Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα… ακατάληπτα του νέου δημάρχου, ο Μητσοτάκης και το ευρωψηφοδέλτιο, οι ελληνικές μπίζνες στο Βόσπορο, το πρότζεκτ του ΟΑΚΑ, η Elpedison και ο Σκυλακάκης | Ειδήσεις για την Οικονομία | newmoney             Κόντρα στο πνεύμα του πράσινου τιμολογίου, που η φιλοσοφία του είναι ξεκάθαρες και συγκρίσιμες τιμές, φαίνεται πως κινείται η Elpedison. Η εταιρεία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας είχε βρεθεί από τον περασμένο μήνα «στο κάδρο» των τιμολογίων όταν ο υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης την είχε φωτογραφήσει ως την εταιρεία που τον προμηθεύει ενέργεια δηλώνοντας πως ήταν η ακριβότερη. Της δίνω μία… δεύτερη ευκαιρία, είχε πει τον Γενάρη, να ρίξει τις τιμές. Εύλογα λοιπόν την περασμένη εβδομάδα που ανακοινώθηκαν τα τιμολόγια Φεβρουαρίου, ο υπουργός ρωτούσε με ενδιαφέρον τι τιμολόγιο διέθεσε για αυτόν τον μήνα στην αγορά η εταιρεία. Η απορία του, όπως πληροφορούμαστε, ήταν μεγάλη όταν διαπίστωσε ότι το τιμολόγιο της Elpedison αποτελεί μια μίνι σπαζοκεφαλιά. Η χρέωση για τον Φεβρουάριο είναι 11 λεπτά οι 100 πρώτες κιλοβατώρες και από τις 101 κιλοβατώρες και πάνω 14,6 λεπτά! Ποιος έχει 100 κιλοβατώρες κατανάλωση τον μήνα, αναρωτήθηκε ο υπουργός! Ούτε… κοτέτσι λέμε εμείς κι αν κρίνουμε από την αντίδραση Σκυλακάκη είναι θέμα χρόνου να πάρει το… καπελάκι του από την Elpedison και να πάει αλλού.

Επεξ/σία από MICHAILKON
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, simba88 είπε

Καλημέρα @doomnx και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά!

Αν μου επιτρέπεις κάποιες σημειώσεις, αν θέλεις πρόσθεσε στο excell των ex-post πως η έκτακτη έκπτωση των 0,015ε ισχύει μόνο για τον μήνα Ιανουάριο, και είναι άγνωστο (έως απίθανο) αν δοθεί για τον Φεβρουάριο, που πλέον είναι και ο μήνας που ενδιαφέρει.

Επίσης, στα ex-post ίσως θα'ταν καλύτερο ένα update της TEA Δεκέμβρη με την ΤΕΑ Γενάρη, για καλύτερο/επίκαιρο reference.

Η έκπτωση της Ελπε για τις πρώτες 100kwh στο πράσινο, συμπεριλαμβάνεται στο Μηνιαίο σύνολο με δώρα?

Τέλος, ήθελα να ρωτήσω αν σε περίπτωση μετάβασης από Elpedison Smart στο Ειδικό, μεταφέρεται το υπόλοιπο πιστωτικού (και φυσικά αν προβλέπεται κανά δωράκι😋)

Έχεις δίκιο, αλλά το πρόβλημα είναι ότι ο πίνακας των ex-post δεν μπορεί να αναφέρεται στον Φεβρουάριο χωρίς να ξέρουμε ΜΤΑ και αποκλίσεις, ακόμα και αν μαντέψουμε την ΤΕΑ. Επίσης δεν μπορώ να περάσω από τις τιμές Δεκεμβρίου σε Ιανουαρίου για τον ίδιο λόγο. Τα στοιχεία από ΑΔΜΗΕ καθυστερούν κάποιες μέρες αφού κλείσει ο μήνας. Μάλλον πρέπει να βγάλω την έκτακτη έκπτωση του 1.5 λεπτού.

Στο Ειδικό της ΕΛΠΕ οι 100 πρώτες kWh υπολογίζονται με μειωμένη τιμή σε όλες τις περιπτώσεις, δεν πρόκειται για ειδικό δώρο.

Εννοείται ότι πιστωτικό υπόλοιπο σε ακολουθεί σε εναλλαγή προγράμματος. Δωράκια σε υφιστάμενους πελάτες δεν υπάρχουν κατά κανόνα. Τουλάχιστον όχι από εξωτερικούς συνεργάτες.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, thermaikos4 είπε

το DOUBLE GENEROUS HOME  τι χρωμα ειναι;; :P

προσπαθω να δω αν συμφερει

Κυμαινόμενο ex-post κίτρινο 

Δημοσ.

Καλημέρα, προσπαθώ να κάνω μία έρευνα για ποιο πρόγραμμα συμφέρει πλέον στην δουλειά. 

Έχουμε επαγγελματικό Γ22 στα 85kVA και η κατανάλωση μας κυμαίνεται γύρω στις 6000kWh τον μήνα. 

