Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν παιδιά έχω νεότερα με την μεταβάση στην Elpedison. 

Εχθές με κάλεσαν από την Volton, γιατί τους ήρθε μήνυμα για την μετάβαση και με ρώτησαν τι πρόβλημα είχα και θέλω να φύγω. Αφού εξήγησα ότι είναι θέμα κατανάλωσεων και δώρων, μου αντιπροτειναν να μείνω μαζί τους και να λάβω ακόμα 500kw και το πάγιο δώρο και για τον επόμενο μήνα, στο πρόγραμμα που είμαι. Επίσης υπήρχε μια δωροεπιταγη από το practicer 50€, αλλά με δέσμευση για ένα χρόνο, πράγμα που φυσικά αρνήθηκα. 

Έτσι παραμένω και αυτό το μήνα εκεί να βγει ο χειμώνας αναίμακτα και σε ένα μήνα τα βλεπουμε ξανά. 

Πολύ καλή ευκαιρία ευτυχώς και στην κατάλληλη στιγμή.... Συνεχίζουμε δυνατά 

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

7 λεπτά πριν, akisdg είπε

Λοιπόν παιδιά έχω νεότερα με την μεταβάση στην Elpedison. 

Εχθές με κάλεσαν από την Volton, γιατί τους ήρθε μήνυμα για την μετάβαση και με ρώτησαν τι πρόβλημα είχα και θέλω να φύγω. Αφού εξήγησα ότι είναι θέμα κατανάλωσεων και δώρων, μου αντιπροτειναν να μείνω μαζί τους και να λάβω ακόμα 500kw και το πάγιο δώρο και για τον επόμενο μήνα, στο πρόγραμμα που είμαι. Επίσης υπήρχε μια δωροεπιταγη από το practicer 50€, αλλά με δέσμευση για ένα χρόνο, πράγμα που φυσικά αρνήθηκα. 

Έτσι παραμένω και αυτό το μήνα εκεί να βγει ο χειμώνας αναίμακτα και σε ένα μήνα τα βλεπουμε ξανά. 

Πολύ καλή ευκαιρία ευτυχώς και στην κατάλληλη στιγμή.... Συνεχίζουμε δυνατά 

Πρόσεχε μην πάθεις το ίδιο με το από κάτω

5 ώρες πριν, liakjim είπε

Προβληματικός ο τουρισμός.

Θυμάστε που είχα το δίλημμα να παραμείνω volton μιας και πήρα αντιπρόταση για έξτρα 500KWh ή να πάω elpedison για τα 50+20€;

Είχα πει στη volton να παραμείνω και θα έλεγαν στον ΔΕΔΔΗΕ για παραμονή.

Τελικά σήμερα μου ήρθε SMS ότι πήγα elpedison και βλέπω και το ψηφίο ότι άλλαξε...

• Like 2

3 λεπτά πριν, epir21 είπε

Πρόσεχε μην πάθεις το ίδιο με το από κάτω

αυτό εννοείται θα γίνει μιας και δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής στο σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ

θα γίνει αλλαγή σε ελπέ και μετά ξανά volton

@akisdg απλά μην κάνεις καφρίλα για αίτημα κατάθεσης σε ΙΒΑΝ το πιστωτικό της ελπέ , κράτα το για τον άλλο μήνα

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, korakios είπε

αυτό εννοείται θα γίνει μιας και δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής στο σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ

θα γίνει αλλαγή σε ελπέ και μετά ξανά volton

@akisdg απλά μην κάνεις καφρίλα για αίτημα κατάθεσης σε ΙΒΑΝ το πιστωτικό της ελπέ , κράτα το για τον άλλο μήνα

Παιδιά η μετάβαση δεν είχε ακόμα ολόκληρωθει γιαυτο με κάλεσαν επειδή έλαβαν αιτημα για την μετάβαση και με την αποδοχή μου δεν θα στείλουν το OK  στην ΔΕΔΔΗΕ και θα παραμείνω σε αυτούς 

Επίσης @korakios δεν υπάρχει πιστωτικό στην ΕΛΠΕ καθώς δεν είχα μεταφέρθει. Ήμουν ακόμα στην volton με τα 500kw  και το ένα πάγιο, τα οποία ξαναπέρνω και για τον επόμενο μήνα. Αν εννοείς ότι θα μεταφερθώ και για λίγο θα μου εμεινε, αυτό δεν το είχα κάν σκεφτει🤣

Επεξ/σία από akisdg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, akisdg είπε

Παιδιά η μετάβαση δεν είχε ακόμα ολόκληρωθει γιαυτο με κάλεσαν επειδή έλαβαν αιτημα για την μετάβαση και με την αποδοχή μου δεν θα στείλουν το OK  στην ΔΕΔΔΗΕ και θα παραμείνω σε αυτούς

δεν είναι στάνταρ οτι θα προλάβουν

edit βασικά να διευκρινίσω οτι με την παρούσα νομοθεσία δεν πέφτει και λόγος στον παλιό πάροχο να δώσει κάποιο "οκ" , απλά ενημερώνεται για την αλλαγή  ,

