Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

56 λεπτά πριν, Cmg__ είπε

Το 20 σκλαβενίτη και το 5*20 παίζει για μία παροχή απο κατάστημα;

εξαρτάται απο τον υπάλληλο καθαρά και για τα 2

51 λεπτά πριν, leftermann είπε

και 3 ηρων να ροκανίζουν το 50άρικο.

παλιά έδινε 20ρικο ανα έξτρα παροχή ο Ήρων , το κόψανε ??

52 λεπτά πριν, leftermann είπε

Σε κατάστημα να απευθυνθώ για να ξαναπάρω τις 3 στην ελπέ; Κάποιο συγκεκριμένο;

τα 50+35 ανα παροχή , συν σύνολο 2*20€ θα τα πάρεις στάνταρ , τώρα για τα 5*20 ανα παροχή δε νομίζω να έχει ποστάρει κάποιος συγκεκριμένο κατάστημα .

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Just now, crypkratos said:

οπότε δεν ελαβες καθολου υποψιν σου το ποσο (-40,11) για χρεωσεις προμηθειας του ΕΝΑΝΤΙ.

Eκεί που μπερδεύεστε πολλοί με τους έναντι, είναι το λογιστικό κομμάτι της υπόθεσης με τα χρεωστέα και πληρωτέα ποσά. Σου χρέωσαν Χ κιλοβατώρες έναντι αλλά δε πλήρωσες τίποτα, μάλιστα ήταν πιστωτικός ο λογαριασμός αλλά ούτε εκείνοι σε πλήρωσαν πίσω, και μετά σου χρέωσαν όλη τη κατανάλωση Ψ αλλά αφαίρεσαν τη κατανάλωση Χ που σου είχαν χρεώσει, άρα βγήκε ένα τελικό ποσό που τους χρωστάς.

Αντι γι αυτό το μπάχαλο υπολογίζεις α) τι χρωστάς για όλη τη κατανάλωση / πάγια / guarantee κλπ β) τι παίρνεις επιστροφή από συνέπεια και δώρο γ) τι χρωστάς από δημοτικά τέλη και ερτ στον έναντι και τον εκκαθαριστικό καθώς αυτά είναι εφάπαξ χρεώσεις.

Το αποτέλεσμα είναι το ποσό που πρέπει να πληρώσεις για όλη τη περίοδο πχ 260 ευρώ. Αν στον έναντι δεν είχες πληρώσει τίποτα απ'τη τσέπη σου, χρωστάς τώρα 260ευρώ.

Αν στον έναντι είχες πληρώσει απ'τη τσέπη σου πχ 100 ευρώ, τώρα θα χρωστούσες 160 ευρώ.

• Like 2
  • Thanks 2

2 minutes ago, korakios said:

παλιά έδινε 20ρικο ανα έξτρα παροχή ο Ήρων , το κόψανε ??

ωπ ωπ, δεν είχα ιδέα γι αυτό. Παίζω με 4 παροχές, 2 δικές μου και 2 των γονιών μου, εναλλάσσονται ελπε - ήρωνα. Στον ήρωνα με e-contract ποτέ δεν είδα κάτι για έξτρα 20ρικο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Eκεί που μπερδεύεστε πολλοί με τους έναντι, είναι το λογιστικό κομμάτι της υπόθεσης με τα χρεωστέα και πληρωτέα ποσά. Σου χρέωσαν Χ κιλοβατώρες έναντι αλλά δε πλήρωσες τίποτα, μάλιστα ήταν πιστωτικός ο λογαριασμός αλλά ούτε εκείνοι σε πλήρωσαν πίσω, και μετά σου χρέωσαν όλη τη κατανάλωση Ψ αλλά αφαίρεσαν τη κατανάλωση Χ που σου είχαν χρεώσει, άρα βγήκε ένα τελικό ποσό που τους χρωστάς.

Αντι γι αυτό το μπάχαλο υπολογίζεις α) τι χρωστάς για όλη τη κατανάλωση / πάγια / guarantee κλπ β) τι παίρνεις επιστροφή από συνέπεια και δώρο γ) τι χρωστάς από δημοτικά τέλη και ερτ στον έναντι και τον εκκαθαριστικό καθώς αυτά είναι εφάπαξ χρεώσεις.

