Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή πρέπει να λέμε τα καλά, πάντως για την εγγύηση τουλάχιστον για την Ελπε στον λογαριασμό του πατέρα μου επειδή άργησα λίγο να  ενεργοποιήσω την πάγια εντολή ενώ ο πρώτος λογαριασμός βγήκε με χρεωμένη την μισή εγγύηση μετά από 4-5 μέρες έβγαλαν διορθωτικό λογαριασμό και την αφαίρεσαν.

• Like 1
  • Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

μολις ολοκληρωσα econtract και επιστροφη στην ακατανομαστη απο ελπε (τα ξοδαψα τα 100) συμφωνα με τις καταναλωσεις μου με συμφερει για οσο δουλευει η αντλια.

Στον ηρων δεν ηθελα να παω το κερδος του 50ρικου δεν θα ηταν 50 αλλα λιγοτερο και επισης με τα χαλια τους δεν θα ηθελα να μπλεξω (μηχανογραφηση κτλ). 

Volton με αυτα που διαβασα στις τελευταιες σελιδες της απεριψα και αυτην.

Παντως εμεινα ευχαριστημενος απο ελπε. τυπηκοι στην εκδοση λογαριασμων, ολα αναγραφονται αναλυτικα, το app τους καλουτσικο...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, lazarnik said:

μολις ολοκληρωσα econtract και επιστροφη στην ακατανομαστη απο ελπε (τα ξοδαψα τα 100) συμφωνα με τις καταναλωσεις μου με συμφερει για οσο δουλευει η αντλια.

Στον ηρων δεν ηθελα να παω το κερδος του 50ρικου δεν θα ηταν 50 αλλα λιγοτερο και επισης με τα χαλια τους δεν θα ηθελα να μπλεξω (μηχανογραφηση κτλ). 

Παντως εμεινα ευχαριστημενος απο ελπε. τυπηκοι στην εκδοση λογαριασμων, ολα αναγραφονται αναλυτικα, το app τους καλουτσικο...

Ποσο φθηνοτερη σου βγαινει δλδ η ακατανομαστη VS 500kwh free volton για 30 μερες; Εκτος αν εχεις κανα 2000kwh

Επεξ/σία από Georgebek2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Georgebek2 είπε

VS 500kwh free volton για 30 μερες; Εκτος αν εχεις κανα 2000kwh

9 λεπτά πριν, lazarnik είπε

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, corollag5 είπε

Απάντηση ΔΕΔΔΗΕ για λανθασμένες αρχικές ενδείξεις εκπροσώπησης με αίτημα μέσω MyRae

Απόκρυψη περιεχομένων

Καλημέρα σας,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα αιτήματα αλλαγής εκπροσώπησης χωρίς αλλαγή ΑΦΜ, διεκπεραιώνονται άμεσα, χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη τεχνική εργασία επί της παροχής από τον ΔΕΔΔΗΕ. Σε αυτά τα αιτήματα είναι υποχρεωτική η καταχώριση ενδείξεων, όπως προβλέπεται μεταξύ άλλων στο άρθρο 18, παρ. 6 του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Πελάτες, ως αυτός ισχύει: «Με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας αλλαγής Προμηθευτή και την αποφυγή καθυστερήσεων, ο Πελάτης δηλώνει την ένδειξη κατανάλωσης εκάστου μη ωριαίου μετρητή του, η οποία και διαβιβάζεται από τον Προμηθευτή στον αρμόδιο Διαχειριστή Δικτύου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις των σχετικών Κωδίκων.» και στο Εγχειρίδιο Εκπροσώπησης Μετρητών και Περιοδικής Εκκαθάρισης (ΦΕΚ Β’ 4737/2020), άρθρα 5 και 7. Στο πλαίσιο  αυτό επισημαίνεται ότι η ευθύνη καταχώρισης ενδείξεων σε περίπτωση Νέας Εκπροσώπησης χωρίς αλλαγή Πελάτη (αλλαγή Προμηθευτή υπό τον ίδιο χρήστη της παροχής) ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του Προμηθευτή. Στη συνέχεια, ο ΔΕΔΔΗΕ ελέγχει μηχανογραφικά με βάση τα τεχνικά και ιστορικά στοιχεία της παροχής αν οι υποβληθείσες ενδείξεις είναι εντός ορίων κατανάλωσης και υλοποιεί ή απορρίπτει το αίτημα εκπροσώπησης ανάλογα, με ταυτόχρονη μηχανογραφημένη ενημέρωση του Προμηθευτή. Εάν το αίτημα νέας εκπροσώπησης εγκριθεί, αυτές οι ενδείξεις στέλνονται ως τελικές στον προηγούμενο Προμηθευτή.

