Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 hour ago, nvoros said:

...η ΕΛΠΕ δεν μπορεί να στείλει τις παλιές ενδείξεις γιατί του ΔΕΔΔΗΕ είναι μεγαλύτερες (τα απορριπτικά των μετρήσεων ξεκινούν από 17/1 και μετά), αρα δεν ολοκληρώνεται το αίτημα εκπροσώπησης, ο ΔΕΔΔΗΕ λέει δεν έλαβε αίτημα κ.ο.κ.

Μου έτυχε το ίδιο τέλη Δεκέμβρη -σε 2 παροχες- και η ΕΛΠΕ μου έστειλε μειλ ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δε δέχεται τις ενδείξεις που έστειλα κατά την αίτηση. Με ρώτησαν αν δέχομαι να προχωρήσουν με τις ενδείξεις του ΔΕΔΔΗΕ -ελαφρώς μεγαλύτερες- το δέχτηκα και προχώρησαν κανονικά οι αιτήσεις. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

8 λεπτά πριν, geodimis είπε

Μου έτυχε το ίδιο τέλη Δεκέμβρη -σε 2 παροχες- και η ΕΛΠΕ μου έστειλε μειλ ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δε δέχεται τις ενδείξεις που έστειλα κατά την αίτηση. Με ρώτησαν αν δέχομαι να προχωρήσουν με τις ενδείξεις του ΔΕΔΔΗΕ -ελαφρώς μεγαλύτερες- το δέχτηκα και προχώρησαν κανονικά οι αιτήσεις. 

Αρα μαλλον σε εσενα μπορει και  να ηρθαν και για καταμετρηση...

12 ώρες πριν, Demetroula είπε

Σε ευχαριστώ για την υπόδειξη, τελικά λειτούργησε.
Μου είπαν ότι από χθες βλέπουν ότι εκπροσωπούμαι από τον νέο πάροχο (ΉΡΩΝ).
Άρα λογικά θα με ενημερώσει και ο Ήρων από σήμερις.
Με την μέχρι τώρα εμπειρία μου πρέπει να φεύγουμε από τον κάθε νυν πάροχο τουλάχιστον δέκα εργάσιμες μέρες πριν, για να μην μπαίνουμε σε χρέωση εκτός δώρου με πολύ ακριβό τιμολόγιο.

Τελικά ο  εκπρόσωπος του ΗΡΩΝ είπε  ότι ή διαδικασία εκπροσώπισης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, δεν φαίνεται ενεργή η παροχή σε αυτούς. Στο site του ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει αλλάξει το τελικό ψηφίο, αλλά στο τηλέφωνο(ΔΕΔΔΗΕ)  μου είπαν ότι βλέπουν ότι έχει γίνει αλλαγή.
(Ουφ αν δω ότι από αυτή την ιστορία καταλήξω να πληρώνω περισσότερα, θα τρέξω για μπλουά.)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, korakios είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

εννοείται , αφού το πρόβλημα είναι :

και δεν έλυσες απο που ήταν

με μπέρδεψες πριν και νόμιζα ήταν απο αυτά που έδωσες παλιά στο site , αλλά ήταν άλλες:

αν δε λύσεις το απο που ήρθαν αυτές οι μετρήσεις και πότε δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη μιας και οι δικές σου ,

δεν πρόκειται να περάσουν ποτέ απο τη στιγμη που υπάρχουν μεγαλύτερες ενδείξεις άγνωστης προέλευσης ημερας:5970,νυχτας:2031

απο περιέργεια , ποιες είναι ? Μήπως πήραν τα 5970/2031 απο το μετρητή ?

