Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

ένα μυαλό χειμώνα-καλοκαίρι , ξεχάστηκε , αμέσως να την κατηγορήσουμε 😁

Λες να το κάνει δώρο όπως η ZeniΘ; 🤪

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τα πιστωτικά που βγαίνουν στους λογαριασμούς, π.χ εμένα σήμερα εκδόθηκε λογαριασμός απο την elpe -85,96, σημαίνει οτι αυτό το ποσό μας μένει ακόμα άρα θα αφαιρεθεί και απο τον επόμενο και μπορούμε να τα τα ζητήσουμε ασχετα απο το αν θα το κανουμε η οχι? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Captain_AMeAKA είπε

Τα πιστωτικά που βγαίνουν στους λογαριασμούς, π.χ εμένα σήμερα εκδόθηκε λογαριασμός απο την elpe -85,96, σημαίνει οτι αυτό το ποσό μας μένει ακόμα άρα θα αφαιρεθεί και απο τον επόμενο και μπορούμε να τα τα ζητήσουμε ασχετα απο το αν θα το κανουμε η οχι? 

πολλά είναι ρε συ , μπορείς να το ζητήσεις αλλά καλό είναι να το αφήσεις για την επόμενη φορά ,

έτσι και αλλιώς τώρα δίνει δωροκάρτα άρα άνετα τρώγεται το πιστωτικό στο λογαριασμό

• Like 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, doomnx είπε

Λοιπόν βρήκα τον τύπο που χρησιμοποιεί η ELPEDISON:

image.png.aba95d026129532c52290b522764f370.png

Δεν έχει αθροίσει το περιθώριο εμπορίας 0,0339, ενώ παίρνει το μέσο όρο ΤΕΑ των όλων των ημερών του Ιανουαρίου μέχρι την προηγούμενη μέρα από αυτή που φαίνεται στην περίοδο τιμολόγησης. Από και πέρα παίζει θέμα στρογγυλοποίησης του 1,249 που είναι κάτι πιο κοντά σε 1,24936.

Μπράβο βρε φίλε, ωραίος!

Αλλά τι θα πει δεν έχει αθροίσει τη βασική τιμή χρέωσης; Πώς γίνεται; Και πότε θα τη χρεώσει; 

Τι κόλπα είναι αυτά πάλι;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bilham είπε

Μπράβο βρε φίλε, ωραίος!

Αλλά τι θα πει δεν έχει αθροίσει τη βασική τιμή χρέωσης; Πώς γίνεται; Και πότε θα τη χρεώσει; 

Τι κόλπα είναι αυτά πάλι;

Ό,τι να 'ναι 😂

Δημοσ.
6 ώρες πριν, xariskk24 είπε

Να ρωτήσω κατι. Εγώ έχω μήνα  κάθε 6 του μήνα όπου και επειδή βάζω μετρήσεις είναι εκκαθαριστικός. Οποτε έχω 6 μέρες Ιανουαρίου όπου θα πρέπει να χρεωθώ μεμτο πράσινο . Έχω και πάγια. Είμαι προτέργια όπου έλεγε ότι έχει 80 μείωση αν πληρώσουν εκπρόθεσμα. Αυτό πως θα το ξέρουν; Πως θα χρεώσουν με την κανονική τιμή και θα την αφαιρέσουν αν πληρώσεις στην ώρα σου; Επίσης στον λογαριασμό που ήρθε δεν βγάζω άκρη… έχει μια τιμή κιλοβατορας ότι να ναι. Πιθανολογω έκαναν έναν Ακτάρμα Νοέμβριο Δεκέμβριο Ιανουάριο και εβγαλνα ένα Μ.Ο.   Αλλά πως το βλέπεις αν είναι σωστό αυτό!; 490 κιλοβατορες  τι λέτε ;;

image.png.8fa40b9a9c9be6b87766df7adddce857.png

image.png.9d8a0400b680ec6fa1da72330b26b86f.png

πολυ καλο που αναγραφει ξεκαθαρα χωρις εξοικονομηση ενεργειας. 

Αλλα προβληματιστηκα με την ρητρα αναπροσαρμογης 0,02 ευρω * τις κιλοβατωρες ενταξει δεν το λες και μεγαλο που μας τρελανε η τηλεοραση μετα χρωματα . Εγω στην elpedison το smart που ειναι κιτρινο και κυμαινομενο 0,11285 ευρω η τιμη της κιλοβατωρας και το πρασινο που βλεπω στην προτεργια 0,11429 ευρω +0,02 ευρω η ρητρα* τις κιλοβατωρες . Αρα που λεγανε οτι το κιτρινο συμφερει περισσοτερο , μαλλον ειναι σωστη η επιλογη. 

• Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, johnmegarythmos είπε

πολυ καλο που αναγραφει ξεκαθαρα χωρις εξοικονομηση ενεργειας. 

Αλλα προβληματιστηκα με την ρητρα αναπροσαρμογης 0,02 ευρω * τις κιλοβατωρες ενταξει δεν το λες και μεγαλο που μας τρελανε η τηλεοραση μετα χρωματα . Εγω στην elpedison το smart που ειναι κιτρινο και κυμαινομενο 0,11285 ευρω η τιμη της κιλοβατωρας και το πρασινο που βλεπω στην προτεργια 0,11429 ευρω +0,02 ευρω η ρητρα* τις κιλοβατωρες . Αρα που λεγανε οτι το κιτρινο συμφερει περισσοτερο , μαλλον ειναι σωστη η επιλογη. 

