Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, marinna είπε

Εμένα μου είπαν ότι προσθέτουν τις τιμές κάθε ημέρας και διαιρούν διά τις ημέρες - οπότε αν μείνεις πχ 20 μέρες του Ιανουαρίου σε έναν πάροχο, θα πληρώσεις τη μεσοσταθμική αυτών των 20 ημερών. Ήταν πολύ σίγουρη η τηλεφωνήτρια της Ελπέντισον, και από μια άποψη έχει λογική αυτό -αλλά τότε όλη η Ελλάδα έχει καταλάβει κάτι λάθος (και δεν φταίμε εμείς...)

Δηλαδή σε σένα είπανε δεν θα γίνει εκκαθάριση στο τέλος του μήνα.Αντε βγάλε άκρη τώρα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, marinna είπε

Εμένα μου είπαν ότι προσθέτουν τις τιμές κάθε ημέρας και διαιρούν διά τις ημέρες - οπότε αν μείνεις πχ 20 μέρες του Ιανουαρίου σε έναν πάροχο, θα πληρώσεις τη μεσοσταθμική αυτών των 20 ημερών. Ήταν πολύ σίγουρη η τηλεφωνήτρια της Ελπέντισον, και από μια άποψη έχει λογική αυτό -αλλά τότε όλη η Ελλάδα έχει καταλάβει κάτι λάθος (και δεν φταίμε εμείς...)

η σιγουριά τη μάρανε 😁

15 λεπτά πριν, motoboots είπε

Στο τηλέφωνο μου είπαν ότι αυτή είναι η τιμή με βάση την ΤΕΑ που προκύπτει από αυτές τις ημερομηνίες και ότι θα γίνει εκκαθάριση όταν ανακοινωθεί η τιμή μετά το τέλος του μήνα. Είπα ότι δεν προκύπτει αυτό, αλλά δεν πήρα παραπάνω απαντήσεις.

τι απαντήσεις να πάρεις , αφού δε βγαίνει τόσο 😂 (άσε που δεν προβλέπεται εκκαθάριση)

απλά να φαίνεται χαμηλή η τιμή για ευνόητους λόγους και μετά να βαράνε στο τέλος (πλάκα θα έχει να χρεώνουν και παραπάνω 😁)

10 λεπτά πριν, favou2000 είπε

Όποτε θα γίνει διόρθωση τέλη του μήνα Οκ. @korakiosΑυτο ρωτούσα πριν.

οκ :)

1 λεπτό πριν, favou2000 είπε

Δηλαδή σε σένα είπανε δεν θα γίνει εκκαθάριση στο τέλος του μήνα.Αντε βγάλε άκρη τώρα.

δε γίνεται εκκαθάριση στην ΤΕΑ, ήδη έχει βγει (μάλιστα σήμερα κλείδωσε η αυριανή)

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

3 ώρες πριν, motoboots είπε

Η τιμές KWh ανά περίοδο φαίνονται στην τελευταία σελίδα με τα κόκκινα

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.6dabf35327768815954cd58aab4972a1.png

Τι φάση;; Ό,τι νά 'ναι!

2 ώρες πριν, korakios είπε

μα εκεί ποντάρουν , να βλέπεις χαμηλή τιμή , απλά αναρωτιέμαι πως θα τα πάρουν πίσω

με πεδίο αναδρομικής χρέωσης ή φουσκώνοντας τις επόμενες χρεώσεις ή απλά με "διόρθωση"

δοκίμασα και με τιμές ΤΕΑ της περιόδου 1/1-8/1 αλλά πάλι δε βγαίνει τόσο χαμηλά

(ο τύπος είναι 1,249*ΤΕΑ/1000 + 0,0339)

Όχι, δεν βγαίνει με τίποτα

2 ώρες πριν, xariskk24 είπε

Να ρωτήσω κατι. Εγώ έχω μήνα  κάθε 6 του μήνα όπου και επειδή βάζω μετρήσεις είναι εκκαθαριστικός. Οποτε έχω 6 μέρες Ιανουαρίου όπου θα πρέπει να χρεωθώ μεμτο πράσινο . Έχω και πάγια. Είμαι προτέργια όπου έλεγε ότι έχει 80 μείωση αν πληρώσουν εκπρόθεσμα. Αυτό πως θα το ξέρουν; Πως θα χρεώσουν με την κανονική τιμή και θα την αφαιρέσουν αν πληρώσεις στην ώρα σου; 

image.png.8fa40b9a9c9be6b87766df7adddce857.png

image.png.9d8a0400b680ec6fa1da72330b26b86f.png

Πρώτα θα πληρώσεις με την κανονική και μετά θα δεις την έκπτωση

1 ώρα πριν, SofoS@ είπε

Ενδιαφέρον, σε μένα στο ίδιο πρόγραμμα για λογαριασμό έναντι η χρέωση ήταν 0,11285 €/KWh

Απόκρυψη περιεχομένων

spacer.png

Ωρε γλέντια!!

