Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, korakios είπε

δε χρειάζεται να περιμένεις το διορθωτικό για τη μετάβαση

εννοούσα μην τον πληρώνεις μέχρι να βγει διορθωτικός

στο δικό μου έχω πάντως στην 1η σελίδα για τη χρέωση διανομής ΔΕΔΔΗΕ και στο πρόγραμμα στα σχόλια οτι τρώνε τη συνέπεια κατανάλωσης τελικού (όπως λένε οι όροι τους βέβαια)

τώρα αν σκάσουν καμιά 10ριά αντίστοιχοι λογαριασμοί , εννοείται θα μπει παρατήρηση @doomnx

προσωπικά αν κάνουν λάθη , θα εξαρτηθεί απο το πόσο άμεσα θα λύνεται , αλλιώς θα κοιτάω αλλού για προσωρινή τράμπα επιστροφής στην ελπέ

Βασικά εγώ ήμουν πιο ρομαντικός, πίστευα ότι θα ήταν θέμα μόνο για 1 μήνα or so, όπως ήταν της ELPEDISON.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

χωρίς λάθη σε μένα ο τελικός του Ήρωνα, μόλις ανέβηκε το pdf φρέσκο φρέσκο με έκδοση 31-01-2024...

Έχω 3 παροχές στον Ήρωνα αυτήν την στιγμή και το 50ρικο εξαντλείται οπότε ξανάμανα ελπέντισον. Διαβάζω 50+35+5Χ20+ 20 σκλαβενίτη + το κότερο του CEO για το τριήμερο της καθαράς δευτέρας κλπ κλπ, σε κατάστημα ελπέντισον λέτε για όλα αυτά; Τηλεφωνικώς κάπου;

4 λεπτά πριν, nvoros είπε

Μάλλον αφορά τον προηγούμενο λογαριασμό η εκπτωση 10%, τσεκαρε το.

Έχεις δίκιο. Το 10% αφορά τον προηγούμενο λογαριασμό. Αλλά η τιμή της kwh δεν είναι λάθος?

Εκτός και αν μη έκπτωση μπει στον επόμενο λογαριασμό...

6 minutes ago, favou2000 said:

Νομίζω ότι ο σκοπός του συγκεκριμένου θρεντ είναι πως θα πληρώνουμε οσο δυνατόν λιγότερα χρήματα για το ηλεκτρικό ρεύμα καθώς και να γλυτώνουμε τις παγίδες που κρύβουν κάποιοι πάροχοι

Δεν διαφωνώ. Η βοήθεια που δίνουν πολλοί στο θρεντ είναι πολύτιμη. Ειδικά για τις παγίδες που στα περισσότερα από τα σαιτ που αναφέρεις δεν αναφέρονται. Τον σκοπό του το θρεντ τον πετυχαίνει. Απλά λέω ότι τον τελευταίο διάστημα η όποια ενδιαφέρουσα πληροφορία χάνεται γιατί αναλωνόμαστε σε υπερανάλυση 2 προσφορών.  

• Like 1

18 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Στο άλλο του @crypkratos φαίνεται να το έχουν περασμένο σωστά το δώρο, αλλά δε βγάζω άκρη με τα πρόσημα στον έναντι και στις χρεώσεις του guarantee. Μου βγαίνει το σύνολο με 20 ευρώ απόκλιση...

Απόκρυψη περιεχομένων

5.jpg.ac376564f952009873a7c5dc948894a3.jpg

Την προμήθεια εκκαθαριστικου πως την εβγαλες 109.90 ?

Επισης στις συμπληρωματικες χρεωσεις του ΤΕΛΙΚΟΥ  γιατι η αξια ρευματος εναντι ειναι 33,07 και οχι -33,07
Το τελικο ποσο πληρωμης είναι 260,14 και εσυ το εβγαλες 262,93 ,δλδ μονο ~3 ευρω πανω οχι 20

@ekrepali Ευχαριστώ πολύ για τον χρονο να κανεις το excel

9 λεπτά πριν, leftermann είπε

χωρίς λάθη σε μένα ο τελικός του Ήρωνα, μόλις ανέβηκε το pdf φρέσκο φρέσκο με έκδοση 31-01-2024...

