Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Trustworthy είπε

Δεν ήταν καλή κίνηση, με δελέασαν οι δωρεάν kwh και δεν είχα δει ότι καταναλώνω εν τέλει πέριξ των 250. 

Βάζοντας τις τιμές πρόβλεψης για τα κίτρινα που έχεις Κοράκιε, δεν συμφέρει καθόλου το Smart Business Γ21 (τιμή 0,15008 με 5ευρώ πάγιο). Το πράσινο με το Smart Zero βγαίνουν περίπου το ίδιο. 

μιλάμε (αν κλείσει το ίδιο η ΤΕΑ τον Φεβ) για διαφορές <0,02 , άρα στο τάληρο ,

πάρε το 50ρικο και μίλα και με doomnx  να πάρεις και το 20ρικο κουπονιού Σκαβενίτη  (ή αντί των 50 στο λογαριασμό να πάρεις και τη δωροκάρτα prepaid 60€ με το 20ρικο , ότι προτιμάς )

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, korakios είπε

μπαρούφες σου είπαν απο το τηλ , αλλά στείλε στο myrae

μέχρι στιγμής πολλά

τώρα μικρότερες οι διαφορές αλλά προτέργια και nrg είναι σε μαύρη λίστα

επειδή δε νομίζω να αλλάζεις πάροχο ανα μήνα για να εκμεταλλεύεσαι δώρα, αλλά ούτε να καταλάβεις αν ένα κυμαινόμενο αργότερα ακριβύνει κλείσε σταθερό

βλέπω δεν έχεις μικρή κατανάλωση , 400kw+/μήνα άρα

https://www.fysikoaerioellados.gr/product/reyma-maxi-home-fixed/?product-category=household&product-commodity=electric-power

στους 6 μήνες έχεις το νου σου αν αλλάξουν οι όροι , στους 8 που λήγει το πρόγραμμα (λίγο πριν ) ξαναψάχνεσαι

Μπα.σταθερο δεν θέλω με τίποτα, πάροχο δεν αλλάζω σαν τα πουκάμισα για διάφορους λόγους, αρα ας μείνω εδω και μετα αν ειναι να αλλαξω πάροχο αργότερα εκτός Πρωτεργιας. Γενικώς εγω που είμαι αναγκαστικά 400+ μεχρι 550 εκεί κυμαινομαι δεν συμφέρει κυμαινόμενο;

Επεξ/σία από Varnavas89

2 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε

Μπα.σταθερο δεν θέλω με τίποτα, πάροχο δεν αλλάζω σαν τα πουκάμισα για διάφορους λόγους, αρα ας μείνω εδω και μετα αν ειναι να αλλαξω πάροχο αργότερα εκτός Πρωτεργιας. 

είσαι σίγουρος ? αν δεν έκανες κίνηση μπήκες στο πράσινο και θα έχεις 0,22+ αρχικής για Ιανουάριο και 0,22 για Φεβρουάριο 😁

όταν εξοφλήσεις τον εκκαθαριστικό που αφορά την κατανάλωση αυτή θα πάρεις στον επόμενο 0,08 πίσω

φαντάσου να μην ήταν και μεγαλοπαραγωγοί όπως λένε στα τηλέφωνα 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, korakios είπε

είσαι σίγουρος ? αν δεν έκανες κίνηση μπήκες στο πράσινο και θα έχεις 0,22+ αρχικής για Ιανουάριο και 0,22 για Φεβρουάριο 😁

όταν εξοφλήσεις τον εκκαθαριστικό που αφορά την κατανάλωση αυτή θα πάρεις στον επόμενο 0,08 πίσω

φαντάσου να μην ήταν και μεγαλοπαραγωγοί όπως λένε στα τηλέφωνα 😂

Πωπω αρα θα περιμένω εγχείρηση τωρα δηλαδή..θα πρέπει τους στείλουμε μειλ για αλλαγή προγράμματος ; Βασικά θα πάω απο κοντά να βγαλω άκρη να δούμε τί πρόγραμμα να μην πάθω τίποτα εγκεφαλικά 😐😐

