Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, marinna είπε

Ναι!!

Το μόνο που με ανυσηχει, αν γίνει η αλλαγή, είναι τι θα συμβεί με την εγγύηση που λογικά θα χρεώσουν....επίσης θα στείλουν και την επιταγή Σκλαβενίτη😂; Ας ελπίζουμε να πρόλαβαν τις μεταβολές.... Θα δούμε 

Επεξ/σία από akisdg
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Sorry παίδες. Σίγουρα κάπου θα έχει ειπωθεί. Ενδιαφέρομαι για ΕΛΠΕ γ21. Έχει το smart business που δίνει τιμή 0,13508 και το smart zero που αναφέρει 1,249*ΤΕΑ + 0,046. Ρωτάω στο τσατ τόσην ώρα τι είναι το ΤΕΑ και πόσο ήταν τον Ιανουάριο και δεν απαντάνε με τπτ. Ρωτάω κάτι λάθος?

Επεξ/σία από alan_dalon

56 λεπτά πριν, marinna είπε

Οπότε όταν η βολτον παίρνει για να μείνεις, παίρνει επειδή έχεις ήδη φύγει - και ουσιαστικά σε ξαναπαίρνει ως νέο πελάτη από όπου είχες πάει. 

Gold Medal Good Job GIF by StickerGiant

• Like 2

58 λεπτά πριν, navagr είπε

Επειδη η elpedison ζητάει πάγια εντολή μπορώ να βάλω κενό λογαριασμό ώστε να αποφύγω την πάγια εντολή ; Αλλά να πληρώνω με άλλη κάρτα ;

ναι

25 λεπτά πριν, alan_dalon είπε

Sorry παίδες. Σίγουρα κάπου θα έχει ειπωθεί. Ενδιαφέρομαι για ΕΛΠΕ γ21. Έχει το smart business που δίνει τιμή 0,13508 και το smart zero που αναφέρει 1,249*ΤΕΑ + 0,046. Ρωτάω στο τσατ τόσην ώρα τι είναι το ΤΕΑ και πόσο ήταν τον Ιανουάριο και δεν απαντάνε με τπτ. Ρωτάω κάτι λάθος?

Ιστορικό ΤΕΑ (MCP) μηνών -->

Μηνιαία Τιμή Εκκαθάρισης Αγοράς (Market Clearing Price - MCP) της Αγοράς Επόμενης Ημέρας (Day Ahead Market - DAM)

Τιμές τρέχουσες ΤΕΑ περιόδου -->

Για τιμές περιόδου μεγαλύτερες μηνός , πρώτα επιλέγετε "last 6 months ή last year" και μετά ημερομηνία . Κοιτάτε "avg MCP"

αν έχεις κατανάλωση και όχι τουρισμό δες το weblue , αλλιώς ξεκίνα με volton για τα 1000kw δώρου τον 1ο μήνα

• Like 1

34 λεπτά πριν, alan_dalon είπε

Αγόρι μου, ζήτημα ένα (1) άτομο σε ολόκληρη την εταιρεία να ξέρει τι είναι ΤΕΑ και πώς βγαίνει η τιμή μηνός. Τον περασμένο μήνα έστελναν μονίμως λάθος λογαριασμούς. Στην 1η Φεβρουαρίου κάποιος τους το σφύριξε και το διόρθωσαν στο site.

To 0,13508 το ξεχνάς. Πρόκειται για τιμή παρελθοντική.

1 ώρα πριν, akisdg είπε

Άρα η δική μου περίπτωση που έκανα αποδοχή θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον... 🤣🤣🤣

Stress test τους κάνεις και θα μπλέξουν τα μπούτια τους. Εδώ σε απλή μετάβαση και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τα κάνουν μπαχαλο, πόσο μάλλον όταν πας κάπου και στο καπάκι ζητάς να φύγεις για να ξαναγυρίσεις εκεί από όπου έφυγες. Αν δεν έχεις λογαριασμό στο myrae να φτιάξεις, κάτι μου λέει ότι θα σου χρειαστεί 😁😁

10 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Stress test τους κάνεις και θα μπλέξουν τα μπούτια τους. Εδώ σε απλή μετάβαση και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τα κάνουν μπαχαλο, πόσο μάλλον όταν πας κάπου και στο καπάκι ζητάς να φύγεις για να ξαναγυρίσεις εκεί από όπου έφυγες. Αν δεν έχεις λογαριασμό στο myrae να φτιάξεις, κάτι μου λέει ότι θα σου χρειαστεί 😁😁

Μη λες τέτοια, μη λες τέτοια.... 🤣Δεν ξέρω γιατί αλλά νιώθω πολύ αισιόδοξος... 😂

• Like 1

Εγώ τελικά έκανα την αίτηση να (ξανα)γυρίσω Elpe, στο κατάστημα υπέγραψα και δυο «κουπόνια» - ένα των 50€ και ένα των 35€ - σύνολο 85€ στον πρώτο λογαριασμό.

