Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, doomnx είπε

Ξεχάστε ό,τι είπα μέχρι τώρα για την τιμή kWh Ιανουαρίου στο ELPEDISON Smart.

Ο τύπος

(1,249 x ΤΕΑ περιόδου (πλην μιας μέρας) σε €/MWh + 0,0339)/1000

δίνει αποτέλεσμα με περιθώριο σφάλματος +/- 0,00001 €/kWh στις τιμές που μας έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα. Πρόσθεσαν τιμή MWh με τιμή kWh και όλο δια 1000 και έβγαλαν αυτό το αποτέλεσμα.

Όντως βγαίνει έτσι! Αλλά...

Σοβαρά τώρα; Τι φάση;; Αυτό δεν σηκώνει καταγγελία;;

13 ώρες πριν, doomnx είπε

@korakios τι πιθανότητες υπάρχουν να είναι όντως σε €/MWh η ΤΕΑ στο Smart; Στον τιμοκατάλογο δεν διευκρινίζεται. 

image.png.9022827f14d2904fdfc6e1e5f746f037.png

Νομίζω καμία. Οι υπολογισμοί είναι σωστοί και από τις ίδιες τις εταιρείες και από την ίδια την ΡΑΑΕΥ

11 ώρες πριν, doomnx είπε

Κάπου εδώ να πούμε ότι τα ex-post δεν έχουν «μήνα», ασχέτως του τι λένε τα μίντια ή οι άχρηστες σελίδες της ΡΑΕ. Η κατανάλωση θα βγαίνει όπως ακριβώς βγήκαν αυτοί οι πρώτοι λογαριασμοί της ELPEDISON. Κάθε μέρα θα έχει την ΤΕΑ της και θα συμμετέχει στο λογαριασμό. Δεν θα είναι x μέρες επί y τιμή μηνός. Θα είναι μέση ΤΕΑ διαστήματος επί x μέρες.

11 ώρες πριν, doomnx είπε

Να γι'αυτό έχει καταμπερδευτεί ο κόσμος. Τα ex-post έχουν rolling average, δεν περιμένει ο πάροχος να πάει 10 ο μήνας να βγάλει μια τιμή. Κάθε μέρα έχει την ΤΕΑ της.

Σε μένα πήρε 15 μέρες να έρθουν με κούριερ.

Εγώ υποστηρίζω ότι και τα ex-post έχουν "μήνα", τον προηγούμενο.

Κάθε 10 του μήνα θα ανακοινώνει ο κάθε πάροχος την τιμή του προηγούμενου μήνα, οπότε θα έχει νόημα να υπάρχει πίνακας με τα ex-post του προηγούμενου μήνα για λόγους σύγκρισης. Για αυτό δεν υπάρχει και το excel?  Μέχρι τότε θα γίνονται υπολογισμοί για την τιμή του τρέχοντα μήνα με βάση το όσα είναι ήδη γνωστά

Το rolling average ακούγεται λογικό, αλλά αναφέρεται κάπου στους όρους;

4 λεπτά πριν, Jikail είπε

Κύριοι καλησπέρα. Μόλις έλαβα τον πρώτο λογαριασμό για το 2024 από NRG Ειδικό Τιμολόγιο. Ενώ οι τιμές μονάδας είναι...
0,141 | €/kWh με έκπτωση συνέπειας
0,216 | €/kWh χωρίς έκπτωση συνέπειας

... στο λογαριασμό μου βλέπω χρέωση 0,216 €/kWh (άρα χωρίς έκπτωση συνέπειας).

image.png.b6b86371b9fcbc878db4c1a8c7a5bbe4.png

Έχω ενεργοποιημένη την πάγια εντολή (φαίνεται και από την έκπτωση στο πάγιο άλλωστε).

Τί δεν καταλαβαίνω;

Η συνέπεια αποδίδεται αφού πληρωθεί. Στον επόμενο μήνα θα την δεις 

• Thanks 1
  • Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, nvoros είπε

Περιμένω να πάρω και αυτές και να την "κάνω"...Αν φύγω νωρίτερα θα τις πιστολιάσουν να φανταστώ... 

Ήρθαν τελικά οι δωροεπιταγές στο κατάστημα της Ελπε (από την προηγούμενη Παρασκευή μου είπαν στο τηλέφωνο). Αλλά δεν πρόλαβαν να με ειδοποιήσουν...Δλδ...στις 25 ημέρες από την ενεργοποίηση. 

15 ώρες πριν, doomnx είπε

@korakios τι πιθανότητες υπάρχουν να είναι όντως σε €/MWh η ΤΕΑ στο Smart; Στον τιμοκατάλογο δεν διευκρινίζεται. 

