Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, korakios είπε

σίγουρα θα το κάνουν έτσι ? για μένα παίζει και σενάριο να χρεώνουν με το μέσο όρο μηνός

ειδικά για προγράμματα βάσει ΜΤΑ χλωμό να παίρνουν τις συγκεκριμένες τιμές περιόδου κατανάλωσης

Σίγουρα όσα ακολουθούν τον τύπο α * TEA + β. Το προσπάθησε και η ELPEDISON άσχετα που τα μπέρδεψε. Για τα υπόλοιπα θα δούμε, ίσως βγαίνει διορθωτικός σε κάθε εκκαθάριση από ΑΔΜΗΕ, αλλά ακόμα και οι ΛΠ βγαίνουν κάθε μέρα αν δεν απατώμαι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε

Εγώ που πήγα στο κίτρινο, τώρα όταν αλλάξω, που μάλλον Ήρωνα για το 50ρικο θα πάω, εκτός αν περιμένουμε καμιά προσφορά της τελευταίας στιγμής, να πάω πράσινο δηλαδή; Με προβληματίζεις που λες ότι δεν μπορούμε να κάνουμε επαλήθευση.

Εάν βάλει το πράσινο basic home του Ήρων για econtract γιατί δεν το έχει βάλει ακόμα εκεί θα πάω εγώ μετα το μήνα της volton , εάν δεν το έχει βάλει ακόμα τότε κίτρινο generous  guarantee χωρίς προστασία τιμής. αναγκαστικά 

Ζητάει ο Ήρων προηγούμενο λογαριασμό;

Επεξ/σία από archiezulu

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα πολύ χρόνο να ασχοληθώ και να παρακολουθήσω τις εξελίξεις λόγω οικογενειακών ζητημάτων που δεν μου άφηναν χρόνο.

Είδα τώρα ότι είμαι στο χειρότερο πράσινο , εκείνο της Πρωτέργεια και αύριο θα κάνω αίτηση για βεβαίωση εκπροσώπησης προκειμένου να αλλάξω πάροχο. Μάλλον με βλέπω σε κάποιο σταθερό γιατί λόγω υποχρεώσεων δεν έχω τον χρόνο, να παρακολουθώ τις εξελίξεις.

Ξέρει κανένας η Πρωτέργεια σε πόσες μέρες βγάζει βεβαίωση εκπροσώπησης ; Μήπως πιο γρήγορα θα εξυπηρετηθώ σε κατάστημα;

Στις 22/1/2024 στις 8:57 ΜΜ, korakios είπε

όλες τρώνε τη συνέπεια τελικού , myrae

Όσον αφορά στο όλες τρώνε τη συνέπεια, είναι μέσα και η Πρωτέργεια; Αν κάνω αίτηση στο rae δικαιώνομαι και μου επιστρέφουν το ποσό που θα καταβάλλω ως επιβάρυνση ;

Αν  ισχύει ότι τελικώς θα μου φάνε τη συνέπεια και  δεν θα  μου επιστρέψουν την επιβάρυνση, σκέφτομαι να την κάνω πρώτα σε κίτρινο πρόγραμμα της Πρωτέργεια που δεν έχει συνέπεια και αφού κάτσω κανά μήνα, να την κάνω τότε χωρίς να ανησυχώ για επιβαρύνσεις συνέπειας του τελικού. Είναι σωστό σαν σκέψη;

Επεξ/σία από yiankap

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά σήκω και φύγε ASAP μόλις εκδοθεί ο τελευταίος λογαριασμός και τον πληρώσεις.

Επεξ/σία από doomnx
  • Like 3

6 ώρες πριν, doomnx είπε

Σε μένα πήρε 15 μέρες να έρθουν με κούριερ.

Κωλοφαρδία. Ας απαντήσει και κανένας φυσιολογικός άνθρωπος...😄
Περιμένω να πάρω και αυτές και να την "κάνω"...Αν φύγω νωρίτερα θα τις πιστολιάσουν να φανταστώ... 

10 ώρες πριν, madboy είπε

Προφανώς και είναι υπευθυνος ο πάροχος. Και αν όντως ήταν υπευθυνος εδω΄και 6 ημέρες θα έπρεπε να είχε διορθώσει την ένδειξη που έστειλε στον Δεδδηε με την σωστή. Αλλά επειδή μόνο υπευθυνος πάροχος δεν είναι ακόμα και σήμερα επιμένουν οτι η ενδειξη που έχουν δηλωσει είναι σωστή.

