Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις έλαβα email απο ΗΡΩΝ για παροχή που έχω, που με ενημερώνει για προσφορά που μου κάνει να μείνω με 12μηνη δέσμευση σε παροχή που έχω με τα εξής δεδομένα. Δεν είχα κάνει καμια αίτηση να παω αλλού, δεν ξέρω γιατί το έστειλε, είμαι ήδη εκεί περίπου 14 μήνες.

Πάγιο

9,00 €/μήνα για 4μηνιαία κατανάλωση από 0-800 kWh
12,00 €/μήνα για 4μηνιαία κατανάλωση από 801-1400 kW
15,00 €/μήνα για 4μηνιαία κατανάλωση μεγαλύτερη από 1400kWh

Κατανάλωση

0,108€/kWh

είναι νέο πρόγραμμα; ή το έστειλε σε ήδη πελάτες για να μείνουν;

Απλά μου έστειλε και μια άλλη εταιρεία (σε άλλη οικογενειακη παροχή στο χωριό) παρόμοια πρόταση, σε εξοχικο που βεβαια ειναι 9/12 μηνες με μικρή κατανάλωση, εκεί μου έδωσαν 0,098€/kWh

Επεξ/σία από Manefs23
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

42 λεπτά πριν, korakios είπε

στη θέση σου θα έβαζα και στις 11/2/24 ωστε να μη ρισκάρω να μου έρθει έξτρα έναντι

Και άμα έρθει φουσκωμένος έναντι τι πειράζει; Θα χάσει την έκπτωση συνέπειας στην ΕΛΠΕ; Όχι. Τον αφήνει απλήρωτο μέχρι τον τελικό ή εκκαθαριστικό ή βάζει κάποια χρήματα για τα μάτια. 😜

Καλησπέρα, είμαι από 09/01/2024 στην Elpedison και στις 05/02/2024 πέρασε ο ΔΕΔΔΗΕ για καταμέτρηση. Μέσα στο σάιτ της Elpedison φαίνονται οι νέες ενδείξεις του ΔΕΔΔΗΕ και σίγουρα έχω υπερκαλύψει τα 100 ευρώ. Να κάνω αίτηση σε νέο πάροχο ή να περιμένω πρώτα να εκδοθεί λογαριασμός από Elpedison; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, trif_on είπε

Οκ ευχαριστώ, θα δω το νήμα περί ΔΕΔΔΗΕ.
Όσον αφορά την Elpedison μου βγάζει την μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ στις 2/2/24 και σαν περίοδο καταχώρισης ενδείξεων έχει το διάστημα 2/2/24 έως 11/2/24.
Να υποθέσω ότι μετά θα εκδοθεί ο 1ος λογαριασμός;
Μήπως να βάλω και την αντίστοιχη μέτρηση στις 11/2/24 ή να το αφήσω έτσι;
Συγνώμη για το ζάλισμα, αλλά είναι η πρώτη φορά. 

Θα σου βγει ένας λογαριασμός με εκκαθαριστικό από το δεδδηε με ημερομηνία 2/2 που μέτρησαν ,δώσε και στις 11/2 και θα σου βγει άλλος ένας πιο μετά, με έναντι μέτρησης πελάτη που θα περιλαμβάνει τις κιλοβατώρες από τις 2/2(που μέτρησε ο Δεδδηε)ως τις 11/2 που έδωσες εσύ.Αν τυχόν στις 11/2 σου βγάζει σφάλμα όταν πας να δώσεις ένδειξη τότε θα βγει μόνο του ΔΕΔΔΗΕ και εσύ θα ξαναδώσεις μέτρηση όταν ανοίξει ξανά το παράθυρο μέτρησης σε ένα μήνα περίπου.

Επεξ/σία από favou2000
  • Like 1

57 λεπτά πριν, trif_on είπε

Οκ ευχαριστώ, θα δω το νήμα περί ΔΕΔΔΗΕ.
Όσον αφορά την Elpedison μου βγάζει την μέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ στις 2/2/24 και σαν περίοδο καταχώρισης ενδείξεων έχει το διάστημα 2/2/24 έως 11/2/24.
Να υποθέσω ότι μετά θα εκδοθεί ο 1ος λογαριασμός;
Μήπως να βάλω και την αντίστοιχη μέτρηση στις 11/2/24 ή να το αφήσω έτσι;
Συγνώμη για το ζάλισμα, αλλά είναι η πρώτη φορά. 

