Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους είμαι από τις 14 Ιανουαρίου στην volton έχω γραφτεί στο my account και προσπαθώ από χθες να κανω καταχώρηση τις KWH που έχω κάψει αλλά δεν μου το επιτρέπει.

Πρεπει να κλεισω μήνα για να τις δηλώσω?

Υπάρχει κάποιος που έχει volton να μου πει αν του έρχεται ειδοποίηση για το πότε μπορεί να δώσει τις ενδείξεις του??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, COSTAKISMIKROS είπε

Καλησπέρα σε όλους είμαι από τις 14 Ιανουαρίου στην volton έχω γραφτεί στο my account και προσπαθώ από χθες να κανω καταχώρηση τις KWH που έχω κάψει αλλά δεν μου το επιτρέπει.

Πρεπει να κλεισω μήνα για να τις δηλώσω?

Υπάρχει κάποιος που έχει volton να μου πει αν του έρχεται ειδοποίηση για το πότε μπορεί να δώσει τις ενδείξεις του??

Μου είπαν ότι στον πρώτο λογαριασμό μετράει ο δεδηε , στον δεύτερο θα σε αφήσουν να καταχωρήσεις εσύ 

2 λεπτά πριν, archiezulu είπε

Μου είπαν ότι στον πρώτο λογαριασμό μετράει ο δεδηε , στον δεύτερο θα σε αφήσουν να καταχωρήσεις εσύ 

Στον δεύτερο μηνα θα έχω φύγει😀😀 εκτός και με ψήσουν δίνοντας άλλες 500Kwh δώρο😂😂😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση.
Πήρα σήμερα τηλέφωνο ΦΑ buzzer beater για το 8μηνο σταθερό. Μάλλον δεδομένης της ώρας είπαν ότι θα καλέσει εκπρόσωπος αύριο.
Προφανώς αν για τον οποιοδήποτε λόγο αλλάξει η προσφορά κι ανέβει το 12.3 ίσως να μη γίνει το deal, αναλόγως πως θα κινηθούν και τα υπόλοιπα (και ειδικά το πράσινο της "στο άλλο θρεντ" που για το προφίλ κατανάλωσης έβγαινε το δεύτερο καλύτερο).

Ταυτόχρονα σήμερα είναι 31, η μέρα που παραδοσιακά βάζω ένδειξη στην ελπε (όπως έκανα και 31/12 παρόλο που θα έπρεπε να περάσει ΔΕΔΔΗΕ να μετρήσει).
Δεδομένα μέχρι Παρασκευή θα γίνει αίτηση σε άλλο παρόχο δηλαδή, αν όχι ΦΑ.

Αν κάποιος επιτήδειος ήθελε να κρύψει καμιά 100αρια κιλοβατόρες από την ακριβή για γενάρη πράσινο elpe θα μπορούσε να κάνει κάτι κατά τη διαρκεία αυτής της μετάβασης ώστε να πάνε στον επόμενο αυτές οι 100;

Επεξ/σία από lyk_an

1 λεπτό πριν, lyk_an είπε

Αν κάποιος επιτήδειος ήθελε να κρύψει καμιά 100αρια κιλοβατόρες από την ακριβή για γενάρη πράσινο elpe θα μπορούσε να κάνει κάτι κατά τη διαρκεία αυτής της μετάβασης ώστε να πάνε στον επόμενο αυτές οι 100;

ανάλογα το αν ζητάν φωτό , αν ναι ,θα πρέπει να είχες προνοήσεις να  υπήρχε ήδη φωτό κάποιες μέρες πριν

_________

στη γειτονιά πάντως θα λένε : αυτός ο άνθρωπος τον έχει το μετρητή του στα ώπα-ώπα  , όλο φωτό βγάζει 😁

3 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Ok, εγώ π.χ. που πήγα σε νέο πάροχο 1/1 και έκαψα 500 τον Γενάρη, θα χρεωθώ με την χαμηλή κλίμακα ή την αυξημένη, εφόσον παραμείνω σε αυτόν ;

