Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, johnmegarythmos είπε

καλησπερα σας , σημερα μου βγηκε ενας λογαρισμος στην euvince power με επιστροφη -20,30 ευρω , εχω ηδη πληρωσει τον τελικο λογαριασμο . εχει μεσα την εκπτωση συνεπειας -19,06 ευρω . Εχω φυγει απο τον Δεκεμβριο στην elpedison και τωρα μου ηρθε αυτος ο λογαριασμος που μου επιστρεφει την εκπτωση συνεπειας . Μπραβο τους ομως . Πολυ τους χαρηκα που μου την εστειλαν εστω και καθυστερημενα. Τωρα εγω πως τα παιρνω αυτα τα χρηματα; .

Τελος βλεπω στην τηλεοραση οτι διαφημιζουνε την nrg το προγραμμα nrg cost+. 

δειτε εδω https://www.nrg.gr/el/idiotes/revma/nrg-at-cost-plus 

βλεπω οτι εχει κυμαινομενο παγιο αναλογα με τις κιλοβατωρες και ειναι κιτρινο τιμολογιο. 

ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ:

Τιμή nrg @ cost+:
[Κόστος Προμηθευτή + Περιθώριο Προμηθευτή ] + πάγιo

Το Κόστος Προμηθευτή ορίζεται ως το αποτέλεσμα του υπολογισμού 1,159 x [TEA*(1+Απώλειες)]

Όπου [TEA*(1+Απώλειες)] ορίζεται ο μέσος όρος των ημερήσιων τιμών εκκαθάρισης της αγοράς, σταθμισμένων στο φορτίο ΧΤ του συστήματος, προσαυξημένος κατά τις απώλειες δικτύου χαμηλής τάσης όπως αυτές εκάστοτε ισχύουν.

Εκπτώσεις Παγίου:

• 30% με e-bill και πάγια εντολή
  • 20% με πάγια εντολή
  • 10% με e-bill

Αρχική Τιμή Παγίου βάσει μηνιαίας κατανάλωσης:

Μηνιαία Κατανάλωση

Αρχικό Πάγιο
(kWh) €/μήνα

0-300

7,9
301-500 12,9
501- 800 17,9

Πάνω από 800

19,9

Αξιζει να βαλει κανενας τετοιο πακετο; . μηπως το πληρωνει σε παγιο; . καπου στον τυπο γραφει απωλειες. 

Καταρχάς, η εταιρία ορίζει ως κόστος προμηθευτή τον τύπο 1,159 * ΤΕΑ * 1,1357 ο οποίος σε καμία χώρα δεν αποτελεί το κόστος του προμηθευτή! (αν φάει καταγγελία στην ΡΑΕ θα το κατεβάσει σούμπιτο).

Κατά δευτέρις!! 7,9€/μήνα στις 300kWh είναι μία επιβάρυνση ίση με 7,9/300 = 0,02633€/kWh τουλάχιστον (εάν καταναλώνεις 200kWh η επιβάρυνση είναι 7,9/200 = 0,0395€/kWh)! 

Κατά τρίτις!! Σου κάνει δώρο το περιθώριο του προμηθευτή (τι ωραίο τυράκι!!!)

Ας δούμε όμως αυτό το ex post κίτρινο τι χρεώνει τον Ιανουάριο:

1,159*93,02*1,1357 = 0,12244€ + 0,02633 (επιβάρυνση παγίου για 300kWh) = 0,14877

1,159*93,02*1,1357 = 0,12244€ + 0,00395 (επιβάρυνση παγίου για 200kWh) = 0,16194

Στο site της ΡΑΕ υπάρχει κίτρινο πρόγραμμα χωρίς πάγιο (άρα άσχετα με την κατανάλωση που έχεις) που για τον Γενάρη χρεώνει 0,14856.

Μην τσιμπάτε σε διαφημίσεις!!!!!!

Επεξ/σία από MasterBlaster
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 17/1/2024 στις 12:19 ΜΜ, nikolinoss είπε

Χαίρετε, ρε παιδιά πραγματικά, τι μπουρδ***λο είναι αυτός ο ΗΡΩΝ!!!

Σε δυο τελικούς εκκαθαριστικούς πιστωτικούς λογαριασμούς, αρνούνται την επιστροφή σε ΙΒΑΝ που τους έχω στείλει με μαϊλ, και επικαλούνται οτι θα τα συμψηφίσουν με άλλη παροχή που σε αυτούς φαίνεται ενεργή, αλλά έχει αλλάξει στον ΔΕΔΔΗΕ μια εβδομάδα τώρα ( στην ουσία λοιπόν είναι ανενεργή ).

