Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, CptBill είπε

"Στον τελικο εκκαθαριστικο, γιατι χρεωνουν για 52 μερες τις χρεώσεις δήμου χωρις να αφαιρεσουν την εναντι χρεωση στις χρεωσεις δημου απο το πρηγουμενο λογαριασμο δλδ τις 25 μερες?"

τα είπαμε , να δίνεις βάση στις απαντήσεις

αφαίρεσαν όλο το έναντι , αλλά μαζί με αυτό και το 50ρικο που πλέον σου χρωστάνε...

1 ώρα πριν, CptBill είπε

Επίσης άμα καταλάβελα καλά, πέρα από το πρώτο  λογαριασμό που ορθά μου αφαίρεσαν τα 50 ευρώ, θα έπρεπε να φαίνεται και στον εκκαθαριστικό το -50 ευρώ?

Έχω ψίλο μπερδευτεί σε αυτό το κομμάτι.

ναι θα έπρεπε

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

14 λεπτά πριν, Geoponer είπε

Απογοητευμένος κι εγώ από τον Ήρωνα, αφού πέρασα για να πάρω το 50άρι δώρο αλλά θα το πληρώσω ακριβά αφού η τιμή κιλοβατώρας βγήκε διπλάσια λόγω της Διακύμανσης Κόστους Αγοράς

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.aaf3bb2b8500f3eae38e5b7a18ade69a.png

Θέλω να φύγω άμεσα τώρα που έφαγα το 50άρικο και σκέφτομαι να πάω Volton για τα δώρα, πριν καταλήξω σε σταθερό. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω με τη Volton; Μου φαίνεται η καλύτερη επιλογή για ενεργειακό τουρισμό, ίσως μετά γυρίσω στην Elpidedison για το Bright με τα €50 δώρο, καθώς δεν είχα πρόβλημα στο λίγο διάστημα που έμεινα.

Κατανάλωση περίπου 400 KWh το μήνα - άσχετα που ο λογαριασμός του Ήρωνα για 15 μέρες ήταν 422 (!!) KWh (ποτέ δεν θυμάμαι να έχουμε κάψει τόσο, αλλά ήταν με μετρήσεις που έδωσα εγώ).

Σε ποιο πρόγραμμα ήσουν στον ΗΡΩΝ;

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα.

Σε αναμονή των εξελίξεων με την μεταβίβαση ή όχι από Volton σε ΕΛΠΕ και μετά σε Volton, μετά από απόφαση για συνέχιση της συνεργασίας με την Volton (παραλαβή εκ'νέου τουδώρου των 500kw + 1 πάγιο), σας παρακαλώ για κάποιες διευκρινήσεις σχετικά με το κίτρινο γιατί τα έχω μπερδέψει λίγο. Είχα καταλάβει ότι θα βγαίνουν τέλος του μήνα, άλλα αν δεν κανω λάθος θα βγαίνουν μετά από 2-3 μήνες? Αν ισχύει αυτό, τότε:

1. Οι τιμές στα κίτρινα, που έχουν πεί θα βγαίνουν στο τέλος το μήνα πότε τελικά θα βγούν?
  2. Για Ιανουάριο πότε θα ξέρουμε ποιες είναι ?
  3. Τα excelaκια των παιδιών τι τελικά δείχνουν στο αντίστοιχο sheet?
  4. Οι λογαριασμοί που θα εκδοθούν για τις καταναλώσεις Ιανουαρίου & Φεβρουαρίου με τι τιμές θα υπολογισθούν?

Συγνώμη εκ των προτέρων αν έχουν απαντηθεί τα ανωτέρω, αλλά ακόμα δεν τα έχω καταλάβει....

1 ώρα πριν, ekrepali είπε

ΚΠΗΕ Παράρτημα ΙΙ, Άρθρο 3, παρδ: "Για προϊόντα ή χρεώσεις όπου προσφέρονται εκπτώσεις, πρέπει να διευκρινίζεται με απόλυτη σαφήνεια το ύψος της έκπτωσης και που εφαρμόζεται αυτή, τα κριτήρια εφαρμογής, η διάρκεια ισχύος, οι όροι ακύρωσης ή άρσης της έκπτωσης, με πιστή τήρηση και της βασικής αρχής της μη−διακριτικής μεταχείρισης μεταξύ πελατών της ίδιας κατηγορίας

Χίλια  Ευχαριστώ. 

