Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, adi32 είπε

Οποτε να ψαχνουμε για Φεβρουαριο που θα παμε

Εγώ θα σκεφτόμουν να ξαναγυρίσω ELPE αν παίζουν ακόμα τα δώρα. Απλά θα πρέπει να τους επισυνάψω δικό τους λογαριασμό κατά την αίτηση (αφού σίγουρα η volton δεν θα έχει βγάλει λογαριασμό μέχρι τότε) - και φοβάμαι θα με περάσουν για troll...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στο myheron πως βαζω παγια εντολη; παταω την επιλογη παγια εντολη και δεν γινεται τιποτα.

πρεπει να βγει καποιος λογαριασμος αρχικα για βαλω παγια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Στο myheron πως βαζω παγια εντολη; παταω την επιλογη παγια εντολη και δεν γινεται τιποτα.

πρεπει να βγει καποιος λογαριασμος αρχικα για βαλω παγια;

στον 1ο λογαριασμό δε χρεώνουν εγγύηση  , συνήθως είναι και ο τελικός λόγω 40+ ημερών καθυστέρησης (το πολύ-πολύ ο 2ος να είναι ο τελικός άρα και δεν έχεις θέμα με την εγγύηση)

22 λεπτά πριν, vounisios είπε

Καλησπερα φιλοι μου...θελω να ρωτησω το εξης: Εδω & ενα[1] χρονο, εκανα αλλαγη παροχου & πηγα στο Φυσικο αεριο...Εκτος απο δυο φορες τις αλλες ηταν καλο το κοστολογιο...Καθε μηνα μετρουσα εγω ο ιδιος τις τιμες στο ρολοι[κανονικο & μειωμενο] & τους το εστελνα μεσα απο την εφαρμογη τους.  17 με 18  του μηνα μου στελνανε το ποσο για πληρωμη & αυτο γινοταν τελος του καθε μηνα.Τωρα, ο μηνας κοντευει να βγει & ακομα δεν μας στειλανε το τι καταναλωσαμε & την πληρωμη του. Οφειλη δεν εχουμε καμμια....Γιατι αυτη η καθυστερηση ?  Μηπως εχει σχεση με τις αλλαγες & με τα κοκκινα,μπλε,κιτρινα κλπ, καθυστερουν ? συμβαινει και σε αλλους αυτο?  Ευχαριστω.

1 λεπτό πριν, vounisios είπε

.Συμβαινει σ ολους αυτο ή μονο σ αυτους που εχουν ρευμα απο το Φυσικο Αεριο ? μονο αυτο.

θα σου απαντήσει κάποιος που είναι στη Φυσικό Αέριο

εσύ πάρε αρχικά ένα τηλ τυπικό να υπάρχει και αν καθυστερούν αρκετά κάνε αίτημα μέσω της πλατφόρμας myrae

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

Περασε και ο μήνας και ψάχνουμε για τον επόμενο κακομοίρη που θα μας κουβαλήσει. Το επαγγελματικό (αντλία) έφαγε τα 1000 δώρο της volton. Το πάω 1) ελπε για τα 60 (Λίγα δεν είναι)? 2) στον φτηνότερο ανά kwh? 3) υπάρχει κάτι άλλο? Τα οικιακά είχαν πάει ΕΛΠΕ και θα 1) μείνουν εκεί λογικά για 1 μήνα ακόμα, μέχρι να φαγωθούν τα 100 των Χριστουγέννων η 2) υπάρχει κάτι καλύτερο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, alan_dalon είπε

Το πάω 1) ελπε για τα 60 (Λίγα δεν είναι)? 2) στον φτηνότερο ανά kwh? 3) υπάρχει κάτι άλλο?

ήρων 50€ , έστω 0,03 η διαφορά απο φθηνό , πάλι έχεις ένα (μικρό) κέρδος

edit εφόσον έχεις οικιακά στην ελπέ , τότε για το επαγγελματικό μάλλον δικαιούσαι και 20€ κάρτας Σκλαβενίτη (ή συνεννοήσου με doomnx για να είναι σίγουρο)

1 ώρα πριν, alan_dalon είπε

Τα οικιακά είχαν πάει ΕΛΠΕ και θα 1) μείνουν εκεί λογικά για 1 μήνα ακόμα, μέχρι να φαγωθούν τα 100 των Χριστουγέννων η 2) υπάρχει κάτι καλύτερο?