Αν με καλέσει η Volton για «αντιπρόταση» παραμονής με άλλες 500 kWh δώρο, σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να πω ναι, ειδικά αν υπάρχει το ενδεχόμενο να περάσω πρώτα Elpe έστω για μερικές μέρες - με ιντριγκάρει. Έχω χρόνια να πάω κάποιο ταξίδι, κι έτσι νιώθω ότι ταξιδεύω μαζί με τις kWh κι εγώ…

3 hours ago, akisdg said:

Λοιπόν παιδιά έχω νεότερα με την μεταβάση στην Elpedison. 

Εχθές με κάλεσαν από την Volton, γιατί τους ήρθε μήνυμα για την μετάβαση και με ρώτησαν τι πρόβλημα είχα και θέλω να φύγω. Αφού εξήγησα ότι είναι θέμα κατανάλωσεων και δώρων, μου αντιπροτειναν να μείνω μαζί τους και να λάβω ακόμα 500kw και το πάγιο δώρο και για τον επόμενο μήνα, στο πρόγραμμα που είμαι. Επίσης υπήρχε μια δωροεπιταγη από το practicer 50€, αλλά με δέσμευση για ένα χρόνο, πράγμα που φυσικά αρνήθηκα. 

Έτσι παραμένω και αυτό το μήνα εκεί να βγει ο χειμώνας αναίμακτα και σε ένα μήνα τα βλεπουμε ξανά. 

Πολύ καλή ευκαιρία ευτυχώς και στην κατάλληλη στιγμή.... Συνεχίζουμε δυνατά 

Κι άλλοι είχαν αρνηθεί τη δωροεπιταγή των public πριν 1 μήνα, και η Volton την έστειλε με το ζόρι.

Πρόσεξε μη σου κάνουν το ίδιο γιατί μετά θα πρέπει να επιστρέψεις 50 ευρώ αν αποχωρήσεις.

Αυτά δε γουστάρω με τις τηλεφωνικές συμβάσεις... δύσκολα να βγάλεις μετά άκρη αν στραβώσει η φάση.

2 hours ago, atom7 said:

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το αίτημα στην elpedison δεν έχει γίνει ακόμα, έχουν έτοιμα τα χαρτιά στο κατάστημα (με τα δικαιολογητικά που τους έστειλα με email) και θα πάω στο σχόλασμα να την υπογράψω. Άρα μπορώ να το καθυστερήσω μερικές μέρες ακόμα (νομίζω στις 13/2 κλείνει το παράθυρο καταχώρησης ενδείξεων στο ΔΕΔΔΗΕ).

Αν προχωρήσω το αίτημα και στείλει η Elpe στο ΔΕΔΔΗΕ τις μετρήσεις που της έδωσα και ΔΕΝ κάνω εγώ καταχώρηση στο ΔΕΔΔΗΕ, πάλι ΟΚ δεν είμαι; Αυτό είχα κάνει τον προηγούμενο μήνα στην προηγούμενη αλλαγή παρόχου και δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Να ήμουν από τους τυχερούς;

Αν στείλεις ένδειξη στον ΔΕΔΔΗΕ πχ σήμερα... εξασφαλίσεις ότι η εκκαθάριση της volton θα είναι μεχρι σήμερα. Εσύ ξέρεις πότε κλείνεις 30 μέρες / 500kw. Mετά όμως θα πρέπει να περιμένεις μερικές μέρες μέχρι να εμφανιστεί αυτή η ένδειξη συστεμικά στον ΔΕΔΔΗΕ... γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να αργήσει μέχρι και 1 βδομάδα να την καταχωρήσει στο σύστημα (εννοείται όμως με σημερινή ημερομηνία). Αυτό θα το μπορείς να το τσεκάρες στο mydeddie app --> μετρήσεις --> στατιστικά καταναλώσεων --> ενδείξεις παροχής.

Αφού εμφανιστεί στο mydeddie, τότε πας και κάνεις αίτηση στην elpedison με μεγαλύτερη ένδειξη... οπότε θα γίνει η αλλαγή με την ένδειξη της φωτογραφίας.

Αν δε δώσεις ένδειξη στο mydeddie... μπορεί φυσικά να κάνεις απευθείας την αλλαγή στην elpedison πάνω στον μήνα, ελπίζοντας να γίνει η αλλαγή σε 1-2 μέρες. Αλλά αν είσαι γκαντέμης και φάει σκάλωμα η αίτηση πχ 10 μέρες, θα έχεις εκκαθαριστικό στη volton 40 ημερών οπότε χάνεις αναλογικά μέρος του δώρου. Κι εγώ προσωπικά πάντως, δεν είχα ποτέ θέμα με αιτήσεις σε κατάστημα, πάντα γινόταν γρήγορα η αλλαγή.

