ούτε όταν φεύγεις φαίνεται ότι σου την επιστρέφουν; Μόνο ΗΡΩΝ ρε.

37 λεπτά πριν, korakios είπε

εσένα είναι με άλλο τρόπο υπολογισμού , μπορείς να ποστάρεις και τον έναντι ?

για την εγγύηση μήπως απλά γράφει το ποσό και την έχει πάρει με πάγια ?

edit δεν έχει εγγύηση , γράφει οτι έχει βάλει την πάγια

Στον 1ο έναντι που δεν είχε βάλει πάγια, πάλι δεν φαινόταν η χρέωση εγγύησης στο λογαριασμό. Τι φάση; Εγώ ξέρω όταν μπαίνει η εγγύηση φαίνεται η χρέωση στο λογαριασμό και όταν σου την επιστρέφουν πάλι φαίνεται. Δεν αρκούνται στο μήνυμα "εχετε ενεργοποιήσει πάγια".

31 λεπτά πριν, alexiskara είπε

Με χρεωση στην ΕΛΠΕ για Ιανουάριο 0,11621 μου ήρθε αυτό…

Απόκρυψη περιεχομένων

Αγαπητέ πελάτη,

Σας ενημερώνουμε πως έχετε λάβει 15€/mWh έκπτωση για την κατανάλωση του σπιτιού σας, τον μήνα Ιανουάριο. 

Η έκπτωση έχει ήδη συμπεριληφθεί στην τιμή χρέωσης ανά kWh για την κατανάλωσή σας κατά την περίοδο του Ιανουαρίου με το πρόγραμμα ELPEDISON Smart, όπως αυτή απεικονίζεται στη σελίδα 5 του λογαριασμού σας.

H έκπτωση θα συμπεριληφθεί στο σύνολο των λογαριασμών που περιλαμβάνουν κατανάλωση Ιανουαρίου με το πρόγραμμα ELPEDISON Smart.

Δείτε το αντίγραφο του λογαριασμού σας στο myElpedison.

Είμαστε στην διάθεση σας,
Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών Elpedison.

Εγώ θα ντρεπόμουν μετά από 2 μήνες να μην ξέρω να βγάλω λογαριασμό...

4 λεπτά πριν, doomnx είπε

Στον 1ο έναντι που δεν είχε βάλει πάγια, πάλι δεν φαινόταν η χρέωση εγγύησης στο λογαριασμό. Τι φάση; Εγώ ξέρω όταν μπαίνει η εγγύηση φαίνεται η χρέωση στο λογαριασμό και όταν σου την επιστρέφουν πάλι φαίνεται. Δεν αρκούνται στο μήνυμα "εχετε ενεργοποιήσει πάγια".

ο Ήρων δε χρεώνει την εγγύηση στον 1ο λογαριασμό είτε βάλεις πάγια είτε όχι

δεν πόσταρες έναντι που σου είπα πριν , υποθέτω

α. αν είχε και προηγούμενους είχε βάλει την πάγια εντολή και της γύρισαν την εγγύηση

β. δεν είχε προηγούμενους , αλλά δεν πλήρωσε εγγύηση γιατι ο έναντι ήταν και ο πρώτος λογαριασμός

8 λεπτά πριν, epir21 είπε

Αρα εμένα που έχει και -50 στο εκκαθαριστικό και εχουν υπολογίσει και το -50 του έναντι στο Γ του εκκαθαριστικού, το έχουν αφαιρέσει 2 φορές;

που έχεις μπερδευτεί ?

σωστά είναι , ούτε σου πήρανε το δώρο ούτε στο βάλανε 2 φορές

• Like 1
  • Thanks 1

30 λεπτά πριν, korakios είπε

καλή φάση , αν και κρατάς στην άκρη ένα ποσό για μελλοντική διόρθωση

ικανούς τους έχω να δώσουν 0,000015 😁

Μα τόσο έχουν δώσει. Με την έκπτωση έπρεπε να ήταν 0,135 και είναι 0,1162  €/kWh.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, doomnx είπε

Δηλαδή γράφουν ότι υπάρχει εγγύηση 53 ευρώ και δεν τη χρεώνουν ποτέ; Και ούτε όταν φεύγεις φαίνεται ότι σου την επιστρέφουν; Μόνο ΗΡΩΝ ρε.

Ναι αυτο γίνεται 😁!!  Βέβαια μπορει να υπαρχει περιπτωση και οτι χρεωνεται αν δεις ποσο κατω απο τις χρεωσεις για ΕΡΤ .