μην αφήνετε πιστωτικά , εξαντλείστε τα δώρα πρώτα και μετά βλέπετε

edit2 ανέφερες πληθυντικό , για κάθε έξτρα παροχή έχεις και μια 20€ κάρτα Σκλαβενίτη, αν δεν την πήρες , ρώτα στο chat πότε θα στη στείλουν (και κράτα screenshot συνομιλίας)

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

4 hours ago, lacta13 said:

μαθαμε τελικα τι εγινε αρχικα με την λανθασμενη ενδειξη στις 22/1 που εβαλε ο ΔΕΔΔΗΕ.κρατησε με ειπαν το συστημα καταμετρησης (κακως λεει) τις ενδειξεις που ειχα στειλει εγω απο τον Νοεμβριο (22/11),επειδη δεν ειχα προλαβει να στειλω μεσω της εφαρμογης του ΗΡΩΝ, εστειλα τοτε στον ΔΕΔΔΗΕ μπας και τις παρει για να βγαλει λογαριασμο με αυτες.

τωρα λεει αναγκαστικα επειδη μου ενεργοποιησαν την τηλεμετρηση(😮),θα δωσουν τις τωρινες και ειτε θα αποφασισω να αλλαξω παροχο με τις σημερινες , ειτε θα περιμενω την ΡΑΕ αν αποφασισει κατι αλλο

και οντως μου ανεφερε τις KWh που εχει σημερα το ρολοι μου...

Tώρα το διάβασα κι εγώ αυτό... το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ έχει συγκεκριμένο τρόπο που λειτουργεί.

Ας πούμε ότι έχεις επιτόπια καταμέτρηση στις 31/12 και η επόμενη επιτόπια είναι στις 30/4.

Ας πούμε ότι το επίσημο "παράθυρο" καταχώρησης διμήνου στον ΔΕΔΔΗΕ είναι από 20/2-28/2.

Αν καταχωρήσεις ένδειξη στον ΔΕΔΔΗΕ πριν το παράθυρο πχ στις 5/1, η ένδειξη θα σταλεί στον πάροχο μετά τη λήξη του παραθύρου, δηλαδή στις 1/3 με ημερομηνία καταχώρησης 5/1.

Αν στείλεις ένδειξη στον ΔΕΔΔΗΕ εντός του παραθύρου πχ 24/2, η ένδειξη ομοίως θα σταλεί στον πάροχο μετά τη λήξη του παραθύρου στις 1/3, με ημερομηνία καταχώρησης 24/2.

Αν στείλεις ένδειξη στον ΔΕΔΔΗΕ μετά τη λήξη του παραθύρου πχ 15/3, η ένδειξη θα σταλεί στον πάροχο μετά τις 30/4, μόνο αν ΔΕΔΔΗΕ δε λάβει επιτόπια 4μηνιαία καταμέτρηση.

Όμως (σύμφωνα με το παράδειγμα σου) αν δώσουμε ένδειξη στον ΔΕΔΔΗΕ πριν το παράθυρο και κάνουμε αλλαγή παρόχου με νέες ενδείξεις πριν τη λήξη του παραθύρου, ή αν δώσουμε ένδειξη στον ΔΕΔΔΗΕ μετά τη λήξη του παραθύρου και κάνουμε αλλαγή παρόχου με νέες ενδείξεις μετά τη λήξη του παραθύρου... τότε το σύστημα ολοκληρώνει την αλλαγή παρόχου με τις ενδείξεις που είχαμε δώσει νωρίτερα.

• Like 1
  • Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Όμως (σύμφωνα με το παράδειγμα σου) αν δώσουμε ένδειξη στον ΔΕΔΔΗΕ πριν το παράθυρο και κάνουμε αλλαγή παρόχου με νέες ενδείξεις πριν τη λήξη του παραθύρου, ή αν δώσουμε ένδειξη στον ΔΕΔΔΗΕ μετά τη λήξη του παραθύρου και κάνουμε αλλαγή παρόχου με νέες ενδείξεις μετά τη λήξη του παραθύρου... τότε το σύστημα ολοκληρώνει την αλλαγή παρόχου με τις ενδείξεις που είχαμε δώσει νωρίτερα.

