Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Dogtor21 είπε

Μήπως πρέπει να αλλάξει όνομα σε ΕΙΡΩΝΑΣ????

Το μη ήρων βέλτιστον!! :P 

Είναι λες και τα κάνουν επίτηδες τα "λαθη" πάντως, δεν μου φαίνεται να τα έχουν μπερδέψει τόσο, και διαφορετικά στον καθένα καταλάθος.. Αυτό είναι ήδη χοντρό σκάνδαλο.. κλοπή απο πολύ κόσμο που δεν ασχολείται ή δεν ξέρει..

Παρόλα αυτά, σκέφτομαι να περάσω μνία γρήγορη μετά το 85αρι ελπέντισον (+ ότι πάρω έξτρα απο κατάστημα) , γιατί πιστεύω ότι κ μαμουνιά να μου κάνουνε θα τα επιστρέψουνε, ξέρω γω;

θα κάτσω για 5 μέρες, πόσα να μου φάνε;

Επεξ/σία από Cmg__
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, kkaragki είπε

Λόγω της τιμής του Δεκεμβρίου, υποθέτω ότι ήσουν στο Power Home Now / Ειδικοί Όροι Προγράμματος.

Κάποια στιγμή μέσα στον Γενάρη, έκανες αλλαγή στο Power Home Choice.

Αν δούμε τους τύπους υπολογισμού, και στα 2 προγράμματα είναι της μορφής: Χ * ΜΤΑΗΕ + Ζ.

Στην 1η περίπτωση το Ζ = 0,020 €/kWh ενώ στη 2η περίπτωση το Ζ = 0 €/kWh.

Συμφωνώ με όσα υπέθεσες μιας και η αλλαγή σε Power Home Choice έγινε στις 9/1. Βγάζει νόημα ο συλλογισμός σου 100%. Ευχαριστώ για την εξακρίβωση 🙂

• Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εμένα ο Ήρωνας μου έβγαλε τελικό ότι ναναι, το βράδυ θα κάτσω με ησυχία να τα υπολογίσω και θα φάνε και ΡΑΕ και ΣΤΚ 

Ξερετε με ποιον τρόπο μπορώ να απενεργοποίησω την πάγια εντολή ;

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 3

17 hours ago, CptBill said:

Παιδες ας μου εξηγησει καποιος. 2 λογαριασμοι μου εκδοθηκαν στον ηρων. ενας εναντι (25 μερες) με τις μετρησεις που εδωσα και ενα εκκαθαριστικος 52 μερες.  
Περα απο το γεγονος οτι το δικτυο διανομης ειναι λαθος χρεωμενο (15 ευρω αντια για ~7)

Στον τελικο εκκαθαριστικο, γιατι χρεωνουν για 52 μερες τις χρεώσεις δήμου χωρις να αφαιρεσουν την εναντι χρεωση στις χρεωσεις δημου απο το πρηγουμενο λογαριασμο δλδ τις 25 μερες?
Κανω κατι λαθος στο συλλογισμο μου? 

heron01.jpg

heron02.jpg

Μας βλέπω να καταλήγουμε σε ξεχωριστό thread με όλους εμάς τους ηρωνοκαμμενους.

Στο αρχικό μου ερώτημα άμα έχεις κάνεις καμιά ιδέα:

"Στον τελικο εκκαθαριστικο, γιατι χρεωνουν για 52 μερες τις χρεώσεις δήμου χωρις να αφαιρεσουν την εναντι χρεωση στις χρεωσεις δημου απο το πρηγουμενο λογαριασμο δλδ τις 25 μερες?"

Επίσης άμα καταλάβελα καλά, πέρα από το πρώτο  λογαριασμό που ορθά μου αφαίρεσαν τα 50 ευρώ, θα έπρεπε να φαίνεται και στον εκκαθαριστικό το -50 ευρώ?

Έχω ψίλο μπερδευτεί σε αυτό το κομμάτι.

5 λεπτά πριν, CptBill είπε

Μας βλέπω να καταλήγουμε σε ξεχωριστό thread με όλους εμάς τους ηρωνοκαμμενους.

