Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, korakios είπε

θυμάμαι σαν να είχες αναφέρει οτι μπορείς και βλέπεις τα ΛΠ απο κάπου , (αν θυμάμαι καλά) , δες ΤΕΑ Ιανουαρίου + ΛΠ Ιανουαρίου πόσο βγαίνουν και κάπου εκεί θα είναι

Εβδομαδιαία Δελτία Αγοράς Εξισορρόπησης | ΑΔΜΗΕ (admie.gr)

Εδώ το είχα δει. Γύρω στα 14 €/MWh δίνει για τις 3 πρώτες εβδομάδες.

Γύρω στα 107 πρέπει να βγει η ΜΤΑ.

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Τώρα που έχουμε μπλέξει για τα καλά με ΤΕΑ και χρηματιστήρια ενέργειας ,εκτός από το site του enexgroup,υπάρχει κάποια εφαρμογή στο play store να δείχνει αυτές τις πληροφορίες;Το site δυστυχώς δεν είναι πολύ φιλικό για μικρές οθόνες κινητων.

Δοκίμασα και κατέβασα την εφαρμογή του αδμηε αλλά δεν δείχνει μέσο όρο των ΤΕΑ

4 λεπτά πριν, thanos206 είπε

Τώρα που έχουμε μπλέξει για τα καλά με ΤΕΑ και χρηματιστήρια ενέργειας ,εκτός από το site του enexgroup,υπάρχει κάποια εφαρμογή στο play store να δείχνει αυτές τις πληροφορίες;Το site δυστυχώς δεν είναι πολύ φιλικό για μικρές οθόνες κινητων.

αν θες απλά να βλέπεις του μηνός κοιτάς πχ εκεί

γενικά κάθε site παροχου κάπου έχει και το ιστορικό της ΤΕΑ ανα μήνα

αν θες για περίοδο κατανάλωσης δε γνωρίζω δυστυχώς κάποιο άλλο εκτός απο το κλασσικό του enexgroup

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, thanos206 είπε

Για τσέκαρε αυτό. Εμφανίζει τον μέσο όρο κάθε μήνα μέχρι στιγμής. Βέβαια έχει ένα σωρό γραφήματα και χάρτες, μπορείς να επιλέξεις εβδομαδιαία μηνιαία κλπ.

Average Spot Market Prices | Energy-Charts

Με ένα κλικ σου δείχνει και το 2023 άμα λάχει 

image.png.558f2f8adb47118bc8016c2e504dd48a.png

Και έχει μέχρι το 2015 

image.png.92f01a1ff514766a1bc7144f4770cd20.png

Το πινακάκι με το χάρτη φαίνεται ότι ανανεώνεται 45 λεπτά νωρίτερα:
Exchange electricity prices - Map | Energy-Charts

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 1

2 hours ago, paul2 said:

Οταν πηγα volton τελη Οκτ το δωρο ηταν 500kw στον πρωτο λογαριασμο, μετα ισως το αλλαξαν και εγινε στον 1ο μηνα...αλλα ακομη κ αν δεν εγραφα 500 τον πρωτο μηνα το δωτρο θα συμπληρονοταν τον 2ο θυμαμαι με ειχαν πει. Τωρα αυτος ο λογαριασμος πιανει 56 μερες απο 3 μηνες....26οκτ-με αρχες Δεκ 

Το τι σου είχανε πει το προσπερνάμε. Το 99% των εκπροσώπων δε ξέρουνε που παν τα τέσσερα.

Εγώ υπέγραψα το επαγγελματικό 18/10... έλεγε 1000kw στο 1ο μήνα.

Και το οικιακό έλεγε σίγουρα 500kw το 1ο μήνα, αλλά δεν έβαλα γιατί είχα ακόμα πιστωτικό υπόλοιπο στον ΗΡΩΝ.

Αν έχεις υπογεγραμμένους ειδικούς όρους που να λένε 500kw στο πρώτο λογαριασμό, εννοείται ότι θα κάνεις αμφισβήτηση... αλλά νομίζω πως κάνεις λάθος. Δε θυμάμαι ποτέ τέτοιους όρους...