επίσης εγώ ως τετράμηνο καταλαβαίνω την περίοδο που μετράει ο ΔΕΔΔΗΕ, αλλιώς πως πιστοποιούνται οι μετρήσεις που τους δίνω εγώ ; 

με φωτογραφίες θα μου πεις, αλλά στην τελική που ξέρει ο άλλος ότι εγώ έδωσα φωτογραφίες με σωστή ημερομηνία ;  

Είναι προφανές ότι όταν ξεκίνησει η μηνιαία καταμέτρηση από τον ΔΕΔΔΗΕ, παύει το 4μηνο στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις.

Υπάρχουν λοιπόν θετικά και ΙΣΩΣ κάποια αρνητικά.

Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Είναι προφανές ότι όταν ξεκίνησει η μηνιαία καταμέτρηση από τον ΔΕΔΔΗΕ, παύει το 4μηνο στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις.

Υπάρχουν λοιπόν θετικά και ΙΣΩΣ κάποια αρνητικά.

στο άλλο νήμα , όχι εδώ

https://www.insomnia.gr/forums/topic/743968-καταχώρηση-ενδείξεων-μετρητή-δεδδηε/?do=getNewComment

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

μπορείς να μου δώσεις σχετική πηγή ; 

Έχω εύκαιρη την αντίστοιχη υπουργική απόφαση για το ΤΥΑ (ΦΕΚ Β΄ 3545/30.12.2014) που αναφέρει ξεκάθαρα:

Αναφορά σε κείμενο

Οι χρεώσεις, ως κατωτέρω, του Τ.Υ.Α. εφαρμόζονται για όλες τις κατηγορίες των δικαιούχων του Τ.Υ.Α. Η ένταξη στο Τ.Υ.Α. γίνεται για ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος και εφαρμόζεται για το σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης (για τα τιμολόγια με ζωνική χρέωση, εφαρμόζεται μόνο στις καταναλώσεις ημέρας) και έως τα αντίστοιχα όρια κατανάλωσης (κλιμάκιο τετραμηνιαίας κατανάλωσης) που προβλέπονται ως κατωτέρω, ανεξαρτήτως κατηγορίας του δικαιούχου. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος εμπίπτει σε τιμολογιακή κατηγορία για την οποία η έκδοση λογαριασμού είναι μηνιαία, τα όρια εφαρμόζονται αναλογικά, ήτοι υπο−τετραπλασιάζονται.

Λεπτομέρειες για την απόδοση των ΥΚΩ και γενικότερα των Ρυθμιζόμενων Χρεώσεων από το ΔΕΔΔΗΕ μπορείς να βρεις στο Εγχειρίδιο Διαχείρισης Μετρήσεων και Περιοδικής Εκκαθάρισης Προμηθευτών.

Αλλά και στους όρους σύμβασης του παρόχου σου θα βρεις κάτι αντίστοιχο με το παρακάτω:

image.png.3e5560d39fe8e40c860f032b3192daef.png

Μέχρι τώρα οι χρεώσεις για ΥΚΩ και οι κλίμακες για τα ΚΟΤ χρησιμοποιούν το συντελεστή αναγωγής ημερών.

Μακάρι να αλλάξει στο μέλλον τώρα που καθιερώνεται η μηνιαία καταμέτρηση, προς όφελός μας.

Μόλις είδα ότι η ΕΛΠΕ έβγαλε το 60άρι από το site 😳

Όποιος θέλει το 60+20 μέχρι αύριο που θα μάθουμε τις προσφορές (αν έχει) μπορεί να μου στείλει και απόψε μήνυμα.

