Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, athtsa είπε

Καλησπέρα παιδιά

Πρόγραμμα ΖΕΝΙΘ Power Home Choice και χθές έλαβα τον λογαριασμό Ιανουαρίου 2024. Παρατήρησα ότι για «κάποιο λόγο» έχουν κάποιες KWh με διαφορετική χρέωση. Έχει κανείς καμία εξήγηση πριν απευθυνθώ στην ΖΕΝΙΘ;

Ευχαριστώ

image.png.6e466ac4730da47fd64e9a5acc563782.png

χμμμ , περίεργο , ανα μήνα αλλάζουν αλλά εδώ έχει 2 τιμές στον ίδιο μήνα , στείλε email και ενημέρωσέ μας

υπόψιν οτι στο πρόγραμμα που είσαι μπορεί να γίνει εκκαθάριση τιμών απο ΑΔΜΗΕ για Ιανουάριο (ισχύει για όλα τα προγράμματα που είναι βάσει ΜΤΑ)

2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

μία είναι η ρυθμιζόμενη ή 5-6 ; 

πολλές : ΥΚΩ με κλίμακες , Λοιπές Χρεώσεις ,ΕΤΜΕΑΡ  , ΕΦΚ Μεταφοράς ,Διανομής Πάγιο ,ΕΙΔ.ΤΕΛ 5‰

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

πολλές : ΥΚΩ με κλίμακες , Λοιπές Χρεώσεις ,ΕΤΜΕΑΡ  , ΕΦΚ Μεταφοράς ,Διανομής Πάγιο ,ΕΙΔ.ΤΕΛ 5‰

Aυτό λέω, αν μπορώ να δω πόσο θα πρέπει να είναι η κάθε μία στον λογαριασμό μου...  

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Aυτό λέω, αν μπορώ να δω πόσο θα πρέπει να είναι η κάθε μία στον λογαριασμό μου...  

θα σου τα πει ο @doomnx, δυστυχώς έχω αλλάξει στο excel μου τιμές και έβαλα τις νέες που θα ισχύσουν απο Μάρτιο

πάντως στους λογαριασμούς φαίνεται πόσο είναι συνήθως , δλδ με τι πολλαπλασιάζεται η κάθε μια

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, korakios είπε

θα σου τα πει ο @doomnx, δυστυχώς έχω αλλάξει στο excel μου τιμές και έβαλα τις νέες που θα ισχύσουν απο Μάρτιο

πάντως στους λογαριασμούς φαίνεται πόσο είναι συνήθως , δλδ με τι πολλαπλασιάζεται η κάθε μια

έχω μπλεχτεί λίγο με αυτές της διανομής, οι άλλες είναι καθαρές, πάνε με την kWh

Από Μάρτιο πόσο πάνω πάνε, δεν έχω ασχοληθεί... 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

έχω μπλεχτεί λίγο με αυτές της διανομής, οι άλλες είναι καθαρές, πάνε με την kWh

πάγιο ισχύς παροχής (πχ 8kva) επί 4,434 ανα έτος και για τα kw επί 0,01415

αλλάζει σε παγιο 5,955 και για τα kw 0,00348

ουσιαστικά επιβαρύνονται επιπλέον παροχές με πολύ μικρές καταναλώσεις

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

5 λεπτά πριν, korakios είπε

Μόνο η διανομή έχει πάγιο, όλες οι άλλες πάνε με την kWh. Εννοείται η τιμή που φαίνεται στις ρυθμιζόμενες αφορά τα πάντα: Διανομή, Μεταφορά, ΥΚΩ και ΕΤΜΕΑΡ.

ΕΦΚ, Ειδικό τέλος και ΦΠΑ υπολογίζονται ξεχωριστά. 

