Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεδομένα:

Σήμερα συμπληρώνεται 1 μήνας στη volton .

Σήμερα πέρασε  ο ΔΕΔΔΗΕ   για καταμέτρηση 4μήνου.

Αύριο θα κάνω αίτηση σε κατάστημα elpedison για τα 50+35 ευρώ.

Ζητούμενο: Τι ενδείξεις μετρητή θα δώσω στην elpedison? Σημερινή φωτό ή αυριανή?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 λεπτά πριν, Con_stant1ne είπε

Έχει βγάλει κάποιος άκρη με ήρων; γιατί μου λένε αφού μπήκε στον έναντι το 50ρικο γιατί να μπει στον εκκαθαριστικό.

είπαμε να πάρεις τηλ απλά για να ακούσεις τις μπαρούφες που θα σου πουν (απλά υποτίθεται οτι πρέπει να υπάρχει πρώτα επικοινωνία/διαφωνία με τον πάροχο και μετά να κάνεις καταγγελία)

ξεκινάς μέσω ΣτΚ και myrae παράλληλα

7 λεπτά πριν, Con_stant1ne είπε

Τελικά έχει μπει σε κανέναν και στον εκκαθαριστικό;

σε έναν είχε μπει κανονικά

2 λεπτά πριν, giorgosvet είπε

Δεδομένα:

Σήμερα συμπληρώνεται 1 μήνας στη volton .

Σήμερα πέρασε  ο ΔΕΔΔΗΕ   για καταμέτρηση 4μήνου.

Αύριο θα κάνω αίτηση σε κατάστημα elpedison για τα 50+35 ευρώ.

Ζητούμενο: Τι ενδείξεις μετρητή θα δώσω στην elpedison? Σημερινή φωτό ή αυριανή?

δεν νομίζω οτι παίζει ρόλο

9 λεπτά πριν, Con_stant1ne είπε

Επίσης από ελπε μόλις μου είπαν ότι καταργήθηκε το smart Γ21 και μένει μόνο το smartzero που βγαίνει πιο ακριβή η kw με τον τύπο.

προς το παρών το έχει ακόμα στο site , όταν το βγάλουν θα το αφαιρέσω και απο το excel

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ τώρα που είμαι volton πάνω απο 1 μήνα και θα δηλώσω ακριβώς 500 kw τι απο αυτά θα πάει στον 1ο μηνα; πάει αναλογικά; 

Επεξ/σία από Cmg__

12 λεπτά πριν, Con_stant1ne είπε

Τελικά έχει μπει σε κανέναν και στον εκκαθαριστικό;

Έχει μπεί σε εμένα πάντως αλλά όχι τελικός εκκαθαριστικός, κανονικός εκκαθαριστικός πριν 1.5 μήνα περίπου. Για την ακρίβεια, στην αξία του έναντι που αφαιρούν είναι σαν να μην έχουν υπολογίσει το δώρο (ενώ υπήρχε στον έναντι λογαριασμό) και το έχουν βάλει στο πινακακι Α του εκκαθαριστικού. Νομίζω εχει αναφερθεί οτι έτσι το κάνει το δώρο ο Ηρων στον εκκαθαριστικό.

Φαίνεται το πρόβλημα έχει προκύψει τώρα με τις τελευταίες εκδόσεις τελικών λογαριασμός που έχει εκδοθεί ένας έναντι πιο πριν.

Μόλις τώρα, Cmg__ είπε

Εγώ τώρα που είμαι volton πάνω απο 1 μήνα και θα δηλώσω ακριβώς 500 kw τι απο αυτά θα πάει στον 1ο μηνα; πάει αναλογικά; 

ότι και να δηλώσεις θα σπάσει αναλογικά στην εκκαθάριση

• Thanks 1

Μίλησα με την εξυπηρέτηση πελατών του Ήρωνα για τα 50€ που μου έφαγαν στον τελικό λογαριασμό.

"Υπάλλ: Χάσατε το δώρο των 50€ γιατί φύγατε πολύ νωρίς από την εταιρία...

Εγώ: Που γράφει στο συμβόλαιο μου ή στους όρους ότι επιστρέφεται το δώρο σε περίπτωση αποχώρησης;

Υπάλλ: Δεν το γράφει, αλλά σας το είπε ο υπάλληλος όταν κάνατε το συμβόλαιο.

Εγώ: Δεν μου είπε τίποτα τέτοιο, βρείτε μου τη συνομιλία που το αναφέρει και εγώ συμφωνώ.