Επεξ/σία από doomnx

1 ώρα πριν, doomnx είπε

Μόλις είδα ότι η ΕΛΠΕ έβγαλε το 60άρι από το site 😳

Όποιος θέλει το 60+20 μέχρι αύριο που θα μάθουμε τις προσφορές (αν έχει) μπορεί να μου στείλει και απόψε μήνυμα.

Από το πρωί το έχει βγάλει από το site το 60αρι… 

μας ξεσήκωσες καλά καλά το μεσημέρι ότι μέχρι το βράδυ θα μας πεις για τις νέες προσφορές και τώρα μας απογοήτευσες ότι μπορεί και να μην έχει… 🥲

ποτε βγαινουν τιμες για φλεβαρη?? εφαγα το 100αρικο ελπε και με βαση τις προηγουμενες σελιδες και το τσιρκο με τις χρεωσεις λεω να φυγω νυχτα..... δηλαδη σε λιγο

Μόλις τώρα, basilis_k6 είπε

ποτε βγαινουν τιμες για φλεβαρη?? εφαγα το 100αρικο ελπε και με βαση τις προηγουμενες σελιδες και το τσιρκο με τις χρεωσεις λεω να φυγω νυχτα..... δηλαδη σε λιγο

αν σκέφτεσαι για συνέχεια τουρισμού , δεν παίζουν ρόλο οι τιμές αλλά τι προσφορές θα παίξουν

οι τιμές έχουν βγει ήδη , γενικά 3-4 μέρες πριν κλείσει ο μήνας με μεγάλη ακρίβεια ,  το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι η έκπτωση  στα πράσινα

να πλακώσουν νέα προγράμματα χλωμό , δεν έχει και πολύ νόημα , ίιιιισως κανα νέο σταθερό

• Thanks 1

Μόλις τώρα, korakios είπε

αν σκέφτεσαι για συνέχεια τουρισμού , δεν παίζουν ρόλο οι τιμές αλλά τι προσφορές θα παίξουν

οι τιμές έχουν βγει ήδη , γενικά 3-4 μέρες πριν κλείσει ο μήνας με μεγάλη ακρίβεια ,  το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι η έκπτωση  στα πράσινα

να πλακώσουν νέα προγράμματα χλωμό , δεν έχει και πολύ νόημα , ίιιιισως κανα νέο σταθερό

ναι για τουρισμο το βλεπω. κοιταξα στο σαιτ της ραε και δεν εχει δωσει φλεβαρη. να μπω στο εξελ σου? νομιζα θα βγουνε μετα τα μεσανυχτα

8 λεπτά πριν, Greg29M είπε

Από το πρωί το έχει βγάλει από το site το 60αρι… 

μας ξεσήκωσες καλά καλά το μεσημέρι ότι μέχρι το βράδυ θα μας πεις για τις νέες προσφορές και τώρα μας απογοήτευσες ότι μπορεί και να μην έχει… 🥲

Αλήθεια περιμένω κι εγώ να μάθω. Το κονέ δηλώνει πλήρη άγνοια μέχρι στιγμής. Το πρωί θα τους ενημερώσουν σίγουρα. Λογικά μέχρι τότε θα έχουν βγει και στο site 🤷‍♂️

3 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

νομιζα θα βγουνε μετα τα μεσανυχτα

Σε 2 ώρες είναι μεσάνυχτα 😂

• Like 1

1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

ναι για τουρισμο το βλεπω. κοιταξα στο σαιτ της ραε και δεν εχει δωσει φλεβαρη. να μπω στο εξελ σου? νομιζα θα βγουνε μετα τα μεσανυχτα

σιγά μη βγούνε και 00:01 😂

απο αύριο μη σου πω μεθαύριο θα ανακοινώσουν

δες το excel ή του doomnx , αλλά αγνοείς κίτρινα ex-post (τέρμα κάτω) , μην ψαρώσεις που έχει συμπληρωμένες (τυχαίες) τιμές, αυτά κλείνουν τιμή μόνο όταν κλείσει ο μήνας κατανάλωσης

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...