Θα το καταλάβεις αν έχουν πολύ μικρή διαφορά

πάντως ετοιμάσου για Ηρών το 50ρικο να εξανεμίζεται , πάλι καλά που ο Ήρων είχε χαμηλή χρέωση τον Δεκ

Άρα το πρόβλημα είναι :

Απο την ελπέ σενάριο : δίναν οι άχρηστοι λάθος μέτρηση τελείως , μιας ο Θαλής είχε ημέρας:5350, νυχτας:1848 , άρα θα περνούσαν οι δικές σου 5777, νυχτας:1960

Απο ΔΕΔΔΗΕ σενάριο : είχαν πάρει απο άγνωστη ημερομηνία ήδη το ημερας:5970,νυχτας:2031 και αυτή υπήρχε στο Θαλή (άσχετα που δε φαινόταν απο την αρχή) , άρα η καθυστερημένη ελπέ μετά που σε θυμήθηκε  , έβαζε τις δικές σου ημερας:5777, νυχτας:1960 και δεν περνούσαν

Παίζοντας στοίχημα πιστεύω είναι η 2η περίπτωση (πήρε φρέσκια μέτρηση ο ΔΕΔΔΗΕ και η ελπέ έτρωγε άκυρο γιατί καθυστέρησε την αίτηση)

Σε μένα τουλάχιστον μετά απο 2 εβδομάδες καθυστέρησης ήρθε επιτόπια απο ΔΕΔΔΗΕ και πέρασε κατευθείαν με αυτή τη μέτρηση και όχι με την προηγούμενη

Στις 17/1 στον Θαλη υπηρχαν οι 5350 και 1848, ασχετα που δεν φαίνονταν γι αυτό και μπηκαν επισημα στις 22/1

Αλλα ισως περαν της σιγουρης καθυστέρησης στην αίτηση απο ΕΛΠΕ (4/1 αιτηση->1ο ακυρο 17/1),ειτε υπηρχαν αυτες,ειτε οι 5118 και 1790, έπρεπε να περασει η αιτηση.αυτο με ειπαν και απο τον ΔΕΔΔΗΕ.

Οι 5970 και 2031 μου τις ειπε σήμερα η προϊσταμένη που τις ειδε απο την τηλεμετρηση και θα περάσουν τωρα αυτές...

Αλλα θα κρατησω και την δικη σου εκδοση για τον παρακατω λογω: σε μια απο τις απειρες επικοινωνίες με τον ΔΕΔΔΗΕ,ενας υπαλληλος των μετρήσεων,μου πεταξε με μισολογα κατι οτι μπηκε τηλεμετρηση σε σενα και λοιπα....και τον λεω εχω καινούργιο μετρητη εδω και ενα χρονο που εκανα αιτηση για νυχτερινό...μου λεει ναι οκ,αλλα κατι βλέπω με τηλεμετρηση...

και φαντάζομαι λοιπον να επεσε η ολη ιστορία στις 17/1,να εχει ο Θαλης τις 5350 και 1848 απο την δικη μου ένδειξη του Νοεμβρίου,αλλα παράλληλα να ενεργοποιηθηκε η τηλεμετρηση μαζι και πλεον να μην αφηνε το σύστημα καμια μέτρηση με λιγοτερες KWh απο τις 5970 και 2031...

Spoiler

Spoiler

Επεξ/σία από lacta13

11 ώρες πριν, koriosg4 είπε

Καλησπέρα, οι ειδικοί τί λένε είναι σωστοί οι λογαριασμοί?

Κάποιο μπέρδεμα υπάρχει, αλλά δεν νομίζω εις βάρος σου...

11 ώρες πριν, koriosg4 είπε

Ευχαριστώ korakios,στον πρώτο λογαριασμό στην προωθητική ενέργεια που συμφώνησα μου ανέφεραν τιμή κιλοβατώρας 0.055 ενώ με χρέωσαν  με την αρχική τιμή 0.075 μου διαφεύγει κάτι? πάω μέσω ΡΑΕ?

Στο τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό με χρέωσαν τίς 129 κιλοβατώρες χωρίς έκπτωση συνέπειας, οι λογαριασμοί είναι με πάγια εντολή, εδώ τί μπορώ η είναι σωστό να κάνω?