Επίσης, εάν οι 36 μέρες που ήμουν πελάτης σας είναι λίγες πόσες έπρεπε να παραμείνω για να δικαιούμαι τα 50€ δώρο;

Υπάλλ: Δεν το γνωρίζω..."

Πραγματικά, διάλογος για να σταλεί στον Σεφερλή να το ανεβάσει στο Δελφινάριο το καλοκαίρι.

• Sad 5

1 λεπτό πριν, ev_trantos είπε

Μίλησα με την εξυπηρέτηση πελατών του Ήρωνα για τα 50€ που μου έφαγαν στον τελικό λογαριασμό.

"Υπάλλ: Χάσατε το δώρο των 50€ γιατί φύγατε πολύ νωρίς από την εταιρία...

Εγώ: Που γράφει στο συμβόλαιο μου ή στους όρους ότι επιστρέφεται το δώρο σε περίπτωση αποχώρησης;

Υπάλλ: Δεν το γράφει, αλλά σας το είπε ο υπάλληλος όταν κάνατε το συμβόλαιο.

Εγώ: Δεν μου είπε τίποτα τέτοιο, βρείτε μου τη συνομιλία που το αναφέρει και εγώ συμφωνώ.

Επίσης, εάν οι 36 μέρες που ήμουν πελάτης σας είναι λίγες πόσες έπρεπε να παραμείνω για να δικαιούμαι τα 50€ δώρο;

Υπάλλ: Δεν το γνωρίζω..."

Πραγματικά, διάλογος για να σταλεί στον Σεφερλή να το ανεβάσει στο Δελφινάριο το καλοκαίρι.

πιστεύω οτι είναι η καλύτερη απάντηση απο μπαρούφες του στυλ το βάλαμε στον έναντι

κλασσικά , ΣτΚ/myrae

• Like 1

34 λεπτά πριν, korakios είπε

μήπως είναι απο άλλη φορά που ήσουν στην ελπέ ?

Δεν το είχα σκεφτεί, αλλά δεν νομίζω να υπήρχε αυτό παλαιότερα που έκανα τις συμφωνίες...θυμάμαι αρχικά τα 100ευρώ του σεπτεμβρίου και μετά τα 80ευρώ του νοεμβρίου...δεν νομίζω να υπήρχαν εκεί και επιταγές επιπλέον...λογικά το τωρινό είναι...θα δούμε πως θα πάει...πως έσκασαν έτσι οι φάσεις και μάλιστα χωρίς να το θέλω (ούτε και να το είχα σχεδιάσει δεν θα έβγαινε έτσι)... ελπίζω να γελάμε και να μην κλαίμε στο τέλος

8 λεπτά πριν, epir21 είπε

Έχει μπεί σε εμένα πάντως αλλά όχι τελικός εκκαθαριστικός, κανονικός εκκαθαριστικός πριν 1.5 μήνα περίπου. Για την ακρίβεια, στην αξία του έναντι που αφαιρούν είναι σαν να μην έχουν υπολογίσει το δώρο (ενώ υπήρχε στον έναντι λογαριασμό) και το έχουν βάλει στο πινακακι Α του εκκαθαριστικού. Νομίζω εχει αναφερθεί οτι έτσι το κάνει το δώρο ο Ηρων στον εκκαθαριστικό.

Φαίνεται το πρόβλημα έχει προκύψει τώρα με τις τελευταίες εκδόσεις τελικών λογαριασμός που έχει εκδοθεί ένας έναντι πιο πριν.

επειδή δε βρήκα αν είχες ανεβάσει , καλό θα ήταν να το δούμε

αν το αναλύσαμε πριν , αγνόησέ το

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν αρχίζω και εγώ τα ντράβαλα με τον ΗΡΩΝ...

Μου έστειλαν τον εκκαθαριστικό ως απάντηση στο αίτημα μου στη myrae, που τους έλεγα απο πριν τον εκδώσουν να μου στείλουν αναλυτικό και να βάλουν το δώρο κλπ. Φαίνεται να αφαιρέσαν το δώρο 50 και τις εκπτώσεις συνέπειας, αλλά πάλι είναι πολύ.

Μου ήρθε 198,36 ευρώ για 18 ή 19 ημέρες εκρποσώπησης (στο ένα αίτημα Myrae απάντησαν 18 στο άλλο 19), και 959 kwh για σπίτι 25 τμ...