Επεξ/σία από Varnavas89

7 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε

Πωπω αρα θα περιμένω εγχείρηση τωρα δηλαδή..θα πρέπει τους στείλουμε μειλ για αλλαγή προγράμματος ;

μέχρι τέλος Ιανουαρίου ήταν η προθεσμία  να μην πας στο πράσινο, τώρα αν αλλάξεις πρόγραμμα θα μετρά απο την ημερομηνία αλλαγής , δλδ Ιανουάριο δεν τον γλυτώνεις 

Φεβρουάριο ίσως να κλείσεις αυτό

άποψή μου είναι φύγε απο τη συγκεκριμένη εταιρία και όχι απλά αλλαγή προγράμματος , αλλά όπως προτιμάς

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, korakios είπε

μέχρι τέλος Ιανουαρίου ήταν η προθεσμία  να μην πας στο πράσινο, τώρα αν αλλάξεις πρόγραμμα θα μετρά απο την ημερομηνία αλλαγής , δλδ Ιανουάριο δεν τον γλυτώνεις 

Φεβρουάριο ίσως να κλείσεις αυτό

άποψή μου είναι φύγε απο τη συγκεκριμένη εταιρία και όχι απλά αλλαγή προγράμματος , αλλά όπως προτιμάς

Ναι αλλα αυτο που λεει με έκπτωση συνέπειας δεν πεφτει; αφου και τωρα σχετικά καλα ηταν. Τωρα θα δώσω απαραιτήτως 0,22; .  μήπως κάνουμε καλύτερο deal στο σταθερό . Αυτο δεν ειναι η τελική τιμή;

Screenshot_20240202-205352__01.jpg

Επεξ/σία από Varnavas89

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε

Ναι αλλα αυτο που λεει με έκπτωση συνέπειας δεν πεφτει;

πέφτει αλλά τα παίρνεις μετά :

Ειδικοί όροι τέρμα κάτω (2.2.2.) :

Αναφορά σε κείμενο

Η Έκπτωση εφαρμόζεται επί της Βασικής Τιμής Προμήθειας, υπό τον όρο ότι ο Πελάτης εξοφλεί εμπρόθεσμα
κάθε (έναντι και εκκαθαριστικό) λογαριασμό του. Ειδικότερα:
(α) στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς, με τους οποίους λαμβάνει χώρα η τελική εκκαθάριση εκάστης
περιόδου κατανάλωσης, για την τιμολόγηση της εκκαθαρισμένης κατανάλωσης εφαρμόζεται Έκπτωση επί της
Βασικής Τιμής Προμήθειας, υπό τον όρο ότι ο Πελάτης έχει εξοφλήσει εμπρόθεσμα τόσο τον προηγούμενο
εκκαθαριστικό λογαριασμό όσο και το σύνολο των έναντι που ακολούθησαν μέχρι την έκδοση του κάθε σχετικού
εκκαθαριστικού λογαριασμού,
(β) στους έναντι λογαριασμούς, για την τιμολόγηση της έναντι κατανάλωσης εφαρμόζεται Έκπτωση επί της
Βασικής Τιμής Προμήθειας, υπό τον όρο ότι ο Πελάτης έχει εξοφλήσει εμπρόθεσμα τόσο τον προηγούμενο
εκκαθαριστικό λογαριασμό όσο και το σύνολο των έναντι που προηγήθηκαν μέχρι την έκδοση του κάθε σχετικού
έναντι λογαριασμού. Σε περίπτωση που εφαρμοστεί Έκπτωση σε έναντι λογαριασμό εντός περιόδου
κατανάλωσης που περιλαμβάνει και έναντι λογαριασμό που δεν εξοφλήθηκε εμπρόθεσμα, στον εκκαθαριστικό
λογαριασμό που θα ακολουθήσει δε θα εφαρμόζεται Έκπτωση επί της Βασικής Τιμής Προμήθειας και το σύνολο
της εκκαθαρισμένης κατανάλωσης θα τιμολογείται με Βασική Τιμή Προμήθειας χωρίς Έκπτωση.