Και εγώ για τη ΡΑΕΕ το θελω:D

30 λεπτά πριν, Geoponer είπε

Απογοητευμένος κι εγώ από τον Ήρωνα, αφού πέρασα για να πάρω το 50άρι δώρο αλλά θα το πληρώσω ακριβά αφού η τιμή κιλοβατώρας βγήκε διπλάσια λόγω της Διακύμανσης Κόστους Αγοράς

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Θέλω να φύγω άμεσα τώρα που έφαγα το 50άρικο και σκέφτομαι να πάω Volton για τα δώρα, πριν καταλήξω σε σταθερό. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω με τη Volton; Μου φαίνεται η καλύτερη επιλογή για ενεργειακό τουρισμό, ίσως μετά γυρίσω στην Elpidedison για το Bright με τα €50 δώρο, καθώς δεν είχα πρόβλημα στο λίγο διάστημα που έμεινα.

Κατανάλωση περίπου 400 KWh το μήνα - άσχετα που ο λογαριασμός του Ήρωνα για 15 μέρες ήταν 422 (!!) KWh (ποτέ δεν θυμάμαι να έχουμε κάψει τόσο, αλλά ήταν με μετρήσεις που έδωσα εγώ).

Καλησπερα... Εχει λιγο θεματακια η Volton... Δεν κανει αμεσως την  ενεργοποιση.. Δες τις  πιο πισω σελιδες 10-15...

• Like 1

28 λεπτά πριν, Geoponer είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

0,176 η kwh για Ιανουάριο ήταν?μάλιστα...για 15θημερο το πολύ είναι το πέρασμα για το 50αρικο,αν και με τόσα λάθη δεν ξέρω αν θα το επαναλάβω.

• Like 1

1 λεπτό πριν, akisdg είπε

Οι τιμές στα κίτρινα, που έχουν πεί θα βγαίνουν στο τέλος το μήνα πότε τελικά θα βγούν?

υπάρχουν κίτρινα ex-ante που είναι σαν τα πράσινα και κίτρινα ex-post που ειναι βάσει τρέχουσας ΤΕΑ

εσένα το πρόγραμμα είναι ex-post βάσει ΜΤΑ και θα βγει τιμή όταν βγάλει ο ΑΔΜΗΕ (στήλη σύνολο)

https://www.admie.gr/agora/enimerotika-deltia/mesostathmiki-timi-agoras

3 λεπτά πριν, akisdg είπε

Για Ιανουάριο πότε θα ξέρουμε ποιες είναι ?

όχι , ανέβασε η Προτέργια την ΜΤΑ αλλά μάλλον λάθος είναι

https://www.protergia.gr/spiti/oikiako-reuma-proionta/mesostathmiki-timi-agoras-mta/

4 λεπτά πριν, akisdg είπε

Τα excelaκια των παιδιών τι τελικά δείχνουν στο αντίστοιχο sheet?

στο δικό μου ,τα ex-post βάσει ΑΔΜΗΕ (τελευταία, βαθύ κίτρινο) έχουν τιμές ανάλογα με αυτές που θα βάλεις ο ίδιος αφού το κατεβάσεις στα αντίστοιχα κελιά για expost (τα 3 κίτρινα ΤΕΑ,ΛΠ, Αποκλίσεις)

6 λεπτά πριν, akisdg είπε

Οι λογαριασμοί που θα εκδοθούν για τις καταναλώσεις Ιανουαρίου & Φεβρουαρίου με τι τιμές θα υπολογισθούν?