τσέκαρε αν άλλαξε/αλλάξει ψηφίο

5 λεπτά πριν, akisdg είπε

Επίσης @korakios δεν υπάρχει πιστωτικό στην ΕΛΠΕ καθώς δεν είχα μεταφέρθει. Ήμουν ακόμα στην volton με τα 500kw  και το ένα πάγιο, τα οποία ξαναπέρνω και για τον επόμενο μηνα

εννοώ στην περίπτωση που περάσεις για 1-3 μέρες

Επεξ/σία από korakios
  • Like 3

2 λεπτά πριν, akisdg είπε

Επίσης @korakios δεν υπάρχει πιστωτικό στην ΕΛΠΕ καθώς δεν είχα μεταφέρθει. Ήμουν ακόμα στην volton με τα 500kw  και το ένα πάγιο, τα οποία ξαναπέρνω και για τον επόμενο μήνα. Αν εννοείς ότι θα μεταφερθώ και για λίγο θα μου εμεινε, αυτό δεν το είχα κάν σκεφτει🤣

Θα μεταφερθείς εννοεί ο @korakiosγιατί το αίτημα της elpe θα ολοκληρωθεί.Μετα θα περασεις elpe και θα επιστρεψεις volton😂😂

• Thanks 1

1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Έπρεπε να δώσεις ένδειξη στον ΔΕΔΔΗΕ, να περιμένεις μέχρι το τέλος του παραθύρου ώστε να αποσταλλεί στη Volton... και μια μέρα μετά να κάνεις αίτηση στην Elpedison με μεγαλύτερη ένδειξη έστω 10kw.

Tώρα που έκανες ήδη αίτημα στην elpedison, αν καταχωρήσεις ένδειξη στον ΔΕΔΔΗΕ τότε το αίτημα στην elpedison θα σκαλώσει (ένδειξη εκτός ορίων).

Επίσης το έχουμε πει πολλές φορές (το λένε κι οι όροι)... η έκπτωση συνέπειας στη volton μπαίνει προκαταβολικά (πληρώνεις πάντα τελική τιμή). Μόνο αν είσαι ασυνεπής, χρεώνουν τη συνέπεια στον επόμενο λογαριασμό... η αν επρόκειτο για τελικό και δεν τον πληρώσεις εμπρόθεσμα χρεώνουν τη συνέπεια με έκτακτο μετά.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το αίτημα στην elpedison δεν έχει γίνει ακόμα, έχουν έτοιμα τα χαρτιά στο κατάστημα (με τα δικαιολογητικά που τους έστειλα με email) και θα πάω στο σχόλασμα να την υπογράψω. Άρα μπορώ να το καθυστερήσω μερικές μέρες ακόμα (νομίζω στις 13/2 κλείνει το παράθυρο καταχώρησης ενδείξεων στο ΔΕΔΔΗΕ).

Αν προχωρήσω το αίτημα και στείλει η Elpe στο ΔΕΔΔΗΕ τις μετρήσεις που της έδωσα και ΔΕΝ κάνω εγώ καταχώρηση στο ΔΕΔΔΗΕ, πάλι ΟΚ δεν είμαι; Αυτό είχα κάνει τον προηγούμενο μήνα στην προηγούμενη αλλαγή παρόχου και δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Να ήμουν από τους τυχερούς;

1 ώρα πριν, messinia3 είπε

Θα μεταφερθείς εννοεί ο @korakiosγιατί το αίτημα της elpe θα ολοκληρωθεί.Μετα θα περασεις elpe και θα επιστρεψεις volton😂😂

Τώρα που το σκέφτομαι αν γίνει όπως τα λέτε και πάω στην ΕΛΠΕ για λίγες μέρες (π.χ. 5) πως θα εκδώσουν λογαριασμό; με τι μετρήσεις; αφού δεν έδωσα κάτι εχθές που έγινε η νέα συμφωνία με την volton για παραμονή 

• Like 1

1 λεπτό πριν, akisdg είπε

Τώρα που το σκέφτομαι αν γίνει όπως τα λέτε και πάω στην ΕΛΠΕ για λίγες μέρες (π.χ. 5) πως θα εκδώσουν λογαριασμό; με τι μετρήσεις; αφού δεν έδωσα κάτι εχθές που έγινε η νέα συμφωνία με την volton για παραμονή 

η ελπέ συνηθίζει να δίνει εντολή επιτόπιας ακόμα και αν δίνουμε ενδείξεις

αλλά ναι , είναι καλή ερώτηση , πχ έστω οτι περνάς για λίγο , θα πρέπει θεωρητικά  να ξαναπάρει μέτρηση ο ΔΕΔΔΗΕ για επιστροφή στη volton , εκτός αν βάλουν στην τύχη (δεν προβλέπεται) ή είναι μηδενικές

δυστυχώς έχει αρκετό καιρό που αναφέρθηκε μία παρόμοια περίπτωση με υπαναχώρηση και δε θυμάμαι όνομα να κάνω tag

• Like 2

Η λογική λέει οτι θα πρέπει να περάσει ο ΔΕΔΔΗΕ για να ξαναγυρίσεις στην Volton μιας και εαν δεν υπάρχουν ενδείξεις απο τον πάροχο, πρέπει να τις πάρει ο ΔΕΔΔΗΕ. 

