Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, korakios είπε

δεν έχω ιδέα , οι υπάλληλοι λένε στην κατανάλωση , το ίδιο λέγαν στην ελπέ αλλά ήταν στο σύνολο

Φαινεται να  ειναι αληθεια στο συνολο, βασει λογαριασμου, δε ξερω απλα πονηριες με τα δημοτικα τελη. Μηπως προφασιζομενοι τον ορο οτι εκπιπτει απο την καταναλωση το δωρο, βγαλουν τίποτα διορθωτικους με τα δτ μεσα και χρωσταμε ολοι στους δημους τα κερατα μας....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, thanos206 είπε

Έτσι μου έρχεται να ανοίξω my rae να τα χωσω στους ίδιους γιατί στους πίνακες που αναρτούν παραπλανούν τον καταναλωτή γιατί βάζουν τις τιμές των εταιριών με την έκπτωση συνέπειας.Την αρχική τιμή  πρέπει να βάζουν ξερή και μετά να σχολιάζουν.

Χωρίς προεπιλεγμένη την επιλογή "έκπτωση με προϋποθέσεις"

Ξεκάθαρα κοροϊδία 

Έχουν βγαλει φθηνότερη την ελπε επειδή στις 100 πρώτες kWh έχει 11cents.Με την ίδια λογική θα πάει ο άλλος και στις 10 πρώτες θα βάλει τιμή 2cents και θα είναι ο πιο φθηνος

Γι'αυτό να ενημερώνεστε από εδώ. Τα λέγαμε από την πρώτη στιγμή για τα επικίνδυνα προγράμματα. Οι δικοί μας πίνακες βγάζουν περισσότερο νόημα.

• Like 3

47 λεπτά πριν, ekrepali είπε

1) Στον πχ ΗΡΩΝ τιμολογούν με 1 μήνα καθυστέρηση, οπότε παίζει ο 1ος λογαριασμό να είναι έναντι με περίοδο κατανάλωσης έως και 1 μέρα πριν την αποχώρηση. Ή μπορεί σε οποιονδήποτε πάροχο να έρθει ο ΔΕΔΔΗΕ για επιτόπια λίγες μέρες μετά την αλλαγή παρόχου, οπότε θα βγει εκκαθαριστικός και μετά τελικός. Γι'αυτό χρειάζεται η πάγια.

Οποτε εννοεις υπαρχει περιπτωση να σου χρεωσουν εγγυηση σε εκκαθαριστικο λογω επιτοπιας απο ΔΕΔΔΗΕ και να βγει τελικος μετα απο 2 ημερες ,οποτε θα ειναι πιστωτικος με την επιστροφη της εγγυησης αφου δεν θα εχεις προλαβει να καταναλωσεις . Σωστα καταλαβα ?

Αναφορά σε κείμενο

2) Δεν επιταχύνεται εκτός κι αν στείλεις γρήγορα καταγγελία στον ΣτΚ και κάνουν γρήγορα σύσταση. Κι εγώ στον ΗΡΩΝ αποχώρησα τέλος Δεκεμβρίου και περιμένω να βγει τώρα τελικός λογαριασμός με ημερομηνία έκδοσης 31/1. Στις 10/2 περίμενα να εμφανιστεί στο myHeron αλλά μεσολάβησε ΣΚ... απορώ εσένα πώς τον έβγαλαν νωρίτερα.

Ήμουν τυχέρος και ακόμα πιο τυχερος που δεν εκαναν λαθος στο λογαριασμο.. το τελευταιο το εξακριβωσα με την βοηθεια απο το excelaki σου. Νομιζω πλεον ο Ηρων ειναι να πηγαινεις για 10 ημερες max . Εγω σε μια εβδομαδα το εχω φαει το δωρο

Αναφορά σε κείμενο

3) Για την επιστροφή σε πάροχο που δεν έχει εκδώσει τελικό... θυμάμαι κάποιος είχε αναφέρει συγκεκριμένα για elpedison ότι δε γινόταν. Δε γίνεται να υπάρχει 2 ενεργές παροχές στο ίδιο 9ψήφιο. Θυμάμαι ο συμφορουμήτης ζήτησε τερματισμό της παλιάς παροχής (διακοπή δηλαδή), ώστε να μπορέσει να κάνει νέο αίτημα εκπροσώπησης.

