Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, korakios είπε

πως δεν έχει βασική τιμή , είναι το 0,0339 συν ρήτρα (προσαύξηση)

αλλά δε χρειάζεται να το αναλύσουμε , ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει :)

Κατ'εμέ δεν μπορείς να εξισώσεις τα προγράμματα που έχουν βασική τιμή με αυτά που έχουν αναλογική. Όσα έχουν ρήτρα έχουν άνω και κάτω όρια και βγαίνει μια διαφορά που προστίθεται στη βασική τιμή. Τα προγράμματα α*x+β δεν έχουν ούτε όρια ούτε ισχύει ποτέ σκέτο το β. Σκέτο το α*x έχουμε δει να ισχύει στην περίπτωση της ZeniΘ. Είναι ξεκάθαρα αναλογική η χρέωση, δεν μιλάμε για προσαύξηση.

Επεξ/σία από doomnx
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, mechpanos είπε

Παιδιά τα βραβεία πότε είναι; Πρέπει να παραγγείλω ποπ κόρη και κόκα κόλα να τα απολαύσω, έχω αγωνία!

Ε κάτσε να βγουν οι τιμές ρε Πάνο 😂

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, doomnx είπε

Κατ'εμέ δεν μπορείς να εξισώσεις τα προγράμματα που έχουν βασική τιμή με αυτά που έχουν ρήτρα. Όσα έχουν ρήτρα έχουν άνω και κάτω όρια και βγαίνει μια διαφορά που προστίθεται στη βασική τιμή. Τα προγράμματα α*x+β δεν έχουν ούτε όρια ούτε ισχύει ποτέ σκέτο το β. Σκέτο το α*x έχουμε δει να ισχύει στην περίπτωση της ZeniΘ. Είναι ξεκάθαρα αναλογική η χρέωση, δεν μιλάμε για προσαύξηση.

ότι έχει βασική τιμή (προμήθεια) και κάτι άλλο που αναπροσαρμόζεται λόγω χοντρικής , για μένα είναι ρήτρα και δεν αλλάζει 😛

ακόμα και της Ζενίθ που έχει "μηδέν" προμήθεια , το θεωρώ πρόγραμμα που πληρώνεις όλη τη ρήτρα αντί μέρος της , όλα δλδ τα κυμαινόμενα είναι ρητροπρογράμματα και έχει χαραχτεί στα εγκεφαλικά κύτταρα

για μένα καλό είναι να το θεωρούν και οι υπόλοιποι έτσι για διάφορους λόγους ,

όταν βγουν σταθερά με 0,06 (λόγω αύξησης των ρυθμιζόμενων) , θα το ξεχάσω 😁

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

3 λεπτά πριν, korakios είπε

ότι έχει βασική τιμή (προμήθεια) και κάτι άλλο που αναπροσαρμόζεται λόγω χοντρικής , για μένα είναι ρήτρα και δεν αλλάζει 😛

ακόμα και της Ζενίθ που έχει "μηδέν" προμήθεια , το θεωρώ πρόγραμμα που πληρώνεις όλη τη ρήτρα αντί μέρος της , όλα δλδ τα κυμαινόμενα είναι ρητροπρογράμματα και έχει χαραχτεί στα εγκεφαλικά κύτταρα

για μένα καλό είναι να το θεωρούν και οι υπόλοιποι έτσι για διάφορους λόγους ,

όταν βγουν σταθερά με 0,06 (λόγω αύξησης των ρυθμιζόμενων) , θα το ξεχάσω 😁

ΟΚ κατάλαβα τι λες. Αλλά στο παράδειγμα με την ΕΛΠΕ δεν είναι η ρήτρα/προσαύξηση που λες ότι από απορροφάται αλλά η βασική τιμή 😜

Spoiler
Μόλις τώρα, doomnx είπε

ΟΚ κατάλαβα τι λες. Αλλά στο παράδειγμα με την ΕΛΠΕ δεν είναι η ρήτρα/προσαύξηση που λες ότι από απορροφάται αλλά η βασική τιμή 😜

η ελπέ κάνει όλο τον τύπο λάθος , ο καταναλωτής δε χρειάζεται να μπλέκει στο τι ακριβώς έκανε λάθος ή όχι , απλά νομίζει οτι η ελπέ χρεώνει λιγότερο

τώρα είτε το γράψει απορροφά τη ρήτρα , κόβει απο την προμήθεια ή κάτι άλλο δεν παίζει ρόλο

αυτά απο μένα για το συγκεκριμένο, δε νομίζω να χρειαζόταν τέτοια ανάλυση  :)

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, korakios είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

η ελπέ κάνει όλο τον τύπο λάθος , ο καταναλωτής δε χρειάζεται να μπλέκει στο τι ακριβώς έκανε λάθος ή όχι , απλά νομίζει οτι η ελπέ χρεώνει λιγότερο

τώρα είτε το γράψει απορροφά τη ρήτρα , κόβει απο την προμήθεια ή κάτι άλλο δεν παίζει ρόλο

αυτά απο μένα για το συγκεκριμένο, δε νομίζω να χρειαζόταν τέτοια ανάλυση  :)

Περιμένετε μπορεί να έχουμε καταλάβει εμείς λάθος και όντως να χρεώνει 0.0339 στην MWh 🤣🤣

2 λεπτά πριν, SofoS@ είπε

Ειναι σίγουρο πως δεν θα παραμείνουν οι ίδιες;

Δεν ξέρω ακόμα. 🤐

Δυστυχώς για εμάς στους όρους υπάρχει παράδειγμα με την ΤΕΑ Οκτωβρίου 111,19 €/MWh που δίνει τιμή 0,1728 €/kWh.