Από την πλευρά του ΔΕΔΔΗΕ έχουν πραγματοποιηθεί τα δέοντα και έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία σύμφωνα με την οποία οι Προμηθευτές  VOLTIN Α.Ε. και ELPEDISON Α.Ε. ενημερώθηκαν στις 15/01/2024 με τις αρχικές και τελικές ενδείξεις αντίστοιχα ( ενδείξεις HM:80511 και NΥΧΤ: 32688 ).

Κατ’ εξαίρεση διόρθωση αρχικών ενδείξεων μπορεί να εξεταστεί μόνον αν λάβουμε από τον νέο Προμηθευτή αίτημα για διόρθωση των αρχικών ενδείξεων που δήλωσε στο μηχανογραφικό μας σύστημα και μόνο αν ισχύουν σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:

•    Το αίτημα διόρθωσης να συνοδεύεται από φωτογραφία του μετρητή φορτίου στην οποία θα αναγράφεται η ημερομηνία λήψης αυτής
•    Ο Προμηθευτής στο αίτημά του θα πρέπει ρητά να δηλώνει τις τιμές των νέων αρχικών ενδείξεων
•    Η κατανάλωση της επόμενης προγραμματισμένης καταμέτρησης δεν έχει καλύψει τις εσφαλμένες αρχικές ενδείξεις, δηλαδή η ένδειξη/ενδείξεις της επόμενης καταμέτρησης να είναι μικρότερη/μικρότερες των αρχικών ενδείξεων

Με εκτίμηση,

Περιμένω κι εγώ απάντηση από ΔΕΔΔΗΕ και elpedison μέσω myrae. Για τη δική μου περίπτωση έχει ενδιαφέρον η απάντηση που σου έδωσαν και έχω την περιέργεια να δω αν θα απαντήσουν το ίδιο και σε εμένα αφού με βάση αυτό που σου είπαν

Στη συνέχεια, ο ΔΕΔΔΗΕ ελέγχει μηχανογραφικά με βάση τα τεχνικά και ιστορικά στοιχεία της παροχής αν οι υποβληθείσες ενδείξεις είναι εντός ορίων κατανάλωσης και υλοποιεί ή απορρίπτει το αίτημα εκπροσώπησης ανάλογα, με ταυτόχρονη μηχανογραφημένη ενημέρωση του Προμηθευτή. Εάν το αίτημα νέας εκπροσώπησης εγκριθεί, αυτές οι ενδείξεις στέλνονται ως τελικές στον προηγούμενο Προμηθευτή.

εκτός από την Elpedison, που έκανε λάθος στις ενδείξεις που έδωσε, ευθύνη φέρει και ο ΔΕΔΔΗΕ που δεν είδε ότι 2 μήνες που ήμουν Volton εμφανίζομαι με κατανάλωση 0kw. Αν δεν είναι "εκτός ορίων κατανάλωσης" μια μηδενικη ένδειξη, τότε ποια είναι;  

Μια δουλειά έχουν να κάνουν, σύμφωνα με δική τους παραδοχή, στην αλλαγή παρόχου και τα έκαναν κώλο.

Δημοσ.

Αίτηση σε volton 11/01, καμία ενημέρωση ούτε καν για αίτημα σε Δεδδηε για αλλαγή παροχής, φάνηκε χτες η αλλαγή ψηφίου και μετά από τηλ στον τοπικό Δεδδηε μου είπαν ότι έχω αλλάξει πάροχο από τις 22/01.

Ρωτάω το Δεδδηε τι ένδειξη φαίνεται στην αλλαγή και μου λένε 54458,η οποία ήταν η ένδειξη με φωτογραφία,που έστειλα στη volton πριν δέκα μέρες στέλνοντας τα δικαιολογητικά.

Σήμερα εγώ έχω φτάσει 54765 kw.

Από που ξεκινάω να μετράω τις 500;;

Έχω μπερδευτεί.

Παίρνω τη volton και μου λένε ότι δεν έχουν πάρει το τελικό οκ ότι είμαι σε αυτούς και ότι θα φανεί αύριο μεθαύριο λογικά.

Τότε και μόνο έχοντας την ένδειξη θα μπορούν να μου πουν από πότε θα αρχίσω να υπολογίζω τις 500 kw.

Επίσης μου είπαν ότι και σε 10 μέρες να φύγω δεν υπολογίζονται αναλογικά οι κιλοβατώρες,της είπα ότι είμαι πολύ δυσαρεστημένος από τις καθυστερήσεις τους,από τη μη λειτουργία του myvolton,επέμεινε ότι και σε 15 μερες να κάψεις τις 500 δε θα χρεωθώ τις 250.