Στο αρχικό μου ερώτημα άμα έχεις κάνεις καμιά ιδέα:

"Στον τελικο εκκαθαριστικο, γιατι χρεωνουν για 52 μερες τις χρεώσεις δήμου χωρις να αφαιρεσουν την εναντι χρεωση στις χρεωσεις δημου απο το πρηγουμενο λογαριασμο δλδ τις 25 μερες?"

Επίσης άμα καταλάβελα καλά, πέρα από το πρώτο  λογαριασμό που ορθά μου αφαίρεσαν τα 50 ευρώ, θα έπρεπε να φαίνεται και στον εκκαθαριστικό το -50 ευρώ?

Έχω ψίλο μπερδευτεί σε αυτό το κομμάτι.

Τις ίδιες εξυπνάδες έχουν κάνει και σε εμένα 

Μάλιστα εγώ έκατσα 50 μέρες και βγήκαν μόνο 2 λογαριασμοί, για αυτό θέλω να τα κάνω με το χέρι και μετά να κάνω αίτημα ΡΑΕ και ΣΤΚ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι είστε ΗΡΩΝ ζητήστε πλήρη ανάλυση των χρεώσεων για όλη τη περίοδο της εκκαθαριστικής κατανάλωσης δηλαδή:

Προμήθεια εκκαθαριστικού λογαριασμού:

Συνέπεια που αφορά τη τωρινή περίοδο εκκαθάρισης:

Πάγιο εκκαθαριστικού λογαριασμού:

Ρυθμιζόμενες εκκαθαριστικού λογαριασμού:

Δήμος έναντι & εκκαθαριστικού:

ΕΡΤ έναντι & εκκαθαριστικού:

ΕΦΚ εκκαθαριστικού:

Ειδικό τέλος εκκαθαριστικού:

Εγγύηση, αν έχει χρεωθεί είτε στον έναντι είτε στον εκκαθαριστικό και δεν έχετε βάλει πάγια:

Δώρο (αν εμφανίζεται στον εκκαθαριστικό στο πεδίο Α):  -50

Όταν προστεθούν όλα αυτά, θα έχετε το τελικό ποσό χρέωσης για όλη τη περίοδο εκκαθάρισης. Εν συνεχεία αφαιρείται τα ποσά που έχετε πληρώσει απ'τη τσέπη σας, και ξέρετε σίγουρα τι απομένει ακόμα να πληρώσετε.

Δείτε στα χτεσινοβραδινά comments μια πρόχειρη ανάλυση που έκανα στους λογαριασμούς του katcos και του crypkratos. Μακάρι να μπορούσα να σας βοηθήσω έναν - έναν να βγάλετε άκρη, αλλά δεν έχω χρόνο ούτε κουράγιο. Ειδικά όταν υπάρχουν 2 και 3 έναντι πριν τον εκκαθαριστικό, είναι να σε ποιάνει πονοκέφαλος.

Επίσης αν δε βγάλετε άκρη μέσω ΡΑΕ... υπάρχει και ο ΣτΚ.

27 minutes ago, CptBill said:

Το απαντήσαμε χτες... ακύρωσαν όλο το ποσό του έναντι και ξαναέβαλαν τις χρεώσεις απ'την αρχή. Ναι θα έπρεπε στον εκκαθαριστικό να υπάρχει το δώρο στο πεδίο Α

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 5
  • Thanks 1

3 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Εκει νομίζω είναι το κόλπο…

Έλεος πια με αυτό τον καρκίνο με τους έναντι και του εκκαθαριστικούς, να μετράνε κάθε μήνα να τελειώνουμε, παρόλο που μπορεί να μην συμφέρει για τις ΥΚΩ 

anyway, θα γράψω όταν τα μετρήσω πόσο με χρέωσαν και τι πρέπει κανονικά να πληρώσω 

• Like 2

9 minutes ago, AristidisZ said:

Έλεος πια με αυτό τον καρκίνο με τους έναντι και του εκκαθαριστικούς, να μετράνε κάθε μήνα να τελειώνουμε, παρόλο που μπορεί να μην συμφέρει για τις ΥΚΩ 

anyway, θα γράψω όταν τα μετρήσω πόσο με χρέωσαν και τι πρέπει κανονικά να πληρώσω 

Αυτό. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για να μπερδέψουν τον οποιοδήποτε άλλο πολίτη ο οποίος χάνεται.