Έχω 3 παροχές στον Ήρωνα αυτήν την στιγμή και το 50ρικο εξαντλείται οπότε ξανάμανα ελπέντισον. Διαβάζω 50+35+5Χ20+ 20 σκλαβενίτη + το κότερο του CEO για το τριήμερο της καθαράς δευτέρας κλπ κλπ, σε κατάστημα ελπέντισον λέτε για όλα αυτά; Τηλεφωνικώς κάπου;

Το 20 σκλαβενίτη και το 5*20 παίζει για μία παροχή απο κατάστημα;

5 λεπτά πριν, userAnon είπε

Δεν διαφωνώ. Η βοήθεια που δίνουν πολλοί στο θρεντ είναι πολύτιμη. Ειδικά για τις παγίδες που στα περισσότερα από τα σαιτ που αναφέρεις δεν αναφέρονται. Τον σκοπό του το θρεντ τον πετυχαίνει. Απλά λέω ότι τον τελευταίο διάστημα η όποια ενδιαφέρουσα πληροφορία χάνεται γιατί αναλωνόμαστε σε υπερανάλυση 2 προσφορών.  

Υπεραναλυονται αυτές οι προσφορές γιατί είναι οι μόνες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Αν εξαιρέσεις αυτές, ολα τα υπόλοιπα πακέτα έχουν μηδαμινές διαφορές και για αυτό σχεδόν κανείς δεν ασχολείται. Δεν θα μπει κάποιος στον κόπο του τουρισμού για να γλυτώσει 5 ευρώ το μήνα οπότε γράφονται και αναλύονται τα ίδια και τα ίδια. Αν αυριο σκασει μια προσφορά πχ 100 ευρώ από τη ζενίθ όλοι θα ψάχνονται για ζενίθ. 

• Like 2

2 minutes ago, Cmg__ said:

Το 20 σκλαβενίτη και το 5*20 παίζει για μία παροχή απο κατάστημα;

το 20 σκλαβενίτη παίζει αν είσαι πελάτης ελπε και φέρνεις και άλλον πελάτη, αν κατάλαβα καλά. Το 5Χ20 παίζει αν είσαι τουρίστας, ήσουν ελπε, την έκανες (για ήρων ή για βολτον προφανώς :) ) και ξαναγυρνάς, ω άσωτε! Αν κατάλαβα καλά, πάλι.

Εγώ έχω 1 παροχή στην ελπε αυτήν την στιγμή, ξεκοκαλίζει τα 100€ από 30-12-2023, και 3 ηρων να ροκανίζουν το 50άρικο. Σε κατάστημα να απυυθυνθώ για να ξαναπάρω τις 3 στην ελπέ; Κάποιο συγκεκριμένο;

9 λεπτά πριν, crypkratos είπε

(Συνολικα 36 ημερες τουρισμο)

τι σόι τουρισμός είναι όταν έβαλες ενεργοποίησες την προστασία (χρέωση) guarantee ???

τώρα κάθομαι να σπαζοκεφαλιάσω , κάτι δε μου κολλά

έχεις τεράστια κατανάλωση , το γιατί δεν είναι του παρόντος νήματος, απλά βάλε νυχτερινό γιατί σε τρώνε οι ΥΚΩ 

1 λεπτό πριν, korakios είπε

τι σόι τουρισμός είναι όταν έβαλες ενεργοποίησες την προστασία (χρέωση) guarantee ???

και λεω δεν θα το δει κανεις :) , τεχνικο λαθος πρωταρη που λενε. παθαινεις και μαθαινεις

Το ξερω το θέμα με τις ΥΚΩ  !!!