Επειδή πρόσφατα μου έτυχε, ήταν μεν ανοιχτή η περίοδος καταχώρησης στην elpe, αλλά όταν έβαλα τη μέτρηση δε με άφησε να την καταχωρήσω. Έβγαζε σφάλμα. Τελικά κι επειδή το σπίτι είναι ακατοίκητο το χειμώνα στο χωριό, τηλεφώνησα στον ΔΕΔΔΗΕ κι έδωσα εκεί τη μέτρηση. 

• Like 1
  • Thanks 1

7 λεπτά πριν, andreasosfp είπε

Καλησπέρα, είμαι από 09/01/2024 στην Elpedison και στις 05/02/2024 πέρασε ο ΔΕΔΔΗΕ για καταμέτρηση. Μέσα στο σάιτ της Elpedison φαίνονται οι νέες ενδείξεις του ΔΕΔΔΗΕ και σίγουρα έχω υπερκαλύψει τα 100 ευρώ. Να κάνω αίτηση σε νέο πάροχο ή να περιμένω πρώτα να εκδοθεί λογαριασμός από Elpedison; 

Αν περιμένεις το λογαριασμό προφανώς θα χρεώνεσαι με το τρέχον τιμολόγιο οσο παραμένεις οπότε εσύ ξέρεις αν σε συμφέρει.Για να χάσεις το δώρο των 100 αν φύγεις είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί.

• Like 1

23 λεπτά πριν, andreasosfp είπε

Περίμενε το λογαριασμό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας. Στην epledison ήμουν από 9/1/24  εως 1/2/24 και στης μετρήσεις μου βγάζει το παρακάτω. Είναι σωστά καθώς οι 40745 ήταν η αρχή εκπροσώπησης στην elpe και οι 41154 ειναι η ένδειξη που έδωσα στην ΦΑ και είμαι εκεί από 1/2. Λογαριασμός στην elpe δεν εχει εκδοθεί ακόμα και μου βγαζει περίοδο καταχώρησης μέτρησης από 12/2 - 22/2. Τι θα πρέπει να κάνω? να τους πάρω τηλ να εκδώσουν τελικό λογαριασμό η να περιμένω μέχρι 12/2 να δώσω πρώτα μέτρηση και μετά? 

metriseis.PNG

Επεξ/σία από dimitris_p

55 λεπτά πριν, doomnx είπε

Και άμα έρθει φουσκωμένος έναντι τι πειράζει; Θα χάσει την έκπτωση συνέπειας στην ΕΛΠΕ; Όχι. Τον αφήνει απλήρωτο μέχρι τον τελικό ή εκκαθαριστικό ή βάζει κάποια χρήματα για τα μάτια. 😜

μπελάς έξτρα στο κεφάλι ο απλήρωτος

• Like 1

14 λεπτά πριν, dimitris_p είπε

Καλησπέρα σας. Στην epledison ήμουν από 9/1/24  εως 1/2/24 και στης μετρήσεις μου βγάζει το παρακάτω. Είναι σωστά καθώς οι 40745 ήταν η αρχή εκπροσώπησης στην elpe και οι 41154 ειναι η ένδειξη που έδωσα στην ΦΑ και είμαι εκεί από 1/2. Λογαριασμός στην elpe δεν εχει εκδοθεί ακόμα και μου βγαζει περίοδο καταχώρησης μέτρησης από 12/2 - 22/2. Τι θα πρέπει να κάνω? να τους πάρω τηλ να εκδώσουν τελικό λογαριασμό η να περιμένω μέχρι 12/2 να δώσω πρώτα μέτρηση και μετά? 

metriseis.PNG

Τι μέτρηση να δώσεις; Αφού έφυγες; Η τελική μέτρηση είναι η 41154 που έδωσες στην αλλαγή παρόχου. Περιμένεις τον τελικό.

• Like 2

13 λεπτά πριν, dimitris_p είπε

metriseis.PNG

Άρα σωστά είναι.. έχει τις αρχικές σου μετρήσεις στον παροχο και τις τελικές που έλαβαν με την αλλαγή παροχου μέσω ΔΕΔΔΗΕ. Στείλε να σου βγάλουν τελικό λογαριασμό σύμφωνα με τις μετρήσεις που έλαβαν από ΔΕΔΔΗΕ,αν για κάποιο λόγο το βιάζεσαι.

• Like 1

1 ώρα πριν, Manefs23 είπε

Μόλις έλαβα email απο ΗΡΩΝ για παροχή που έχω, που με ενημερώνει για προσφορά που μου κάνει να μείνω με 12μηνη δέσμευση σε παροχή που έχω με τα εξής δεδομένα. Δεν είχα κάνει καμια αίτηση να παω αλλού, δεν ξέρω γιατί το έστειλε, είμαι ήδη εκεί περίπου 14 μήνες.