3 minutes ago, AristidisZ said:

Όσοι δεν είναι στο forum, δε πρόκειται να πάρουν χαμπάρι αν τους έφαγαν το 50άρικο.

Επίσης είναι εκνευριστικό στον ΗΡΩΝ όταν κάνουν διορθώσεις ότι δεν υπάρχει ανάλυση των λάθος χρεώσεων. Πετάνε ένα ποσό "διόρθωση", βγάζουν ένα νέο λογαριασμό... και η σπαζοκεφαλιά παραμένει γιατί πάλι έχεις να υπολογίσεις με κομπιουτεράκι ό,τι έγραψα παραπάνω, συν τις διορθωμένες χρεώσεις.

Το παρακάτω ήταν απ'το 2001 που ήμουν πελάτης... από τότε δεν έχουν αλλάξει εταιρία στη μηχανογράφηση.

Spoiler

4.jpg.9f210673709705cd9c5cee44e2f0fc81.jpg

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, ekrepali said:

Όσοι είστε ΗΡΩΝ ζητήστε πλήρη ανάλυση των χρεώσεων για όλη τη περίοδο της εκκαθαριστικής κατανάλωσης δηλαδή:

Συνέπεια που αφορά τη τωρινή περίοδο εκκαθάριση:

ΕΦΚ εκκαθαριστικού:

Εγγύηση, αν έχει χρεωθεί είτε στον έναντι είτε στον εκκαθαριστικό και δεν έχετε βάλει πάγια:

Όταν προστεθούν όλα αυτά, θα έχετε το τελικό ποσό χρέωσης για όλη τη περίοδο εκκαθάρισης. Εν συνεχεία αφαιρείται τα ποσά που έχετε πληρώσει απ'τη τσέπη σας, και ξέρετε σίγουρα τι απομένει ακόμα να πληρώσετε.

Δείτε στα χτεσινοβραδινά comments μια πρόχειρη ανάλυση που έκανα στους λογαριασμούς του katcos και του CptBill. Μακάρι να μπορούσα να σας βοηθήσω έναν - έναν να βγάλετε άκρη, αλλά δεν έχω χρόνο ούτε κουράγιο. Ειδικά όταν υπάρχουν 2 και 3 έναντι πριν τον εκκαθαριστικό, είναι να σε ποιάνει πονοκέφαλος.

Το απαντήσαμε χτες... ακύρωσαν όλο το ποσό του έναντι και ξαναέβαλαν τις χρεώσεις απ'την αρχή. Ναι θα έπρεπε στον εκκαθαριστικό να υπάρχει το δώρο στο πεδίο Α

Θενκς dude. 

Φαντάσου αν και μου απάντησαν(Ήρων) σε αίτημα προς ραε , για το δίκτυο διανομής και ούτε καν το έχουν διόρθωσει.

2 λογαριασμόι όλοι και όλοι και οι 2 με λάθος.

Επεξ/σία από CptBill

1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

Το παρακάτω ήταν απ'το 2001 που ήμουν πελάτης... από τότε δεν έχουν αλλάξει εταιρία στη μηχανογράφηση.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

4.jpg.9f210673709705cd9c5cee44e2f0fc81.jpg

Είδα  το 2001 ....και έπαθα ένα σοκ,μέχρι να ανοίξω το spoiler😂😂😂😂

20 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Συνέπεια που αφορά τη τωρινή περίοδο εκκαθάρισης:

ΕΦΚ εκκαθαριστικού:

Δείτε στα χτεσινοβραδινά comments μια πρόχειρη ανάλυση που έκανα στους λογαριασμούς του katcos και του CptBill. Μακάρι να μπορούσα να σας βοηθήσω έναν - έναν να βγάλετε άκρη, αλλά δεν έχω χρόνο ούτε κουράγιο. Ειδικά όταν υπάρχουν 2 και 3 έναντι πριν τον εκκαθαριστικό, είναι να σε ποιάνει πονοκέφαλος.