Κοιτάω το excel του Φοβερού korakios αλλά έφαγα ένα σκάλωμα στα Kw ισχύος που αναφέρει για το Γ22. Μπορεί κάποιος να με κατευθύνει μήπως; Ξέρω ότι τώρα στην elpedison δεν πληρώνουμε για την ισχύ όπως πχ κάνει η ΔΕΗ νομίζω. Έχουμε βέβαια έξυπνο μετρητή πλέον που στέλνει μετρήσεις 24/7 και χρεωνόμαστε για τα kVA στις ώρες αιχμής όπως και θα έπρεπε. 

Πέρα από εκεί είμαι λίγο χαμένος 😅

Δημοσ.
3 hours ago, nvoros said:

Τι να προσέξω στην υπογραφή σύμβασης;

Να γράφονται οι ενδείξεις του μετρητή. Υπογραφή σε κατάστημα για γρήγορη αλλαγή 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, than2031995 είπε

Καλημέρα, προσπαθώ να κάνω μία έρευνα για ποιο πρόγραμμα συμφέρει πλέον στην δουλειά. 

Έχουμε επαγγελματικό Γ22 στα 85kVA και η κατανάλωση μας κυμαίνεται γύρω στις 6000kWh τον μήνα. 

Κοιτάω το excel του Φοβερού korakios αλλά έφαγα ένα σκάλωμα στα Kw ισχύος που αναφέρει για το Γ22. Μπορεί κάποιος να με κατευθύνει μήπως; Ξέρω ότι τώρα στην elpedison δεν πληρώνουμε για την ισχύ όπως πχ κάνει η ΔΕΗ νομίζω. Έχουμε βέβαια έξυπνο μετρητή πλέον που στέλνει μετρήσεις 24/7 και χρεωνόμαστε για τα kVA στις ώρες αιχμής όπως και θα έπρεπε. 

Εικάζω ότι σε συμφέρει να μείνεις σε πρόγραμμα χωρίς χρέωση ισχύος.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, than2031995 είπε

Εχω κι εγω δυο παροχες σε Γ22 και τις εχω στην We Energy(Eunice) και για τον μηνα Ιανουαριο και Φεβρουαριο εχω επιλεξει το προγραμμα We Blue το οποιο δεν εχει χρεωση ισχυος.

Εγω βεβαια ειμαι στα 35KVA oποτε κανε κι ενα τσεκ τους ορους μηπως αλλαζει κατι(που δεν νομιζω).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με κίνδυνο να ρωτήσω κοτσάνα, η έκπτωση στις πρώτες 100kwh της Elpedison αφορούν μηναία κατανάλωση ή one-off?

Τυχαίο παράδειγμα σε εκκαθαριστικό 4 μηνών με 600 kwh σύνολο, οι πρώτες 100 απο τις 600 έχουν έκπτωση ή οι πρώτες 100 κάθε μήνα, δηλαδή 400 στις 600?

Επίσης φαντάζομαι αν ξεπεράσεις τις 100 οι υπόλοιπες κοστολογούνται ακριβότερα αλλα οι 100 θα έχουν την έκπτωση, δηλαδή δεν χάνεται η έκπτωση ετσι δεν είναι;

Επεξ/σία από epir21
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, epir21 είπε

Με κίνδυνο να ρωτήσω κοτσάνα, η έκπτωση στις πρώτες 100kwh της Elpedison αφορούν μηναία κατανάλωση ή one-off?

Τυχαίο παράδειγμα σε εκκαθαριστικό 4 μηνών με 600 kwh σύνολο, οι πρώτες 100 απο τις 600 έχουν έκπτωση ή οι πρώτες 100 κάθε μήνα, δηλαδή 400 στις 600?

Επίσης φαντάζομαι αν ξεπεράσεις τις 100 οι υπόλοιπες κοστολογούνται ακριβότερα αλλα οι 100 θα έχουν την έκπτωση, δηλαδή δεν χάνεται η έκπτωση ετσι δεν είναι;

Το πράσινο βγάζει τιμή μόνο για 1 μήνα. Στον εκκαθαριστικό η τετραμηνιαία κατανάλωση θα σπάσει και οι πρώτες 100 kWh από αυτές που αναλογούν στον Φεβρουάριο θα χρεωθούν με 11 λεπτά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα , Ισχύει οτι εφόσον μετά κινηθούμε  απο έναν προμηθευτή σε έναν άλλον εάν υπάρχουν οφειλές στον παλιο μπορεί ο παλιός να δώσει εντολή στην ΔΕΔΗΕ για διακοπή του ρευματος?

π.χ έχουμε χρέος nrg και παμε ΗΡΩΝ μπορει η nrg να δώσει εντολη διακοπης?

Επεξ/σία από navagr
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, navagr είπε

Καλησπέρα , Ισχύει οτι εφόσον μετά κινηθούμε  απο έναν προμηθευτή σε έναν άλλον εάν υπάρχουν οφειλές στον παλιο μπορεί ο παλιός να δώσει εντολή στην ΔΕΔΗΕ για διακοπή του ρευματος?

π.χ έχουμε χρέος nrg και παμε ΗΡΩΝ μπορει η nrg να δώσει εντολη διακοπης?

προς το παρών δεν μπορεί , είχαν πει κάποια στιγμή θα άλλαζε

Δημοσ.

Για επαγγελματικό Γ21, 10000 kWh ετησίως τι γνώμη έχετε για Eunice Power (το WeBlue βγαίνει οικονομικότερο)...
Σαν εταιρεία τι λέει...έχει κάποιος εμπειρία;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...