Την μέτρηση του τεχνικού θα μπορούσα να την στείλω ως αποδεικτικό στον πάροχο μήπως και καταλάβει το λάθος του. Ραε έγινε καταγγελία, κράξιμο έφαγε ο πάροχος, αίτημα επικοινωνίας έστελα στον Δεδδηε. Ε δεν γίνεται κάποιο απο ολα αυτά θα δουλέψει.

Δεν καταλαβαίνω τον λόγο για να μην κάνεις. Δηλαδή κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά πρέπει να αποκλείονται απο τον τουρισμο; 

Δεν πειράζει, ίσως η δική μου περίπτωση μάθει και σε μερικους αδαεις πως διαβάζονται οι παλιοι μετρητές. 

Φίλος μου με παλιό μετρητή εδω και αρκετά χρόνια εχει παει σε άλλους παροχους και ποτέ δεν είχε πρόβλημα.

Δεν κατάλαβες.

Εννοούσα, να καταναλώσεις πρώτα μερικές κιλοβατώρες, ώστε να πάει η ένδειξη στο 'ακριβός' και να μην γίνεται μπέρδεμα 

9 hours ago, korakios said:

δεν είμαι 100% σίγουρος για το 20ρικο , περίμενε να το επιβεβαιώσουν άλλα μέλη

Τηλεφωνική επικοινωνία με ΗΡΩΝ:

τα 20€ αφορούν ήδη ενεργοποιημένο πελάτη που συστήνει τον νέο -υποχρεωτικά διαφορετικός ΑΦΜ αλλά όχι πολλαπλες παροχές στον ίδιο και τα παίρνει στον 1ο του εκκαθαριστικό. Η διαδικασία για το 20αρικο γίνεται μόνο τηλεφωνικά και δεν επηρεάζει το 50αρικο του νέου πελάτη μέσω econtract. 

Τώρα πως γίνεται ο νέος πελάτης να πάρει 50€ μέσω econtract και ο παλιός το 20αρικο -αφού η διαδικασία γίνεται μόνο τηλεφωνικά- μόνο ο ΗΡΩΝ το ξέρει…

Επιπλέον είναι λέει πολιτική της εταιρίας στο econtract να υπάρχει δυνατότητα μόνο για τα κίτρινα και όχι για τα πράσινα/μπλε. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 minutes ago, GREGORYMO said:

Δεν κατάλαβες.

Εννοούσα, να καταναλώσεις πρώτα μερικές κιλοβατώρες, ώστε να πάει η ένδειξη στο 'ακριβός' και να μην γίνεται μπέρδεμα 

Όπως το έγραψες προφανώς και κανένας δεν κατάλαβε τι πραγματικά εννοούσες.  

Για να έφθανε ο δείκτης στο ακριβώς που αναφέρεις θα έπρεπε να κατανάλωσω 800 κβ. Δηλαδή 1 μήνα αναμονής.

Επεξ/σία από madboy

17 hours ago, atom7 said:

Πριν καμία ώρα άνοιξε το portal, μπόρεσα να κάνω εγγραφή, προσθήκη μετρητή κλπ κλπ, αλλά κάποια στιγμή ξανακρέμασε και τώρα βγάζει αυτό:

image.png.ffcd1602516a9cbb5fd32437580b8053.png

Ναι τα καταφέρανε μάλλον, έκανα και εγώ την εγγραφή. Το δήλωσε το ρεύμα μόνος σου δεν δουλεύει ακόμα...

Μιλησα με ΔΕΔΗΕ για τη βολτον 

Εχουν λεει τις μετρησεις που ειχα δωσε αρχες του μηνα και αυτες θα ισχυσουν

Απλα καπου εχει κολησει το συστημα και δεν εχει γινει η αλλαγη

Οποτε αν ολα πανε καλα η ελπε θα μου βγαλει νεο τελικο με τις ιδιες ενδειξεις στον οποιο πρεπει να μου επιστρεφει την εγγυηση των 49€

Οποτε μαλλον δεν πρεπει να πληρωσω τα 56ε που μου εστειλαν χτες γιατι μετα θα μεινει - 

Λοιπόν έφτασε η ώρα να κάνω νέες συνδέσεις και σε Ρεύμα και σε Αέριο. Έχω εντρυφήσει σε όλα τα excel που κυκλοφορούν και έχω κάποιες απορίες.