αν αργήσει ο ΑΔΜΗΕ θα είναι εκτίμησης και μετά θα γίνει διόρθωση

επίσης μπορεί να κάνει εκκαθάριση ο ΑΔΜΗΕ και να αλλάξουν οι τιμές όπου και θα ξαναγίνει διόρθωση

γιαυτο και είναι μπελαλίδικα στην επαλήθευση  όσα πάνε βάσει ΜΤΑ

9 λεπτά πριν, messinia3 είπε

0,176 η kwh για Ιανουάριο ήταν?μάλιστα...για 15θημερο το πολύ είναι το πέρασμα για το 50αρικο,αν και με τόσα λάθη δεν ξέρω αν θα το επαναλάβω.

κοίτα απο τη στιγμή που αργεί ο Ήρων τον πρώτο λογαριασμό 40μέρες+ , 99% είναι και ο τελικός , άρα δε νομίζω να έχεις θέμα

αν δεις τους λογαριασμούς που έχουν ανέβει είναι δίμηνου+ , δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσει τουρίστας τόσο , ειδικά στον Ήρων

• Like 4

10 λεπτά πριν, korakios είπε

υπάρχουν κίτρινα ex-ante που είναι σαν τα πράσινα και κίτρινα ex-post που ειναι βάσει τρέχουσας ΤΕΑ

εσένα το πρόγραμμα είναι ex-post βάσει ΜΤΑ και θα βγει τιμή όταν βγάλει ο ΑΔΜΗΕ (στήλη σύνολο)

https://www.admie.gr/agora/enimerotika-deltia/mesostathmiki-timi-agoras

όχι , ανέβασε η Προτέργια την ΜΤΑ αλλά μάλλον λάθος είναι

https://www.protergia.gr/spiti/oikiako-reuma-proionta/mesostathmiki-timi-agoras-mta/

στο δικό μου ,τα ex-post βάσει ΑΔΜΗΕ (τελευταία, βαθύ κίτρινο) έχουν τιμές ανάλογα με αυτές που θα βάλεις ο ίδιος αφού το κατεβάσεις στα αντίστοιχα κελιά για expost (τα 3 κίτρινα ΤΕΑ,ΛΠ, Αποκλίσεις)

αν αργήσει ο ΑΔΜΗΕ θα είναι εκτίμησης και μετά θα γίνει διόρθωση

επίσης μπορεί να κάνει εκκαθάριση ο ΑΔΜΗΕ και να αλλάξουν οι τιμές όπου και θα ξαναγίνει διόρθωση

γιαυτο και είναι μπελαλίδικα στην επαλήθευση  όσα πάνε βάσει ΜΤΑ

Άρα από ότι καταλαβαίνω ουσιαστικά οι λογαριασμοί που θα λάβουμε για Ιανουάριο και Φεβρουάριο θα είναι προσωρινοί και θα βγούν μετά τελικοί. Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα αν ήσουν σταθερός αλλά αν κάνεις τουρισμό, στην ουσία ο τελικός που θα πληρώσεις δεν θα είναι τελικός αλλά θα είναι σε αναμονή των ανακοινώσεων του ΑΔΜΗΕ...έτσι όμως μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις που τελικά να σε έχουν χρεώσει περισσότερο και μετά να βγάλουν πιστωτικό και να ζητάς κατάθεση σε λογαριασμό αν έχεις φύγει από την εταιρία, αν καταλαβαίνω σωστά

Επίσης στο excelaki σου τα σημεία αυτά δεν τα γνωρίζουμε ακόμα, σωστα? 

4 λεπτά πριν, akisdg είπε

Επίσης στο excelaki σου τα σημεία αυτά δεν τα γνωρίζουμε ακόμα, σωστα? 

