Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, MICHAILKON είπε

Με συγχωρείς, αλλά εκκαθαριστικό δεν μου ζήτησε ποτέ κανείς και φυσικά δεν θα του το έδινα που να χτυπιόταν. Πρόσεχε αυτό το είδος εγγράφου που το δίνεις, επίσης αντί Ε9 μπορείς να καταθέσεις υπεύθυνη δήλωση ότι είσαι ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής του ακινήτου. Φιλικά..

για αλλαγή ΑΦΜ πάντα ζητάνε αποδεικτικό σχέσης ακινήτου , είτε είναι Ε9 είτε συμβόλαιο ενοικίου

υπεύθυνη δήλωση δε νομίζω να δεχτεί κανένας

υπόψιν , είναι για περιπτώσεις που ο προηγούμενος λογαριασμός είναι σε άλλο ΑΦΜ αλλιώς δε χρειάζεται κάτι απο αυτά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, korakios είπε

για αλλαγή ΑΦΜ πάντα ζητάνε αποδεικτικό σχέσης ακινήτου , είτε είναι Ε9 είτε συμβόλαιο ενοικίου

υπεύθυνη δήλωση δε νομίζω να δεχτεί κανένας

υπόψιν , είναι για περιπτώσεις που ο προηγούμενος λογαριασμός είναι σε άλλο ΑΦΜ αλλιώς δε χρειάζεται κάτι απο αυτά

Υπεύθυνη δήλωση είχα καταθέσει στην ΔΕΗ πρίν 2 χρόνια περίπου και ο αδερφός μου πρίν 4 μήνες

Μόλις τώρα, korakios είπε

πάσο

κάτσε τώρα γιατί μου άναψες φυτιλιές με τις προσθαφαιρέσεις του ΗΡΩΝΑ και ψάχνω τα παλιά..ωρε τι πάθαμε και γύρισα πτώμα... 

20 λεπτά πριν, MICHAILKON είπε

Με συγχωρείς, αλλά εκκαθαριστικό δεν μου ζήτησε ποτέ κανείς και φυσικά δεν θα του το έδινα που να χτυπιόταν. Πρόσεχε αυτό το είδος εγγράφου που το δίνεις, επίσης αντί Ε9 μπορείς να καταθέσεις υπεύθυνη δήλωση ότι είσαι ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής του ακινήτου. Φιλικά..

Και εγώ παραξενεύτηκα για τον εκκαθαριστικό.Του είπα κιόλας ότι έχουν βγει 2 έναντι από τότε.... αλλά μου είπε ότι χρειάζεται εκκαθαριστικός αλλά και φωτό με τις ενδείξεις. 

2 λεπτά πριν, armenistis1980 είπε

Και εγώ παραξενεύτηκα για τον εκκαθαριστικό.Του είπα κιόλας ότι έχουν βγει 2 έναντι από τότε.... αλλά μου είπε ότι χρειάζεται εκκαθαριστικός αλλά και φωτό με τις ενδείξεις. 

μάλλον εννοούσε το Ε9 (τουλάχιστον έτσι κατάλαβα) και όχι εκκαθαριστικό λογαριασμό

τώρα όσον αφορά το λογαριασμό απλά πέτυχες υπάλληλο σαΐνι , πάλι καλά δε σου ζήτησε και αποδεικτικό πληρωμής 😛

• Like 1

Οι τύποι για τα κίτρινα είναι

1,249*TEA+0.0339 για ελπε smart και

(ΤΕΑ-0,045)*1,18+0,076 για ελιν κίτρινο

Οποιαδήποτε και να είναι η ΤΕΑ η ελιν πάντα βγαίνει φθηνότερη. Σωστά τα υπολογίζω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, epir21 είπε

ψάχνοντας για 1,065 εδώ επειδή το είδα στο "Μηνιαίο σύνολο με δώρα" στα πράσινα, όπου έχει δώρο μόνο, γιατί αφαιρείται το 85*1,065 από το συνολικό της elpedison πχ αντι να αφερεθεί απλά το 85? Τα ΦΠΑ και ΔΕΤΕ υπολογίζονται στο μιναίο σύνολο, πρακτικά ειναι σαν να τα αφερεί αυτός ο πολλαπλασιασμός. Τι χάνω;

Όταν τα δώρα είναι στο λογαριασμό της ELPEDISON παίρνουν κ ΦΠΑ σύμφωνα με όσα έχουμε δει.