Σκεπτόμενος πονηρά...μήπως έγινε επίτηδες για να κρατήσει - προσελκύσει πελάτες αφού είχαν ανακοινωθεί οι τιμές των πράσινων-μπλέ. Στους ειδικούς όρους του Smart γράφει €/kWh...μπορούν να το δικαιολογήσουν ως δήθεν τυπογραφικό λάθος.

Δημοσ.

Μια απο τα ίδια και εδώ. Κλασικά κανένα νέο απο Volton εδω και 20 μέρες περίπου που έχει γίνει η αίτηση (και ας έχει ολοκληρωθεί στον ΔΕΔΔΗΕ από τότε). Μάλιστα σε τηλ προχθές μου έλεγαν οτι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα απο τον ΔΕΔΔΗΕ. Τους είπα έχει ολοκληρωθεί απλά δεν το ξέρετε γιατί το σύστημα σας τα έχει παίξει.

Τουλάχιστον, δοκίμασα να εγγραφώ σήμερα στο MyPortal και δέχτηκε την παροχή οπότε θεωρώ πως όλα καλά.

Άραγε να βάλω τέλος του μήνα μετρήσεις για έναντι ή να περιμένω μέχρι 1-2 Φλεβάρη που θα κάνω μια και καλή αίτηση για άλλο πάροχο λογικά;

Βεβαίωση εκπροσώπησης πως παίρνουμε απο Volton?

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, nvoros είπε

Σκεπτόμενος πονηρά...μήπως έγινε επίτηδες για να κρατήσει - προσελκύσει πελάτες

Ντροπή , θα σε έλεγα και κακοπροαίρετο , στο τέλος θα μας πεις οτι επίτηδες αλλάξαν το πεδίο Γ που περιλαμβάνει πλέον τον όρο "διόρθωση"  😁

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, bilham είπε

Εγώ υποστηρίζω ότι και τα ex-post έχουν "μήνα", τον προηγούμενο.

Κάθε 10 του μήνα θα ανακοινώνει ο κάθε πάροχος την τιμή του προηγούμενου μήνα, οπότε θα έχει νόημα να υπάρχει πίνακας με τα ex-post του προηγούμενου μήνα για λόγους σύγκρισης. Για αυτό δεν υπάρχει και το excel?  Μέχρι τότε θα γίνονται υπολογισμοί για την τιμή του τρέχοντα μήνα με βάση το όσα είναι ήδη γνωστά

Το rolling average ακούγεται λογικό, αλλά αναφέρεται κάπου στους όρους;

Το γράφουν οι όροι, ναι. Λένε ότι η τιμολόγηση θα γίνεται για συγκεκριμένο διάστημα με βάση την ΤΕΑ, όχι ότι θα βγαίνει μηνιαία τιμή κάθε τάδε του μηνός.

Το νόημα του excel είναι να συγκριθούν μεταξύ τους τα προγράμματα. Δεν έχει κανένα νόημα άλλωστε να συγκρίνεις σταθερό με ex-post. Στα πράσινα και τα μπλε οι εταιρείες αποφασίζουν σε τι τιμή θα πουλήσουν. Στα ex-post η τιμή βγαίνει μόνη της. Για το σκοπό της σύγκρισης μας κάνει η ΤΕΑ και η ΜΤΑ Δεκεμβρίου. Αλλά ακόμα και τώρα μπορεί κάποιος να βάλει τη μέση ΤΕΑ Ιανουαρίου και τους ΛΠ που έχουν ανακοινωθεί για τις πρώτες εβδομάδες και να δει πόσο θα πληρώσει αν βγει σήμερα λογαριασμός.

Μπορεί να μην υπάρχει rolling average με την έννοια ότι δεν θα ομαδοποιούνται 2 μήνες κατά πάσα πιθανότητα, αλλά θα μπορεί να σε τιμολογήσει αν φύγεις τώρα, χωρίς να περιμένει να κλείσει ο μήνας.

Σε κάθε περίπτωση μόλις βγει η οριστική ΜΤΑ από ΑΔΜΗΕ ενημερώνω τα ex-post, πολύ πιο γρήγορα από το site της ΡΑΕ.

1 ώρα πριν, klainmaingr είπε

Λοιπόν έφτασε η ώρα να κάνω νέες συνδέσεις και σε Ρεύμα και σε Αέριο. Έχω εντρυφήσει σε όλα τα excel που κυκλοφορούν και έχω κάποιες απορίες.