σωστά και θα το καταλάβαινες αν πατούσες το λινκ του ΑΔΜΗΕ που δεν έχει βγάλει για Ιανουάριο

Για ΤΕΑ έχω του Ιανουαρίου άρα τουλάχιστον βγαίνουν πόσο έκλεισε ο Ιανουάριος στα κίτρινα expost βάσει ΤΕΑ

Τα κίτρινα ex-ante και πράσινα έχουν τιμή Φεβρουαρίου (αφού κλείνουν με την ΤΕΑ Ιανουαρίου)

Για μένα καλύτερα στο πράσινο της volton για το δώρο ωστε να μη μπλέκεστε με ΑΔΜΗΕ

5 ώρες πριν, Con_stant1ne είπε

Φίλος μου έστειλε τους λογαριασμούς του Ήρων άλλα δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Κάτι γίνεται με τις χρεώσεις και τους έναντι άλλα δεν μπορώ να το καταλάβω. Είδα ότι στον εκκαθαριστικό δεν αφαιρούνται οι έναντι, αντίθετα προσθέτουν 4,90€. Στο τηλ μου είπαν ότι τόσο βγαίνει με το 50ρικο που πήρε στην αρχή. Είναι 2 έναντι και ο εκκαθαριστικός.

Αυτό που με μπερδεύει είναι ότι αν δεν υπήρχε το 50ρικο τότε θα πλήρωνε:

22,14+45,70+100,23=168,07 (λογαριασμοί χωρίς το 50ρικο)

Και τελικά πληρώνει:

-31,76+13,94+149,32=131,5. Που κάνω λάθος;

Α.PNG

Β.PNG

Γ.PNG

λοιπόν , καταρχάς έχει και 2 έναντι για περισσότερο μπέρδεμα , φαντάζομαι το πλήρωσε το προηγούμενο έναντι

χοντρικά (μιας και είναι και το ΦΠΑ) , πλήρωσε στα έναντι 13,94 τα οποία θα πάρει πίσω , βέβαια τα δημοτικά τέλη δεν επιστρέφονται άρα έχει χρέωση :

6.03+14.06-13.94=6,15 , άρα σωστά έχει μια χρέωση 4,90 (ας ζητήσει ανάλυση να δει ακριβώς πως βγαίνει)

αλλά

όταν επιστρέφεται ο έναντι (το 13.94) , επέστρεψε και το 50ρικο που πήρε πριν

Επομένως ,όπως και με τους υπόλοιπους πρέπει να ξαναμπεί το 50ρικο (το κλασσικό μπέρδεμα που είχαν όλοι και νομίζαν οτι ο Ήρων τους έκανε 2ο δώρο 😛)

Ο σωστός τρόπος είναι αυτός που ανέφερε ο @ekrepali εκεί , απλά για να μην καίω κύτταρα το κάνω απλοϊκά και ελπίζω κατανοητά

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, korakios είπε

σωστά και θα το καταλάβαινες αν πατούσες το λινκ του ΑΔΜΗΕ που δεν έχει βγάλει για Ιανουάριο

Για ΤΕΑ έχω του Ιανουαρίου άρα τουλάχιστον βγαίνουν πόσο έκλεισε ο Ιανουάριος στα κίτρινα expost βάσει ΤΕΑ

Τα κίτρινα ex-ante και πράσινα έχουν τιμή Φεβρουαρίου (αφού κλείνουν με την ΤΕΑ Ιανουαρίου)

Για μένα καλύτερα στο πράσινο της volton για το δώρο ωστε να μη μπλέκεστε με ΑΔΜΗΕ

ναι το είδα με ΑΔΜΗΕ, γιαυτό ρώτησα μήπως δεν το κατάλαβα καλά....ξεκάθαρη πλέον η λειτουργία των κίτρινων (ex-post) σε ευχαριστώ @korakios  για άλλη μια φορά...αλήθεια τα ex-ante με τα πράσινα τι διαφορά έχουν?...έμεινα στα κίτρινα και τις 2 φορές, καθώς άκουσα τις "συμβουλές" προτάσεις των ανθρώπων με τους οποίους έκανα τις συμφωνίες...θα δούμε τι μας επιφυλάσει το μέλλον😂....καλή συνέχεια

Επεξ/σία από akisdg

6 λεπτά πριν, akisdg είπε

αλήθεια τα ex-ante με τα πράσινα τι διαφορά έχουν?