Πες οτι οντως ειναι ετσι,εδωσα εδω τοτε τον Νοέμβριο 22/11 (5350,1848) μετα το παράθυρο διμηνου,πηρα επιτοπια τελη Δεκεμβρίου 28/12(5777,1960) εγω,εκανα αλλαγη παροχου αρχες Ιανουαρίου(4/1) με τις ενδείξεις Δεκεμβρίου...καλα ως εδω τα εχουμε πει.

Θα πρεπε το σύστημα λες να ολοκληρώσει την αλλαγη με τις ενδείξεις που εδωσα τον Νοέμβριο.και οντως η επομενη καταμετρηση 4μηνου για εμένα ηταν 17/1. Το σύστημα τοτε οντως(στις 17/1) σύμφωνα με την ΕΛΠΕ,εριξε το πρωτο ακυρο για τις μετρήσεις,αλλα ενω στο σαιτ υπηρχαν οι προηγούμενες μετρησεις μου οι εκκαθαριστικες απο 8/11 5118,1790 μαλλον ειχε κρατημενες στην "μνημη" του τις ενδείξεις του Νοεμβρίου,τις οποιες για καποιο λόγο δεν τις περασε στο σύστημα ως οφειλε στις 17/1 και να φαίνεται επισημα γιατι δεν περασε την αιτηση,απλα εριξε ακυρο στην ΕΛΠΕ και τις περασε εν τελει στις 22/1

Οποτε ειμαστε μια χαρά και 2 τρομαρες...🙄

Θα πρέπει μαλλον ειτε να δεχτω τις νεες μετρησεις πλεον εχοντας χασει σχεδον ολον Ιανουάριο στην ΕΛΠΕ,με οτι συνεπάγεται ποσο θα βγει ο τελικος στον ΗΡΩΝ, γιατί να διορθωθεί η ολη κατάσταση,ουτε η myrae,νομιζω θα δωσει καποια ουσιαστική λυση

Επεξ/σία από lacta13

7 ώρες πριν, matrixxx είπε

Δηλαδη θες να πεις οτι η befon κανει 30+ ημερες; Ποιος ηταν ο συνεργατης που οι αλλοι φιλοι παρελαβαν σε 7-10 ημερες;

Aπο befon εχω παραλαβει απο 5 μερες εως 45 μερες. Τυχαιο, πιεσε την πωλητρια σου

Για 2 παροχες ελπεντισον, που εχω παει δικες μου, δικαιουμαι 20 ευρω δωροεπιταγη, παρολο που δεν εκανα τετοια συννενοηση με befon?

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lacta13 είπε

Οποτε ειμαστε μια χαρά και 2 τρομαρες...🙄

Spoiler

εννοείται , αφού το πρόβλημα είναι :

Στις 25/1/2024 στις 8:05 ΜΜ, lacta13 είπε

25/1/24 ενδείξεις που ειδα εγω ημερας:5970,νυχτας:2031

και δεν έλυσες απο που ήταν

με μπέρδεψες πριν και νόμιζα ήταν απο αυτά που έδωσες παλιά στο site , αλλά ήταν άλλες:

22/1/24 και αφου εχω ξεκινησει να ψαχνω τι γίνεται ο ΔΕΔΔΗΕ βαζει στο σαιτ εκκαθαριση 4μηνου ενδείξεις ημέρας:5350,νυχτας:1848 και καλα λενε με ενδείξεις πελάτη (ουδεποτε εδωσα).

αν δε λύσεις το απο που ήρθαν αυτές οι μετρήσεις και πότε δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη μιας και οι δικές σου ,

4/1/24 αιτηση στην ΕΛΠΕ με φωτογραφίες και για να ξαναπαω σε αυτούς με τα γνωστα δωρα και την την χειρόγραφη αιτηση.ενδειξεις δικες μου ημερας:5777,νυχτας:1960.