Screenshot_20240131-144633.png.059fcd2fdbcac7526061b18c77f882c8.png

Αυτό επαληθεύει την πράξη 1,249 × 111,19/1000 + 0,0339 και όχι (1,249 × 111,19 + 0,0339)/1000.

• Like 1

4 ώρες πριν, sarakats85 είπε

Παιδες 4 ρολόγια στην ελπε μετέφερα και τα 2 20αρικα αφαντα εδώ και ένα μήνα που πήγα.. Επίσης σε κλειστα σπιτια που είναι οι 2 απο τους 4 μέτρητες έβγαλε λογαριασμό ή ελπε 30€ στον ένα 40€ στο άλλο(πάλι καλά δηλαδή που μας χαρίζει τα πρώτα 100€)..θα γυρίσω στη ΔΕΗ και δεν θα ασχοληθώ ποτέ ξανά

... Κορακιε συγχαρητήρια που ακόμα ασχολείσαι με όλα αυτά είσαι ήρωας... 

Ως προς τα 20ρικα, να πάρεις τηλ και να τα ζητήσεις. Κι εμένα το είχαν "ξεχάσει" και μετά από τηλεφώνημα τελικά το έστειλαν (από τις 5 Οκτωβρίου, το πήρα πριν λίγες μέρες). 

Ως προς τους λογαριασμούς, δες στον αναλυτικό εάν έβαλαν το 100ρικο ή το "ξέχασαν". Στη δεύτερη περίπτωση, στείλε κατευθείαν στη ΡΑΕ (είναι πιο απλό από ο,τι ακούγεται και αν επισυνάψεις σύμβαση κτλ, τελικά βγάζουν διορθωτικό και στα δίνουν). Να πας στην ΔΕΗ αν δεν θέλεις τέτοια, αλλά αυτά να μην τους τα χαρίσεις 

• Like 1

6 ώρες πριν, doomnx είπε

Όπως γίνεται και τώρα. 1600 × 30/120

Αν και κανονικά όταν θεσμοθετηθεί η μηνιαία καταμέτρηση πρέπει να αλλάξουν και τα όρια των ρυθμιζόμενων. Δεν θα έχει κανένα νόημα το 4μηνο.

Εγώ δεν έχω καταλάβει πως γίνεται τώρα η αναγωγή στις ρυθμιζόμενες με τις τετραμηνίες...

Από την 1η μέρα που μπαίνεις στην 4μηνία, μπορεί να αλλάζεις παρόχους ανά 15μερο, δηλαδή αν ξεπεράσεις τις 200 σε 15 μέρες σε κάποιο πάροχο, πας στη παραπάνω χρέωση ;

Αυτό όμως είναι καταχρηστικό, η χρέωση αφορά τετράμηνο, όχι ένα κλάσμα αυτού... 

3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Από την 1η μέρα που μπαίνεις στην 4μηνία, μπορεί να αλλάζεις παρόχους ανά 15μερο, δηλαδή αν ξεπεράσεις τις 200 σε 15 μέρες σε κάποιο πάροχο, πας στη παραπάνω χρέωση ;

Αυτό όμως είναι καταχρηστικό, η χρέωση αφορά τετράμηνο, όχι ένα κλάσμα αυτού... 

τετράμηνο νοείται εκκαθάριση , άρα σωστά αν στην αλλαγή πάροχου (εκκαθάριση ) έχεις >200 σε 15μέρες πας στην επόμενη κλίμακα

είναι ο λόγος που λέμε προσοχή όταν φουσκώνετε την κατανάλωση (σε όσους το σκέφτονται)

(παλιότερα ήταν και η επιδοτήσεις ΤΕΜ στον υπολογισμό)

1 λεπτό πριν, korakios είπε

τετράμηνο νοείται εκκαθάριση , άρα σωστά αν στην αλλαγή πάροχου (εκκαθάριση ) έχεις >200 σε 15μέρες πας στην επόμενη κλίμακα

είναι ο λόγος που λέμε προσοχή όταν φουσκώνετε την κατανάλωση (σε όσους το σκέφτονται)

(παλιότερα ήταν και η επιδοτήσεις ΤΕΜ στον υπολογισμό)

Ok, εγώ π.χ. που πήγα σε νέο πάροχο 1/1 και έκαψα 500 τον Γενάρη, θα χρεωθώ με την χαμηλή κλίμακα ή την αυξημένη, εφόσον παραμείνω σε αυτόν ;

