Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 minutes ago, liakjim said:

Κάτι που παρατήρησα στην ελπέντισον. Έχουν ξεχωριστά προφίλ μετρητών ανά χρήστη (προφανώς είναι ο ίδιος μετρητής με αλλαγή μόνο στο τελευταίο ψηφίο), με ξεχωριστές χρεώσεις ->

image.png.f142dfc60b09a1b961906a103a154ec6.png

Αναρωτιέμαι αν συμψηφίζονται τα ποσά, πχ αν ο ένας μετρητής είχε πιστωτικό, θα το αφαιρέσουν από τον λογαριασμό του άλλου;

Το μόνο που μπορω να σου βεβαιώσω είναι ότι, σε χρεωστικό λογαριασμο......οταν αλλαξα χωρις να τον πληρώσω, ο επομενος πιστωτικός (λόγω του δώρου) δεν συμψηφίσθηκε. Οποτε μένει να μας ενημερώσεις τί γινεται στο αντίθετο.

Επεξ/σία από S90
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 ώρες πριν, Marthenil είπε

Τι ακριβώς είναι αυτές οι χρεώσεις; Γιατί είναι 0,18077

κάνε 1,26 επι ΤΕΑ περιόδου δια χίλια  (1/1 έως 17/1) + 0,018-0,06+0,082

https://www.enexgroup.gr/el/day-ahead-market-figures

κανονικά βγαίνει λιγότερο

3 ώρες πριν, Marthenil είπε

που είναι η 35% επί της Βασικής Χρέωσης Προμήθειας;

απο που προκύπτει και περιμένεις 35% ????

1 ώρα πριν, Nick_21 είπε

Για ΡΑΕ απάντησαν και αρνήθηκαν. Απάντησα πάλι και επειδή ήμουν τυχερός και είχαν βγάλει έναντι που τον πλήρωσα άμεσα και μετά απο 5 μέρες έβγαλαν τον τελικό εκκαθαριστικό, το δέχτηκαν στην λογική πως μου δίνουν την συνέπεια για τον έναντι.

πολύ περίεργο αυτό , δεν έχει λογική βασικά

1 ώρα πριν, Nick_21 είπε

Επομένως προσοχή γιατί φαίνεται πως δεν δέχονται να δίνουν συνέπεια σε τελικό λογαριασμό (εύκολα τουλάχιστον) και αν αυτό συμβαίνει η διαφορά είναι μεγάλη (τιμή kWh κοντά στα €0,216).

είναι στη μαύρη λίστα με άλλα προγράμματα

στο myrae μπορείς να γράψεις το κείμενο του ekrepali για τον ΚΠΗΕ

ΚΠΗΕ Παράρτημα ΙΙ, Άρθρο 3, παρδ: "Για προϊόντα ή χρεώσεις όπου προσφέρονται εκπτώσεις, πρέπει να διευκρινίζεται με απόλυτη σαφήνεια το ύψος της έκπτωσης και που εφαρμόζεται αυτή, τα κριτήρια εφαρμογής, η διάρκεια ισχύος, οι όροι ακύρωσης ή άρσης της έκπτωσης, με πιστή τήρηση και της βασικής αρχής της μη−διακριτικής μεταχείρισης μεταξύ πελατών της ίδιας κατηγορίας."

6 λεπτά πριν, S90 είπε

Το μόνο που μπορω να σου βεβαιώσω είναι ότι, σε χρεωστικό λογαριασμο......οταν αλλαξα χωρις να τον πληρώσω, ο επομενος πιστωτικός (λόγω του δώρου) δεν συμψηφίσθηκε. Οποτε μένει να μας ενημερώσεις τί γινεται στο αντίθετο.

εμένα φαινόταν το σύνολο (απο παλιότερο) στο νέο

μετά απο μέρες βέβαια , αλλιώς αρχικά έπρεπε να επιλέξω την προηγούμενη παροχή για να φανεί το ποσό

17 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ε αυτό δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ.