• Like 2

θα χρειαστω τι βοηθεια σας ,για να την κοπανησω απο το πρασινο της NRG με οσο το δυνατον λιγοτερες συνεπειες κι ετσι να μαθουν κι αλλοι που ειναι εγκλωβισμενοι σαν κι εμενα......ειμαι πελατης της NRG απο το on time και on time +.....διαβαζω οτι η συνεπεια ειναι η παγιδα και εδω σας εχω το προβλημα μου .......η ΔΕΗ ερχεται για καταμετρηση τετραμηνου στις 06/02/2024 (αυριο δλδ).....μετα φανταζομαι θα βγει και εκαθαρριστικος ......καταναλωση εχω ακριβως 1540 kwh και ειμαι στο πρασινο της NRG.......2 αποριες εχω .......1. ποτε πρεπει και πως να την κοπανησω απο την NRG παιρνοντας και την συνεπεια.....παγια εντολη δεν εχω,απλα πληρωνω αμεσα τον λογαριασμο και ποτε δεν εχω ληξιπροθεσμο.... (ελιν γλυκοκοιταω) και 2. ποσο διαολο θα ερθει περιπου ο λογαριασμος ,γιατι εχω τα κλιματιστικα πλεον για θερμανση και πρωτη φορα φτανω πανω απο 1200 kwh το τετραμηνο.......?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, korakios είπε

αν θες απλά να βλέπεις του μηνός κοιτάς πχ εκεί

γενικά κάθε site παροχου κάπου έχει και το ιστορικό της ΤΕΑ ανα μήνα

αν θες για περίοδο κατανάλωσης δε γνωρίζω δυστυχώς κάποιο άλλο εκτός απο το κλασσικό του enexgroup

Ναι θέλω να παρακολουθώ έστω μια δυο φορές κατά την διάρκεια του μήνα.

Ωραια ιδέα αυτή.Να φτιάξει κάποιος μια εφαρμογή να σου δείχνει live την τιμή του χρηματιστηρίου και τον μέσο όρο του μηνός μέχρι εκείνη τη στιγμη και να βάζεις και τον τύπο του ex post τιμολογίου σου και να σου δείχνει και τιμή kWh σε widget live 

1 ώρα πριν, doomnx είπε

Για τσέκαρε αυτό. Εμφανίζει τον μέσο όρο κάθε μήνα μέχρι στιγμής. Βέβαια έχει ένα σωρό γραφήματα και χάρτες, μπορείς να επιλέξεις εβδομαδιαία μηνιαία κλπ.

Average Spot Market Prices | Energy-Charts

Ωραίο θα το κρατήσω . Thanks

Επεξ/σία από thanos206

1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Το τι σου είχανε πει το προσπερνάμε. Το 99% των εκπροσώπων δε ξέρουνε που παν τα τέσσερα.

Εγώ υπέγραψα το επαγγελματικό 18/10... έλεγε 1000kw στο 1ο μήνα.

Και το οικιακό έλεγε σίγουρα 500kw το 1ο μήνα, αλλά δεν έβαλα γιατί είχα ακόμα πιστωτικό υπόλοιπο στον ΗΡΩΝ.

Αν έχεις υπογεγραμμένους ειδικούς όρους που να λένε 500kw στο πρώτο λογαριασμό, εννοείται ότι θα κάνεις αμφισβήτηση... αλλά νομίζω πως κάνεις λάθος. Δε θυμάμαι ποτέ τέτοιους όρους...

Τι αμφισβήτηση να κάνω? Για πιο λόγο? Τις πήρα στον 1ο λογαριασμό τις 500kw, μάλλον δεν παρακολουθησες όλη την συζήτηση, μάλλον προσπερνάμε αυτό που έγραψες παραπάνω... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, marmaris said:

θα χρειαστω τι βοηθεια σας ,για να την κοπανησω απο το πρασινο της NRG με οσο το δυνατον λιγοτερες συνεπειες κι ετσι να μαθουν κι αλλοι που ειναι εγκλωβισμενοι σαν κι εμενα......ειμαι πελατης της NRG απο το on time και on time +.....διαβαζω οτι η συνεπεια ειναι η παγιδα και εδω σας εχω το προβλημα μου .......η ΔΕΗ ερχεται για καταμετρηση τετραμηνου στις 06/02/2024 (αυριο δλδ).....μετα φανταζομαι θα βγει και εκαθαρριστικος ......καταναλωση εχω ακριβως 1540 kwh και ειμαι στο πρασινο της NRG.......2 αποριες εχω .......1. ποτε πρεπει και πως να την κοπανησω απο την NRG παιρνοντας και την συνεπεια.....παγια εντολη δεν εχω,απλα πληρωνω αμεσα τον λογαριασμο και ποτε δεν εχω ληξιπροθεσμο.... (ελιν γλυκοκοιταω) και 2. ποσο διαολο θα ερθει περιπου ο λογαριασμος ,γιατι εχω τα κλιματιστικα πλεον για θερμανση και πρωτη φορα φτανω πανω απο 1200 kwh το τετραμηνο.......?