Ότι να'ναι πραγματικά!!!

Στις 17/1/2024 στις 12:27 ΜΜ, nikolinoss είπε

οι προηγούμενοι 2 ήταν απο τέλος Νοεμβρίου, και βγήκαν τώρα, αυτός τον βλέπω να βγαίνει το Πάσχα😀, τι στο διάλα τζιράρουν λέφτα τα λαμόγια;; ή πάνε να φάνε το 50/άρικο του τελευταίου;

Στις 17/1/2024 στις 12:34 ΜΜ, nikolinoss είπε

Aστους να κουρεύονται και ο τρίτος πιστωτικός θα βγεί, δεν θα την γλιτώσουν!!!😀

Έφυγαν και δυο καταγγελίες στην ΡΑΕ για άρνηση επιστροφής πιστωτικού, έτσι για να υπάρχουν, μπας και βάλουν και μυαλό!

Τελικά μετά απο 4 καταγγελίες ΡΑΕ και μια στον ΣΤΚ, αυτή στον συνήγορο τους έτσουξε, και βγάλανε εντολή για άμεση εκδοση τελικού λογαριασμού που βγήκε στην αρχή 8 ευρώ αλλα μετά πιστωτικός(μετά απο και καλά λάθος δεν είχαν πιστώσει το δώρο εγγραφής των 50 ευρώ), και ταυτόχρονα άμεση κατάθεση 152 ευρώ!!!

Στην τελευταία καταγγελία στην ΡΑΕ , και ενώ είχαν τελικές μετρήσεις απο ΔΕΔΔΗΕ απο τις 18/01/24, είχαν ισχυριστεί οτι θα βγάλουν τελικό (γιατί και καλά δεν πρόλαβε το συστημά τους), τέλος Φεβρουαρίου, και η επιστροφή των χρημάτων θα γινόταν τέλη Μαρτίου.

Οπότε καταλαβαίνετε οτι όπως λέει και ο λαός μας: ΄΄και ο διάολος φοβέρα θέλει!΄΄

Και το ηθικό δίδαγμα: μην αφήνετε πιστωτικά αν δεν έχετε πρόθεση να ξαναγυρίσετε, όπως σωστά συμβούλεψε ο κορ, και προσωπικά ΜΑΚΡΙΑ απο ΗΡΩΝ, δεν ξαναπάω ούτε αν χαρίζει το ρεύμα της χρονιάς!

• Thanks 1

18 λεπτά πριν, MasterBlaster είπε

Καταρχάς, η εταιρία ορίζει ως κόστος προμηθευτή τον τύπο 1,159 * ΤΕΑ * 1,1357 ο οποίος σε καμία χώρα δεν αποτελεί το κόστος του προμηθευτή! (αν φάει καταγγελία στην ΡΑΕ θα το κατεβάσει σούμπιτο).

Κατά δευτέρις!! 7,9€/μήνα στις 300kWh είναι μία επιβάρυνση ίση με 7,9/300 = 0,02633€/kWh τουλάχιστον (εάν καταναλώνεις 200kWh η επιβάρυνση είναι 7,9/200 = 0,0395€/kWh)! 

Κατά τρίτις!! Σου κάνει δώρο το περιθώριο του προμηθευτή (τι ωραίο τυράκι!!!)

Ας δούμε όμως αυτό το ex post κίτρινο τι χρεώνει τον Ιανουάριο:

1,159*93,02*1,1357 = 0,12244€ + 0,02633 (επιβάρυνση παγίου για 300kWh) = 0,14877

1,159*93,02*1,1357 = 0,12244€ + 0,00395 (επιβάρυνση παγίου για 200kWh) = 0,16194

Στο site της ΡΑΕ υπάρχει κίτρινο πρόγραμμα χωρίς πάγιο (άρα άσχετα με την κατανάλωση που έχεις) που για τον Γενάρη χρεώνει 0,14856.

Μην τσιμπάτε σε διαφημίσεις!!!!!!

Κατ’ αρχάς το πρόγραμμα αυτό δεν χρεώνει για Ιανουάριο γιατί βγήκε Φεβρουάριο. Δεύτερον κάνε τις πράξεις στα όρια 300, 500, 800 και 1000 να δεις ότι είναι κομπλέ σε σχέση με άλλα κίτρινα.

1 ώρα πριν, adi32 είπε

Νομιζω στις 10/2 συμπληρωνω μηνα πειραζει αν κανω πιο πριν αιτηση?