Εσυ εβγαλες ακρη με τους λογαριασμους που ποσταρα, σου φαινονται σωστα ?

Αυτη η χρεωση 33,07 στον ΤΕΛΙΚΟ  δεν θα επρεπε να είναι αρνητικη ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, crypkratos said:

Την προμήθεια εκκαθαριστικου πως την εβγαλες 109.90 ?

Επισης στις συμπληρωματικες χρεωσεις του ΤΕΛΙΚΟΥ  γιατι η αξια ρευματος εναντι ειναι 33,07 και οχι -33,07
Το τελικο ποσο πληρωμης είναι 260,14 και εσυ το εβγαλες 262,93 ,δλδ μονο ~3 ευρω πανω οχι 20

@ekrepali Ευχαριστώ πολύ για τον χρονο να κανεις το excel

4.jpg.67fe13cfef48d63d1afbc126ffa936f6.jpg

Πρόσθεσα αυτές τις χρεώσεις. 6+31.16+88.4-1.04-14.62 = 109.90

Το δώρο -50 το υπολόγισα σε παρακάτω γραμμή του excel.

Αν το ποσό πληρωμής είναι τόσο... 260,14... παίζει και να είναι σωστό.

Όσο για την αξία έναντι... δεν έχω ιδέα τι συναρτήσεις τρέχουν στο background. Μπορεί να εμφανίζει θετικό πρόσημο αλλά στη πράξη να το αφαιρούν. Προφανώς, έτσι είναι γιατί εγώ έβγαλα περίπου ίδιο ποσό υπολογίζοντας το με εντελώς διαφορετικό τρόπο χωρίς προσθαφαιρέσεις έναντι κατανάλωσης.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Thanks 1

24 minutes ago, Giannis_Io said:

Υπεραναλυονται αυτές οι προσφορές γιατί είναι οι μόνες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Αν εξαιρέσεις αυτές, ολα τα υπόλοιπα πακέτα έχουν μηδαμινές διαφορές και για αυτό σχεδόν κανείς δεν ασχολείται. Δεν θα μπει κάποιος στον κόπο του τουρισμού για να γλυτώσει 5 ευρώ το μήνα οπότε γράφονται και αναλύονται τα ίδια και τα ίδια. Αν αυριο σκασει μια προσφορά πχ 100 ευρώ από τη ζενίθ όλοι θα ψάχνονται για ζενίθ.

ε μα αυτό λεω και εγώ, το θρεντ είναι για να πάρουμε μια ιδέα τι γίνεται με τις προσφορές και τις τυχόν αλλαγες ακόμα και μέσα στον ίδιο τον μήνα κλπ. Την πληροφόρηση την δίνει. οι πιο φθηνοί πάροχοι είναι 3 κλπ κλπ. Το θρεντ δεν αφορά τον τουρισμό όμως και πως θα πάει και θα φύγει από τον έναν πάροχο στον άλλο. Καλά κάνει και αναφέρει τις διαδρομές αλλά πόσο πολύπλοκο είναι όταν υπάρχουν 3 νησιά? πας από το Α στο Β ή στο Γ και τουμπαλιν. Δεν είναι πυρηνική φυσική αλλά σχεδόν το έχουμε αναγάγει σε τέτοια. Με άλλα λόγια καλό θα ήταν για εμένα προσωπικά και υποκειμενικά να υπήρχε ένα άλλο θρεντ αποκλειστικά για τον τουρισμό και τα δρομολόγια,, τις φορτούνες και τις μπονάτσες του.. 

Ας το κλείσουμε εδω γιατί έτσι και αλλιώς δεν θα καταλήξουμε κάπου. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Πρόσθεσα αυτές τις χρεώσεις. 6+31.16+88.4-1.04-14.62 = 109.90

Αν το ποσό πληρωμής είναι τόσο... 260,14... παίζει και να είναι σωστό.