επίσης εγώ ως τετράμηνο καταλαβαίνω την περίοδο που μετράει ο ΔΕΔΔΗΕ, αλλιώς πως πιστοποιούνται οι μετρήσεις που τους δίνω εγώ ; 

με φωτογραφίες θα μου πεις, αλλά στην τελική που ξέρει ο άλλος ότι εγώ έδωσα φωτογραφίες με σωστή ημερομηνία ;  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

επίσης εγώ ως τετράμηνο καταλαβαίνω την περίοδο που μετράει ο ΔΕΔΔΗΕ, αλλιώς πως πιστοποιούνται οι μετρήσεις που τους δίνω εγώ ; 

οι μετρήσεις πιστοποιούνται απο ΔΕΔΔΗΕ στην αλλαγή

με φωτογραφίες θα μου πεις, αλλά στην τελική που ξέρει ο άλλος ότι εγώ έδωσα φωτογραφίες με σωστή ημερομηνία ;  

δεν ξέρει

Ok, εγώ π.χ. που πήγα σε νέο πάροχο 1/1 και έκαψα 500 τον Γενάρη, θα χρεωθώ με την χαμηλή κλίμακα ή την αυξημένη, εφόσον παραμείνω σε αυτόν ;

εφόσον παραμείνεις σε αυτόν (σίγουρα?)  , δεν έχει γίνει εκκαθάριση , άρα όταν κάνεις αλλαγή ή γίνει επιτόπια απο ΔΕΔΔΗΕ θα υπολογιστούν όπως πρέπει , με Χ μέρες κατανάλωσης

Χ*1600/120 1η κλίμακα

Χ*2000/120 2η κλίμακα

(αν έχεις μεγάλες καταναλώσεις βάλε νυχτερινό να σπάνε οι ΥΚΩ)

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 2

8 ώρες πριν, alexiskara είπε

Καλημέρα 

Μηπως υπολογίζουν και κάτι άλλο ;

Το ίδιο βλέπω και στην Ελπε …δεν βγαίνουν τα νούμερα με την πράξη που κάνω…

Απόκρυψη περιεχομένων

ΑΝΑΛΥΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΕΩΣΕΩΝ (Β) Ισχύς
Τιμή €/kVA
4,43400 €/kVA x
Ενέργεια
( 195 kWh ( 195 kWh ( 195 kWh ( 195 kWh
Τιμή €/kWh
0,00844 €/kWh) = 0,01415 €/kWh) = 0,0069 €/kWh) = 0,017 €/kWh) =
Ποσό
1,65 € 5,77 € 1,35 € 3,32 €
Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Ελληνικό Δίκτυο Διανομής ΥΚΩ Ημέρας
ΕΤΜΕΑΡ N.816/2014

Είναι δυσνόητο όπως το έχεις, αν μπορείς βάλε ένα screenshot

6 ώρες πριν, operPanayotis11 είπε

Ιδού ο εκκαθαριστικός! Έχει και κάποιες ημέρες Δεκεμβρίου με 0.065... Δηλαδή, τελικά, μαζι με ρυθμιζόμενες χρεώσεις και ΦΠΑ προκύπτει πάνω από 0.20 λεπτά την κιλοβατώρα.... Δηλαδή αυτό το "0.1765 που γίνεται 0.145 με έκπτωση συνέπειας" είναι ΠΡΟ ρυθμιζόμενων χρεώσεων & ΦΠΑ.... Πολύ ξύλο θα φάμε φέτος....

image.jpeg.eb05b32bca50bc1f74ca7a7c445c4f49.jpeg

Screenshot_20240131-003005_Xodo Docs-picsay.jpg

Εννοείται ότι είναι προ ρυθμιζόμενων και ΦΠΑ

Όμως στο λογαριασμό σου, τι γίνεται με αυτές τις χρεώσεις ΥΚΩ; σαν κομματάκι αρκετές δεν σε χρεώνουν;;

5 ώρες πριν, doomnx είπε

Τίποτα δε θα γίνει. Αφού φαίνεται στους όρους που υπογράφεις ο τύπος υπολογισμού.

Φαίνεται στους όρους το "λάθος";

2 ώρες πριν, operPanayotis11 είπε

Επειδή έχω χάσει την μπάλα προφανώς... ήθελα να ρωτήσω αν αυτές οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις α) ειναι στην ουσία η ρήτρα αναπροσαρμογής β) αν υπάρχουν προμηθευτές που ΔΕΝ έχουν ρυθμιζόμενες χρεώσεις...

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ :-(

Όχι και στα δύο

2 ώρες πριν, doomnx είπε

Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι είναι γνήσιο λάθος γιατί δεν τους έκοψε να μετατρέψουν την ΤΕΑ στον τύπο.

Ναι είναι μικρά παιδιά αθώα και απονήρευτα εκεί στην Eple, δεν γνωρίζουν από κόλπα και πονηριές! 😂

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...