Σε τι ακριβώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε;

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, korakios είπε

χμμμ , περίεργο , ανα μήνα αλλάζουν αλλά εδώ έχει 2 τιμές στον ίδιο μήνα , στείλε email και ενημέρωσέ μας

υπόψιν οτι στο πρόγραμμα που είσαι μπορεί να γίνει εκκαθάριση τιμών απο ΑΔΜΗΕ για Ιανουάριο (ισχύει για όλα τα προγράμματα που είναι βάσει ΜΤΑ)

Έστειλα αίτημα και θα επανέλθω όταν απαντηθεί!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλος μου έστειλε τους λογαριασμούς του Ήρων άλλα δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Κάτι γίνεται με τις χρεώσεις και τους έναντι άλλα δεν μπορώ να το καταλάβω. Είδα ότι στον εκκαθαριστικό δεν αφαιρούνται οι έναντι, αντίθετα προσθέτουν 4,90€. Στο τηλ μου είπαν ότι τόσο βγαίνει με το 50ρικο που πήρε στην αρχή. Είναι 2 έναντι και ο εκκαθαριστικός.

Αυτό που με μπερδεύει είναι ότι αν δεν υπήρχε το 50ρικο τότε θα πλήρωνε:

22,14+45,70+100,23=168,07 (λογαριασμοί χωρίς το 50ρικο)

Και τελικά πληρώνει:

-31,76+13,94+149,32=131,5. Που κάνω λάθος;

Spoiler

Α.PNG

Spoiler

Β.PNG

Spoiler

Γ.PNG

Επεξ/σία από Con_stant1ne
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Con_stant1ne είπε

Φίλος μου έστειλε τους λογαριασμούς του Ήρων άλλα δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Κάτι γίνεται με τις χρεώσεις και τους έναντι άλλα δεν μπορώ να το καταλάβω. Είδα ότι στον εκκαθαριστικό δεν αφαιρούνται οι έναντι, αντίθετα προσθέτουν 4,90€. Στο τηλ μου είπαν ότι τόσο βγαίνει με το 50ρικο που πήρε στην αρχή. Είναι 2 έναντι και ο εκκαθαριστικός.

Και τελικά πληρώνει:

Α.PNG

Β.PNG

Γ.PNG

βάλτα σε spoiler

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, athtsa είπε

Καλησπέρα παιδιά

Πρόγραμμα ΖΕΝΙΘ Power Home Choice και χθές έλαβα τον λογαριασμό Ιανουαρίου 2024. Παρατήρησα ότι για «κάποιο λόγο» έχουν κάποιες KWh με διαφορετική χρέωση. Έχει κανείς καμία εξήγηση πριν απευθυνθώ στην ΖΕΝΙΘ;

Ευχαριστώ

image.png.6e466ac4730da47fd64e9a5acc563782.png

Λόγω της τιμής του Δεκεμβρίου, υποθέτω ότι ήσουν στο Power Home Now / Ειδικοί Όροι Προγράμματος.

Κάποια στιγμή μέσα στον Γενάρη, έκανες αλλαγή στο Power Home Choice.

Αν δούμε τους τύπους υπολογισμού, και στα 2 προγράμματα είναι της μορφής: Χ * ΜΤΑΗΕ + Ζ.

Στην 1η περίπτωση το Ζ = 0,020 €/kWh ενώ στη 2η περίπτωση το Ζ = 0 €/kWh.

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Con_stant1ne είπε

Και τελικά πληρώνει:

Απόκρυψη περιεχομένων

Α.PNG

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Β.PNG

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Γ.PNG

προσπάθησα να βρω μια λογική (αν κανω καπου λαθος, διορθωστε με)

Ας υποθεσουμε οτι το 50 μπαινει στον εκαθαριστικο

οποτε ο πρωτος εναντι θα πρεπει να ειναι Α: 8,72 +   Β:  5,63 +  Δημος : 6,03 + ΦΠΑ: 0,861= ΣΥΝΟΛΟ: 21,241

ο δευτερος εναντι Α: 16,70 +  Β:13,14 + Δημος 14,06 + ΦΠΑ: 1,80= ΣΥΝΟΛΟ: 45,7

Εκαθαριστικος

Α: 70,23 + Β:35,70 + Γ: 0,48 + 1,34 - 44,19(Α+Β+Α+Β απο εναντι) + 22,44 + ΕΡΤ 7,5 + ΦΟΡΟΣ: 6,73= ΣΥΝΟΛΟ 100,23 -50(ΔΩΡΟ) =50,23

Οποτε 50,23 + 45,7+21,241=117,171 

Δεν εχουν αφαιρεσει το 50ευρω και χρεωσαν εξτρα αλλα 4,90. αυτο καταλαβαινω εγω

• Like 2
Δημοσ.