καλά , ούτε εγώ το σκέφτηκα και μπήκε εγγύηση , μετά είδα οτι δεν υπήρχε πάγια και έπρεπε να ξαναβάλω

το καλό είναι πως μετά βγαίνει έκτακτος και πιστώνει την εγγύηση

7 λεπτά πριν, korakios είπε

είναι στη μαύρη λίστα με άλλα προγράμματα

στο myrae μπορείς να γράψεις το κείμενο του ekrepali για τον ΚΠΗΕ

ΚΠΗΕ Παράρτημα ΙΙ, Άρθρο 3, παρδ: "Για προϊόντα ή χρεώσεις όπου προσφέρονται εκπτώσεις, πρέπει να διευκρινίζεται με απόλυτη σαφήνεια το ύψος της έκπτωσης και που εφαρμόζεται αυτή, τα κριτήρια εφαρμογής, η διάρκεια ισχύος, οι όροι ακύρωσης ή άρσης της έκπτωσης, με πιστή τήρηση και της βασικής αρχής της μη−διακριτικής μεταχείρισης μεταξύ πελατών της ίδιας κατηγορίας."

Ευχαριστώ πολύ Κοράκιε... Λογικά τώρα θα μου την δώσουν την συνέπεια αλλά θα το έχω υπόψη για το μέλλον...

Μήπως ξέρεις κάτι για την Zenith στο άλλο που ρώτησα? Δλδ ξέρεις αν το 10€ το αφαιρούν απο το σύνολο του λογαριασμού? Το θέλω για εξοχικό και παίζει μεγάλο ρόλο αν είναι στο σύνολο και δεν βγαίζουν έξω χρέωση δήμου... Ευχαριστώ!

1 λεπτό πριν, Nick_21 είπε

Μήπως ξέρεις κάτι για την Zenith στο άλλο που ρώτησα? Δλδ ξέρεις αν το 10€ το αφαιρούν απο το σύνολο του λογαριασμού? Το θέλω για εξοχικό και παίζει μεγάλο ρόλο αν είναι στο σύνολο και δεν βγαίζουν έξω χρέωση δήμου... Ευχαριστώ!

δεν έχω ιδέα , οι υπάλληλοι λένε στην κατανάλωση , το ίδιο λέγαν στην ελπέ αλλά ήταν στο σύνολο

9 λεπτά πριν, korakios είπε

πολύ περίεργο αυτό , δεν έχει λογική βασικά

Με την δική τους "λογική" είναι ΟΚ γιατί αυτό που ισχυρίστηκαν στην απάντησή τους στη ΡΑΕ είναι πως δεν δίνουν συνέπεια στον τελικό λογαριασμό, οπότε στον αμέσως προηγούμενο (έναντι) με τις ίδιες kWh αναγκάστηκαν να δώσουν

Προς ενημέρωση όλων την παραθέτω την απάντηση της NRG στην πλατφόρμα της ΡΑΕ: 

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επικοινωνία σας με την nrg. 

Σε συνέχεια του αιτήματός σας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το πρόγραμμα που είχατε πριν την μεταφορά σας στο πράσινο/ειδικό τιμολόγιο ήταν το nrg pass το οποίο δεν είχε στα χαρακτηριστικά του έκπτωση συνέπειας.

Ωστόσο το πράσινο τιμολόγιο στο οποίο μεταφερθήκατε για καταναλώσεις από 1/1/2024 έχει έκπτωση συνέπειας οι οποίες αναλυτικά έχουν ανακοινωθεί στο site μας:

https://www.nrg.gr/el/idiotes/revma/eidiko-timologio-nrg

Επίσης στη σελίδα 28 της σύμβασή σας, «ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ & ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΕΠΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ & ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ» στην παράγραφο Ε.3.Δ.1 αναφέρεται πως η πίστωση του ποσού της έκπτωσης συνέπειας θα αποδίδεται στον επόμενο κατά σειρά εκδοθέντα λογαριασμό που έπεται του λογαριασμού όπου πληρώθηκε εμπρόθεσμα. Καθώς ο λογαριασμός που έχετε παραλάβει αφορά Τελικό Εκκαθαριστικό Λογαριασμό, εκ των πραγμάτων δε δύναται να εκδοθεί επόμενος λογαριασμός καθότι ο προηγούμενος είναι τελικός, οπότε και ολοκληρώνει την τιμολόγησή σας.

Επιπλέον, στην Παράγραφο Α του ίδιου εδαφίου αναφέρεται επακριβώς πως ο Προμηθευτής σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την παροχή έκπτωσης συνέπειας, ακριβώς για να προστατευτούν παρόμοιες ή σχετικές περιπτώσεις (τελικός εκκαθαριστικός, παύση εκπροσώπησης κ.ο.κ..).