13 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε

Θα παω να δω μήπως κάνουμε καλύτερο deal στο σταθερό

αν λες της Προτέργια , χλωμό , είναι ήδη αρκετά ακριβό , δύσκολο να το ρίξουν αρκετά κάτω

6 λεπτά πριν, thanos206 είπε

Η nrg έβγαλε καινούριο κίτρινο με τιμή στο κόστος λέει του προμηθευτή.Οι απανταχού τουρίστες θα βρουν την Ιθάκη τους 😜

https://www.nrg.gr/el/idiotes/revma/nrg-at-cost-plus

με το που βγήκε , μπήκε στη μαύρη λίστα  , μαζί με της NRG/Protergia πράσινα και το σταθερό της Ζενίθ Home Direct 😂

Επεξ/σία από korakios
  • Like 2

11 ώρες πριν, nvoros είπε

Καλημέρα, στα κίτρινα Ιανουαρίου που είναι βάσει ΤΕΑ γιατί δεν έχει δώσει η ΡΑΕ τιμές; ...γράφει "Η τιμή Ιανουαρίου 2024 θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο 2024".

Έχει βγάλει για το Smart και τα Power On της ελίν για τον Ιανουάριο.

11 ώρες πριν, neofitosgr78 είπε

Στα κίτρινα πχ ΖΕΝΙΘ εχει τον τύπο Σ=X* MTAHE+Ζ1

έχει βγει το ΜΤΑΗΕ πόσο είναι ?

Πως θα υπολογίσουμε σε ποιο κίτρινο θα πάμε ?

Θα δεις το εξέλ μου που δίνει τιμές με βάση τη χονδρική αγορά Δεκεμβρίου και θα διαλέξεις το φθηνότερο για τη δική σου κατανάλωση. Μπορείς επίσης να βάλεις την τρέχουσα ΤΕΑ 30 ημερών από το site της Enex (τσέκαρε την καρτέλα χρήσιμα) και να ορίσεις ΛΠ 0.014 και ΜΤΑ = ΤΕΑ + ΛΠ. Θα πέσεις αρκετά κοντά.

10 ώρες πριν, katsios2010 είπε

ΤΕΑ (μ-1) και (μ-2) που βρισκω ανακοινωμενες παρακαλώ, ώστε να υπολογίζω μόνος τα κίτρινα να τελειώνω (ξέρωντας, ανω , κατω όρια, α και β για καθε εταιρεια).

Ευχαριστω

Καρτέλα χρήσιμα στο εξέλ μου. Επίσης κάτω από τους πίνακες υπάρχουν οι τιμές ΤΕΑ κ ΜΤΑ που χρησιμοποιούνται, μαζί με τα link για την πηγή. Δεν χρειάζεται να τα υπολογίζεις μόνος σου, γι'αυτό έχουμε φάει τα μάτια μας, για να τα υπολογίζουν σωστά τα εξέλ.

8 ώρες πριν, vassilis211973 είπε

Βραβεία Φεβρουαρίου πότε να περιμένουμε;🤣

Σε 1 μέρα 🙏🏻

4 ώρες πριν, supermarioarv είπε

Καλημέρα φίλε @doomnx 

υπάρχει περίπτωση να κάνεις σύντομα το εξελ για πολυτεκνικό ΚΟΤ-γ καθώς 5-2 κλείνω τον μήνα μου στην volton και πρέπει να αποχωρήσω άμεσα?

Θα το κάνω. Μέχρι τότε απλά διάλεξε το φθηνότερο και θα γίνει ακόμα φθηνότερο με το ΚΟΤ 💪🏻

1 ώρα πριν, Trustworthy είπε

Καλησπέρα

στην καρφιτσωμένη ανάρτηση είναι τα πινακάκια του Doom από 4/1/2024. Τα νέα πινακάκια του Φεβρουαρίου που θα τα βρούμε;

1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Τελευταία φορά που εγινε edit η ανάρτηση ήταν 5 Iανουαρίου

@TrustworthyΤα καινούργια excel είναι στην υπογραφή του. Aν σερφάρεις από κινητό, δε φαίνονται υπογραφές.