Πάγιο

9,00 €/μήνα για 4μηνιαία κατανάλωση από 0-800 kWh
12,00 €/μήνα για 4μηνιαία κατανάλωση από 801-1400 kW
15,00 €/μήνα για 4μηνιαία κατανάλωση μεγαλύτερη από 1400kWh

Κατανάλωση

0,108€/kWh

είναι νέο πρόγραμμα; ή το έστειλε σε ήδη πελάτες για να μείνουν;

προς το παρών δεν έχει δημοσιευτεί , άρα δεν είναι επίσημο

βασικά επαλήθευσε πρώτα οτι είναι 0,108 με τη συνέπεια

αν καις κάτω απο 800kw/τετράμηνο και θες σταθερό , ίσως κάτι να λέει (αν είναι 0,108) , όταν βγει επίσημα θα το βάλω στο excel , αν και δε βρίσκω λόγο ύπαρξης τέτοιου προγράμματος

1 ώρα πριν, Manefs23 είπε

μου έστειλε και μια άλλη εταιρεία (σε άλλη οικογενειακη παροχή στο χωριό) παρόμοια πρόταση, σε εξοχικο που βεβαια ειναι 9/12 μηνες με μικρή κατανάλωση, εκεί μου έδωσαν 0,098€/kWh

πες εταιρία , όνομα προγράμματος , και πάγιο

5 ώρες πριν, korakios είπε

το 5χ20 είναι ειδική περίπτωση και το δίνουν σε παλιούς πελάτες και όχι πάντα , ανάλογα τον υπάλληλο

το 35άρι Βαλεντίνου , τώρα κυκλοφόρησε , πες μας αν παίζει στο κατάστημα της περιοχής σου ωστε να δούμε οτι παίζει παντού ή όχι

προσωπικά θα πήγαινα για 50+35 στο λογαριασμό

Πήγα σήμερα στο κατάστημα elpedison νέας Ιωνίας. Ισχύει κανονικά το 50 + 35. 

Γίνεται η αλλαγή, έρχεται ένας λογαριασμός μετά από 10 ημέρες χωρίς καταναλώσεις στην ουσία αφού δεν θα υπάρχει μέτρηση και με 50€ χρέωση για εγγυηση ο οποίος θα αναγράφει ποτε μπορείς να δηλώσεις τις καταναλώσεις τον επόμενο μημα. Μετά από αυτόν τον λογαριασμό ενεργοποιείς πάγια εντολή και στον επόμενο βλέπεις το 50+35 που είναι το δώρο και επιστροφή τα 50€ της εγγύησης. 

1 λεπτό πριν, armenistis1980 είπε

Γίνεται η αλλαγή, έρχεται ένας λογαριασμός μετά από 10 ημέρες χωρίς καταναλώσεις στην ουσία αφού δεν θα υπάρχει μέτρηση και με 50€ χρέωση για εγγυηση ο οποίος θα αναγράφει ποτε μπορείς να δηλώσεις τις καταναλώσεις τον επόμενο μημα. Μετά από αυτόν τον λογαριασμό ενεργοποιείς πάγια εντολή και στον επόμενο βλέπεις το 50+35 που είναι το δώρο και επιστροφή τα 50€ της εγγύησης. 

για την εγγύηση (για να ξέρεις τι ισχύει), ξεχνάς τι σου είπαν οι υπάλληλοι αν δε βάλεις πάγια εντολή θα σου έρθει σπαστά 25+25€

όμως μέσα απο το myelpedison μπορείς να δηλώσεις κάρτα , επομένως με το που κάνεις λογαριασμό εκεί ενεργοποίησε την πάγια

για δημιουργία λογαριασμού είναι 2 σενάρια , είτε θα περιμένεις να σου έρθει sms γιατί θα τρως άκυρο όταν πας να κάνεις δημιουργία , είτε δοκίμασε μετά απο λίγες μέρες

3 λεπτά πριν, armenistis1980 είπε

Πήγα σήμερα στο κατάστημα elpedison νέας Ιωνίας. Ισχύει κανονικά το 50 + 35. 

φαντάζομαι τα πήρες γραπτώς σαν 2 ξεχωριστά έντυπα

ευχάριστο πάντως για όσους έχουν τη δυνατότητα (και όρεξη) να πάνε σε κατάστημα

τέλος αν μετά απο 4 μέρες δεν έχει γίνει η αλλαγή (δες τους 2 τρόπους στην καρφιτσωμένη ανάρτηση) , τηλ το ΔΕΔΔΗΕ να μάθεις αν έστειλαν αίτημα και το πότε

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...