Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επιτέλους βλέπω μια κινητικότητα στη Βόλτον. Άλλαξε νούμερο η παροχή (κοινόχρηστο) . Αίτηση 5/1. Η ΔΕΔΔΗΕ λέει ότι μετράει από 23/1 .

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

μόλις κατάλαβα ότι αυτό που προσπαθεί να μου επιδώσει η ACS από χθες είναι η δωροεπιταγή της elpedison (ελπίζω να μην τη χάσω από ασυνεννοησία). Εδώ να πω ότι μου την έστειλαν παρότι έχω φύγει από 3/1 -αλλά δεν έχει βγει τελικός.

Για τα ex post, είναι ανάλογα με τους όρους του καθενός - η Volton στο energy free λέει καθαρά ότι θα λάβει υπόψη την ΜΤΑ μηνός του μήνα τιμολόγησης, όταν δημοσιευτεί στον ΑΔΜΗΕ. Αν εκδοθεί λογαριασμός νωρίτερα, θα γίνεται τιμολόγηση κατ' εκτίμηση, και μετά θα διορθώνεται. Αν ο λογαριασμός αφορά δύο μήνες, θα λαμβάνεται υπόψη η ΜΤΑ του κάθε μήνα, αναλογικά.

Η elpedison στο smart λέει ότι θα είναι με μέση ΤΕΑ περιόδου χρέωσης, άρα είναι αποδεσμευμένη από ημερολογιακό μήνα (αυτά τα δύο προγράμματα είδα μόνο)

8 minutes ago, marinna said:

μόλις κατάλαβα ότι αυτό που προσπαθεί να μου επιδώσει η ACS από χθες είναι η δωροεπιταγή της elpedison (ελπίζω να μην τη χάσω από ασυνεννοησία). Εδώ να πω ότι μου την έστειλαν παρότι έχω φύγει από 3/1 -αλλά δεν έχει βγει τελικός

Μόνο εμένα με πήρανε τηλέφωνο να κλείσουμε ραντεβού; 😆

33 λεπτά πριν, CMorganV είπε

τηλεφωνικά τουλάχιστον μου είπαν ναι. Η διαφορά με το κίτρινο (σταθερό) από φυσικό αέριο ειναι η διάρκειας παραμονής και το ακριβότερο πάγιο.  7€ στη ζενίθ και  9€ στο φυσικό αέριο

αν μπορέσεις και το πάρεις γραπτώς , ενημέρωσέ μας :)

α , ψήστους να σου δώσουν το σπαστό δώρο 60€ (μπορεί και να ήταν 40 δε θυμάμαι)

τώρα μεταξύ των 2 ανάλογα την κατανάλωση (και το δώρο)

18 λεπτά πριν, liakjim είπε

Επιτέλους βλέπω μια κινητικότητα στη Βόλτον. Άλλαξε νούμερο η παροχή (κοινόχρηστο) . Αίτηση 5/1. Η ΔΕΔΔΗΕ λέει ότι μετράει από 23/1 .

τους αγχώσατε τους καημένους , ούτε μήνας δεν πέρασε 😁

βασικά όντως , δείχνει οτι πλέον έχουν ξεκολλήσει

Η κάρτα endenred πως αποδίδεται και που μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε? I mean την χρησιμοποιείς σε οποιαδήποτε αγορα ή μόνο σε συγκεκριμένα super market

19 λεπτά πριν, Captain_AMeAKA είπε

Η κάρτα endenred πως αποδίδεται και που μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε? I mean την χρησιμοποιείς σε οποιαδήποτε αγορα ή μόνο σε συγκεκριμένα super market

έχει αναλυθεί , είναι mastercard

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, korakios είπε

ρώτα αν η συνέπεια μπαίνει απευθείας μιας και η αρχική είναι πανάκριβη

Spoiler

image.png.5f6684a482274c0d73713c7891bae969.png

Χλωμό το κόβω...όπως το γράφει το πιθανότερο είναι να μπαίνει σε 5 μήνες (δλδ μετά τον 1ο εκκαθαριστικό).
Αντίθετα το maxi home fixed...δεν έχει έκπτωση συνέπειας και η τιμή είναι "καθαρή" από τον 1ο λογαριασμό.

Επεξ/σία από nvoros

3 μέρες μετά το αίτημα στο myrae απάντησε η Elpedison στο θεμα που ειχε δημιουργηθει με τη λάθος καταχώρηση ενδείξεων.

Θυμίζω ότι ενώ είχα στείλει ενδείξεις με φωτογραφία μετρητή, η Elpedison δεν τις χρησιμοποίησε, αλλά χρησιμοποίησε τις ενδείξεις που ειχα στείλει στην προηγούμενη αλλαγή παροχου, άγνωστο από πού τις βρήκε.