τα πράσινα είναι πιο μεταβαλλόμενα , αλλάζουν τα πάγια (έως 5€ μαξ) /εκπτώσεις ανα μήνα , οι συντελεστές ρήτρας ανα τρίμηνο και βασική τιμή ανα 6μηνο . Τα κίτρινα ex-post καλύπτονται απο τον ΚΠΗΕ και δε γίνεται να αλλάξει κάτι για 6 μήνες απο την υπογραφή

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τους χαροκαμένους του ΗΡΩΝ, συμπυκνωμένη γνώση και εμπειρία από τους ΜΕΓΙΣΤΟΥΣ @korakios kai @ekrepali

1. Εμένα τελικά ο ΤΕΛΙΚΟΣ-ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ είναι σωστός (ακρίβεια cent)

2. Ο Ηρων χρησιμοποιεί πολύ υψηλή κρυπτογράφηση στον λογαριασμό μαζί με κάλυψη - απόκρυψη ,εχεις τον λογαριασμό μπροστά σου και αδυνατείς να καταλάβεις απο που θα σου έρθει!!

3.Τα παρακάτω posts προσωπικά με βοήθησαν σε ΥΠΕΡΘΕΤΙΚΟ βαθμό για να μπορώ να υπολογίσω με σχετική σιγουριά το ΤΕΛΙΚΟ-ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ποσό και να το συγκρίνω με το ποσό του ΤΕΛΙΚΟΥ ώστε να ξερω τι να μου γίνεται.

Hint: Προσπαθήστε να κάνετε το mini excel που έκανε ο @ekrepali

Α)

20 ώρες πριν, ekrepali είπε

Eκεί που μπερδεύεστε πολλοί με τους έναντι, είναι το λογιστικό κομμάτι της υπόθεσης με τα χρεωστέα και πληρωτέα ποσά. Σου χρέωσαν Χ κιλοβατώρες έναντι αλλά δε πλήρωσες τίποτα, μάλιστα ήταν πιστωτικός ο λογαριασμός αλλά ούτε εκείνοι σε πλήρωσαν πίσω, και μετά σου χρέωσαν όλη τη κατανάλωση Ψ αλλά αφαίρεσαν τη κατανάλωση Χ που σου είχαν χρεώσει, άρα βγήκε ένα τελικό ποσό που τους χρωστάς.

Αντι γι αυτό το μπάχαλο υπολογίζεις α) τι χρωστάς για όλη τη κατανάλωση / πάγια / guarantee κλπ β) τι παίρνεις επιστροφή από συνέπεια και δώρο γ) τι χρωστάς από δημοτικά τέλη και ερτ στον έναντι και τον εκκαθαριστικό καθώς αυτά είναι εφάπαξ χρεώσεις.

Το αποτέλεσμα είναι το ποσό που πρέπει να πληρώσεις για όλη τη περίοδο πχ 260 ευρώ. Αν στον έναντι δεν είχες πληρώσει τίποτα απ'τη τσέπη σου, χρωστάς τώρα 260ευρώ.

Αν στον έναντι είχες πληρώσει απ'τη τσέπη σου πχ 100 ευρώ, τώρα θα χρωστούσες 160 ευρώ.

Β)

21 ώρες πριν, korakios είπε

όχι , επειδή ξαναμπήκε το 50ρικο και παράλληλα δε στο αφαίρεσε απο τον έναντι όπου και έχει όλο το πιστωτικό ποσό (με το 1ο 50ρικο μέσα) . Μάλιστα στο πιστωτικό σύνολο του έναντι ξανα αφαιρεί τη χρέωση guarantee 4€

Για να μη μπερδεύεσαι απλά χρεώνεσαι απο τον έναντι τα δημοτικά τέλη και τα υπόλοιπα τα αγνοείς

Δλδ δεν θα έπρεπε να υπάρχει το 33,07 αλλά μόνο τα τέλη και επιπλέον δε θα έπρεπε να υπάρχει το μείον -21,4 , ούτε το -4 guarantee .