Μόλις τώρα είπαμε ότι το 0,11285 είναι λάθος.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, motoboots είπε

Σε λογαριασμό που μόλις εκδόθηκε από ELPE και αφορά το κυμαινόμενο κίτρινο Smart, για το πρώτο 8ήμερο του 2024 (01/01/24 - 08/01/24) η χρέωση ήταν 0,10849 €/KWh.

εμενα μολις εκδοθηκε το οικιακο τιμολογιο για το elpedison smart και εχει αλλαξει εντελως η εμφανιση του λογαριασμου 5 σελιδες λογαριασμος!. Η τιμη κιλοβατωρας του Ιανουαριου 0,11285 ευρω και οχι το 0,10849 ευρω που αναγραφεις παραπανω. Επισης εμενα μου γραφει υπολοιπο συμβασης 10 μηνες , δηλαδη μπηκαμε σε δεσμευση; γιατι το γραφει αυτο; . Επισης αμα ληξει η συμβαση μεταφερομαστε στο πρασινο; ή οχι; . δεν το εχω καταλαβει αυτο. 

2 λεπτά πριν, doomnx είπε

Μόλις τώρα είπαμε ότι το 0,11285 είναι λάθος.

τι ειναι λαθος; τι εννοεις; διοτι η τιμη θα βγει τελος του μηνα; . 

επισης πως στο κιτρινο τιμολογιο στην δεη εχει ανακοινωθει η τιμη και στην elpedison οχι; . εμφανιζεται μονο ο τυπος; δεν το καταλαβαινω. 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, korakios είπε

πολλά είναι ρε συ , μπορείς να το ζητήσεις αλλά καλό είναι να το αφήσεις για την επόμενη φορά ,

έτσι και αλλιώς τώρα δίνει δωροκάρτα άρα άνετα τρώγεται το πιστωτικό στο λογαριασμό

Άρα έτσι συμφέρει να ξαναπάω elpedison απο volton που είμαι τώρα και θα έχω πάλι πιστωτικο στον λογαριασμο.

@doomnx για πες τώρα θα κανονίσεις εσυ?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Con_stant1ne είπε

Βγήκε τελικός από elpedison smart και χρεώθηκα 0,1153€ ημερήσιο και 0,099€ νυχτερινό για το διάστημα 1-11 Ιανουαρίου. Επαγγελματικό το ίδιο.

image.png

0,11533 ευρω η κιλοβατωρα στο smart ; γιατι ; βλεπω επισης οτι γραφει επιδοτηση εξοικονομησης ενεργειας πως το πετυχες αυτο; θα ηθελα και εγω να το δω σε δικο μου λογαριασμο . Ο λογαριασμος σου ειναι εκκαθαριστικος αυτος; . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε

τι ειναι λαθος; τι εννοεις; διοτι η τιμη θα βγει τελος του μηνα; . 

επισης πως στο κιτρινο τιμολογιο στην δεη εχει ανακοινωθει η τιμη και στην elpedison οχι; . εμφανιζεται μονο ο τυπος; δεν το καταλαβαινω. 

1 ώρα πριν, doomnx είπε

Λοιπόν βρήκα τον τύπο που χρησιμοποιεί η ELPEDISON.

Για λογαριασμούς μέχρι Ιανουαρίου:

image.png.aba95d026129532c52290b522764f370.png

Δεν έχει αθροίσει το περιθώριο εμπορίας 0,0339 €/kWh, ενώ παίρνει το μέσο όρο ΤΕΑ των όλων των ημερών του Ιανουαρίου μέχρι την προηγούμενη μέρα από αυτή που φαίνεται στην περίοδο τιμολόγησης. Από και πέρα παίζει θέμα στρογγυλοποίησης του 1,249 που είναι κάτι πιο κοντά σε 1,24936.

Το κίτρινο της ΔΕΗ είναι ex-ante. Το Smart είναι ex-post. Αλλά πρακτικά η τιμή του διαμορφώνεται ως rolling average των TEA της περιόδου τιμολόγησης.

Επεξ/σία από doomnx
Δημοσ.
5 ώρες πριν, isaias1983 είπε

Δε λέω λανθασμένο!

Θα προσπαθήσω να κάνω screenshot κ να τον ανεβάσω...

Για το δεύτερο σκέλος αν δεν κάτσω ένα μήνα δε θα πάρω τις 500kwh,οπότε στις 30 μέρες μπα μπάι...ναι εννοείται όσες κάψω παραπάνω θα τις χρεωθώ!

Έβαλα το λογαριασμό να τον δείτε...

Screenshot_20240123_183157_Drive.jpg

Screenshot_20240123_183413_Drive.jpg

Screenshot_20240123_183422_Drive.jpg

βλεπω οτι αναγραφει εγγυηση 25 ευρω διοτι δεν εχει παγια εντολη. Τοσα λιγα ειναι ; η εγγυηση για τριφασικο ρολοι οικιακο; περιμενα κανενα 50 ευρω; . Εγω που εχω παγια εντολη στην εγγυηση μου γραφει 0,00 ευρω . 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Captain_AMeAKA είπε

@doomnx για πες τώρα θα κανονίσεις εσυ?

Πάρε τηλεφωνάκι. Μην πεις ότι ξαναήσουν ELPEDISON.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, doomnx είπε

Πάρε τηλεφωνάκι. Μην πεις ότι ξαναήσουν ELPEDISON.

Άρα ούτε απο την εφαρμογή να το κάνω? Γιατί όμως στην προηγούμενη τράμπα δεν είχαν καποιο πρόβλημα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...