Σε εμενα ο Ηρων ειχε πει οτι μπορω να γυρισω και χωρις τελικο , ΕΥΤΥΧΩΣ δεν το τολμησα γιατι τωρα θα ημουν σε χαοτικη κατασταση ετσι που βγαζουν τους λογαριασμους..

• Like 1

59 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

με τουτα και με εκεινα δεν εκανα αλλαγη παροχου οποτε ξεμεινα για 2ο μηνα ελπε. λεω να το αφησω τελικα γιατι ειδα οτι καηκε κοσμος απο ηρων και να περιμενω κατευθειαν για μαρτιο. ελπιζω μονο να βγει καμια προσφορά καλυτερη. 

ο καθένας κινείται όπως νομίζει ,

προσωπικά και να ήταν 100% σίγουρο οτι θα έκανε λάθος στην τιμολόγηση θα περνούσα απο εκεί . Είτε με διορθωτικό απο τους ίδιους , είτε διορθωτικό μέσω ΣτΚ/myrae κάποια στιγμή θα το έπαιρνα το 50ρικο

1 ώρα πριν, katsios2010 είπε

Φαινεται να  ειναι αληθεια στο συνολο, βασει λογαριασμου, δε ξερω απλα πονηριες με τα δημοτικα τελη. Μηπως προφασιζομενοι τον ορο οτι εκπιπτει απο την καταναλωση το δωρο, βγαλουν τίποτα διορθωτικους με τα δτ μεσα και χρωσταμε ολοι στους δημους τα κερατα μας....

εννοείται το έχω σκεφτεί την περίπτωση να έρθει λυπητερή μετά απο κανα χρόνο 🤪

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, korakios είπε

απο που προκύπτει και περιμένεις 35% ????

Έτσι έχουν βαφτίσει την έκπτωση που δίνουν για τον Ιανουάριο έτσι ώστε να είναι τελική τιμή το 0,14052 €/kWh. Στα 0,115 τα 35% είναι 0,04025.

Εν πάσει περιπτώσει, όπως και να το λένε, τελική τιμή με τα φοβερά και τρομερά πράσινα τιμολόγια που υποτίθεται ότι ανακοινώνουν στην αρχή του μήνα διαφημίζουν ως 0,14052 και όχι 0,18077

Επεξ/σία από Marthenil

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όσους δεν θέλουν να τρέχουν στα καταστήματα, 50 € στον πρώτο λογαριασμό και 2x 20 € Σκλαβενίτη σε όλα τα προγράμματα ρεύματος της ELPEDISON από την επαφή μου.

Σύνολο 90 €.

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 8
  • Thanks 2

4 ώρες πριν, liakjim είπε

Κάτι που παρατήρησα στην ελπέντισον. Έχουν ξεχωριστά προφίλ μετρητών ανά χρήστη (προφανώς είναι ο ίδιος μετρητής με αλλαγή μόνο στο τελευταίο ψηφίο), με ξεχωριστές χρεώσεις ->

image.png.f142dfc60b09a1b961906a103a154ec6.png

Αναρωτιέμαι αν συμψηφίζονται τα ποσά, πχ αν ο ένας μετρητής είχε πιστωτικό, θα το αφαιρέσουν από τον λογαριασμό του άλλου;

απο ότι μου είπαν στο τηλ ναι συμψηφίζονται

• Like 2

Μόλις τώρα, Marthenil είπε

Έτσι έχουν βαφτίσει την έκπτωση που δίνουν για τον Ιανουάριο έτσι ώστε να είναι τελική τιμή το 0,14052 €/kWh. Στα 0,115 τα 35% είναι 0,04025.