27 λεπτά πριν, Con_stant1ne είπε

Οποιαδήποτε και να είναι η ΤΕΑ η ελιν πάντα βγαίνει φθηνότερη. Σωστά τα υπολογίζω;

Μόνο για ΤΕΑ > 33.7 €/MWh

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, armenistis1980 είπε

συγνώμη επηρεασμένος απο την δουλειά μου και το Ε9 που είπες,  νόμιζα εκκαθαριστικό εφορίας και όχι εκκαθαριστικό λογαριασμό. Προηγούμενο λογαριασμό ζητούν όλοι, και πάλι συγνώμη..

Επεξ/σία από MICHAILKON
  • Like 1
  • Thanks 1

52 λεπτά πριν, Con_stant1ne είπε

Σωστά θα είναι πάντα πιο χαμηλά . Κανε τις πράξεις στην παρένθεση για την ελιν για να το φέρεις στη μορφή της ΕΛΠΕ. Ούτως η άλλως η διακύμανση θα υφίσταται σίγουρα για φέτος, αφού η ΤΕΑ θα είναι πάνω από 0.045. Οπότε:

ΕΛΙΝ: 1.18xΤΕΑ + 0.0229

ΕΛΠΕ: 1.249xTEA+0.0339

Με ΤΕΑ Ιανουαρίου 0.09302 βγαίνει:

Ιανουάριος ΕΛΙΝ: 0.13266

Ιανουάριος ΕΛΠΕ: 0.15008 αλλά τελικά έκανε μια έκτακτη έκπτωση (😭) 0.015 και τελικά είμαι 0.13508

• Like 1
  • Thanks 1

31 λεπτά πριν, juanjk είπε

Σωστά θα είναι πάντα πιο χαμηλά . Κανε τις πράξεις στην παρένθεση για την ελιν για να το φέρεις στη μορφή της ΕΛΠΕ. Ούτως η άλλως η διακύμανση θα υφίσταται σίγουρα για φέτος, αφού η ΤΕΑ θα είναι πάνω από 0.045. Οπότε:

ΕΛΙΝ: 1.18xΤΕΑ + 0.0229

ΕΛΠΕ: 1.249xTEA+0.0339

Με ΤΕΑ Ιανουαρίου 0.09302 βγαίνει:

Ιανουάριος ΕΛΙΝ: 0.13266

Ιανουάριος ΕΛΠΕ: 0.15008 αλλά τελικά έκανε μια έκτακτη έκπτωση (😭) 0.015 και τελικά είμαι 0.13508

Οπότε, μεταξύ ελίν πράσινου και ελίν κίτρινου, για να φτάσει η τιμή του κίτρινου στην τιμή του πράσινου (0,11798) θα πρέπει η ΤΕΑ Φεβρουαρίου να είναι 80 και κάτω. Να πέσει δηλαδή τουλάχιστον 13 μονάδες τον Φεβρουάριο.

5 ώρες πριν, nvoros είπε

Είναι πολύ σοβαρό...σε αλλη χώρα θα τους είχαν αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας με την μία.
Εχει κάνει κανεις καταγγελία στη ΡΑΕ για αυτό το θέμα;

εγώ

• Like 2

Ρε μάγκες να ρωτήσω κάτι. Στο ΦΑ τι είδους όρος ειναι αυτός ότι αν είσαι στο ΚΟΤ δεν μπορείς να δώσεις δική σου μέτρηση? Γνωρίζεται αν το αναφέρει αυτό κάπου στο συμβόλαιο γιατί εγω δεν δεν είδα κάτι? Μου λένε να δίνω μέτρηση στο dedhe και ειναι το ίδιο πράγμα. Και πως θα ξέρω εγω κάθε μήνα πότε ανοίγει το σύστημα τους στον dedhe για να καταχωρήσω την μέτρησή μου? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιθανά το κάνουν λόγω έλλειψης αυτοματισμού για την εκκαθάριση μετά στο εκκαθαριστικό και της έκπτωσης ΚΟΤ, διαφορετικά δε βρίσκω κάποιο άλλο λόγο.

10/02 θα έκλεινα 1 μήνα στη volton κάπου στις 400kwh του δώρου είμαι, έκανα σήμερα το econtract στον Ήρων προσκομιζοντας τον τελικο λογαριασμό του προηγούμενου παρόχου και αναμένω την εξέλιξη 

Επεξ/σία από juanjk

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επεσε και καταγγελια προς ΡΑΕ με ερωτημα τι εχει γινει απο μερια τους ωστε ο Ηρων να μην επαναλαμβανει το ιδιο λαθος. 

Μιλαμε για τραγικες καταστάσεις. 

Επεξ/σία από CptBill
  • Like 1
  • Sad 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...