1. Γιατί υπάρχει ειδικό νήμα για τη ΔΕΗ συγκεκριμένα; Και γιατί διαβάζω οτι κάνει πολιτική; Έχει κάποιες περαιτέρω εκπτώσεις ή ρήτρες πέρα απο τα συγκριτικά των excel?
  2. Κάθε δεδομένη στιγμή υπάρχει μιν/μαξ και λογικά δεν υπάρχει λόγος για κάποιον να επιλέξει οποιοδήποτε πρόγραμμα εκτός απο το min. Ιδιαίτερα στα σταθερά. Σωστά;

Οκ καταλαβαίνω οτι στα κυμαινόμενα είναι τζόγος και έχει πλάκα αλλα όσον αφορά τα σταθερά κάθε δεδομένη στιγμή υπάρχει το τέλειο πρόγραμμα ανάλογα με τις kwh. Ερωτηματικό.

Άρα πχ για μένα με κατανάλωση γύρω στο 250μαξ δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώ οτιδήποτε πέρα απο το zenith power direct. Σωστά; Για σταθερά πάντα. 

Απλά επιβεβαιώνω πριν προχωρήσω επιτέλους. Και κάτι ακόμα. Έχει νόημα κάποιο σταθερό συνδυαστικό μαζί με αέριο;

Για συνδυαστικό δες και την υπογραφή μου, μήπως σε συμφέρει ELPEDISON ρεύμα κίτρινο και αέριο σταθερό με δώρο 120 € στον πρώτο λογαριασμό αερίο και άλλα 160 € σε δωροκάρτες.

• Like 2
Δημοσ.

Απο ελπε 2 φορες που πηγα δεν εχω λαβει επιταγη παρα τα πολλα τηλεφωνα στην πρωτη φορα

Τη δευτερη το ατομο που συστησα την πηρε (και εφυγε) εγω οχι 

Πηρα τηλ να ρωτησω και μου λενε να το δουμε επειδη αυτος που συστησατε εφυγε 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, korakios είπε

Ντροπή , θα σε έλεγα και κακοπροαίρετο , στο τέλος θα μας πεις οτι επίτηδες αλλάξαν το πεδίο Γ που περιλαμβάνει πλέον τον όρο "διόρθωση"  😁

Ε ναι είμαι...ποτέ δεν γίνεται λάθος σε όφελος του πελάτη. Αξίωμα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bilham είπε

Αυτό δεν σηκώνει καταγγελία;;

Να καταγγείλουμε τι; Ότι χρεώνει λιγότερο; 🤔

37 λεπτά πριν, adi32 είπε

Γράφει κάπου στους όρους ότι για να πάρεις τη δωροεπιταγή πρέπει αυτός που συστήνεις να μείνει για Χ διάστημα; Τι παπ***ες είναι αυτές που λένε;🙄

Δημοσ.

Δεν το γράφει στους όρους αλλά κάποιοι πωλητές το κάνουν έτσι. Η BEFON μου έστειλε τις 20αρες του Σκλαβενίτη χωρίς να περάσει μήνας παραμονής. Να θυμίσω ότι δεν υπογράφεις όρους για τις 20άρες και δεν φαίνονται πουθενά στα email. Μόνο προφορική προσφορά παίζει.

Δημοσ.
1 hour ago, epir21 said:

1) Μια απο τα ίδια και εδώ. Κλασικά κανένα νέο απο Volton εδω και 20 μέρες περίπου που έχει γίνει η αίτηση (και ας έχει ολοκληρωθεί στον ΔΕΔΔΗΕ από τότε). Μάλιστα σε τηλ προχθές μου έλεγαν οτι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα απο τον ΔΕΔΔΗΕ. Τους είπα έχει ολοκληρωθεί απλά δεν το ξέρετε γιατί το σύστημα σας τα έχει παίξει.

2) Άραγε να βάλω τέλος του μήνα μετρήσεις για έναντι ή να περιμένω μέχρι 1-2 Φλεβάρη που θα κάνω μια και καλή αίτηση για άλλο πάροχο λογικά;

3) Βεβαίωση εκπροσώπησης πως παίρνουμε απο Volton?

1) Eλπίζω να μπούνε γρήγορα σε σειρά, μη χαθεί εντελώς η μπάλα. Κι εγώ έχω ζητήσει εδώ και 8 μέρες μέσω myrae να βγάλουν εκτάκτως τον τελικό λογαριασμό και δεν το έχουν διαβάσει καν.

2) Αν είναι ανοιχτή η πλατφόρμα, ναι να βάλεις. Γιατί όταν φύγεις, μπορεί ο 1ος λογαριασμός να είναι έναντι. Αν δε δώσεις μέτρηση, θα είναι έναντι κατά προσέγγιση.