Είχα όντως κάνει λάθος στον προηγούμενο πάροχο και βγαίνοντας είχα δηλώσει μικρότερη ενδειξη απο την πραγματική, οπότε ίσως πέσανε πολλές kwh στον ήρωνα, αφού όπως λένε αυτοί μέτρησε και ο δεδδηε.. Παρόλα αυτά που μπορώ να επαληθεύσω αν οι μετρήσεις που έλαβαν υπόψιν είναι οι σωστές για την περίοδο που ήμουν;  Στο mydeddie app δεν φάνηκαν ποτέ.

Επίσης μου ήρθαν ρυθμιζόμενες χρεώσεις 100 ευρώ, έχει μέσα 60 ευρώ ΥΚΩ.... τι φάση;;;

Λογαριασμός:

Spoiler

image.png.e79262b93707da20ef63a369587f6682.png

Απάντηση στο τελευταίο αίτημα που μου λένε αναλυτικά πως με χρεώσανε:

Spoiler

σας ενημερώνουμε τα ακόλουθα:
Η εν θέματι παροχή εκπροσωπήθηκε από την εταιρεία μας από τις 15/12/2023-02/01/2024 υπό το Εμπορικό πρόγραμμα «SIMPLY GNRS HOME B».
Στις 31/01/2024 η εταιρεία μας προέβη σε έκδοση του με Α/Α 001011467842 Τελικού Εκκαθαριστικού λογαριασμού περιόδου κατανάλωσης από 15/12/2023 - 02/01/2024(19 ημέρες) , βάσει των πιστοποιημένων ενδείξεων που γνωστοποίησε ο Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε (ΔΕΔΔΗΕ),ως ο μόνος καθ’ ύλην αρμόδιος με κατανάλωση 959 κιλοβατώρες.
Στον προαναφερόμενο λογαριασμό οι χρεώσεις αναγράφονται αναλυτικά και συγκεκριμένα :
Στο πεδίο «Χρεώσεις Προμήθειας Ρεύματος Α΄» περιλαμβάνεται το Πάγιο του εμπορικού σας προγράμματος κατ΄αναλογία ημερών της περιόδου κατανάλωσης, οι Χρεώσεις κατανάλωσης ενέργειας σύμφωνα με το εμπορικό σας πρόγραμμα και τις αναρτημένες τιμές ανά μήνα όπως ανακοινώνονται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας μας www.heron.gt .
Πιστώθηκε το ποσό των 50 ευρώ , ως απόδοση της Ειδικής προσφοράς Δώρου εγγραφής
Λάβατε τη Πίστωση του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης κατ΄αναλογία της κατανάλωσης που αντιστοιχεί βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης όπως ίσχυε μέχρι 31/12/2023.
Αποδόθηκε η έκπτωση Ποσότητας 10% ,όπως προβλέπεται από τους Ειδικούς όρους του εμπορικού σας προγράμματος και εφαρμόστηκε η Διακύμανση Κόστους Αγοράς κατ΄αναλογία ημερών και κατανάλωσης, όπως προβλέπεται από την νεά Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Στο πεδίο «Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις Β΄» έχουν υπολογιστεί οι χρεώσεις που αφορούν σε όσους κάνουν χρήση των υποδομών και  αποδίδονται σε διαφόρους φορείς του κράτους, σύμφωνα με την κατανάλωση ενέργειας στην συγκεκριμένη περίοδο κατανάλωσης του λογαριασμού και παραμένουν ίδιες για όλους τους Προμηθευτές.
Στο πεδίο «Συμπληρωματικές Χρεώσεις Γ΄» περιλαμβάνονται χρεώσεις όπως το Ειδικό Τέλος και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) που αποδίδονται σε κρατικούς φορείς.
Στο πεδίο «Χρεώσεις Δήμου Ε΄» αποτυπώνονται οι χρεώσεις των δημοτικών τελών, όπως παρέχονται συστημικά από τον οικείο δήμο προς τον ΔΕΔΔΗΕ και εν συνεχεία στην εταιρεία μας.
Στο πεδίο «Τέλος Υπέρ ΕΡΤ ΣΤ΄» χρεώνεται αναλογικά των ημερών κατανάλωσης του λογαριασμού σας η Ετήσια Χρέωση για την ΕΡΤ.
Τέλος εφαρμόζεται ο ΦΠΑ 6%.
Συνεπεία των προαναφερόμενων οι χρεώσεις επί του λογαριασμού σας έχουν υπολογιστεί ορθά βάσει των Τελικών ενδείξεων που γνωστοποίησε ο ΔΕΔΔΗΕ προς την εταιρεία μας και των χρεώσεων που προβλέπονταν από το εμπορικό σας πρόγραμμα.
Ευχαριστούμε θερμά για την επικοινωνία και παραμένουμε στην διάθεσή σας.