δεν πρόκειται να περάσουν ποτέ απο τη στιγμη που υπάρχουν μεγαλύτερες ενδείξεις άγνωστης προέλευσης ημερας:5970,νυχτας:2031

6 ώρες πριν, lacta13 είπε

θα δωσουν τις τωρινες

απο περιέργεια , ποιες είναι ? Μήπως πήραν τα 5970/2031 απο το μετρητή ?

Θα το καταλάβεις αν έχουν πολύ μικρή διαφορά

πάντως ετοιμάσου για Ηρών το 50ρικο να εξανεμίζεται , πάλι καλά που ο Ήρων είχε χαμηλή χρέωση τον Δεκ

Άρα το πρόβλημα είναι :

Απο την ελπέ σενάριο : δίναν οι άχρηστοι λάθος μέτρηση τελείως , μιας ο Θαλής είχε ημέρας:5350, νυχτας:1848 , άρα θα περνούσαν οι δικές σου 5777, νυχτας:1960

Απο ΔΕΔΔΗΕ σενάριο : είχαν πάρει απο άγνωστη ημερομηνία ήδη το ημερας:5970,νυχτας:2031 και αυτή υπήρχε στο Θαλή (άσχετα που δε φαινόταν απο την αρχή) , άρα η καθυστερημένη ελπέ μετά που σε θυμήθηκε  , έβαζε τις δικές σου ημερας:5777, νυχτας:1960 και δεν περνούσαν

Παίζοντας στοίχημα πιστεύω είναι η 2η περίπτωση (πήρε φρέσκια μέτρηση ο ΔΕΔΔΗΕ και η ελπέ έτρωγε άκυρο γιατί καθυστέρησε την αίτηση)

Σε μένα τουλάχιστον μετά απο 2 εβδομάδες καθυστέρησης ήρθε επιτόπια απο ΔΕΔΔΗΕ και πέρασε κατευθείαν με αυτή τη μέτρηση και όχι με την προηγούμενη

Επεξ/σία από korakios

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, korakios είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

εννοείται , αφού το πρόβλημα είναι :

και δεν έλυσες απο που ήταν

με μπέρδεψες πριν και νόμιζα ήταν απο αυτά που έδωσες παλιά στο site , αλλά ήταν άλλες:

αν δε λύσεις το απο που ήρθαν αυτές οι μετρήσεις και πότε δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη μιας και οι δικές σου ,

δεν πρόκειται να περάσουν ποτέ απο τη στιγμη που υπάρχουν μεγαλύτερες ενδείξεις άγνωστης προέλευσης ημερας:5970,νυχτας:2031

απο περιέργεια , ποιες είναι ? Μήπως πήραν τα 5970/2031 απο το μετρητή ?

Θα το καταλάβεις αν έχουν πολύ μικρή διαφορά

πάντως ετοιμάσου για Ηρών το 50ρικο να εξανεμίζεται , πάλι καλά που ο Ήρων είχε χαμηλή χρέωση τον Δεκ

Παίζοντας στοίχημα πιστεύω είναι η 2η περίπτωση (πήρε φρέσκια μέτρηση ο ΔΕΔΔΗΕ και η ελπέ έτρωγε άκυρο γιατί καθυστέρησε την αίτηση)

Οπως έχω διαβάσει την στιχομυθία συμφωνώ.
Η αίτηση έγινε 4/1 με μετρήσεις 28/12...Η elpe λόγω φόρτου δεν έστειλε το αίτημα εκπροσώπησης στον ΔΕΔΔΗΕ άμεσα...ο ΔΕΔΔΗΕ πέρασε νωρίτερα για καταμέτρηση (υπολογίζω στις 14/1 με βάση τις ενδείξεις)...και από εκεί και έπειτα άρχισε το πάρτυ...η ΕΛΠΕ δεν μπορεί να στείλει τις παλιές ενδείξεις γιατί του ΔΕΔΔΗΕ είναι μεγαλύτερες (τα απορριπτικά των μετρήσεων ξεκινούν από 17/1 και μετά), αρα δεν ολοκληρώνεται το αίτημα εκπροσώπησης, ο ΔΕΔΔΗΕ λέει δεν έλαβε αίτημα κ.ο.κ.