Ανάγνωση

Λήψη

Ναι, έχετε δίκιο, από ένα σημείο και μετά δεν με άφηνε να επεξεργαστώ εκείνη την ανάρτηση και άρα ξέμεινε με τα παλιά πινακάκια. Έτσι κι αλλιώς θα ξανακάνω post με τα καλύτερα προγράμματα τώρα που κυκλοφόρησαν του  Φεβρουαρίου. Απλά έπρεπε πρώτα να τα περάσω στο εξελ μου πριν βγάλω συμπεράσματα. 🙏🏻

12 λεπτά πριν, korakios είπε

https://www.nrg.gr/el/idiotes/revma/nrg-at-cost-plus

με το που βγήκε , μπήκε στη μαύρη λίστα  , μαζί με της NRG/Protergia πράσινα και το σταθερό της Ζενίθ Home Direct 😂

Ρε συ εγώ που το πέρασα στο Excel από περιέργεια και το συνέκρινα με το on time διαπίστωσα τα εξής:

1. Για μικρές καταναλώσεις παίζει στα 2-3 € διαφορά με το on time πότε πάνω πότε κάτω.

2. Για μεγάλη κατανάλωση βγαίνει φθηνότερο από το on time.

3. Χωρίς την έκπτωση συνέπειας στο on time βγαίνει πάντα φθηνότερο γύρω στα 5 ευρώ για μικρές καταναλώσεις, περισσότερο σε μεγάλες.

Δεδομένου ότι δεν έχει έκπτωση συνέπειας και είναι ισοδύναμο ή καλύτερο από το on time προτίμησα να κρατήσω το @ cost+.

• Like 3

3 λεπτά πριν, doomnx είπε

Ναι, έχετε δίκιο, από ένα σημείο και μετά δεν με άφηνε να επεξεργαστώ εκείνη την ανάρτηση και άρα ξέμεινε με τα παλιά πινακάκια. Έτσι κι αλλιώς θα ξανακάνω post με τα καλύτερα προγράμματα τώρα που κυκλοφόρησαν του  Φεβρουαρίου. Απλά έπρεπε πρώτα να τα περάσω στο εξελ μου πριν βγάλω συμπεράσματα. 🙏🏻

θα πρότεινα μη βάλεις πινακάκια καθόλου μιας και τα μέλη θα κοιτάνε αυτά αντί των λινκ και θα (ξανα)μπερδεύονται τον Μάρτιο ή τουλάχιστον πριν τα πινακάκια γράψε οτι κάτω απο αυτά υπάρχουν τα λινκ που ανανεώνονται συνεχώς

Επίσης μιας και θα καρφιτσωθεί , βάλε στο τέλος τους 2 τρόπους επαλήθευσης ολοκλήρωσης μετάβασης

Spoiler

Για να καταλάβουμε αν ολοκληρώθηκε η μετάβαση απο έναν πάροχο σε έναν άλλον μπορούμε να κάνουμε 2 τρικ

1. Πάμε στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (δεν έχει νόημα στο παρών νήμα ο σκοπός λειτουργίας της) και αφού βάλουμε τον αριθμό παροχής κοιτάμε στο αποτέλεσμα :

... της ηλεκτρικής εγκατάστασης με αριθμό παροχής ΧΧ..........Ψ,  όπως αυτή δηλώθηκε από τον αδειούχο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη στο έντυπο της Υ.Δ.Ε. που διατηρεί στο αρχείο του ο ΔΕΔΔΗΕ

το τελευταίο ψηφίο Ψ αν αυξήθηκε κατα ένα σε σχέση με τον αριθμό που είχαμε στον προηγούμενο πάροχο

2. ή πάμε στην άλλη σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ και αυτή τη φορά αν βάλουμε τον αριθμό παροχής μας και μας πει δεν υπάρχει , τότε δοκιμάζουμε να βάλουμε πάλι τον αριθμό αλλά αυτή τη φορά βάζουμε αυξημένο κατα ένα το τελυταίο ψηφίο . Αν συνεχίσει η σελίδα τότε έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση

