Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, koriosg4 είπε

Καλησπέρα,οι ειδικοί τί λένε είναι σωστοί οι λογαριασμοί?

δεν έχει νόημα να ξαναρωτάς , θα ήταν πιο εύκολο να αναφέρεις ποια χρέωση ακριβώς σε προβληματίζει και γιατί είναι Χ αντί Ψ, παρά να τσεκάρει κάποιος όλο το λογαριασμό :)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλημέρα έλαβα πριν λίγο τηλ απο volton για αντιπροσφορά ακόμα έναν μήνα δωρεάν ρεύμα με 500kw για να μη πάω elpe. Εννοείται δεν δέχτηκα αλλά το αναφέρω εδώ για να ξέρετε τι παίζει.

• Like 6
  • Thanks 2

3 ώρες πριν, takoulou είπε

Η αρχική σκέψη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ. Σκυλακάκη ήταν να αλλάξει το επίμαχο άρθρο στον Κώδικα Προμήθειας, αλλά επειδή αυτό θα ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία, επελέγη να τροποποιηθεί η σχετική υπουργική απόφαση για τη «χρωματική σήμανση» των τιμολογίων. Στην τροποποίηση θα αναφέρεται ότι στα σταθερά (μπλε) τιμολόγια προστίθενται και όσα έχουν σταθερή χρέωση για τουλάχιστον 6 μήνες.

Επιτέλους είδαν ότι ο ΚΠΗΕ είναι εντάξει.

• Like 1

Ευχαριστώ korakios,στον πρώτο λογαριασμό στην προωθητική ενέργεια που συμφώνησα μου ανέφεραν τιμή κιλοβατώρας 0.055 ενώ με χρέωσαν  με την αρχική τιμή 0.075 μου διαφεύγει κάτι? πάω μέσω ΡΑΕ?

Στο τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό με χρέωσαν τίς 129 κιλοβατώρες χωρίς έκπτωση συνέπειας, οι λογαριασμοί είναι με πάγια εντολή, εδώ τί μπορώ η είναι σωστό να κάνω?

Και πάλι ευχαριστώ για όλοι την βοήθεια που προσφέρετε.

7 λεπτά πριν, doomnx είπε

Η αρχική σκέψη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ. Σκυλακάκη ήταν να αλλάξει το επίμαχο άρθρο στον Κώδικα Προμήθειας,

κρυφό το κρατάνε ποιο ήταν το επίμαχο σημείο , γιατί άραγες  😂

8 λεπτά πριν, doomnx είπε

Στην τροποποίηση θα αναφέρεται ότι στα σταθερά (μπλε) τιμολόγια προστίθενται και όσα έχουν σταθερή χρέωση για τουλάχιστον 6 μήνες.

ωραίο το μπάλωμα , ο κόσμος θα χαίρεται κιόλας οτι κάνουν δουλειά 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, doomnx είπε

Σε δουλεύουν από τη BEFON. Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν λέει ψέματα ότι δεν έλαβε αίτηση. Στις 4/1 αποκλείεται να έστειλε αίτημα, γινόταν πανικός. Σε πήραν ποτέ τηλέφωνο για επιβεβαίωση μετά το email που έστειλες ότι συναινείς; Αν όχι, η αίτηση δεν έχει φύγει ακόμα. Πάρε πάλι να ρωτήσεις στο ΔΕΔΔΗΕ αν έλαβαν αίτηση και αν ακόμα δεν έλαβαν τίποτα πάρε και ξέχεσε την πωλήτρια που κλείσατε την προσφορά.

λοιπον εν τελει και ο ΔΕΔΔΗΕ (εν μερει) και η ΕΛΠΕ εχουν "δικιο" ,οπως και εγω ο κακομοιρης διοτι τελικα οταν ενας παροχος κανει αιτημα για νεα εκπροσωπηση,πριν το λαβει η διαχειριση αιτηματων του ΔΕΔΔΗΕ, περναει πρωτα απο τον "ΘΑΛΗ" που ειναι ενα υποτμημα του ΔΕΔΔΗΕ  που βλεπει και ελενχει τις τιμες και εφοσον συναινεσει,τοτε το αιτημα φαινεται στο αντιστοιχο τμημα του ΔΕΔΔΗΕ

το ολο λαθος εχει γινει σε αυτο το τμημα του ΘΑΛΗ που λανθασμενα δεν δεχτηκε τις μετρησεις που τους εστειλε η ΕΛΠΕ και ο μονος που μπορει να δωσει πλεον λυση με ειπαν ειναι η ΡΑΕ ,δλδ να αναγκασει (;) να δεχτουν τις αρχικες μου ενδειξεις...πραγμα δυσκολο απ οτι μου ειπαν...

Επεξ/σία από lacta13

12 λεπτά πριν, doomnx είπε

Στην τροποποίηση θα αναφέρεται ότι στα σταθερά (μπλε) τιμολόγια προστίθενται και όσα έχουν σταθερή χρέωση για τουλάχιστον 6 μήνες.