Εγω ειχα εναν εναντι και εναν τελικο (μονο 2 λογαριασμους) ,οποτε ειναι πιο ευκολο να καταλαβω τι εχει γινει ΑΦΟΥ  υπολογισα ΟΛΑ τα πεδια ενα προς ενα

Δυστυχως με ΗΡΩΝ πρεπει να υπολογιζεις τα ΠΑΝΤΑ ,

Ενα γενικο που βοηθησε πολυ για τον υπολογισμο ειναι κατι που ειχε πει ο korakios

Στον εκκαθαριστικο υπολογιζεις τα παντα και προσθετεις απο εναντι ΜΟΝΟ για τον ΔΗΜΟ , αν αυτα που σου ζητουν στον εκκαθαριστικο ταιριαζουν  ΜΕΙΟΝ αυτα που εχεις δωσει και ΔΩΡΑ τοτε εισαι ΚΑΛΟΣ αλλιως ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ :)

Επεξ/σία από crypkratos
  • Like 2
  • Thanks 1

9 λεπτά πριν, korakios είπε

που έχεις μπερδευτεί ?

Λόγω του απο κάτω τα ξαναέστειλα μιας και οι έναντι που έχω πληρώσει μαζί με το δώρο είναι περίπου 55 ευρώ (δεν υπολογίζω τον έναντι για τον οποιο βγήκε διορθωτικός) και μου αφαιρούν 55 ευρώ αλλά και 50 από το πλαίσιο Α του εκκαθαριστικού.

21 λεπτά πριν, doomnx είπε

Άμα προσθέσεις τα Α+Β από τους 2 πρώτους έναντι που περιλαμβάνουν το δώρο βγαίνει 21,45 € που ορθώς αφαιρείται στο Γ του εκκαθαριστικού. Άμα αφαιρούσαν πάλι 50 € ως δώρο θα είχε σύνολο 100 € δώρο.

6 λεπτά πριν, crypkratos είπε

Στον εκκαθαριστικο υπολογιζεις τα παντα και προσθετεις απο εναντι ΜΟΝΟ για τον ΔΗΜΟ , αν αυτα που σου ζητουν στον εκκαθαριστικο ταιριαζουν  ΜΕΙΟΝ αυτα που εχεις δωσει και ΔΩΡΑ τοτε εισαι ΚΑΛΟΣ αλλιως ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ :)

έχει μέσα διορθωτικό και είναι ότι να΄ναι η φάση

ας ζητήσει ανάλυση στην τελική

1 λεπτό πριν, epir21 είπε

Λόγω του απο κάτω τα ξαναέστειλα μιας και οι έναντι που έχω πληρώσει μαζί με το δώρο είναι περίπου 55 ευρώ (δεν υπολογίζω τον έναντι για τον οποιο βγήκε διορθωτικός) και μου αφαιρούν 55 ευρώ αλλά και 50 από το πλαίσιο Α του εκκαθαριστικού.

οκ, σου βάλανε το δώρο 2 φορές , κομπλέ

(όχι οτι ισχύει απαραίτητα αλλά ότι νομίζεις για να μην τρελαίνεσαι 😁)

2 λεπτά πριν, korakios είπε

ας ζητήσει ανάλυση στην τελική

μπα δεν το ρισκάρω ποτέ δεν ξέρεις σε περίπτωση που εχει μπει δυο φορες, ας μην το σκαλίσω δεν εχω παράπονο μια χαρά μου εχουν βγει το κόστος kwh στον ηρων ένα 5μηνο περιπου που ήμουν εκεί.

πιο πολύ πάνω στην συζήτηση που γίνεται εδώ ήθελα να δω πως υπολογίζεται ο εκκαθαριστικός. πάντως το ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε 10 νοματαίοι άκρη (ειδικά όταν κάποιοι τα παίζετε στα δάχτυλα αυτά) δείχνει τι μπάχαλο επικρατεί και τι κλέψιμο παίζει σε άλλους ανθρώπους που δεν ασχολούνται - άραγε ελέγχονται οι εταιρείες αυτές (γελάω);

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, korakios είπε

σου απάντησα πριν για την εγγύηση (δεν είχε)

Σύμφωνοι. Αναγράφεται εγγύηση και δεν την πλήρωσε ποτέ. Ψάχνω να βρω το λάθος. Συνολικά χρεώθηκε 195,51 € που τα πλήρωσε όλα. Ξεκάθαρα λείπει το δώρο 50 x 1,065.