Κούρασε η volton

Δημοσ.
2 ώρες πριν, bilham είπε

Στα ex-ante έχεις μία επιπλέον γραμμή όπου αναφέρεις τον μήνα και σωστά

Αν θέλεις πρόσθεσέ την και στα υπόλοιπα φύλλα για να μην γίνεται μπέρδεμα με Φεβρουάριο-Ιανουάριο ;) 

Δεν θα το κάνω γιατί τα ex-post και τα σταθερά δεν αναφέρονται σε συγκεκριμένο μήνα.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, uphercules10 είπε

Αίτηση σε volton 11/01, καμία ενημέρωση ούτε καν για αίτημα σε Δεδδηε για αλλαγή παροχής, φάνηκε χτες η αλλαγή ψηφίου και μετά από τηλ στον τοπικό Δεδδηε μου είπαν ότι έχω αλλάξει πάροχο από τις 22/01.

Ρωτάω το Δεδδηε τι ένδειξη φαίνεται στην αλλαγή και μου λένε 54458,η οποία ήταν η ένδειξη με φωτογραφία,που έστειλα στη volton πριν δέκα μέρες στέλνοντας τα δικαιολογητικά.

Σήμερα εγώ έχω φτάσει 54765 kw.

Από που ξεκινάω να μετράω τις 500;;

Έχω μπερδευτεί.

Παίρνω τη volton και μου λένε ότι δεν έχουν πάρει το τελικό οκ ότι είμαι σε αυτούς και ότι θα φανεί αύριο μεθαύριο λογικά.

Τότε και μόνο έχοντας την ένδειξη θα μπορούν να μου πουν από πότε θα αρχίσω να υπολογίζω τις 500 kw.

Επίσης μου είπαν ότι και σε 10 μέρες να φύγω δεν υπολογίζονται αναλογικά οι κιλοβατώρες,της είπα ότι είμαι πολύ δυσαρεστημένος από τις καθυστερήσεις τους,από τη μη λειτουργία του myvolton,επέμεινε ότι και σε 15 μερες να κάψεις τις 500 δε θα χρεωθώ τις 250.

Κούρασε η volton

Ξεκινάς από την ένδειξη που έχει δοθεί.. Από εκεί.. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, takoulou είπε

Ξεκινάς από την ένδειξη που έχει δοθεί.. Από εκεί.. 

Πως γίνεται αυτό; αυτή η ένδειξη είναι τη Χ ημερομηνία που κανείς την αίτηση Ζ κιλοβατωρες. Αν η εκπροσώπηση ξεκινήσει Χ+15 μέρες με Ζ+200 κιλοβατώρες, για τις οποίες 200 θα σε χρεώσει ο προηγούμενος πάροχος που σε εκπροσωπούσε ως τότε, πως θα στις "χρεώσει" και ο νέος ξεκινώντας να προσμετρά από εκείνο το νούμερο;

Δημοσ.
1 minute ago, _Biohazard_ said:

Πως γίνεται αυτό; αυτή η ένδειξη είναι τη Χ ημερομηνία που κανείς την αίτηση Ζ κιλοβατωρες. Αν η εκπροσώπηση ξεκινήσει Χ+15 μέρες με Ζ+200 κιλοβατώρες, για τις οποίες 200 θα σε χρεώσει ο προηγούμενος πάροχος που σε εκπροσωπούσε ως τότε, πως θα στις "χρεώσει" και ο νέος ξεκινώντας να προσμετρά από εκείνο το νούμερο;

Οι Ζ κιλοβατωρες μεταφερονται στον παλιο παροχο για να βγαλει τελικο λογαριασμο.

Δημοσ.

Μόλις έλαβα τον λογαριασμο από elpe και ξόδεψα (χωρις την εγγυηση) τα 100. Οποτε θεωρητικα εχω άλλα 50.

Να πάω καπου αλλου ή να περιμενω να αλλάξει ο μήνας; Τι λετε; 

Ρωταω γιατι δεν διάβασα κάτι καλό μέχρι τώρα. Κανω λαθος;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, stylish είπε

Ρωταω γιατι δεν διάβασα κάτι καλό μέχρι τώρα.

πες πρώτα τι διάβασες και το αναλύουμε αν μπερδεύεσαι κάπου

Δημοσ.
8 minutes ago, korakios said:

πες πρώτα τι διάβασες και το αναλύουμε αν μπερδεύεσαι κάπου

πιο πάνω διάβασα προβλημα στην volton και ΗΡΩΝ. Τι προτεινεις κορακιε;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...