1. Γιατί υπάρχει ειδικό νήμα για τη ΔΕΗ συγκεκριμένα; Και γιατί διαβάζω οτι κάνει πολιτική; Έχει κάποιες περαιτέρω εκπτώσεις ή ρήτρες πέρα απο τα συγκριτικά των excel?
  2. Κάθε δεδομένη στιγμή υπάρχει μιν/μαξ και λογικά δεν υπάρχει λόγος για κάποιον να επιλέξει οποιοδήποτε πρόγραμμα εκτός απο το min. Ιδιαίτερα στα σταθερά. Σωστά;

Οκ καταλαβαίνω οτι στα κυμαινόμενα είναι τζόγος και έχει πλάκα αλλα όσον αφορά τα σταθερά κάθε δεδομένη στιγμή υπάρχει το τέλειο πρόγραμμα ανάλογα με τις kwh. Ερωτηματικό.

Άρα πχ για μένα με κατανάλωση γύρω στο 250μαξ δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώ οτιδήποτε πέρα απο το zenith power direct. Σωστά; Για σταθερά πάντα. 

Απλά επιβεβαιώνω πριν προχωρήσω επιτέλους. Και κάτι ακόμα. Έχει νόημα κάποιο σταθερό συνδυαστικό μαζί με αέριο;

Κύριοι καλησπέρα. Μόλις έλαβα τον πρώτο λογαριασμό για το 2024 από NRG Ειδικό Τιμολόγιο. Ενώ οι τιμές μονάδας είναι...
0,141 | €/kWh με έκπτωση συνέπειας
0,216 | €/kWh χωρίς έκπτωση συνέπειας

... στο λογαριασμό μου βλέπω χρέωση 0,216 €/kWh (άρα χωρίς έκπτωση συνέπειας).

image.png.b6b86371b9fcbc878db4c1a8c7a5bbe4.png

Έχω ενεργοποιημένη την πάγια εντολή (φαίνεται και από την έκπτωση στο πάγιο άλλωστε).

Τί δεν καταλαβαίνω;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Jikail είπε

Τί δεν καταλαβαίνω;

οτι είναι σε μαυρη λίστα μαζί με της Προτέργιας ,όπως αναφέρει και η καρφιτσωμένη ανάρτηση αλλά και στο excel της υπογραφής μου  συνέπεια θα πάρεις στον επόμενο και τη συνέπεια κατανάλωσης τελικού (φύγε άμεσα) θα την πάρεις μετά απο καταγγελία στη ΡΑΕ (εκτός αν τη δώσουν με έκτακτο, χλωμό)

22 λεπτά πριν, klainmaingr είπε

Απλά επιβεβαιώνω πριν προχωρήσω επιτέλους. Και κάτι ακόμα. Έχει νόημα κάποιο σταθερό συνδυαστικό μαζί με αέριο;

μόνο αν δεν καις αέριο , συνήθως σε σπίτια που είναι κλειστά

Γιατί υπάρχει ειδικό νήμα για τη ΔΕΗ συγκεκριμένα;

Τρέχει απίστευτα το νήμα και με της ΔΕΗ δε θα έβγαινε άκρη , δυσκολία κατανόησης απλών πραγμάτων στο νήμα της ΔΕΗ με επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις  , περιστασιακές κόντρες χωρίς λόγο και 3-4 σελίδες ανα μέρα όταν πέφτει το ebill με ερώτηση "χάλασε?έφτιαξε?κτλ.." και βγαίνει συχνά oftopic

Κάθε δεδομένη στιγμή υπάρχει μιν/μαξ και λογικά δεν υπάρχει λόγος για κάποιον να επιλέξει οποιοδήποτε πρόγραμμα εκτός απο το min. Ιδιαίτερα στα σταθερά. Σωστά;

δεν ξέρω τι εννοείς μιν μαξ

Άρα πχ για μένα με κατανάλωση γύρω στο 250μαξ δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώ οτιδήποτε πέρα απο το zenith power direct. Σωστά; Για σταθερά πάντα. 

υπόψιν έχει 0,199 αρχικής , δες και της φυσικό αέριο το 8μηνο

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
  • Thanks 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...