Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Περιμένοντας τον δεύτερο λογαριασμό όπου λογικά θα έχω κάψει το 100€ από ΕΛΠΕ, αν κάνω αίτηση να μπω στο σταθερό τους, παίρνω τα δώρα ή να πάω μια βόλτα άλλου και να γυρίσω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, uphercules10 είπε

Αίτηση σε volton 11/01, καμία ενημέρωση ούτε καν για αίτημα σε Δεδδηε για αλλαγή παροχής, φάνηκε χτες η αλλαγή ψηφίου και μετά από τηλ στον τοπικό Δεδδηε μου είπαν ότι έχω αλλάξει πάροχο από τις 22/01.

Ρωτάω το Δεδδηε τι ένδειξη φαίνεται στην αλλαγή και μου λένε 54458,η οποία ήταν η ένδειξη με φωτογραφία,που έστειλα στη volton πριν δέκα μέρες στέλνοντας τα δικαιολογητικά.

Σήμερα εγώ έχω φτάσει 54765 kw.

Από που ξεκινάω να μετράω τις 500;;

Έχω μπερδευτεί.

Παίρνω τη volton και μου λένε ότι δεν έχουν πάρει το τελικό οκ ότι είμαι σε αυτούς και ότι θα φανεί αύριο μεθαύριο λογικά.

Τότε και μόνο έχοντας την ένδειξη θα μπορούν να μου πουν από πότε θα αρχίσω να υπολογίζω τις 500 kw.

Επίσης μου είπαν ότι και σε 10 μέρες να φύγω δεν υπολογίζονται αναλογικά οι κιλοβατώρες,της είπα ότι είμαι πολύ δυσαρεστημένος από τις καθυστερήσεις τους,από τη μη λειτουργία του myvolton,επέμεινε ότι και σε 15 μερες να κάψεις τις 500 δε θα χρεωθώ τις 250.

Κούρασε η volton

Ξεκινάς να μετράς από 22/1 με 54458 kWh. Στις 20/2 συμπληρώνεις 30 μέρες και στις 54958 συμπληρώνεις 500 kWh/μήνα.

52 λεπτά πριν, Disrespect είπε

Επαιζα πρίν με το excel του doomx για τον Φεβρουάριο και συνειδητοποίησα πως οποιοδήποτε πάροχο και οποιοδήποτε χρώμα τιμολογίου κι αν επιλέξεις, οι τελικές διαφορές είναι λιγα ευρω. Πραγματικά αμελητέες. Ετσι οπως πάει τον Μαρτιο μαλλον θα είναι μηδενικές, οπότε το μόνο που θα εχουμε να συζητάμε εδω είναι τα δώρα και οι προσφορές για τους ενεργειακούς τουρίστες, οσο κρατήσουν και αυτά βέβαια γιατί την πήρανε πρέφα την φάση οι πάροχοι και τα κόβουν σιγα σιγα.

Ε όχι μη μπλέκεις τα χρώματα μεταξύ τους. 12 λεπτά τώρα στα μπλε μπορεί να μη λένε πολλά άλλα αν σε 3 μήνες ξεσπάσει κάποια κρίση και τα κίτρινα φτάσουν 25 λεπτά, τότε θα λένε.

Αλλά ναι, για την ώρα κυνηγάς τα δώρα, δηλαδή 80 € από ELPEDISON. 

17 ώρες πριν, ekrepali είπε

Έλα... αφού τα ξέρουμε το κόλπα. Τιμολογούν χαμηλά, για να κρατήσουν πελάτες και μετά από 2 μήνες που θα ανακοινώσει τιμές ο ΑΔΜΗΕ θα γίνουν εκκαθαρίσεις. Όλα μαζί τουρλουμπούκι για να μη βγαίνει άκρη.

Μέχρι να σταθεροποιηθεί η αγορά, η πιο ασφαλής λύση είναι να επιλέξει ο καταναλωτής πρόγραμμα (πράσινο/κίτρινο) με προανακοινωμένη τιμή την 1η του μήνα και όχι να περιμένει να την μάθει εκ των υστέρων. Τα χρηματικά δώρα είναι το καρότο και συμφέρουν σε παροχές με μικρές καταναλώσεις.