το στέλνω απο τώρα myrae πριν μου βγει ο εκκαθαριστικός γ ν μη ντρέχω ύστερα!! ευχαριστω

11 hours ago, revmatopliktos said:

Μπορεί κάποιος να ποστάρει την παράγραφο της νομοθεσίας για την συνέπεια στον τελευταίο λογαριασμό. Παλαιότερα είχε αναρτηθεί σε προηγούμενη σελίδα αλλά δεν μπορώ να το βρω Διαφορετικά να δοθεί το link της συγκεκριμένης σελίδας του νήματος. 

Ευχαριστώ 

On 04/12/2023 at 19:29, ekrepali said:

ΚΠΗΕ Παράρτημα ΙΙ, Άρθρο 3, παρδ: "Για προϊόντα ή χρεώσεις όπου προσφέρονται εκπτώσεις, πρέπει να διευκρινίζεται με απόλυτη σαφήνεια το ύψος της έκπτωσης και που εφαρμόζεται αυτή, τα κριτήρια εφαρμογής, η διάρκεια ισχύος, οι όροι ακύρωσης ή άρσης της έκπτωσης, με πιστή τήρηση και της βασικής αρχής της μη−διακριτικής μεταχείρισης μεταξύ πελατών της ίδιας κατηγορίας."

Παλιά μ'αυτό κατάφερα μέσω ΡΑΕ να πάρω την έκπτωση συνέπειας τελικού του ΗΡΩΝ, 2 φορές που ήμουν πελάτης.

Πλέον όμως ο ΗΡΩΝ γράφει ξεκάθαρα στη σύμβαση ότι δε δίνει την έκπτωση συνέπειας της τελικής κατανάλωσης.

7 minutes ago, CptBill said:

Θενκς dude. 

Φαντάσου αν ναι μου απάντησαν(Ήρων) σε αίτημα προς ραε , για το δίκτυο διανομής και ούτε καν το έχουν διόρθωσει.

2 λογαριασμόι όλοι και όλοι και οι 2 με λάθος.

Αν δε βγάλεις άκρη μέσω ΡΑΕ, κάνε καταγγελία στον ΣτΚ και ζήτα και αποζημίωση - σύσταση για χαμηλό επίπεδο υπηρεσιών.

• Like 1

2 ώρες πριν, athtsa είπε

Συμφωνώ με όσα υπέθεσες μιας και η αλλαγή σε Power Home Choice έγινε στις 9/1

να μην κρατάμε κρυφές αυτές τις λεπτομέρειες 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απογοητευμένος κι εγώ από τον Ήρωνα, αφού πέρασα για να πάρω το 50άρι δώρο αλλά θα το πληρώσω ακριβά αφού η τιμή κιλοβατώρας βγήκε διπλάσια λόγω της Διακύμανσης Κόστους Αγοράς

Spoiler

image.png.aaf3bb2b8500f3eae38e5b7a18ade69a.png

Θέλω να φύγω άμεσα τώρα που έφαγα το 50άρικο και σκέφτομαι να πάω Volton για τα δώρα, πριν καταλήξω σε σταθερό. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω με τη Volton; Μου φαίνεται η καλύτερη επιλογή για ενεργειακό τουρισμό, ίσως μετά γυρίσω στην Elpedison για το Bright με τα €50 δώρο, καθώς δεν είχα πρόβλημα στο λίγο διάστημα που έμεινα.

Κατανάλωση περίπου 400 KWh το μήνα - άσχετα που ο λογαριασμός του Ήρωνα για 15 μέρες ήταν 422 (!!) KWh (ποτέ δεν θυμάμαι να έχουμε κάψει τόσο, αλλά ήταν με μετρήσεις που έδωσα εγώ).

Επεξ/σία από Geoponer
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...