• Like 2
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, Nick_21 είπε

στην παράγραφο Ε.3.Δ.1 αναφέρεται πως η πίστωση του ποσού της έκπτωσης συνέπειας θα αποδίδεται στον επόμενο κατά σειρά εκδοθέντα λογαριασμό που έπεται του λογαριασμού όπου πληρώθηκε εμπρόθεσμα. Καθώς ο λογαριασμός που έχετε παραλάβει αφορά Τελικό Εκκαθαριστικό Λογαριασμό, εκ των πραγμάτων δε δύναται να εκδοθεί επόμενος λογαριασμός καθότι ο προηγούμενος είναι τελικός, οπότε και ολοκληρώνει την τιμολόγησή σας.

ναι , αυτό λένε όλοι οι πάροχοι αλλά τους γράφουμε και ζητάμε έκτακτο (που μέχρι στιγμής το δίναν)

2 λεπτά πριν, Nick_21 είπε

Επιπλέον, στην Παράγραφο Α του ίδιου εδαφίου αναφέρεται επακριβώς πως ο Προμηθευτής σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την παροχή έκπτωσης συνέπειας, ακριβώς για να προστατευτούν παρόμοιες ή σχετικές περιπτώσεις (τελικός εκκαθαριστικός, παύση εκπροσώπησης κ.ο.κ..).

το θυμάμαι αυτό ,  θα το έστελνα στο info της υπεράχρηστης ΡΑΕ υπόψιν τμήματος καταναλωτών , τέρμα παράνομο και καταχρηστικός όρος

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Nick_21 είπε

Ευχαριστώ πολύ Κοράκιε... Λογικά τώρα θα μου την δώσουν την συνέπεια αλλά θα το έχω υπόψη για το μέλλον...

Το αφαιρούν μονάχα από τις χρεώσεις που αφορούν την κατανάλωση, δηλαδή μονάχα από την κατανάλωση και όχι από το μηνιαίο πάγιο, τις ρυθμιζόμενες κλπ. Δηλαδή αν έχεις μικρή κατανάλωση δεν σου πιστώνεται το σύνολο των 10 ευρώ. Προσεγγιστικά για Φλεβάρη χρειάζεται κατανάλωση 85-95 κιλοβατώρες για να λάβεις όλο το δώρο για τον τρέχοντα μήνα. Τώρα επειδή αναφέρουν λογαριασμό κατανάλωσης που δεν είναι σαφές, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να περιλαμβάνει τουλάχιστον και το μηνιαίο πάγιο έστω 1 ευρώ, αφού είναι ανταγωνιστική χρέωση προμήθειας και αυτό.

Επεξ/σία από juanjk

1 λεπτό πριν, juanjk είπε

Το αφαιρούν μονάχα από τις χρεώσεις που αφορούν την κατανάλωση, δηλαδή μονάχα από την κατανάλωση και όχι από το μηνιαίο πάγιο, τις ρυθμιζόμενες κλπ. Δηλαδή αν έχεις μικρή κατανάλωση δεν σου πιστώνεται το σύνολο των 10 ευρώ. Προσεγγιστικά για Φλεβάρη χρειάζεται κατανάλωση 85-95 κιλοβατώρες για να λάβεις όλο το δώρο για τον τρέχοντα μήνα. Τώρα επειδή αναφέρουν λογαριασμό κατανάλωσης που δεν είναι σαφές, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να περιλαμβάνει τουλάχιστον και το μηνιαίο πάγιο έστω 1 ευρώ, αφού είναι ανταγωνιστική χρέωση προμήθειας και αυτό.

ανέβασε λογαριασμό πρώτα (χωρίς προσωπικά στοιχεία μέσα σε spoiler ολόκληρο)

14 λεπτά πριν, korakios είπε

το θυμάμαι αυτό ,  θα το έστελνα στο info της υπεράχρηστης ΡΑΕ υπόψιν τμήματος καταναλωτών , τέρμα παράνομο και καταχρηστικός όρος

Μόνοι τους βγάζουν τα μάτια τους γιατί κι εγώ που δεν κάνω τουρισμό, μόνο και μόνο βλέποντας αυτόν το όρο ο,τι τιμολόγιο κυκλοφορεί με συνέπεια θα είναι σα να μην υπάρχει.