Και θα βγεί ο επόμενος πάροχος και θα δώσει 3 μήνες fix τιμή.

Ρόμπα θα τους κάνουνε.

25 minutes ago, Captain_AMeAKA said:

Καλημέρα έλαβα πριν λίγο τηλ απο volton για αντιπροσφορά ακόμα έναν μήνα δωρεάν ρεύμα με 500kw για να μη πάω elpe. Εννοείται δεν δέχτηκα αλλά το αναφέρω εδώ για να ξέρετε τι παίζει.

Άγνωστό όμως αν ο επιπλέον μήνας θεωρείται ο 2ος (31η - 60η μέρα) ή αν μετράει ο επιπλέον δωρεάν μήνας απ'τη στιγμή που θα συμφωνήσεις τηλεφωνικώς (σήμερα + 29 μέρες) ή αν προλάβει ο άλλος πάροχος να σε κάνει πελάτη και γυρίσει ψηφίο, θα μετράνε οι 30 μέρες μετά την υπαναχώρηση... και λοιπά σενάρια.

Ό,τι και να πούνε στο τηλέφωνο θα'ναι λόγια του αέρα... οπότε θα είναι αδύνατον να εκμεταλευτούμε το επιπλέον δώρο. Αυτό συμφέρει μόνο όσους έχουνε σταθερά υψηλή κατανάλωση και δε χρειάζεται να κάνουν αλχημείες.

• Like 2

7 λεπτά πριν, koriosg4 είπε

Ευχαριστώ korakios,στον πρώτο λογαριασμό στην προωθητική ενέργεια που συμφώνησα μου ανέφεραν τιμή κιλοβατώρας 0.055 ενώ με χρέωσαν  με την αρχική τιμή 0.075 μου διαφεύγει κάτι? πάω μέσω ΡΑΕ?

ίσως τη συνέπεια να την πάρεις στον επόμενο αλλά χλωμό μιας και βγήκε αρνητικός ο λογαριασμός της προμήθειας , λόγω ΚΟΤ και επιδοτήσεων άρα και σωστά σε χρέωσαν να μηδενιστεί

35 λεπτά πριν, koriosg4 είπε

Στο τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό με χρέωσαν τίς 129 κιλοβατώρες χωρίς έκπτωση συνέπειας, οι λογαριασμοί είναι με πάγια εντολή, εδώ τί μπορώ η είναι σωστό να κάνω?

την έκπτωση Ιανουαρίου θα την πάρεις στον επόμενο

την κάνεις για άλλο πάροχο μιας και αυτό με της Προτέργιας είναι σε μαύρη λίστα

Αν σου φάνε την συνέπεια που αφορά κατανάλωση τελικού και δε βγάζουν επόμενο έκτακτο , myrae

25 λεπτά πριν, skantsos είπε

Και θα βγεί ο επόμενος πάροχος και θα δώσει 3 μήνες fix τιμή.

Ρόμπα θα τους κάνουνε.

6 μήνες είναι η μικρότερη διάρκεια νομοθετικά

29 λεπτά πριν, lacta13 είπε

λοιπον εν τελει και ο ΔΕΔΔΗΕ (εν μερει) και η ΕΛΠΕ εχουν "δικιο" ,οπως και εγω ο κακομοιρης διοτι τελικα οταν ενας παροχος κανει αιτημα για νεα εκπροσωπηση,πριν το λαβει η διαχειριση αιτηματων του ΔΕΔΔΗΕ, περναει πρωτα απο τον "ΘΑΛΗ" που ειναι ενα υποτμημα του ΔΕΔΔΗΕ  που βλεπει και ελενχει τις τιμες και εφοσον συναινεσει,τοτε το αιτημα φαινεται στο αντιστοιχο τμημα του ΔΕΔΔΗΕ

το ολο λαθος εχει γινει σε αυτο το τμημα του ΘΑΛΗ που λανθασμενα δεν δεχτηκε τις μετρησεις που τους εστειλε η ΕΛΠΕ και ο μονος που μπορει να δωσει πλεον λυση με ειπαν ειναι η ΡΑΕ ,δλδ να αναγκασει (;) να δεχτουν τις αρχικες μου ενδειξεις...πραγμα δυσκολο απ οτι μου ειπαν...

σαν λόγια του αέρα (τηλέφωνο) ακούγονται αυτά , εννοείται ο ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αρχικά απο που προέκυψε η τελευταία ένδειξη και φυσικά πάλι δε δικαιολογείται το εκτός ορίων με τις μετρήσεις που στέλνει η Ελπέ .

πάλι όμως δεν απάντησες σε μια απορία που είχα ,

3η φορά : η ελπέ σε πήρε τηλέφωνο για την αίτηση ή όχι ? πιστεύω είναι απλή η ερώτηση ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, takoulou είπε

Αν σου έχει στείλει μήνυμα ο Δεδδηε ότι έχει ολοκληρωθεί η δουλειά θα φανεί μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες.. Δεν περνάει αυτόματα.. 