Το αποτέλεσμα είναι το ποσό που πρέπει να πληρώσεις για όλη τη περίοδο πχ 260 ευρώ. Αν στον έναντι δεν είχες πληρώσει τίποτα απ'τη τσέπη σου, χρωστάς τώρα 260ευρώ.

Αν στον έναντι είχες πληρώσει απ'τη τσέπη σου πχ 100 ευρώ, τώρα θα χρωστούσες 160 ευρώ.

για μένα θα έπρεπε να υπήρχε ένας μοναδικός ενιαίος τρόπος εκκαθάρισης

σου έρχεται πχ έναντι 45,67€ , τότε στην εκκαθάριση επιστροφή 45,67€* και ξανά απο την αρχή όλα για την περίοδο κατανάλωσης . Αηδία έχει καταντήσει με τον κάθε πάροχο να κάνει τα δικά του

*και όχι επιστροφή σε πεδίο Γ 45,67/1,06 που είναι το ΦΠΑ , αλλά σκέτο 45,67 στο τέλος του λογαριασμού

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

@ekrepali

5 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Ευχαριστώ πολύ για την επεξήγηση , μαζι και με την απαντηση απο τον korakio ξεκαθάρησε το μπέρδεμα μου τουλάχιστον για αυτους τους λογαριασμούς του ηρων :) , θα σας πω τι θα δω απο ελπε σε λιγο :)

3 λεπτά πριν, leftermann είπε

ωπ ωπ, δεν είχα ιδέα γι αυτό. Παίζω με 4 παροχές, 2 δικές μου και 2 των γονιών μου, εναλλάσσονται ελπε - ήρωνα. Στον ήρωνα με e-contract ποτέ δεν είδα κάτι για έξτρα 20ρικο.

Δεν ήταν στο e-contract αλλά σίγουρα το δίνανε παλιά . Ψάρωσέ τους σε τηλέφωνο , γιατί δεν έχουν μπει έξτρα 3 20ευρα έκπτωσης στο λογαριασμό (ήταν για συστημένη παροχή)

• Like 2

31 minutes ago, korakios said:

σαν τι παραπάνω να λέμε ? (ειλικρινά το έχω απορία)

μα δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να λέμε πολλά. Ήδη εσύ ο ίδιος ξεκαθαρίζεις πολλές φορές αν έχουν γίνει λάθη σε λογαριασμούς, όπου έμεσα βοηθάς και τους υπόλοιπους να τσεκάρουν τους δικούς τους αντίστοιχα. άλλα μέλη όπως ο doomx βοηθάνε με τις επιπλέον προσφορές ή με κάποια εσωτερική πληροφόρηση. Μπορεί μέσα στον μήνα να βγει κάποιο οικονομικό σταθερό πρόγραμμα για αυτούς που δεν θέλουν τουρισμό κλπ. Όλα αυτά αν καποιος δεν διαβάζει 10-15 σελίδες την ημέρα δεν θα τα πάρει χαμπάρι γιατί χάνονται στην υπεπληροφόρηση του τουρισμού μεταξύ κυρίως ελπε + ηρων/ (αν καποιος έχει μικρές καταναλώσεις δεν συμφέρει της volton).

Πολλές φορές όταν δεν έχω τον χρόνο να μπαίνω καθημερινά και μόνο που βλέπω 30+ σελίδες τι να πρωτοδιαβάσω και πως να ξεχωρίσω ποια είναι η ενδιαφέρουσα πληροφορία? Προφανώς και δεν είμαι ο μόνος και απλά θεωρώ ότι το θέμα ελπε-ηρων έχει εξαντληθεί.. Ρωτάς τι να λέμε αλλά έτσι και αλλιώς δεν λέμε και τίποτα νεότερο, Όποιος έχει απορία με το πέρα δωθε μπορεί να διαβάσει τις 2 τελευταίες σελίδες της οποιαδήποτε ημέρας και ώρας και θα του λυθούν.. 

Καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να ανοιχτεί νέο θέμα μόνο για τον τουρισμό αλλά σχεδόν πλεον το θρεντ έχει γεμίσει με σπαμ

• Like 2

1 λεπτό πριν, userAnon είπε

Μπορεί μέσα στον μήνα να βγει κάποιο οικονομικό σταθερό πρόγραμμα για αυτούς που δεν θέλουν τουρισμό κλπ. Όλα αυτά αν καποιος δεν διαβάζει 10-15 σελίδες την ημέρα δεν θα τα πάρει χαμπάρι γιατί χάνονται στην υπεπληροφόρηση του τουρισμού μεταξύ κυρίως ελπε + ηρων/ (αν καποιος έχει μικρές καταναλώσεις δεν συμφέρει της volton).

αν παρακολουθεί κάποιος για το αν βγει φθηνό σταθερό , είναι το μόνο εύκολο , δε χρειάζεται καν να βλέπει το νήμα αλλά τα excel και μάλιστα αν δεν έχουν φρέσκια ημερομηνία τελευταίας διόρθωσης , ούτε καν αυτά . Δλδ υπόθεση 2 λεπτών μαξ

3 λεπτά πριν, userAnon είπε

Καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να ανοιχτεί νέο θέμα μόνο για τον τουρισμό αλλά σχεδόν πλεον το θρεντ έχει γεμίσει με σπαμ

εννοείται και εγώ καταλαβαίνω πως το λες , όμως πιστεύω οτι η λύση γιαυτό είναι στα excel , είτε για τα προγράμματα , είτε για παγίδες / προσφορές κτλ

Θα σου πρότεινα να αράζεις στο δίπλα φόρουμ για το ρεύμα που είναι και πιο χαλαρά τα πράγματα εκεί απο θέμα τουρισμού . Βέβαια εκεί ξεφεύγει η φάση με ότι μπορείς να φανταστείς , αλλά και πάλι δεν είναι χαοτικά όπως εδώ

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις είδα και άλλους 3  δεύτερους λογαριασμούς του Ήρωνα που έχουν χρέωση εγγύησης, ενώ και στους 3 είχε ενεργοποιηθεί η πάγια εντολή εξόφλησης από την αρχή της εκπροσώπησης.  ( Μάλιστα στον έναν από αυτούς , είχε πληρωθεί μέσω της πάγιας ο 1ος λογαριασμός που δεν ήταν πιστωτικός.)

Επεξ/σία από katcos
  • Sad 1

Παιδες ας μου εξηγησει καποιος. 2 λογαριασμοι μου εκδοθηκαν στον ηρων. ενας εναντι (25 μερες) με τις μετρησεις που εδωσα και ενα εκκαθαριστικος 52 μερες.  
Περα απο το γεγονος οτι το δικτυο διανομης ειναι λαθος χρεωμενο (15 ευρω αντια για ~7)

Στον τελικο εκκαθαριστικο, γιατι χρεωνουν για 52 μερες τις χρεώσεις δήμου χωρις να αφαιρεσουν την εναντι χρεωση στις χρεωσεις δημου απο το πρηγουμενο λογαριασμο δλδ τις 25 μερες?
Κανω κατι λαθος στο συλλογισμο μου? 

heron01.jpg

heron02.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, CptBill είπε

Παιδες ας μου εξηγησει καποιος. 2 λογαριασμοι μου εκδοθηκαν στον ηρων. ενας εναντι (25 μερες) με τις μετρησεις που εδωσα και ενα εκκαθαριστικος 52 μερες.  
Περα απο το γεγονος οτι το δικτυο διανομης ειναι λαθος χρεωμενο (15 ευρω αντια για ~7)

Στον τελικο εκκαθαριστικο, γιατι χρεωνουν για 52 μερες τις χρεώσεις δήμου χωρις να αφαιρεσουν την εναντι χρεωση στις χρεωσεις δημου απο το πρηγουμενο λογαριασμο δλδ τις 25 μερες?
Κανω κατι λαθος στο συλλογισμο μου? 

heron01.jpg

heron02.jpg

γιατί σου κάνανε "διόρθωση" και αφαίρεσαν όλον τον έναντι , βέβαια ζήτα ανάλυση απο που προκύπτει η διαφορά 62,98-60,39

edit λείπει και σένα το 50ρικο , άρα τηλ Ήρων και myrae

ότι να'ναι η μηχανογράφηση , σε άλλους τα κάνει διαφορετικά

Το θέμα είναι γιατί σου φορέσαν ΕΛΑΠΕ (και σε άλλους όχι) , ρώτα ποια περίοδο κατανάλωσης αφορά (είναι αναδρομική), φυσικά μην ρωτάς "γιατί σε άλλος δε βάζετε"....