55 λεπτά πριν, geodimis είπε

Μαζί σου, αλλά πολύς προσωπικός χρόνος διαχείρισης για έκδοση λογαριασμών συνέπειες τελικών κλπ. (ήδη πέρασα 2 φορές από εκεί).

Για αυτό έλεγα για 4all με ταχύτατη αλλαγή και επιστροφή elpedison αν ισχύει ακόμα η 60άρα..

Έχεις μεγάλο δίκιο. Η ΔΕΗ βγάζει λογαριασμούς άμεσα. Το θέμα είναι αν θα σου δώσει ξανά δώρα η ΕΛΠΕ (αν έχει βγει τελικός, πρέπει)

8 λεπτά πριν, doomnx είπε

12 λεπτά τώρα στα μπλε μπορεί να μη λένε πολλά άλλα αν σε 3 μήνες ξεσπάσει κάποια κρίση και τα κίτρινα φτάσουν 25 λεπτά, τότε θα λένε.

...μέχρι να επικαλεστεί ο πάροχος έκτακτες/απρόβλεπτες συνθήκες και να αυξήσει την "σταθερή" τιμή. Τα έχουμε δει και αυτά. Μονο η ακατονόμαστη κράτησε το σταθερό μέχρι την λήξη των συμβάσεων.

• Thanks 1

Μόλις τώρα, nvoros είπε

...μέχρι να επικαλεστεί ο πάροχος έκτακτες/απρόβλεπτες συνθήκες και να αυξήσει την "σταθερή" τιμή. Τα έχουμε δει και αυτά. Μονο η ακατονόμαστη κράτησε το σταθερό μέχρι την λήξη των συμβάσεων.

όχι πριν το 6μηνο , γιαυτό και η μικρότερη διάρκεια βολεύει όλους

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, ppetros είπε

Οποτε μετραω απο σημερα αν εχω καταλαβει σωστα απο τις προηγουμενες απαντησεις. Οταν καψω τις 500 Kwh οποτε και φευγω σημαινει οτι εκεινη τη στιγμη κανω αιτημα σε αλλο παροχο ή καλο να  το εχω ξεκινησει μερικες μερες πριν?

Πάρε τηλ στο ΔΕΔΔΗΕ 800 400 4000 να σου πούνε από πότε άρχισε η εκπροσώπηση στη Volton. Μείνε 29 μέρες και την 30η κάνε αίτηση σε άλλο πάροχο δίνοντας +500 kWh. Αυτό αν γίνει η αίτηση σε φυσικό κατάστημα. Αν γίνει online θα πρέπει να μαντέψεις πόσες μέρες θα καθυστερήσει η αίτηση να πάει στο ΔΕΔΔΗΕ και να προσθέσεις αναλογικά kWh.

Επεξ/σία από doomnx

23 λεπτά πριν, doomnx είπε

Η μηδενική κατανάλωση δεν είναι εκτός ορίων. Μπορεί να έχεις φύγει από το σπίτι και να έχεις κατεβάσει το γενικό.

Ο μετρητής μου είναι τηλεμετρουμενος, νομίζω ότι πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος, που θα κάνει σωστά τη δουλειά του, αν υπήρχε κατανάλωση ή όχι για δύο ολόκληρους μήνες. 

25 λεπτά πριν, Jake07 είπε

Περιμένοντας τον δεύτερο λογαριασμό όπου λογικά θα έχω κάψει το 100€ από ΕΛΠΕ, αν κάνω αίτηση να μπω στο σταθερό τους, παίρνω τα δώρα ή να πάω μια βόλτα άλλου και να γυρίσω;

Δεν παίρνεις δώρα από συνεργάτες, αν είσαι ήδη πελάτης της ΕΛΠΕ, αλλά ρώτα στην εξυπηρέτηση πελατών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 minutes ago, ppetros said:

. Οταν καψω τις 500 Kwh οποτε και φευγω σημαινει οτι εκεινη τη στιγμη κανω αιτημα σε αλλο παροχο ή καλο να  το εχω ξεκινησει μερικες μερες πριν?

Αν κάψεις 500kwh και φύγεις στις 20 μέρες... θα πάρεις δώρο 333kw (500*20/30) και θα πληρώσεις τις 166kw.