Αν κάνεις τις πράξεις έχεις μια χρέωση 7,67 που είναι λιγότερο απο τα τέλη 9,41 😁

Τώρα όπως τα έκανε ο Ήρων , αν θες ζήτα ανάλυση , εγώ κάηκα , ποτέ δε συμπάθησα την προσθαφαίρεση δώρων που έκανε παλιά , πόσο μάλλον τώρα να βάζει όλο το πιστωτικό και να πετά ένα ξερό "χρέωση έναντι κατανάλωσης "

οι αλλαγές αυτές ποστάρονται κάθε μήνα και αντικατροπτίζονται στα excel

σαν τι παραπάνω να λέμε ? (ειλικρινά το έχω απορία)

Γ)

22 ώρες πριν, ekrepali είπε

@katcos Έβαλα στο excel μόνο τις χρεώσεις, κι έβγαλα τελικό ποσό ίδιο μ'αυτό του εκκαθαριστικού.

4.jpg.74724056e0ed0e64f535772a6983f517.jpg

Λείπει σαφώς το 50άρικο... το ποσό πληρωμής στον εκκαθαριστικό θα έπρεπε να είναι 2.10 (με επιφύλαξη).

--------

Στο άλλο του @crypkratos φαίνεται να το έχουν περασμένο σωστά το δώρο, αλλά δε βγάζω άκρη με τα πρόσημα στον έναντι και στις χρεώσεις του guarantee. Μου βγαίνει το σύνολο με 20 ευρώ απόκλιση...

5.jpg.ac376564f952009873a7c5dc948894a3.jpg

Έχει καταντήσει χειρότερο κι από μοτέλ σε ταινία τρόμου... αν πας δε ξέρεις τι θα σου συμβεί.

ΨΑΞΤΕ ΤΟ γιατί στον καθένα έχει καταφέρει να είναι και διαφορετικό

Επεξ/σία από crypkratos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, crypkratos είπε

ΨΑΞΤΕ ΤΟ γιατί στον καθένα έχει καταφέρει να είναι και διαφορετικό

βασικά μέχρι στιγμής είναι απλό :

1. καταρχάς αφορά όσους για τον ΑΒ λόγο ξέμειναν στον Ήρων αρκετό καιρό και πήραν 2+ λογαριασμούς

2. όποιος δεν έχει το 50ρικο "Δώρο Εγγραφής" στον εκκαθαριστικό (άσχετα που μπήκε στο έναντι),  99,99% το έχουν φάει

Επεξ/σία από korakios
  • Like 4
  • Sad 1

1 λεπτό πριν, korakios είπε

1. αφορά καταρχάς για όσους για τον ΑΒ λόγο ξέμειναν στον Ήρων αρκετό καιρό και πήραν 2+ λογαριασμούς

Δεν χρειαζεται να ξεμείνεις καιρο για να παρεις 2 λογαριασμους ..

Εγω προσωπικα ειχα εναντι στις 20 ημερες με πολυ μικρη καταναλωση , λογικα για να γλιτωσουν την εκπτωση συνέπειας στον τελικο. Επισης ενα αλλο κολπακι που κανουν ειναι να εμφανιζουν τον λογαριασμό στο ebill στις 15 του μηνα αλλα η εκδοση να είναι στις 1 , οπότε εχεις χασει μισο μηνα σε σχεση με την συνεπεια .

• Like 1

Καλησπέρα και απο εμένα 

1ος έναντι:

Spoiler

image.png.4f306ee276937118e5cf82c7f0b24fd2.png

2ος έναντι:

Spoiler

image.png.8ccde6424b86da5845045537309aeaa0.png

Εκκαθαριστικός:

Spoiler

image.png.ca6ba4b98c848032a1df5abdc0c24243.png

Θα ήθελα με την σειρά μου να ρωτήσω πως στον τελικό λογαριασμό η Αξία Ρεύματος Εναντι στις Συµπληρωµατικές Χρεώσεις Γ είναι μόνο -4,38 αφού στους προηγούμενους λογαριασμούς είχα πληρώσει Χρεώσεις Προµήθειας Ρεύµατος** A πολύ παραπάνω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...