3) Μέσω myrae ξέχνα το, όπως είπα παραπάνω... είναι τα ζώα μου αργά. Θα πρότεινα να πάρεις τηλέφωνο ώστε να καταχωρήσει εκπρόσωπος το αίτημα, και στα καπάκια στείλε και email.

55 minutes ago, adi32 said:

Kι ο συστήνοντας τι φταίει που έφυγε ο νέος πελάτης; Της elpedison είναι το φταίξιμο που για οποιονδήποτε λόγο έχασαν τον πελάτη. Κάνε παράπονο στο myrae (κατηγορία 'Άλλο') και γράψε ότι αν δε πάρεις την 20ευρη επιταγή, όχι μόνο δε θα συστήσεις άλλο πελάτη αλλά θα φύγεις κι εσύ.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ekrepali είπε

αλλά θα φύγεις κι εσύ.

ηδη εχω φυγει αλλα δεν το ξερουν 😀

Μονο εγω και η βολτον το ξερουμε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα, για να συνοψίσουμε... όσον αφορά το elpedison smart ο τροπος υπολογισμου είναι πλεον ο 1,249 x ΤΕΑ περιόδου (πλην μιας μέρας) σε €/MWh + 0,0339)/1000 και υπολογίζεται η κιλοβατορα ανάλογα με την ΤΕΑ της περιόδου κατανάλωσης και χωρίς να υπάρχει εκκαθάριση σε επόμενο λογαριασμό για τον πρoηγουμενο μήνα (με βάση ΜΟ ΤΕΑ μήνα), σωστά;

Επιπλέον, με βάση το ''νέο'' αυτό τύπο η τιμή για το σμαρτ για τον Ιανουάριο θα κυμανθεί σε πιο φτηνά επίπεδα δηλαδή στα 11 με 12 λεπτά και όχι στα 15-16 λεπτά όπως υπολογίζαμε αρχικά με βάση και την ΤΕΑ φυσικά Ιανουαρίου;

Επεξ/σία από Greg29M
  • Moderators
Δημοσ.
21 ώρες πριν, nvoros είπε

Σε πόσο διάστημα από την ενεργοποίηση έχετε πάρει τις δωροεπιταγές Σκλαβενίτη από ΕΛΠΕ ; 
H αίτηση έγινε σε κατάστημα και μου είπαν πως όταν τους τις στείλουν θα με ειδοποιήσουν τηλεφωνικά για να τις παραλάβω...

Γνωστος, απο ονλαιν-τηλεφωνικη διαδικασια, την παρελαβε χθες προχθες, περιπου 35-40 ημερες απο την αιτηση, καπου 30 απο την ενεργοποιηση. Οταν εκανε την αιτηση-συμβολαιο, του ειχαν πει οτι μολις ενεργοποιηθει θα του την στειλουν. 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Greg29M είπε

Άρα, για να συνοψίσουμε... όσον αφορά το elpedison smart ο τροπος υπολογισμου είναι πλεον ο 1,249 x ΤΕΑ περιόδου (πλην μιας μέρας) σε €/MWh + 0,0339)/1000 και υπολογίζεται η κιλοβατορα ανάλογα με την ΤΕΑ της περιόδου κατανάλωσης και χωρίς να υπάρχει εκκαθάριση σε επόμενο λογαριασμό για τον πρoηγουμενο μήνα (με βάση ΜΟ ΤΕΑ μήνα), σωστά;

Επιπλέον, με βάση το ''νέο'' αυτό τύπο η τιμή για το σμαρτ για τον Ιανουάριο θα κυμανθεί σε πιο φτηνά επίπεδα δηλαδή στα 11 με 12 λεπτά και όχι στα 15-16 λεπτά όπως υπολογίζαμε αρχικά με βάση και την ΤΕΑ φυσικά Ιανουαρίου;

Spoiler

Ναι, αλλά κανονικά η ΤΕΑ πρέπει να μπει σε €/kWh 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, doomnx είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Ναι, αλλά κανονικά η ΤΕΑ πρέπει να μπει σε €/kWh 

Spoiler

Ναι κατάλαβα, αλλά εφόσον μας συμφέρει γιατί να το σκαλίσουμε; 

Εκτός βέβαια και αν το κάνουν σκόπιμα στην αρχή για να φαίνεται φτηνά και μετά κάνουν εκκαθάριση...

Τώρα για να σιγουρευτούμε για αυτό θα πρέπει κάποιος που έχει λάβει λογαριασμό για Ιανουάριο να ανοίξει αίτημα στο myrae και να ζητήσει ανάλυση, αλλά... 

Επεξ/σία από Greg29M
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...