σωστος 

Πηρα τηλ και μου ειπαν οτι ηδη ειμαι στη βολτον απο 10/1 που ειχα δωσει και τις μετρησεις απλα δε φαινεται ακομα στο site 

Καλα βγαλαμε το Δεκεμβριο με 6ε στην ελπε 

Ο Γεναρης με βολτον θα ερθει ψιχουλα 

Οποτε να ψαχνουμε για Φεβρουαριο που θα παμε 

Επεξ/σία από adi32

18 λεπτά πριν, korakios είπε

πάλι όμως δεν απάντησες σε μια απορία που είχα ,

3η φορά : η ελπέ σε πήρε τηλέφωνο για την αίτηση ή όχι ? πιστεύω είναι απλή η ερώτηση ...

η ΕΛΠΕ με πηρε τηλεφωνο αρχικα για την προσφορα,μου εστειλε την αιτηση, την αποδεχτηκα και μετα δεν ξαναεπικοινωνησαν. εγω τους ξαναπηρα απλα αφου περασαν οι μερες να μαθω τι συμβαινει και αργη  η εκπροσωπιση.

• Like 1

Μόλις τώρα, lacta13 είπε

η ΕΛΠΕ με πηρε τηλεφωνο αρχικα για την προσφορα,μου εστειλε την αιτηση, την αποδεχτηκα και μετα δεν ξαναεπικοινωνησαν. εγω τους ξαναπηρα απλα αφου περασαν οι μερες να μαθω τι συμβαινει και αργη  η εκπροσωπιση.

αυτός ήταν και ένας απο τους λόγους της καθυστέρησης , απλά το κρατάς εγκυκλοπαιδικά οτι αν δε σε πάρουν μετά το email ,θα αργήσουν

• Like 1

7 λεπτά πριν, korakios είπε

αυτός ήταν και ένας απο τους λόγους της καθυστέρησης , απλά το κρατάς εγκυκλοπαιδικά οτι αν δε σε πάρουν μετά το email ,θα αργήσουν

μαθαμε τελικα τι εγινε αρχικα με την λανθασμενη ενδειξη στις 22/1 που εβαλε ο ΔΕΔΔΗΕ.κρατησε με ειπαν το συστημα καταμετρησης (κακως λεει) τις ενδειξεις που ειχα στειλει εγω απο τον Νοεμβριο (22/11),επειδη δεν ειχα προλαβει να στειλω μεσω της εφαρμογης του ΗΡΩΝ, εστειλα τοτε στον ΔΕΔΔΗΕ μπας και τις παρει για να βγαλει λογαριασμο με αυτες.

τωρα λεει αναγκαστικα επειδη μου ενεργοποιησαν την τηλεμετρηση(😮),θα δωσουν τις τωρινες και ειτε θα αποφασισω να αλλαξω παροχο με τις σημερινες , ειτε θα περιμενω την ΡΑΕ αν αποφασισει κατι αλλο

και οντως μου ανεφερε τις KWh που εχει σημερα το ρολοι μου...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, lacta13 said:

η ΕΛΠΕ όμως τι ενδείξεις στέλνει;   αν στέλνει ενδείξεις απο πριν τον νέο χρόνο λογικό δεν είναι να σε κόβει;

Ακόμα στο τελευταίο  δινει 3 διαφορετικούς λόγους,  1 ημερήσιο, 1 νυκτερινό και μια και τα δυο;

Πραγματικά ρώτα τους τι μετρήσεις στέλνουν και τσέκαρε τις δικες σου

προσθηκη,  παλιές στέλνει!

Επεξ/σία από sdikr

Μόλις τώρα, lacta13 είπε

εστειλα τοτε στον ΔΕΔΔΗΕ μπας και τις παρει για να βγαλει λογαριασμο με αυτες.

πλεον ποτέ δε στέλνουμε μέσω πλατφόρμας ΔΕΔΔΗΕ, το έχουμε αναλύσει .Και εγώ χαζομάρα που δε σε ρώτησα μήως το είχες κάνει .

Έχει καταργηθεί το χρονικό παράθυρο που υπήρχε παλιά και η ένδειξη μπορεί να πάει σε άσχετο χρόνο ετεροχρονισμένα

Spoiler
4 λεπτά πριν, lacta13 είπε

τωρα λεει αναγκαστικα επειδη μου ενεργοποιησαν την τηλεμετρηση(😮),θα δωσουν τις τωρινες και ειτε θα αποφασισω να αλλαξω παροχο με τις σημερινες , ειτε θα περιμενω την ΡΑΕ αν αποφασισει κατι αλλο

και οντως μου ανεφερε τις KWh που εχει σημερα το ρολοι μου...

δείχνει οτι ξεμπερδεύεις σιγά-σιγά ,βέβαια το 50ρικο του Ήρων δε θα σε καλύψει και πολύ για τιμές Ιανουαρίου ,  απλά να έχεις το νου σου :)

Για τηλεμετρήσεις κτλ στο άλλο νήμα

• Thanks 1
  • Sad 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...