Επεξ/σία από nvoros

4 λεπτά πριν, nvoros είπε

ο ΔΕΔΔΗΕ λέει δεν έλαβε αίτημα

αφού είναι άχρηστοι , δε βλέπουν καν το ίδιο το σύστημά τους , τώρα που το σκέφτομαι πρέπει να ήταν και την εβδομάδα που είχε πέσει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ λέω να ζητήσουμε τους κωδικούς απ'τους παρόχους, να ανεβάζουμε μόνοι μας τις αιτήσεις στον Θαλή.  🤣

https://siteapps.deddie.gr/Thalis/Account/Login?ReturnUrl=%2fTHALIS%2fRequest%2fIndex

Επεξ/σία από ekrepali

45 λεπτά πριν, nvoros είπε

Οπως έχω διαβάσει την στιχομυθία συμφωνώ.
Η αίτηση έγινε 4/1 με μετρήσεις 28/12...Η elpe λόγω φόρτου δεν έστειλε το αίτημα εκπροσώπησης στον ΔΕΔΔΗΕ άμεσα...ο ΔΕΔΔΗΕ πέρασε νωρίτερα για καταμέτρηση (υπολογίζω στις 14/1 με βάση τις ενδείξεις)...και από εκεί και έπειτα άρχισε το πάρτυ...η ΕΛΠΕ δεν μπορεί να στείλει τις παλιές ενδείξεις γιατί του ΔΕΔΔΗΕ είναι μεγαλύτερες (τα απορριπτικά των μετρήσεων ξεκινούν από 17/1 και μετά), αρα δεν ολοκληρώνεται το αίτημα εκπροσώπησης, ο ΔΕΔΔΗΕ λέει δεν έλαβε αίτημα κ.ο.κ.

Απο τον Δεδδηε εχουν λαβει  το αιτημα για την αλλαγη.. Ποτε  εγινε αυτο;  Αυτο φαινεται μεσα...Και ποτε εχει γινει η καταμετρηση την  ημερομηνια.. Και με ποιες ενδειξεις...

Η ΕΛΠΕ ποτε εστειλε τις  ενδειξεις;

1 minute ago, takoulou said:

Απο τον Δεδδηε εχουν λαβει  το αιτημα για την αλλαγη.. Ποτε  εγινε αυτο;  Αυτο φαινεται μεσα...Και ποτε εχει γινει η καταμετρηση την  ημερομηνια.. Και με ποιες ενδειξεις...

Η ΕΛΠΕ ποτε εστειλε τις  ενδειξεις;

Το λύσαμε το θέμα... ενδείξεις εκτός ορίων επειδή άργησε η elpedison να ανεβάσει στον ΔΕΔΔΗΕ και μεσολάβησε επιτόπια προγραμματισμένη.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Το λύσαμε το θέμα... ενδείξεις εκτός ορίων επειδή άργησε η elpedison να ανεβάσει στον ΔΕΔΔΗΕ και μεσολάβησε επιτόπια προγραμματισμένη.

κατσε , έχει ψωμί ακόμα η φάση

1706258410016_220189495.webp.0a84e2bdfdd12d1545817ccaf2477bc5.webp

δες το άκυρο στις 17/1 που είναι μόνο η νυχτερινή 😁

ακόμα και να πήρε τότε το σύστημα την ένδειξη 5350/1848 που είχε δώσει απο το site έπρεπε να παίρνει τα kw της αίτησης 5777/1960.

και τρώει άκυρο ολοκληρωτικό μετά 23/11 (λογικό αν πήραν επιτόπια απο ΔΕΔΔΗΕ)

αλλά γελάω που μετά ξανακάνανε προσπάθεια 25/1 και τους πετάει άκυρο για το ημερήσιο μόνο ,

ποιος ξέρει τι πατούσε ο υπάλληλος της ελπέ, ίσως γιαυτό ζητάνε επιτόπια  🤣😂

Επεξ/σία από korakios
  • Confused 1
  • Sad 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...