Εγώ κλείνω 30 μέρες σήμερα και έχω κάνει αίτηση σε άλλο πάροχο από την Δευτέρα. Χτες καταχωρήθηκε η αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ και αναμένω σήμερα ή αύριο να γίνει η αλλαγή. Άρα θα πέσω ακριβώς στις 30 ή 31. 

2 λεπτά πριν, Nekro87 είπε

Εγώ κλείνω 30 μέρες σήμερα και έχω κάνει αίτηση σε άλλο πάροχο από την Δευτέρα. Χτες καταχωρήθηκε η αίτηση στον ΔΕΔΔΗΕ και αναμένω σήμερα ή αύριο να γίνει η αλλαγή. Άρα θα πέσω ακριβώς στις 30 ή 31. 

Από όταν γίνει η μετάβαση δε μετράνε οι 30 μέρες? Άσχετα με την αίτηση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, doomnx είπε

Κατ’ αρχάς το πρόγραμμα αυτό δεν χρεώνει για Ιανουάριο γιατί βγήκε Φεβρουάριο. Δεύτερον κάνε τις πράξεις στα όρια 300, 500, 800 και 1000 να δεις ότι είναι κομπλέ σε σχέση με άλλα κίτρινα.

Καταρχάς πως θα μπορούσα να συγκρίνω τον Φεβρουάριο αφού δεν έχω την ΤΕΑ Φεβρουαρίου;

Εν συνεχεία, στα όρια ναι είναι κομπλέ αλλά θα βρεις καταναλωτή να καταναλώνει ακριβώς 300kWh; (γιατί στις 301 πληρώνεις 12,90€ πάγιο και αυτό δεν είναι καθόλου κομπλέ). Επίσης διαφημίζει κόστος προμηθευτή...από πότε το 1,159 * ΤΕΑ * (1+απώλειες) είναι κόστος προμηθευτή στο διασυνδεδεμένο; Από ποτέ!

Είναι λοιπόν ένα κομπλέ πρόγραμμα στα όρια, ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο πρόγραμμα όμως εάν ξεπεράσεις τα όρια ή εάν καταναλώνεις λίγο. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ Ο ΠΑΡΟΧΟΣ

Αυτό λέω απλά...

Επεξ/σία από MasterBlaster

1 ώρα πριν, armenistis1980 είπε

@Basketikos_ θα πάω σε λίγο κάτω να βγάλω τη φωτό και θα το δω για σίγουρα. Απλά είχα τσεκάρει πριν καμιά βδομάδα και ήμουν στο 200Η-250Ν και το πήγα χοντρικά. Και εγώ μην νομίζεις σε αυτό ήμουν 2/1, άντε στο 3/2 και φέτος το παρατήρησα. Αυτό που άλλαξα ήταν το πληντύριο πιάτων γιατί το παλιό παρέδωσε πνεύμα και τη μείωση της θερμοκρασίας πλύσης στο ρούχων(άπειρες κόντρες με τη γυναίκα😂) κατά 10 βαθμούς σε κάποια προγράμματα.

201Η / 333Ν

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, MasterBlaster είπε

Καταρχάς πως θα μπορούσα να συγκρίνω τον Φεβρουάριο αφού δεν έχω την ΤΕΑ Φεβρουαρίου;

Εν συνεχεία, στα όρια ναι είναι κομπλέ αλλά θα βρεις καταναλωτή να καταναλώνει ακριβώς 300kWh; (γιατί στις 301 πληρώνεις 12,90€ πάγιο και αυτό δεν είναι καθόλου κομπλέ). Επίσης διαφημίζει κόστος προμηθευτή...από πότε το 1,159 * ΤΕΑ * (1+απώλειες) είναι κόστος προμηθευτή στο διασυνδεδεμένο; Από ποτέ!

Είναι λοιπόν ένα κομπλέ πρόγραμμα στα όρια, ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο πρόγραμμα όμως εάν ξεπεράσεις τα όρια ή εάν καταναλώνεις λίγο. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ Ο ΠΑΡΟΧΟΣ

Αυτό λέω απλά...

Φίλε δίκιο έχεις. Κανένας δεν σου είπε το αντίθετο. Όντως με τον συντελεστή 1,159 είναι σαν να ορίζει το κέρδος του με γινόμενο. Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος προμηθευτής που θα διαφημίσει κάτι λανθασμένο.

Ο φίλος doomnx απλά λέει και σωστά ότι υπάρχουν περιπτώσεις που το on cost συμφέρει σε σχέση με άλλα προγράμματα της nrg.