Επίσης αυτό δεν είναι έκπτωση συνέπειας των εταιριών.Ο σωστός όρος θα ήταν τιμολόγια με τιμωρία μη συνεπών πελατών.Ετσι θα το καταλαβαίναμε καλύτερα αφού στην ουσία τιμωρία είναι όταν με την συνέπεια απλά και μόνο πληρώνεις κανονική τιμή.

1 λεπτό πριν, thanos206 είπε

Μόνοι τους βγάζουν τα μάτια τους γιατί κι εγώ που δεν κάνω τουρισμό, μόνο και μόνο βλέποντας αυτόν το όρο ο,τι τιμολόγιο κυκλοφορεί με συνέπεια θα είναι σα να μην υπάρχει.

Επίσης αυτό δεν είναι έκπτωση συνέπειας των εταιριών.Ο σωστός όρος θα ήταν τιμολόγια με τιμωρία μη συνεπών πελατών.Ετσι θα το καταλαβαίναμε καλύτερα αφού στην ουσία τιμωρία είναι όταν με την συνέπεια απλά και μόνο πληρώνεις κανονική τιμή.

περίμενε και μέσω ΣτΚ να δεις τι θα λένε , αν τους ζορίσεις και είναι οι ίδιοι όπως πριν καμιά 3ετία θα διαβάσεις απίστευτα πράγματα (στόλισμα ΡΑΕ, ΣτΚ σε επίπεδο καφενείου 😁)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, korakios είπε

περίμενε και μέσω ΣτΚ να δεις τι θα λένε , αν τους ζορίσεις και είναι οι ίδιοι όπως πριν καμιά 3ετία θα διαβάσεις απίστευτα πράγματα (στόλισμα ΡΑΕ, ΣτΚ σε επίπεδο καφενείου 😁)

Έτσι μου έρχεται να ανοίξω my rae να τα χωσω στους ίδιους γιατί στους πίνακες που αναρτούν παραπλανούν τον καταναλωτή γιατί βάζουν τις τιμές των εταιριών με την έκπτωση συνέπειας.Την αρχική τιμή  πρέπει να βάζουν ξερή και μετά να σχολιάζουν.

Χωρίς προεπιλεγμένη την επιλογή "έκπτωση με προϋποθέσεις"

Ξεκάθαρα κοροϊδία 

Έχουν βγαλει φθηνότερη την ελπε επειδή στις 100 πρώτες kWh έχει 11cents.Με την ίδια λογική θα πάει ο άλλος και στις 10 πρώτες θα βάλει τιμή 2cents και θα είναι ο πιο φθηνος

Επεξ/σία από thanos206
  • Like 5

Καλησπέρα ,

Κάποιες γενικές απορίες - ερωτήσεις γιατί είμαι σχετικά νέος στον τουρισμό ?

1.Αν εχεις σκοπό να μένεις 1 μηνα σε κάθε παροχο γιατί έχει τόση σημασία να κάνεις πάγια ώστε να γλιτώσεις την εγγύηση ?

Εννοώ οτι θα πρέπει να την αφαιρέσουν στο τελικό έτσι και αλλιώς . Μου διαφεύγει κάτι ?

2. Λόγω υψηλών καταναλώσεων θα έπρεπε να μετακινούμαι κάτω από την περίοδο ενός μηνα αλλά οι τελικοί λογαριασμοί αργούν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να βγουν . π.Χ. Ο ΤΕΛΙΚΟΣ του ΗΡΩΝ (βλέπε καφενείο) βγήκε  πριν 2 ημέρες και χέω φύγει από 28 Δεκέμβρη. Εξαίρεση η ΔΕΗ που σε 3 ήμερες μου έβγαλε ΤΕΛΙΚΟ .

Θέλω να εχω τελικό πριν γυρίσω γιατί με αυτά που κάνουν οι παροχοι θα χαθεί τελείως η μπάλα.

Ερώτηση: Πως επιταχύνουμε την διαδικασία ΤΕΛΙΚΟΥ λογαριασμού ?

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, thanos206 είπε

.Με την ίδια λογική θα πάει ο άλλος και στις 10 πρώτες θα βάλει τιμή 2cents και θα είναι ο πιο φθηνος

μην βάζεις ιδέες 😁

19 λεπτά πριν, crypkratos είπε

1.Αν εχεις σκοπό να μένεις 1 μηνα σε κάθε παροχο γιατί έχει τόση σημασία να κάνεις πάγια ώστε να γλιτώσεις την εγγύηση ?

Εννοώ οτι θα πρέπει να την αφαιρέσουν στο τελικό έτσι και αλλιώς . Μου διαφεύγει κάτι ?