Επεξ/σία από doomnx

Μόλις τώρα, epir21 είπε

μπα δεν το ρισκάρω ποτέ δεν ξέρεις σε περίπτωση που εχει μπει δυο φορες, ας μην το σκαλίσω δεν εχω παράπονο μια χαρά μου εχουν βγει το κόστος kwh στον ηρων ένα 5μηνο περιπου που ήμουν εκεί.

πιο πολύ πάνω στην συζήτηση που γίνεται εδώ ήθελα να δω πως υπολογίζεται ο εκκαθαριστικός. πάντως το ότι δεν μπορούμε να βγάλουμε 10 νοματαίοι άκρη (ειδικά όταν κάποιοι τα παίζετε στα δάχτυλα αυτά) δείχνει τι μπάχαλο επικρατεί και τι κλέψιμο παίζει σε άλλους ανθρώπους που δεν ασχολούνται - άραγε ελέγχονται οι εταιρείες αυτές (γελάω);

το όλο μπέρδεμα είναι απο το διορθωτικό στη δικιά σου περίπτωση

τα υπόλοιπα έναντι / εκκαθάριση βγαίνουν άνετα

κάθισα λίγο να δω ,μπακαλίστικα  έχεις πληρώσει 59€ στους λογαριασμούς (όχι το διορθωτικό) και χρωστάς τέλη 18 άρα έπρεπε να πάρεις 40€ πίσω

τα 55,55€ που σου βάλανε είναι παραπάνω αλλά λόγω διορθωτικού βαριέμαι να τα υπολογίσω

5 λεπτά πριν, doomnx είπε

Σύμφωνοι. Αναγράφεται εγγύηση και δεν την πλήρωσε ποτέ. Ψάχνω να βρω το λάθος. Συνολικά χρεώθηκε 195,51 € που τα πλήρωσε όλα. Ξεκάθαρα λείπει το δώρο 50 x 1,065.

ακόμα δεν έχεις ανεβάσει έναντι

• Thanks 1

3 λεπτά πριν, korakios είπε

το όλο μπέρδεμα είναι απο το διορθωτικό στη δικιά σου περίπτωση

τα υπόλοιπα έναντι / εκκαθάριση βγαίνουν άνετα

κάθισα λίγο να δω ,μπακαλίστικα  έχεις πληρώσει 59€ στους λογαριασμούς (όχι το διορθωτικό) και χρωστάς τέλη 18 άρα έπρεπε να πάρεις 40€ πίσω

τα 55,55€ που σου βάλανε είναι παραπάνω αλλά λόγω διορθωτικού βαριέμαι να τα υπολογίσω

ακόμα δεν έχεις ανεβάσει έναντι

Ναι, στην ουσία εφόσον εκκαθαρίζει καταναλώσεις και όχι δώρα, έπρεπε να αφαιρεί 71,45 € στο πεδίο Γ. Ορθώς η ΕΛΠΕ βάζει τα δώρα σε διαφορετικό πεδίο για να μη μπερδεύονται με τις χρεώσεις προμήθειας.

1os.pdf

2os.pdf

ΤΕΛΙΚΟΣ.pdf

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και σε μένα έγραφε ο Ηρων για εγγύηση, ακόμα και στον τελικό. Αλλά ήξερα ότι δεν έχω πληρώσει ποτέ εγγύηση (ήμουν 2,5 χρόνια).

Όταν βγήκε ο τελικός έλεγα να κάνω κίνηση να τους ζητήσω την εγγύηση, επειδή ξέρω ότι έχουν χάλια μηχανογραφηση, αλλά τελικά δεν έκανα. 

Για να καταλάβετε, παλιά ο Ηρων έδινε ένα 20αρικο κάθε φορά που έκλεινες χρόνο. Αφού έκλεισα χρόνο περιμένω 1-2 μήνες και δεν το βλέπω στους λογαριασμούς. Τους παίρνω τηλέφωνο, τους λέω τα σχετικά, μου λένε συγνώμη λάθος. Στον επόμενο μου αφαιρούν 20. Και στον εκκαθαριστικό, ξύπνησε το σύστημα τους και μου έδωσαν κι άλλα 20. Δεν με ενόχλησαν, δεν τους ενόχλησα. 

Επεξ/σία από physnik
  • Thanks 1

48 λεπτά πριν, epir21 είπε

Εδώ είναι αν κάποιος θελει να τα δει

Όχι μια χαρά είναι. Είτε θα σου αφαιρέσει και από τον εκκαθαριστικό το 50άρι είτε δεν θα το λάβει υπόψη στις χρεώσεις του Γ για να είναι σωστό.

44 λεπτά πριν, korakios είπε

που έχεις μπερδευτεί ?

Εγώ τον μπέρδεψα τον καημένο.

• Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...