Άμα φύγεις μερικές μέρες μετά τη καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ, τότε θα βγει πρώτα εκκαθαριστικός μέχρι τη καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ... τον πληρώνεις άμεσα. Έπειτα θα βγει τελικός για μερικές μέρες απ'τη καταμέτρηση του ΔΕΔΔΗΕ μέχρι την αποχώρηση, και θα περιλαμβάνει τη συνέπεια του εκκαθαριστικού. Θα χάσεις τη συνέπεια μόνο της τελικής κατανάλωσης, δηλαδή μερικές μέρες.

26 minutes ago, paul2 said:

Τις πήρα στον 1ο λογαριασμό τις 500kw, μάλλον δεν παρακολουθησες όλη την συζήτηση, μάλλον προσπερνάμε αυτό που έγραψες παραπάνω... 

Aγνόησε αυτό που έγραψα για την αμφισβήτηση, δε πρόσεξα πως πήρες όλη την έκπτωση ούτως ή αλλως.

-----------

53 μέρες είναι, το γράφει στις ρυθμιζόμενες.

Κι οι χρεώσεις προμήθειας πάνε:

1ος μήνας: 931*30/53 = 527kw (500kw δωρεάν, 27kw με χρέωση)

2ος μήνας: 931*23/52 = 412kw με χρέωση

27+412= 439kw με χρέωση (κάπου ξεφεύγουν τα μαθηματικά, στο λογαριασμό είναι 431). Αυτές οι κιλοβατώρες σπάνε επίσης αναλογικά σε Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο με τις αντίστοιχες μηνιαίες χρεώσεις.

Πήρες και τις 500kw δωρεάν επειδή είχες μεγάλη κατανάλωση. Η χρέωση πάντως έγινε αναλογικά (500kw το 1ο μήνα) και όχι 500kw στο 1ο λογαριασμό.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 1
  • Thanks 1

Καλημέρα καλή εβδομάδα ταξιδιώτες...Εβδομάδα τράμπας, φάγωθηκε το 100αρι Ελπε, λέω να την κάνω άμεσα για Volton για τα 500kwh και τις καλές σχετικά τιμές πράσινου. Οποιαδήποτε άλλη αντιπρόταση ευπρόσδεκτη. 
Τι να προσέξω στην υπογραφή σύμβασης;

10 ώρες πριν, doomnx είπε

Ναι τα δίνει μέσω API Αρχείων Λειτουργίας & Αγοράς | ΑΔΜΗΕ (admie.gr) πολύ πριν βγάλει τα εβδομαδιαία ή μηνιαία Δελτία. Το θέμα είναι πώς θα τα διαβάσουμε 😅

Δεδομένα | ΑΔΜΗΕ (admie.gr)

Ίσως με αυτό

https://www.home-assistant.io/integrations/scrape/

• Like 2

Καλημέρα παιδιά!

Μια γρήγορη ερώτηση:

Ήμουν ελπεδισον το Δεκέμβρη.

Πήγα volton το Γενάρη.

Αν ξαναπάω elpedison τώρα το Φλεβάρη θεωρουμαι νέος πελάτης Κ ξαναπαίρνω τα δώρα??

40 λεπτά πριν, isaias1983 είπε

Καλημέρα παιδιά!

Μια γρήγορη ερώτηση:

Ήμουν ελπεδισον το Δεκέμβρη.

Πήγα volton το Γενάρη.

Αν ξαναπάω elpedison τώρα το Φλεβάρη θεωρουμαι νέος πελάτης Κ ξαναπαίρνω τα δώρα??

Καλημέρα. Κανονικά δικαιούσαι ότι δώρο δίνει σε νέους πελάτες, από την στιγμή που αλλάζει ο αριθμός παροχής (τελευταία ψηφία).

• Like 2

Καλημέρα,τι κάνω με τους αστείους της volton,από τις 23 Ιανουαρίου έχει αλλάξει το ψηφίο, ο Δεδδηε με βλέπει κανονικά ως πελάτη της volton.

Οι της volton λένε πως δε με βλέπουν ακόμη,τους γράφω κανονικά και στο μήνα φεύγω;

3 λεπτά πριν, uphercules10 είπε

Καλημέρα,τι κάνω με τους αστείους της volton,από τις 23 Ιανουαρίου έχει αλλάξει το ψηφίο, ο Δεδδηε με βλέπει κανονικά ως πελάτη της volton.

Οι της volton λένε πως δε με βλέπουν ακόμη,τους γράφω κανονικά και στο μήνα φεύγω;

Εμένα με εγκριθείσα αίτηση από τις 12 Γενάρη με εκπροσώπησαν μόλις προχθές, το Σάββατο 3/2.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...