------------------------------

Τέλος να αναφέρω 2 πραγματάκια που μου ήρθαν τώρα στο μυαλό:

- Όταν καταχωρούμε ένδειξη στον ΔΕΔΔΗΕ, ή όταν έρχονται για επιτόπια καταμέτρηση (πχ σήμερα), η ένδειξη αυτή καταχωρείται στο σύστημα με χτεσινή ημερομηνία. Η λογική σε αυτό είναι ότι οι επιτόπιες και οι τηλεμετρήσεις γίνονται πρωϊνές ώρες, οπότε ό,τι γράφει ο μετρητής αφορά ουσιαστικά τη προηγούμενη μέρα.

- Όσοι κάνετε αίτηση στη volton, να λέτε στους εκπροσώπους να τικάρουν οπωσδήποτε το κουτάκι του όρου ΣΤ: "Αιτούμαι την άμεσα εκτέλεση της σύμβασης και αποδέχομαι να απωλέσω το δικαίωμα υπαναχώρησης". Αν αυτό δεν το έχετε τσεκαρισμένο, τότε η Volton μπορεί να στείλει το αίτημα εκπροσώπησης στον ΔΕΔΔΗΕ 2 βδομάδες μετά την υπογραφή της σύμβασης.

• Like 2

7 λεπτά πριν, atom7 είπε

Εγώ τελικά έκανα την αίτηση να (ξανα)γυρίσω Elpe, στο κατάστημα υπέγραψα και δυο «κουπόνια» - ένα των 50€ και ένα των 35€ - σύνολο 85€ στον πρώτο λογαριασμό.

Αν με καλέσει η Volton για «αντιπρόταση» παραμονής με άλλες 500 kWh δώρο, σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να πω ναι, ειδικά αν υπάρχει το ενδεχόμενο να περάσω πρώτα Elpe έστω για μερικές μέρες - με ιντριγκάρει. Έχω χρόνια να πάω κάποιο ταξίδι, κι έτσι νιώθω ότι ταξιδεύω μαζί με τις kWh κι εγώ…

καλύτερα μην κάνεις τέτοιες σκέψεις μιας και είναι τέρμα κατάχρηση των δώρων και με μαθηματική ακρίβεια θα τα κόψουν

εγω που το εχω αφησει στο Generous Guarantee Home για 16.12-18.01 με χρεωσε 0,1375 λεπτα την kwh με την συνεπεια 10%

Τριφασικο για 177kwh τα πληρωσα τα 66 ευρουλακια μου 😁

Επειδη βαριεμαι τουρισμο μηπως να γυρισω στους ακατανομαστους που εχουν αλλο thread και αρχιζουν απο Δ; 😁

1 λεπτό πριν, touristas1985 είπε

εγω που το εχω αφησει στο Generous Guarantee Home για 16.12-18.01 με χρεωσε 0,1375 λεπτα την kwh με την συνεπεια 10%

Τριφασικο για 177kwh τα πληρωσα τα 66 ευρουλακια μου 😁

Επειδη βαριεμαι τουρισμο μηπως να γυρισω στους ακατανομαστους που εχουν αλλο thread και αρχιζουν απο Δ; 😁

αν δεις το excel , τα φθηνά προγράμματα έχουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους , άρα πας όπου νομίζεις καλύτερα χαιρετώντας τα 85€ της ελπέ 😁

Spoiler

Loop Fly GIF by Selfish Generation

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, korakios said:

αν δεις το excel , τα φθηνά προγράμματα έχουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους , άρα πας όπου νομίζεις καλύτερα χαιρετώντας τα 85€ της ελπέ 😁

Hide contents

Loop Fly GIF by Selfish Generation

χμ ας τους δοκιμασω και αυτους. Κριμα μωρε να τους κοροιδευουμε ισως τους λειψουν τα 85 ευρω…απο τα ΕΛΠΕ εγω σιγα 😁

Το παγιο ομως 5.97 τι φαση…

Επεξ/σία από touristas1985

27 λεπτά πριν, ekrepali είπε

- Όσοι κάνετε αίτηση στη volton, να λέτε στους εκπροσώπους να τικάρουν οπωσδήποτε το κουτάκι του όρου ΣΤ: "Αιτούμαι την άμεσα εκτέλεση της σύμβασης και αποδέχομαι να απωλέσω το δικαίωμα υπαναχώρησης". Αν αυτό δεν το έχετε τσεκαρισμένο, τότε η Volton μπορεί να στείλει το αίτημα εκπροσώπησης στον ΔΕΔΔΗΕ 2 βδομάδες μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Και τι γίνεται με την κατανάλωση αυτών των δύο εβδομάδων; 

Έστω υπογράφω στη βολτον 1/2 με 3500 kw. Αυτοι στέλνουν αίτημα στον ΔΕΔΔΗΕ 15/2 και μέχρι τότε οι 3500kw έχουν γίνει 3800.

Άντε να κωλοβαρεσει λίγο κι ο ΔΕΔΔΗΕ και με ενεργοποιεί στην βολτον 18/2 και είμαι πλέον στις 3900kw.

Αυτές οι 400kw που καταναλώθηκαν μέχρι να ολοκληρωθεί όλο αυτό το πράγμα σε ποιον πάροχο θα καταγραφουν; βολτον ή στον προηγούμενο;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...