Και εμένα για κάποιο λόγο προσθέτουν το πιστωτικό του 1ου έναντι, θα ανεβάσω αργότερα σε spoiler..

Το πολύ πολύ δεν τον πληρώνω και περιμένω να βγάλουν τελικό με (ευελπιστώ) ξεκάθαρες χρεώσεις.., μπορούν να σου κόψουν το ρεύμα για απλήρωτο λογαριασμό όταν ήδη έχεις αλλάξει πάροχο;

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, lazarnik είπε

προσπάθησα να βρω μια λογική (αν κανω καπου λαθος, διορθωστε με)

Ας υποθεσουμε οτι το 50 μπαινει στον εκαθαριστικο

οποτε ο πρωτος εναντι θα πρεπει να ειναι Α: 8,72 +   Β:  5,63 +  Δημος : 6,03 + ΦΠΑ: 0,861= ΣΥΝΟΛΟ: 21,241

ο δευτερος εναντι Α: 16,70 +  Β:13,14 + Δημος 14,06 + ΦΠΑ: 1,80= ΣΥΝΟΛΟ: 45,7

Εκαθαριστικος

Α: 70,23 + Β:35,70 + Γ: 0,48 + 1,34 - 44,19(Α+Β+Α+Β απο εναντι) + 22,44 + ΕΡΤ 7,5 + ΦΟΡΟΣ: 6,73= ΣΥΝΟΛΟ 100,23 -50(ΔΩΡΟ) =50,23

Οποτε 50,23 + 45,7+21,241=117,171 

Δεν εχουν αφαιρεσει το 50ευρω και χρεωσαν εξτρα αλλα 4,90. αυτο καταλαβαινω εγω

Εγώ πιστεύω ότι έπρεπε να αφαιρέσουν τους έναντι στον εκκαθαριστικό. Κάπου εκεί γίνεται το λάθος και στην ουσία του τρώνε το 50ρικο. Αν βγάλει κάποιος άκρη ας μου πει γιατί το χω κάψει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Con_stant1ne είπε

Εγώ πιστεύω ότι έπρεπε να αφαιρέσουν τους έναντι στον εκκαθαριστικό. Κάπου εκεί γίνεται το λάθος και στην ουσία του τρώνε το 50ρικο. Αν βγάλει κάποιος άκρη ας μου πει γιατί το χω κάψει.

οι λογαριασμοί του ηρων είναι καλύτεροι απο το sudοku , να βγάλουν κανα τεύχος να πουλιέται στα περίπτερα.... για δυνατούς λυτες.... 🤣

και οποιος τον λυση παιρνει εξτρα 50ε (το οποιο θα μας το φαει και αυτο)

Επεξ/σία από lazarnik
Δημοσ.

Μήπως πρέπει να αλλάξει όνομα σε ΕΙΡΩΝΑΣ????

38 λεπτά πριν, Kozanitis1 είπε

Και εμένα για κάποιο λόγο προσθέτουν το πιστωτικό του 1ου έναντι, θα ανεβάσω αργότερα σε spoiler..

Το πολύ πολύ δεν τον πληρώνω και περιμένω να βγάλουν τελικό με (ευελπιστώ) ξεκάθαρες χρεώσεις.., μπορούν να σου κόψουν το ρεύμα για απλήρωτο λογαριασμό όταν ήδη έχεις αλλάξει πάροχο;

Και εγώ στην ίδια φάση είμαι..θα περιμένω τελικό η διόρθωση του υπάρχοντος... έκανα αίτημα στην ΡΑΕ αλλά και στον ΗΡΩΝ που όμως δεν φαίνεται στην εφαρμογή αν και υποβλήθηκε επιτυχώς!!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...