Aν κάψεις 500kw και φύγεις στις 40 μέρες, θα πάρεις δώρο 375kw (500*30/40) και θα πληρώσεις τις 125kw

Θέλει αλχημείες για να πετύχεις το βέλτιστο... αλλά βοηθάει να κάνεις την αίτηση σε άλλο πάροχο (πχ elpedison) σε κατάστημα, ώστε η αλλαγή να γίνει το πολύ σε 1-2 εργάσιμες. Αν μπλέξεις με τηλεφωνική αίτηση... μπορεί να γίνει η αλλαγή άμεσα ή μπορεί και να το κωλοβαρέσουν 15 μέρες.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Thanks 2

12 λεπτά πριν, donnarumma είπε

Μέχρι να σταθεροποιηθεί η αγορά, η πιο ασφαλής λύση είναι να επιλέξει ο καταναλωτής πρόγραμμα (πράσινο/κίτρινο) με προανακοινωμένη τιμή την 1η του μήνα και όχι να περιμένει να την μάθει εκ των υστέρων. Τα χρηματικά δώρα είναι το καρότο και συμφέρουν σε παροχές με μικρές καταναλώσεις.

Η αγορά δείχνει να έχει φτάσει τα όριά της στα 11-12 λεπτά, παρακάτω δεν φαίνεται να πηγαίνει για την ώρα.

9 λεπτά πριν, Giannis_Io είπε

Ο μετρητής μου είναι τηλεμετρουμενος, νομίζω ότι πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος, που θα κάνει σωστά τη δουλειά του, αν υπήρχε κατανάλωση ή όχι για δύο ολόκληρους μήνες. 

Αν ήταν θα έπαιρναν μετρήσεις μόνοι τους, όπως έγινε σε άλλους με τηλεμετρούμενους. Θέλησαν να δεχτούν αυτά που τους έστειλες (για δικούς σου λόγους μπορεί να ήθελες να πληρώσεις όλη την κατανάλωση στον επόμενο πάροχο).

Σε κάθε περίπτωση το 0 δεν είναι εκτός ορίων.

Λοιπόν παιδιά, επειδή μέχρι μέσα Απριλίου θα έχω πολύ υψηλές καταναλώσεις λόγω αντλίας και επειδή δε μ' αρέσει ο ενεργειακός τουρισμός, σκέφτομαι να πάω στο "σταθερό" της "Φυσικό αέριο" με 0.123€.

Έχει κάποιος εμπειρία απ' τη συγκεκριμένη εταιρία (καλή ή κακή);

Επίσης έχει application που να δουλεύει σωστά έτσι ώστε να δίνω κάθε μήνα τις κιλοβατώρες μου! 

13 ώρες πριν, johnmegarythmos είπε

τι ειναι το ex-ante και το ex-post ; ποιο συμφερει περισσοτερο;. 

Οι μοναδικές εταιρείες που ανακοίνωσαν τιμή στον Ιανουάριο, στα κίτρινα ex-ante, ήταν η ΔΕΗ και Protergia. Θα φανεί αρχές Φεβρουαρίου αν τα ex-post θα είναι πιο ανταγωνιστικά. 

1 λεπτό πριν, Titarasaudi είπε

Λοιπόν παιδιά, επειδή μέχρι μέσα Απριλίου θα έχω πολύ υψηλές καταναλώσεις λόγω αντλίας και επειδή δε μ' αρέσει ο ενεργειακός τουρισμός, σκέφτομαι να πάω στο "σταθερό" της "Φυσικό αέριο" με 0.123€.

Έχει κάποιος εμπειρία απ' τη συγκεκριμένη εταιρία (καλή ή κακή);

Επίσης έχει application που να δουλεύει σωστά έτσι ώστε να δίνω κάθε μήνα τις κιλοβατώρες μου! 

δεν είναι "σταθερό", κανονικό σταθερό είναι , κλασσικά το νου σου στο 6μηνο για τυχών αλλαγές

μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάτι παράδοξο στην έκδοση λογαριασμών και μηχανογράφηση

• Like 1

5 λεπτά πριν, donnarumma είπε

Οι μοναδικές εταιρείες που ανακοίνωσαν τιμή στον Ιανουάριο, στα κίτρινα ex-ante, ήταν η ΔΕΗ και Protergia. Θα φανεί αρχές Φεβρουαρίου αν τα ex-post θα είναι πιο ανταγωνιστικά. 

Φαίνεται ήδη ποια ex-post είναι φθηνότερα 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...