γιατί μπορεί να σου σκάσει κανα τυχαίο σύντομο έναντι με την εγγύηση μέσα , αν δε σε απασχολεί ,αγνοείς την πάγια

2. Λόγω υψηλών καταναλώσεων θα έπρεπε να μετακινούμαι κάτω από την περίοδο ενός μηνα αλλά οι τελικοί λογαριασμοί αργούν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να βγουν . π.Χ. Ο ΤΕΛΙΚΟΣ του ΗΡΩΝ (βλέπε καφενείο) βγήκε  πριν 2 ημέρες και χέω φύγει από 28 Δεκέμβρη.

γιαυτό και βγάζουμε βεβαίωση εκπροσώπησης αν δεν υπάρχει λογαριασμός

δε γίνεται κάτι , αν καθυστερούν αρκετά , αίτημα στο myrae

το ουσιαστικό πρόβλημα (edit αναφέρομαι για επιστροφή στον ίδιο πάροχο)  είναι αν δε βλέπουν οι ίδιοι οτι έχεις φύγει στο σύστημά τους (που αργεί και δε συγχρονίζει με ΔΕΔΔΗΕ) . Εκεί ένα τηλ βοηθά

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
  • Thanks 1

2 minutes ago, crypkratos said:

Καλησπέρα ,

2. Λόγω υψηλών καταναλώσεων θα έπρεπε να μετακινούμαι κάτω από την περίοδο ενός μηνα αλλά οι τελικοί λογαριασμοί αργούν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να βγουν . π.Χ. Ο ΤΕΛΙΚΟΣ του ΗΡΩΝ (βλέπε καφενείο) βγήκε  πριν 2 ημέρες και χέω φύγει από 28 Δεκέμβρη. Εξαίρεση η ΔΕΗ που σε 3 ήμερες μου έβγαλε ΤΕΛΙΚΟ .

Θέλω να εχω τελικό πριν γυρίσω γιατί με αυτά που κάνουν οι παροχοι θα χαθεί τελείως η μπάλα.

Ευχαριστώ

1) Στον πχ ΗΡΩΝ τιμολογούν με 1 μήνα καθυστέρηση, οπότε παίζει ο 1ος λογαριασμό να είναι έναντι με περίοδο κατανάλωσης έως και 1 μέρα πριν την αποχώρηση. Ή μπορεί σε οποιονδήποτε πάροχο να έρθει ο ΔΕΔΔΗΕ για επιτόπια λίγες μέρες μετά την αλλαγή παρόχου, οπότε θα βγει εκκαθαριστικός και μετά τελικός. Γι'αυτό χρειάζεται η πάγια.

2) Δεν επιταχύνεται εκτός κι αν στείλεις γρήγορα καταγγελία στον ΣτΚ και κάνουν γρήγορα σύσταση. Κι εγώ στον ΗΡΩΝ αποχώρησα τέλος Δεκεμβρίου και περιμένω να βγει τώρα τελικός λογαριασμός με ημερομηνία έκδοσης 31/1. Στις 10/2 περίμενα να εμφανιστεί στο myHeron αλλά μεσολάβησε ΣΚ... απορώ εσένα πώς τον έβγαλαν νωρίτερα.

3) Για την επιστροφή σε πάροχο που δεν έχει εκδώσει τελικό... θυμάμαι κάποιος είχε αναφέρει συγκεκριμένα για elpedison ότι δε γινόταν. Δε γίνεται να υπάρχει 2 ενεργές παροχές στο ίδιο 9ψήφιο. Θυμάμαι ο συμφορουμήτης ζήτησε τερματισμό της παλιάς παροχής (διακοπή δηλαδή), ώστε να μπορέσει να κάνει νέο αίτημα εκπροσώπησης.

Έχουμε όμως και το άλλο παράδειγμα της volton, όπου κάποιοι παρέμειναν μετά από αντιπρόταση... και η παροχή εκπροσωπήθηκε άμεσα.

• Thanks 1

με τουτα και με εκεινα δεν εκανα αλλαγη παροχου οποτε ξεμεινα για 2ο μηνα ελπε. λεω να το αφησω τελικα γιατι ειδα οτι καηκε κοσμος απο ηρων και να περιμενω κατευθειαν για μαρτιο. ελπιζω μονο να βγει καμια προσφορά καλυτερη. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...