Προηγούμενο αίτημα που τους έκραζα για την καθυστέρηση έκδοσης λογαριασμού, εκεί λενε λιγότερες ημέρες:

Spoiler

Η εκπροσώπησης σας  ολοκληρώθηκε από τον διαχειριστή του δικτύου στις 15.12.2023 .Θα θέλαμε να σας επιβεβαιώσουμε ότι στις 11.01.2024  λάβαμε την τελική σας μέτρηση (κ 72.446) με ημερομηνία καταμέτρησης 02.01.2024. Η παραμονή σας στην εταιρεία μας ολοκληρώθηκε στις 18 ημέρες εκπροσώπησης. Αναμένεται να εκδοθεί  ο τελικός  εκκαθαριστικός σας λογαριασμός τον Φεβρουάριο. 

δείτε λίγο ρε παιδιά να μου πείτε τι παιζει γιατι μάλλον την πατήσαμε... 

Επεξ/σία από Cmg__

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, korakios είπε

επειδή δε βρήκα αν είχες ανεβάσει , καλό θα ήταν να το δούμε

αν το αναλύσαμε πριν , αγνόησέ το

Τον είχα ανεβάσει αλλα είχα ρωτήσει για τις εκπτώσεις συνέπειας γιατί δεν καταλάβαινα πως έβγαιναν.

Το ξαναβαζω όμως:

Spoiler

image.png.44823129df4ea96d2fb9c56f467da96e.png

Με το απο πάνω, κόστος ενέργειας εκκαθαριστικού είχε βγει 27,95 (σωστό).

Στα έναντι για τα Α+Β είχα πληρώσει συνολικά: 29,75 + 30,78 + 11,56 = 72,09

Θα έπρεπε να μου αφαιρέσουν αξία έναντι 72,09 αλλα αφαιρούν 55,55 (αλλά και 50 απο το section A). Ο πρώτος λογαριασμός ηταν πιστωτικός με κόστος ενέργειας -18,11. Νομίζω τα νούμερα βγαίνουν κοντά. Υπάρχει κάποιο λάθος; Δεν μπορω να τα υπολογίσω και σωστά μιας και ο δευτερος λογαριασμός ειχε βγει χωρις δικια μου μέτρηση και μετά εβγαλαν διορθωτικό οπότε εκει μπερδεύομαι να υπολογίσω τα έναντι. Έχω βάλει πάντως ακριβώς ότι πλήρωσα για 3 έναντι και τον πρώτο πιστωτικό έναντι (-18.11 τα Α+Β)

Επεξ/σία από epir21
  • Thanks 1

19 λεπτά πριν, epir21 είπε

Τον είχα ανεβάσει αλλα είχα ρωτήσει για τις εκπτώσεις συνέπειας γιατί δεν καταλάβαινα πως έβγαιναν.

Το ξαναβαζω όμως:

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.44823129df4ea96d2fb9c56f467da96e.png

Με το απο πάνω, κόστος ενέργειας εκκαθαριστικού είχε βγει 27,95 (σωστό).

Στα έναντι για τα Α+Β είχα πληρώσει συνολικά: 29,75 + 30,78 + 11,56 = 72,09

Θα έπρεπε να μου αφαιρέσουν αξία έναντι 72,09 αλλα αφαιρούν 55,55 (αλλά και 50 απο το section A). Ο πρώτος λογαριασμός ηταν πιστωτικός με κόστος ενέργειας -18,11. Νομίζω τα νούμερα βγαίνουν κοντά. Υπάρχει κάποιο λάθος; Δεν μπορω να τα υπολογίσω και σωστά μιας και ο δευτερος λογαριασμός ειχε βγει χωρις δικια μου μέτρηση και μετά εβγαλαν διορθωτικό οπότε εκει μπερδεύομαι να υπολογίσω τα έναντι. Έχω βάλει πάντως ακριβώς ότι πλήρωσα για 3 έναντι και τον πρώτο πιστωτικό έναντι (-18.11 τα Α+Β)

πρέπει να ανεβάσεις ολόκληρους τους λογαριασμούς

όπως δείχνει μοιάζει σαν να πήρες επι 2 φορές το δώρο (και πιστωτικός έναντι και ξανά το δώρο)

@korakios Καταγγελία στο ΣτΚ και ΡΑΕ να γίνει τώρα ή να περιμένω την απάντηση του αρμόδιου τμήματος του Ήρωνα σε 4-5 μέρες όπως μου είπαν τηλεφωνικά;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...