Τέλος , επειδή παρατηρούνται φαινόμενα καθυστέρησης αιτήματος εκπροσώπησης πάροχου μπορούμε να πάρουμε και τηλ στο ΔΕΔΔΗΕ να ρωτήσουμε αν έστειλε ο πάροχος αίτημα και το πότε ολοκληρώθηκε (ο ΔΕΔΔΗΕ έχει υποχρέωση εντός 2 ημερών)

και δώσε καρφωτά σύνδεσμο με το excel μου , αφού πλέον έχω τις οδηγίες online για να τις τροποποιώ όποτε χρειαστεί

δλδ όχι λινκ στο νήμα εδώ , πιστεύω το πιάσανε όλοι τι είναι εκτός τόπικ , τι είναι τα χρωματιστά τιμολόγια και τη βαρύτητα που (δεν) έχουν οι μπαρούφες που πετάν οι υπάλληλοι στα τηλέφωνα ...

28 λεπτά πριν, doomnx είπε

Ρε συ εγώ που το πέρασα στο Excel από περιέργεια και το συνέκρινα με το on time διαπίστωσα τα εξής:

1. Για μικρές καταναλώσεις παίζει στα 2-3 € διαφορά με το on time πότε πάνω πότε κάτω.

2. Για μεγάλη κατανάλωση βγαίνει φθηνότερο από το on time.

3. Χωρίς την έκπτωση συνέπειας στο on time βγαίνει πάντα φθηνότερο γύρω στα 5 ευρώ για μικρές καταναλώσεις, περισσότερο σε μεγάλες.

Δεδομένου ότι δεν έχει έκπτωση συνέπειας και είναι ισοδύναμο ή καλύτερο από το on time προτίμησα να κρατήσω το @ cost+.

ενδιαφέρον , θα το τσεκάρω

40 λεπτά πριν, doomnx είπε

Δεδομένου ότι δεν έχει έκπτωση συνέπειας

βασικά έχει έκπτωση 30% με ebill και πάγια εντολή , νομίζω κάπου πρέπει να το υπολογίσεις

• Thanks 1

5 ώρες πριν, doomnx είπε

Μετά το δρόμο που χάραξε το Φυσικό Αέριο και την «επισημοποίηση» των 8μηνων προγραμμάτων από την κυβέρνηση και τον τύπο, πρόσθεσα τις απαραίτητες συγκρίσεις στο φύλλο των σταθερών.

5zYygoI.jpeg

Μόλις τώρα, Liquid είπε

Μου φαίνεται ή τα οκτάμηνα είναι λάθος πολλαπλασιασμένα?

Δηλαδή το πιο φτηνό κίτρινο ειναι της ελιν με τιμή 0,11798 και πάγιο 5€

και το πιο φτηνό σταθερό μπλέ είναι της ζενίθ με τιμή 0,129 και πάγιο 7€ ?

Εσκασαν οι πρωτοι λογαριασμοι απο Ελπε για το σμαρτ σε μενα και για την παροχη του πατερα μου..Τηρησαν το δωρο εβαλαν τα 100 ευρω κι εχουμε πιστωτικο κ οι δυο..μονο τη δωροκαρτα των 20 δεν μου εστειλαν ακομη κ περασε 1 μηνας+..

Το περιεργο ειναι πως χρεωσαν διαφορετικη εγγυηση ενω κ οι δυο παροχες ειναι τριφασικο..50 σε μενα και 35 στο πατρικο..

Αραχτος μεχρι να φαμε τα δωρα κι εχει ο Θεος😁

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, energy52 είπε

Το περιεργο ειναι πως χρεωσαν διαφορετικη εγγυηση ενω κ οι δυο παροχες ειναι τριφασικο..50 σε μενα και 35 στο πατρικο..

έχει σχέση και με το ιστορικό κατανάλωσης

1 λεπτό πριν, neofitosgr78 είπε

Δηλαδή το πιο φτηνό κίτρινο ειναι της ελιν με τιμή 0,11798 και πάγιο 5€

και το πιο φτηνό σταθερό μπλέ είναι της ζενίθ με τιμή 0,129 και πάγιο 7€ ?

της ελίν που λες είναι πράσινο

της Ζενίθ έχει τεράστια αρχική τιμή χωρίς τη συνέπεια

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...