Αυτό λέει η λογική, τώρα τι θα γίνει εντέλει κανείς δεν ξέρει :P

• Like 2

2 λεπτά πριν, akisdg είπε

Έλα ντε. Είμαι και εγώ περίεργη. 

Πριν φύγω από βολτον για ΕΛΠΕ, μίλησα με βολτον και είπα ότι ενδέχεται να φύγω γιατί μου έκαναν προσφορά από ΕΛΠΕ, μήπως έχετε κάποια αντιπροσφορα πριν προχωρήσω, γιατί μετά δεν; Και είπαν όχι, η προσφορά είναι μόνο για νέους πελάτες.

Όταν έγινε η μετάβαση, με πήραν από το ειδικό τμήμα της βολτον λέγοντας το ίδιο, ότι δηλαδή ο ΔΕΔΔΗΕ "τους ζητάει την παροχή" και αυτοί "μπορούν να αρνηθούν", αν ζητήσω να μείνω.

Τους είπα ότι αυτό δεν προβλέπεται, ότι η παροχή έχει ήδη αλλάξει και ζήτησα την προσφορά τους γραπτή. Και μου έστειλαν απλώς τη σύμβαση για νέους πελάτες.

Οπότε όταν η βολτον παίρνει για να μείνεις, παίρνει επειδή έχεις ήδη φύγει - και ουσιαστικά σε ξαναπαίρνει ως νέο πελάτη από όπου είχες πάει. 

Λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα, απλώς αφενός όντως θα μείνουν πιστωτικά στην ΕΛΠΕ και αφετέρου δεν ξέρω τους χρόνους που θα χρειαστεί ο ΔΕΔΔΗΕ (και τον τρόπο) για την "επιστροφή" στη βολτον.

Θα έπρεπε η βολτον να μπορεί να κρατήσει τους πελάτες πριν φύγουν, όπως το έκανε η ΕΛΠΕ 

• Like 1
  • Thanks 1

Καθηστε να δουμε αν θα μεταφερθώ τελικα και θα σας ενημερώσω.... 

2 λεπτά πριν, marinna είπε

Έλα ντε. Είμαι και εγώ περίεργη. 

Πριν φύγω από βολτον για ΕΛΠΕ, μίλησα με βολτον και είπα ότι ενδέχεται να φύγω γιατί μου έκαναν προσφορά από ΕΛΠΕ, μήπως έχετε κάποια αντιπροσφορα πριν προχωρήσω, γιατί μετά δεν; Και είπαν όχι, η προσφορά είναι μόνο για νέους πελάτες.

Όταν έγινε η μετάβαση, με πήραν από το ειδικό τμήμα της βολτον λέγοντας το ίδιο, ότι δηλαδή ο ΔΕΔΔΗΕ "τους ζητάει την παροχή" και αυτοί "μπορούν να αρνηθούν", αν ζητήσω να μείνω.

Τους είπα ότι αυτό δεν προβλέπεται, ότι η παροχή έχει ήδη αλλάξει και ζήτησα την προσφορά τους γραπτή. Και μου έστειλαν απλώς τη σύμβαση για νέους πελάτες.

Οπότε όταν η βολτον παίρνει για να μείνεις, παίρνει επειδή έχεις ήδη φύγει - και ουσιαστικά σε ξαναπαίρνει ως νέο πελάτη από όπου είχες πάει. 

Λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα, απλώς αφενός όντως θα μείνουν πιστωτικά στην ΕΛΠΕ και αφετέρου δεν ξέρω τους χρόνους που θα χρειαστεί ο ΔΕΔΔΗΕ (και τον τρόπο) για την "επιστροφή" στη βολτον.

Θα έπρεπε η βολτον να μπορεί να κρατήσει τους πελάτες πριν φύγουν, όπως το έκανε η ΕΛΠΕ 

Στην δική σου περίπτωση τι έγινε; άλλαξες τελικά ή έμεινες στην volton; 

• Like 2

3 λεπτά πριν, akisdg είπε

Καθηστε να δουμε αν θα μεταφερθώ τελικα και θα σας ενημερώσω.... 

Στην δική σου περίπτωση τι έγινε; άλλαξες τελικά ή έμεινες στην volton; 

Επειδή είχα ήδη πάει στην Ελπεντισον, έμεινα στην Ελπεντισον, αρνήθηκα δηλαδή να επιστρέψω στη βολτον - είχε πάει τόσο καλά η φάση της μεταφοράς που δεν ήθελα να μπλέξω πάλι με ΔΕΔΔΗΕ.

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...