Μου απάντησαν μέσω rae ότι έστειλαν στο ΔΕΔΔΗΕ αίτημα διόρθωσης για να αλλάξει η λάθος ένδειξη και να αντικατασταθεί από αυτή που τους είχα στείλει. 

Spoiler

Σε συνέχεια του έγγραφου αιτήματός σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δυνάμει της από 28.12.2023 αιτήσεώς σας για τη σύναψη Σύμβασης Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας με την Elpedison, που αφορά στην παροχή με αρ .............., υποβλήθηκε από πλευράς μας προς τον Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «ΘΑΛΗΣ» δήλωση εκπροσώπησης του εν λόγω μετρητή στα δικά σας στοιχεία σύμφωνα με τις ενδείξεις που μας είχατε προωθήσει. 

Για την εξυπηρέτησή σας, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι έχουμε προωθήσει στον αρμόδιο διαχειριστή δικτύου ΔΕΔΔΗΕ αίτημα διόρθωσης και αναμένουμε σχετική ενημέρωση ώστε να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες ενέργειες.

Με εκτίμηση,

Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών
ELPEDISON S.A.

• Like 1
  • Thanks 2

1 λεπτό πριν, ekrepali είπε

Άρα ο νέος πάροχος πρέπει να υποβάλλει αίτημα διόρθωσης, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ δε μπορεί να κάνει τη διόρθωση από μόνος του;

Ναι. Αυτό μου το είχαν πει από τον ΔΕΔΔΗΕ και στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί τους, πριν το αίτημα στη ΡΑΕ. Για να κάνει ο ΔΕΔΔΗΕ αλλαγή πρέπει να φύγει αίτημα από τον νεο πάροχο.

• Like 2

56 λεπτά πριν, Captain_AMeAKA είπε

Είναι η Ticket Compliments, θα σου έρθει ως φυσική κάρτα, μοιάζει με πιστωτική, είναι προπληρωμένη, περνάει παντού λένε.

• Like 1

Καλησπέρα,

Μετάβαση από elpe σε Ήρων ,εκπροσώπηση από Ήρων 1/1/24, υπογραφή συμβολαίου για το GENEROUS GUARANTEE HOME BONUS,.

εμφανίστηκε η παροχή στο myheron, όμως στο πρόγραμμα BASIC HOME, επίσης μας πιάνει εμάς η προειδοποίηση επιλογής προγράμματος στο myheron (ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΕΝΈΡΓΕΙΑ) η όχι διότι υπογράψαμε μέσα στον Ιανουάριο ?

6 λεπτά πριν, scarface5323 είπε

Καλησπέρα,

Μετάβαση από elpe σε Ήρων ,εκπροσώπηση από Ήρων 1/1/24, υπογραφή συμβολαίου για το GENEROUS GUARANTEE HOME BONUS,.

εμφανίστηκε η παροχή στο myheron, όμως στο πρόγραμμα BASIC HOME, επίσης μας πιάνει εμάς η προειδοποίηση επιλογής προγράμματος στο myheron (ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΕΝΈΡΓΕΙΑ) η όχι διότι υπογράψαμε μέσα στον Ιανουάριο ?

νομίζω οτι έσπασες το ρεκόρ , 25 μέρες να ενημερωθεί ο Ήρων ...

αν υπέγραψες ειδικό όρο που λέει οτι επιθυμείς το κίτρινο και όχι το πράσινο το αγνοείς

σε όλους έτσι δείχνει

μπες στο myheron->αιτήματα -> βεβαίωση εκπροσώπησης ,

αν κατέβει το pdf κενό , τότε κάνε απο τώρα αίτημα στον Ήρων μέσω chat/email για έκδοση

• Like 1

2 ώρες πριν, atom7 είπε

Να καταγγείλουμε τι; Ότι χρεώνει λιγότερο; 🤔

Ακριβώς! Ξεκάθαρα για απάτη... Όταν θα μας έρθει αργότερα η επιπλέον χρέωση θα τρέχουμε τότε για καταγγελία;

Δεν ξέρω αν το κάνουν επίτηδες ή αν είναι λάθος, το αποτέλεσμα είναι ίδιο...

2 ώρες πριν, Greg29M είπε

Άρα, για να συνοψίσουμε... όσον αφορά το elpedison smart ο τροπος υπολογισμου είναι πλεον ο 1,249 x ΤΕΑ περιόδου (πλην μιας μέρας) σε €/MWh + 0,0339)/1000 και υπολογίζεται η κιλοβατορα ανάλογα με την ΤΕΑ της περιόδου κατανάλωσης και χωρίς να υπάρχει εκκαθάριση σε επόμενο λογαριασμό για τον πρoηγουμενο μήνα (με βάση ΜΟ ΤΕΑ μήνα), σωστά;

Πώς είσαι βέβαιος ότι δεν θα έρθει εκκαθάριση σε επόμενο λογαριασμό;

Εδώ έχουν μπλέξει τα μήλα με τα σύκα!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...