Σε χρέωσαν με 0,075 όσο ήταν η τιμή του προγράμματος και πήρες και κρατική επιδότηση 0,025 = 0,05

Επίσης είχες και ΚΟΤ 0,045 = 0,005 οπότε είχες τζάμπα ρεύμα

Άσε που βλέπω και μία ακόμη έκπτωση 0,06 και δεν ξέρω τι είναι...

Οι 129 του Ιανουαρίου χρεώθηκαν με την τιμή του πράσινου (0,216) και θα δεις την έκπτωση (9,67) στον επόμενο, αν υπάρξει...

Ξεκίνα να ζητάς νέο έκτακτο λογαριασμό με την έκπτωση και βλέπουμε...

10 ώρες πριν, atom7 είπε

Εγώ θα σκεφτόμουν να ξαναγυρίσω ELPE αν παίζουν ακόμα τα δώρα. Απλά θα πρέπει να τους επισυνάψω δικό τους λογαριασμό κατά την αίτηση (αφού σίγουρα η volton δεν θα έχει βγάλει λογαριασμό μέχρι τότε) - και φοβάμαι θα με περάσουν για troll...

Ακριβώς το ίδιο εδώ αλλά με ΗΡΩΝ. Ο εκπρόσωπος που επεξεργάστηκε την δική μου αίτηση -γατόνι μάλλον- δεν σχολίασε τίποτα.

15 ώρες πριν, atom7 είπε

Εγώ θα σκεφτόμουν να ξαναγυρίσω ELPE αν παίζουν ακόμα τα δώρα. Απλά θα πρέπει να τους επισυνάψω δικό τους λογαριασμό κατά την αίτηση (αφού σίγουρα η volton δεν θα έχει βγάλει λογαριασμό μέχρι τότε) - και φοβάμαι θα με περάσουν για troll...

Έχει βγει ο τελικός λογαριασμός σου από ΕΛΠΕ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Vassilis_24 είπε

Έχει βγει ο τελικός λογαριασμός σου από ΕΛΠΕ;

Όχι, έκανα σχετικό ερώτημα στο chat και πήρα την απάντηση ότι μέχρι 10/2 θα έχει βγει (συμπίπτει με την ημερομηνία που θέλω να φύγω από volton).

Spoiler

image.jpeg.8f4ba203107aff0924bd6ac4ef53609a.jpeg

Επεξ/σία από atom7
Εικόνα μέσα σε spoiler

14 ώρες πριν, lacta13 είπε

Πες οτι οντως ειναι ετσι,εδωσα εδω τοτε τον Νοέμβριο 22/11 (5350,1848) μετα το παράθυρο διμηνου,πηρα επιτοπια τελη Δεκεμβρίου 28/12(5777,1960) εγω,εκανα αλλαγη παροχου αρχες Ιανουαρίου(4/1) με τις ενδείξεις Δεκεμβρίου...καλα ως εδω τα εχουμε πει.

Θα πρεπε το σύστημα λες να ολοκληρώσει την αλλαγη με τις ενδείξεις που εδωσα τον Νοέμβριο.και οντως η επομενη καταμετρηση 4μηνου για εμένα ηταν 17/1. Το σύστημα τοτε οντως(στις 17/1) σύμφωνα με την ΕΛΠΕ,εριξε το πρωτο ακυρο για τις μετρήσεις,αλλα ενω στο σαιτ υπηρχαν οι προηγούμενες μετρησεις μου οι εκκαθαριστικες απο 8/11 5118,1790 μαλλον ειχε κρατημενες στην "μνημη" του τις ενδείξεις του Νοεμβρίου,τις οποιες για καποιο λόγο δεν τις περασε στο σύστημα ως οφειλε στις 17/1 και να φαίνεται επισημα γιατι δεν περασε την αιτηση,απλα εριξε ακυρο στην ΕΛΠΕ και τις περασε εν τελει στις 22/1