Εν πάσει περιπτώσει, όπως και να το λένε, τελική τιμή με τα φοβερά και τρομερά πράσινα τιμολόγια που υποτίθεται ότι ανακοινώνουν στην αρχή του μήνα διαφημίζουν ως 0,14052 και όχι 0,18077

καταρχάς το site δεν είναι του Ήρων αλλά απο συνεργάτες (Icomm I.K.E στην περίπτωση αυτή)  οπότε μη δίνεις σημασία στο οτιδήποτε αναγράφεται εκεί

Τώρα πρόσεξα  το

6 ώρες πριν, Marthenil είπε

από GENEROUS GUARANTEE σε πράσινο (αυτόματα).

άρα 0,18077 μείον 35% αρχικής

0,18077-0,115*0,35=0,14052 , δλδ στον επόμενο θα πάρεις 0,04025 επί 197kw

το νου σου για Φεβ έχει κόψει την έκπτωση στα 16% , τιμές στο site

https://www.heron.gr/energy/electricity/gia-to-spiti/basic-home/

και βλέπω οτι δεν κρατά ιστορικό , πχ κοιτούσα για Ιανουάριο αλλά μπα ....

24 λεπτά πριν, doomnx είπε

Για όσους δεν θέλουν να τρέχουν στα καταστήματα, 50 € στον πρώτο λογαριασμό και 2x 20 € Σκλαβενίτη σε όλα τα προγράμματα ρεύματος της ELPEDISON από την επαφή μου.

Σύνολο 90 €.

την ποια?

εχει καποιο νοημα να κινηθουμε μαζικα για το προβληματα στον Ηρων?

Ποσοι ειμαστε εδω που εχουμε παρει χαμπαρι το λαθος? 20-30 χρηστες? Ποσοι άμοιροι πελατες που δεν ασχολουνται καν, θα εχουν μπει να πληρωσουν λαθος λογαριασμους?
Δεν ειναι κριμα το προβλημα να συνεχιζει να διαιωνίζεται? 

• Like 4

Γνωρίζει κάποιος γιατί ο Ήρωνας στον παρακάτω λογαριασμό με χρεώνει 48,83€ έναντι χωρίς να τα έχω καταναλώσει;

Spoiler

1.jpg.08057ef787abaff0b6602c05c6f15e89.jpg

Spoiler

2.jpg.f44d01669836dd46b02cdd95c047f08e.jpg

Spoiler

3.jpg.5b36b83dd23ab5018b0021e935135a58.jpg

Ο προηγούμενος λογαριασμός ο οποίος ήταν ο πρώτος στην εταιρία ήταν για 2 ημέρες, έναντι κατανάλωσης 22kwh και 50€ έκπτωσης νέου πελάτη.

Spoiler

4.jpg.5d8ebb7f289d47a00dd91cd7438e1014.jpg

Υπάρχει λάθος ή κάτι που δεν καταλαβαίνω;

Καλησπέρα παιδιά μια ερώτηση κυρίως προς @doomnx καθώς ο ίδιος έγραψε το επισυναπτόμενο κείμενο. 

Στο κείμενο αναφέρει <<Ως εκ τούτου, η ελίν συνεχίζει να είναι η καλύτερη επιλογή για σταθερό με το Power On! Blue Day & Night για μεγάλες καταναλώσεις για δεύτερο συνεχόμενο μήνα με 0,149 €/kWh και 5 € πάγιο, με δώρο τα 3 πρώτα!>>

Προφανώς εννοεί ότι είναι το καλύτερο σταθερό για μεγάλες καταναλώσεις (έχω λόγω κλιματιστικων,ενυδρειου κ.α μια μέση στις 600kwh/μηνα) με βάση την 12μηνη δέσμευση σωστά? Αλλιώς θεωρώ το σταθερό του Φ.Α πιο φθηνό. Εκτός αν κάνω λάθος και μπορεί κάποιος να βοηθήσει γιατί θέλω να κινηθώ σε σταθερό και είμαι ανάμεσα στα 2. Ευχαριστώ εκ των προτέρων είτε τον ίδιο είτε κάποιον που θα απαντήσει:)