Όσο για την αξία έναντι... δεν έχω ιδέα τι συναρτήσεις τρέχουν στο background. Μπορεί να εμφανίζει θετικό πρόσημο αλλά στη πράξη να το αφαιρούν. Προφανώς, έτσι είναι γιατί εγώ έβγαλα περίπου ίδιο ποσό υπολογίζοντας το με εντελώς διαφορετικό τρόπο χωρίς προσθαφαιρέσεις έναντι κατανάλωσης.

οπότε δεν ελαβες καθολου υποψιν σου το ποσο (-40,11) για χρεωσεις προμηθειας του ΕΝΑΝΤΙ.

Ευχαριστω πολύ για την επεξηγηση σχετικα με το

21 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Πάντως αυτο δώρο εγγραφής -50 και στους δυο λογαριασμούς με μπερδεύει οπως το εντάσσει μέσα στους λογαριασμούς,

Θα περίμενα μονο στον εναν να εμφανίζεται, το εξήγησες εσυ και ο korakios το σκεπτικο αλλα δεν το εχω τώρα μαλλον..
Θα  κανω τους υπολογισμούς με πιο ηρεμία και θα επανέλθω,

Που θα πάει θα μάθω σιγα σιγα , ειχα χαλαρώσει τοσα χρονια στις αγκαλες της Δ Ε Η και τωρα θέλει λιγο προσαρμογή :)

Επεξ/σία από crypkratos

Μόλις τώρα, crypkratos είπε

Αυτη η χρεωση 33,07 στον ΤΕΛΙΚΟ  δεν θα επρεπε να είναι αρνητικη ?

όχι , επειδή ξαναμπήκε το 50ρικο και παράλληλα δε στο αφαίρεσε απο τον έναντι όπου και έχει όλο το πιστωτικό ποσό (με το 1ο 50ρικο μέσα) . Μάλιστα στο πιστωτικό σύνολο του έναντι ξανα αφαιρεί τη χρέωση guarantee 4€

Για να μη μπερδεύεσαι απλά χρεώνεσαι απο τον έναντι τα δημοτικά τέλη και τα υπόλοιπα τα αγνοείς

Δλδ δεν θα έπρεπε να υπάρχει το 33,07 αλλά μόνο τα τέλη και επιπλέον δε θα έπρεπε να υπάρχει το μείον -21,4 , ούτε το -4 guarantee .

Αν κάνεις τις πράξεις έχεις μια χρέωση 7,67 που είναι λιγότερο απο τα τέλη 9,41 😁

Τώρα όπως τα έκανε ο Ήρων , αν θες ζήτα ανάλυση , εγώ κάηκα , ποτέ δε συμπάθησα την προσθαφαίρεση δώρων που έκανε παλιά , πόσο μάλλον τώρα να βάζει όλο το πιστωτικό και να πετά ένα ξερό "χρέωση έναντι κατανάλωσης "

5 λεπτά πριν, userAnon είπε

ε μα αυτό λεω και εγώ, το θρεντ είναι για να πάρουμε μια ιδέα τι γίνεται με τις προσφορές και τις τυχόν αλλαγες ακόμα και μέσα στον ίδιο τον μήνα κλπ.

οι αλλαγές αυτές ποστάρονται κάθε μήνα και αντικατροπτίζονται στα excel

σαν τι παραπάνω να λέμε ? (ειλικρινά το έχω απορία)

• Like 1
  • Thanks 1

@korakios Ευχαριστώ πολύ , είχα μπερδευτει με το τροπο εμφανισης των χρεωσεων και ειδικα η παρακατω προταση ξεκαθαρισε αρκετα το τοπιο για εμενα

9 λεπτά πριν, korakios είπε

Για να μη μπερδεύεσαι απλά χρεώνεσαι απο τον έναντι τα δημοτικά τέλη και τα υπόλοιπα τα αγνοείς

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...