Επεξ/σία από korakios

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@CptBill Στον εκκαθαριστικό στο πεδίο (Γ) έχουν ακυρώσει όλον τον έναντι εκεί που λέει -60.39, αν συνυπολογίσεις και το ΦΠΑ ρεύματος πάει -62.98 (συνυπολογίζεται δεξιά επί του συνόλου).

Σου έφαγαν όμως το 50άρικο! Θα έπρεπε να υπάρχει στον εκκαριστικό στο πεδίο (Α)

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1

1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

@CptBill Στον εκκαθαριστικό στο πεδίο (Γ) έχουν ακυρώσει όλον τον έναντι εκεί που λέει -60.39, αν συνυπολογίσεις και το ΦΠΑ ρεύματος πάει -62.98 (συνυπολογίζεται δεξιά επί του συνόλου).

Σου έφαγαν όμως το 50άρικο! Θα έπρεπε να υπάρχει στον εκκαριστικό στο πεδίο (Α)

μαντεύω απο τώρα ποιο θα είναι το κυρίως θέμα του νήματος τις επόμενες μέρες 😁

Spoiler

πάντως το ΦΠΑ βγαίνει παραπάνω (60,98*1,06) , κάτι άλλο πρέπει να είναι , θα μάθουμε στον διορθωτικό του διορθωτικού

σε καλό δρόμο είναι πάντως , οι χρεώσεις παγίου διανομής είναι σωστές στους 3/3 λογαριασμούς που ανέβηκαν , ας βλέπουμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων 😂

@korakios το λέει πάνω στον έναντι πόσο είναι ο ΦΠΑ... 2.59

1 hour ago, korakios said:

για μένα θα έπρεπε να υπήρχε ένας μοναδικός ενιαίος τρόπος εκκαθάρισης

σου έρχεται πχ έναντι 45,67€ , τότε στην εκκαθάριση επιστροφή 45,67€* και ξανά απο την αρχή όλα για την περίοδο κατανάλωσης . Αηδία έχει καταντήσει με τον κάθε πάροχο να κάνει τα δικά του

*και όχι επιστροφή σε πεδίο Γ 45,67/1,06 που είναι το ΦΠΑ , αλλά σκέτο 45,67 στο τέλος του λογαριασμού

Δε γίνεται αυτό διότι δημοτικά τέλη και ερτ χρεώνονται εφάπαξ.

• Like 1

Και σκεφτόμουν το απόγευμα εκτός απο τα βραβεία για το ποιος είναι ο πιο φθηνός πάροχος, να αναφέραμε και απο προσωπικές εμπειρίες ο καθένας, τον πιο αξιόπιστο πάροχο όσον αφορά την εξυπηρέτηση, την έκδοση σωστών λογαριασμών και γενικά στην αποτελεσματικοτητα τους  να διορθώσουν κάποιο λάθος τους.

Τώρα που διαβάζω τις τελευταίες σελίδες πρώτος στο να μην είναι σωστός στην έκδοση λογαριασμών εμφανίζεται ο Ηρων.

Μιας και τον τελευταίο καιρό με τις προσφορές τους στον ενεργειακό τουρισμό μονοπωλούν το ενδιαφέρον οι εξής πάροχοι: Ηρων, Elpedison και Volton, τελικά όπως είπε και άλλο μέλος ο ενεργειακός τουρισμός θέλει τόλμη και ενασχόληση εκ μέρους σου για να βρείς λύση στα κακώς κείμενα των παρόχων.

Είπα να δώσω άλλη μια ευκαιρία όσον αφορά την πορεία μου ως ενεργειακός τουρίστας στην Elpedison. Πιστευω να είναι καλύτερη η εμπειρία μου σε σχέση με τον τωρινό μου πάροχο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...