Επεξ/σία από fotis1997
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, adi32 είπε

Από όταν γίνει η μετάβαση δε μετράνε οι 30 μέρες? Άσχετα με την αίτηση 

Οι 30 ημέρες μετράνε από την ημέρα που έλαβε ο ΔΕΔΔΗΕ το αίτημα εκπροσώπησης από τον πάροχο. Με αίτηση σε φυσικό κατάστημα και αν πάνε όλα καλά, αυτό μεταφράζεται στην επόμενη μέρα από αυτή που έκανες εσύ την αίτηση στο κατάστημα.

Με ηλεκτρονική αίτηση μπορεί να μπλέξει και να καθυστερήσει απροσδιόριστα.

Μίλα με ΔΕΔΔΗΕ όπως σου είπα.

Επεξ/σία από Basketikos_

Μόλις με πήραν από Ηρωνα...προφανώς έφτασε η ειδοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ ότι την κάνω. Αυτοί σαν αντιπρόταση δίνουν έξτρα 50€?τα έχει πάρει κανείς γραπτώς και να την κάνει μετά από μια βδομάδα?

1 λεπτό πριν, messinia3 είπε

Μόλις με πήραν από Ηρωνα...προφανώς έφτασε η ειδοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ ότι την κάνω. Αυτοί σαν αντιπρόταση δίνουν έξτρα 50€?τα έχει πάρει κανείς γραπτώς και να την κάνει μετά από μια βδομάδα?

χλωμό να στα δώσουνε στο ομιλιτό και ακόμα πιο χλωμό να τα πάρεις πριν βγει λογαριασμός και την κάνεις

• Like 2

2 λεπτά πριν, korakios είπε

χλωμό να στα δώσουνε στο ομιλιτό και ακόμα πιο χλωμό να τα πάρεις πριν βγει λογαριασμός και την κάνεις

Οκ άρα αναμένω την αλλαγή και τους γειώνω. Tnx

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Basketikos_ είπε

Οι 30 ημέρες μετράνε από την ημέρα που έλαβε ο ΔΕΔΔΗΕ το αίτημα εκπροσώπησης από τον πάροχο. Με αίτηση σε φυσικό κατάστημα και αν πάνε όλα καλά, αυτό μεταφράζεται στην επόμενη μέρα από αυτή που έκανες εσύ την αίτηση στο κατάστημα.

Με ηλεκτρονική αίτηση μπορεί να μπλέξει και να καθυστερήσει απροσδιόριστα.

Μίλα με ΔΕΔΔΗΕ όπως σου είπα.

Ακριβώς. Μετέφερα δύο παροχές από Elpedison σε Volton για τις 500kw δωρεάν. 22/1 έγιναν και οι δύο αιτήσεις. Η μια παροχή 23/1 εμφανίστηκε κατευθείαν και άλλαξε και το ψηφίο, η δεύτερη εμφανίστηκε σήμερα 8/2 ύστερα από πολλά τηλέφωνα στον ΔΕΔΔΗΕ. Ευτυχώς με διαβεβαίωσαν ότι η εκπροσώπηση μετράει και για αυτήν την παροχή από 23/1. Οπότε περιμένω να πάει 23/2 και κάνω αλλαγή πάλι (με βλέπω προς Elpedison αν δίνουν τα 60 edenred + 20 Σκλαβενίτη εκείνη την περίοδο). Τώρα περιμένω να δω τι θα γίνει με τη volton καθώς έχω το πρόβλημα με το ότι δεν εμφανίζεται η παροχή μέσα στη σελίδα της volton και γράφει αυτά που προαναφέρθηκαν από τα παιδιά πιο πάνω.

Εντωμεταξύ, υπάρχει κάπου να βάλεις πάγια εντολή στη σελίδα της volton και δεν το βλέπω εγώ ή πρέπει να το κάνω από ebanking αναγκαστικά και να τους ενημερώσω για να μην πληρώσω καμιά εγγύηση;

Επεξ/σία από kaktos77

4 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Εντωμεταξύ, υπάρχει κάπου να βάλεις πάγια εντολή στη σελίδα της volton και δεν το βλέπω εγώ ή πρέπει να το κάνω από ebanking αναγκαστικά και να τους ενημερώσω για να μην πληρώσω καμιά εγγύηση;

Από e-banking θα το κάνεις αλλά πρέπει να περιμένεις να βγει ο πρώτος λογαριασμος για να περάσεις το RF. 

• Thanks 1

14 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

Εγώ όταν έκανα την αίτηση μου ζητήθηκε λογαριασμός εξοφλημενος από τον προηγούμενο παροχο για να μην χρειαστεί να χρεωθω εγγύηση. Δεν έβαλαν προϋπόθεση πάγια εντολή. 

• Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...