2 λεπτά πριν, ev_trantos είπε

Γνωρίζει κάποιος γιατί ο Ήρωνας στον παρακάτω λογαριασμό με χρεώνει 48,83€ έναντι χωρίς να τα έχω καταναλώσει;

Απόκρυψη περιεχομένων

1.jpg.08057ef787abaff0b6602c05c6f15e89.jpg

Απόκρυψη περιεχομένων

2.jpg.f44d01669836dd46b02cdd95c047f08e.jpg

Απόκρυψη περιεχομένων

3.jpg.5b36b83dd23ab5018b0021e935135a58.jpg

Ο προηγούμενος λογαριασμός ο οποίος ήταν ο πρώτος στην εταιρία ήταν για 2 ημέρες, έναντι κατανάλωσης 22kwh και 50€ έκπτωσης νέου πελάτη.

Απόκρυψη περιεχομένων

4.jpg.5d8ebb7f289d47a00dd91cd7438e1014.jpg

Υπάρχει λάθος ή κάτι που δεν καταλαβαίνω;

βλέπω και εσύ δεν πήρες 100€ λόγω ΚΟΤ άρα μάλλον κάηκε οριστικά

συγχαρητήρια στα μέλη που στέλναν email και παίρναν τηλέφωνα για το 100ρικο , τα καταφέρατε ....

στο θέμα μας , ανέβασες με δόσεις 3 κομμάτια του τελικού και τον έναντι τον άφησες μισό 😁

σε χρέωσε όπως συνήθως κάνει μιας σου παίρνει πίσω το δώρο όπως έκανε μέχρι πρόσφατα

η σημαντική διαφορά είναι οτι ξέχασαν και σε σένα να το ξαναβάλουν στο πεδίο Α

πάρε τηλ να σου πουν μπαρούφες , ΣτΚ/myrae για έκδοση διορθωτικού

1 λεπτό πριν, Dask92 είπε

Καλησπέρα παιδιά μια ερώτηση κυρίως προς @doomnx καθώς ο ίδιος έγραψε το επισυναπτόμενο κείμενο. 

Στο κείμενο αναφέρει <<Ως εκ τούτου, η ελίν συνεχίζει να είναι η καλύτερη επιλογή για σταθερό με το Power On! Blue Day & Night για μεγάλες καταναλώσεις για δεύτερο συνεχόμενο μήνα με 0,149 €/kWh και 5 € πάγιο, με δώρο τα 3 πρώτα!>>

Προφανώς εννοεί ότι είναι το καλύτερο σταθερό για μεγάλες καταναλώσεις (έχω λόγω κλιματιστικων,ενυδρειου κ.α μια μέση στις 600kwh/μηνα) με βάση την 12μηνη δέσμευση σωστά? Αλλιώς θεωρώ το σταθερό του Φ.Α πιο φθηνό. Εκτός αν κάνω λάθος και μπορεί κάποιος να βοηθήσει γιατί θέλω να κινηθώ σε σταθερό και είμαι ανάμεσα στα 2. Ευχαριστώ εκ των προτέρων είτε τον ίδιο είτε κάποιον που θα απαντήσει:)

κατεβάζεις excel και βάζεις κατανάλωση , απλό είναι

• Like 1

6 λεπτά πριν, korakios είπε

κατεβάζεις excel και βάζεις κατανάλωση , απλό είναι

Το κατέβασα και μου βγάζει φθηνότερο το Φ.Α απλά είπα μήπως υπάρχει κάτι που δεν έπεσε στην αντίληψη μου και ρώτησα 

• Like 1

Δεν σε κατάλαβα.

Στο τέλος (σελ 3) αφαιρεί το προηγούμενο υπόλοιπο 51,58€.

Το έναντι 48,83 από που προκύπτει;

Επισυνάπτω και τον προηγούμενο (πρώτο) λογαριασμό.

Spoiler

4.jpg.8b837924195552323770a33fa652a467.jpg

Spoiler

5.jpg.f5bf9efa7c4727a8b826b50be9f2419d.jpg

Spoiler

6.jpg.db6bf83b3b2344276e2c55ef7152d47e.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...