Οποτε ειμαστε μια χαρά και 2 τρομαρες...🙄

Θα πρέπει μαλλον ειτε να δεχτω τις νεες μετρησεις πλεον εχοντας χασει σχεδον ολον Ιανουάριο στην ΕΛΠΕ,με οτι συνεπάγεται ποσο θα βγει ο τελικος στον ΗΡΩΝ, γιατί να διορθωθεί η ολη κατάσταση,ουτε η myrae,νομιζω θα δωσει καποια ουσιαστική λυση

ρε παιδια εγω στην πρτεργια καθε μηνα δινω εγω τις μετρησεις στην εφαρμογη της προτεργιασ και οταν ερχετε ειναι παντα εκαθαριστικος ο λογαριασμος και περασμενες οι μετρησεις που εχω δωσει κανονικα. Οταν ερχεται ο Δεδηε απλα εκεινο τον μηνα δε με αφηνει να καταωρησω και μπορει ο εκαθαριστικος να ειναι για 10 μερες.. και μετα ο επομενος που καταχωρω εγω εχει μεσα περισσοτερες κιλοβατορες αφου ειναι 1,5 και μηνας. Οι αλλοι παροχοι δλδ δεν λειτουργουν ετσι ?

2 λεπτά πριν, xariskk24 είπε

ρε παιδια εγω στην πρτεργια καθε μηνα δινω εγω τις μετρησεις στην εφαρμογη της προτεργιασ και οταν ερχετε ειναι παντα εκαθαριστικος ο λογαριασμος και περασμενες οι μετρησεις που εχω δωσει κανονικα. Οταν ερχεται ο Δεδηε απλα εκεινο τον μηνα δε με αφηνει να καταωρησω και μπορει ο εκαθαριστικος να ειναι για 10 μερες.. και μετα ο επομενος που καταχωρω εγω εχει μεσα περισσοτερες κιλοβατορες αφου ειναι 1,5 και μηνας. Οι αλλοι παροχοι δλδ δεν λειτουργουν ετσι ?

δεν έχει σχέση με αυτά που αναφέρθηκαν (και το κείμενο που έκανες παράθεση ) , αλλά ναι , έτσι λειτουργούν

Ερώτηση για το ΖΕΝΊΘ Power Home Choice.

Δίνει δώρο 60€ δλδ 10€ κάθε μήνα για 6 μήνες. Αν φύγεις νωρίτερα το γίνεται με τα δώρα που πήρες ή και αυτά που περισσεύουν?

3 λεπτά πριν, panagos89 είπε

Ερώτηση για το ΖΕΝΊΘ Power Home Choice.

Δίνει δώρο 60€ δλδ 10€ κάθε μήνα για 6 μήνες. Αν φύγεις νωρίτερα το γίνεται με τα δώρα που πήρες ή και αυτά που περισσεύουν?

ότι πήρες το κρατάς και τα υπόλοιπα τα χάνεις ,

αν σκέφτεσαι για να την κάνεις νωρίτερα καλύτερα δες τις άλλες 3 προσφορές που παίζουν

• Like 1

Καλημέρα. Όσοι αποχωρήσατε απο την Elpedison ο τελικός λογαριασμός πότε σας ήρθε;; Έφυγα πριν 26 ημέρες και ακόμα περιμένω τον τελικό λογαριασμό. 

4 λεπτά πριν, stelios120 είπε

Καλημέρα. Όσοι αποχωρήσατε απο την Elpedison ο τελικός λογαριασμός πότε σας ήρθε;; Έφυγα πριν 26 ημέρες και ακόμα περιμένω τον τελικό λογαριασμό. 

αρχικά δες αν σε βλέπουν ακόμα πελάτη

αλλιώς μέτρα 10 μέρες μετά την τελευταία μέρα παραθύρου καταχώρησης ενδείξεων

https://energypress.gr/news/deddie-xekina-stadiaka-i-miniaia-katametrisi-simantiko-bima-gia-katapolemisi-ton-reymatoklopon

Πόσες αλλαγές παροχων θα κολλήσουν λόγω ενδείξεων εκτός ορίων...

Χώρια τα χαμένα Κοτ και τα φουσκωμένα ΥΚΩ.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...