39 λεπτά πριν, Titarasaudi είπε

Γιατί παιδιά στα excelακια σας βλέπω χαμηλότερες τιμές στα πράσινα τιμολόγια (πχ ΔΕΗ Γ1/Ν και Ηρων Basic) απ' αυτές που έχουν τα site των εταιρειών; 

Για παράδειγμα στο excel του @doomnx βλέπω τιμή για το Ηρων Basic Home 0.12104 αλλά στο site του Ηρων έχει 0.14025!

Τι καταλαβαίνω λάθος;; 

Βλέπεις την καρτέλα με τις πιθανές τιμές Φεβρουαρίου

27 λεπτά πριν, motoboots είπε

Στο τηλέφωνο μου είπαν ότι αυτή είναι η τιμή με βάση την ΤΕΑ που προκύπτει από αυτές τις ημερομηνίες και ότι θα γίνει εκκαθάριση όταν ανακοινωθεί η τιμή μετά το τέλος του μήνα. Είπα ότι δεν προκύπτει αυτό, αλλά δεν πήρα παραπάνω απαντήσεις.

21 λεπτά πριν, marinna είπε

Μπάχαλο. Άντε τώρα να καταλάβει κανείς πόσο πληρώνει τελικά την kWh!

ΜΤΑ 20 ημερών, ΤΕΑ, εκκαθάριση, προσθέτουν διαιρούν...😦🤪 γιατρέ ζαλίζομαι!!

καλησπερα, να δωσω μετρησεις στην elpe (ανοιξε παραθυρο μετρησεων )τωρα που φευγω για ηρων ή να περιμενω να βγαλουν εκκαθαριστικο (εχω ενα υπολοιπο 34ε που σιγουρα το εχω καλυψει).Στον ηρων παω για το 50αρικο και θα φυγω στο μηνα.

2 hours ago, korakios said:

Έλα... αφού τα ξέρουμε το κόλπα. Τιμολογούν χαμηλά, για να κρατήσουν πελάτες και μετά από 2 μήνες που θα ανακοινώσει τιμές ο ΑΔΜΗΕ θα γίνουν εκκαθαρίσεις. Όλα μαζί τουρλουμπούκι για να μη βγαίνει άκρη.

• Like 2

4 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Έλα... αφού τα ξέρουμε το κόλπα. Τιμολογούν χαμηλά, για να κρατήσουν πελάτες και μετά από 2 μήνες που θα ανακοινώσει τιμές ο ΑΔΜΗΕ θα γίνουν εκκαθαρίσεις. Όλα μαζί τουρλουμπούκι για να μη βγαίνει άκρη.

Και αν φύγεις τώρα πότε και τι τελικό θα βγάλουν? 🤔

• Thanks 1
  • Confused 1

Πηρα τηλεφωνο την ΔΕΔΔΗΕ και μου ειπαν οτι χθες πηραν τελικα εντολη απο την volton για την μεταφορα (θυμίζω την αιτηση την εκανα 8/1 με τα δικαιολογητικα 12/1) δηλαδη θελουν κανενα 10ημερο και τωρα μενει να γινει συστημικα η μεταφορα μου ειπε... ξερει κανενας ποσο παιρνει περιπου?

Επισης απο ποια καταναλωση θα ξεκινήσουν να μετρουν στην Volton, αυτη που τους εστειλα απο την μετρηση της ΔΕΔΔΗΕ?

6 minutes ago, jasonas21 said:

ξερει κανενας ποσο παιρνει περιπου?

Επισης απο ποια καταναλωση θα ξεκινήσουν να μετρουν στην Volton, αυτη που τους εστειλα απο την μετρηση της ΔΕΔΔΗΕ?

Είτε η προχτεσινή είτε η χτεσινή μέρα, θα είναι η τελευταία μέρα στον προηγούμενο πάροχο.

Είτε η χτεσινή είτε η σημερινή μέρα, θα είναι η 1η μέρα εκπροσώπησης της Volton.

Πάρε τη Παρασκευή τηλέφωνο στον ΔΕΔΔΗΕ για να επιβεβαιώσεις τις ημερομηνίες.

6 minutes ago, jasonas21 said:

Απ'τη μέτρηση που έδωσες στη volton. Κι αυτό το επιβεβαιώνεις μαζί με το άλλο.

19 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Απ'τη μέτρηση που έδωσες στη volton. Κι αυτό το επιβεβαιώνεις μαζί με το άλλο.

Η μετρηση με ενδιαφερει να πω την αληθεια, για το ποτε ξεκινησαν να μετρουν οι κιλοβατωρες για τα 500 δωρεαν! :P

29 λεπτά πριν, jasonas21 είπε

Πηρα τηλεφωνο την ΔΕΔΔΗΕ και μου ειπαν οτι χθες πηραν τελικα εντολη απο την volton για την μεταφορα (θυμίζω την αιτηση την εκανα 8/1 με τα δικαιολογητικα 12/1) δηλαδη θελουν κανενα 10ημερο και τωρα μενει να γινει συστημικα η μεταφορα μου ειπε... ξερει κανενας ποσο παιρνει περιπου?

Ανάλογα.. Μπορεί από αυτή που έχεις δώσει.. Η μπορεί να περάσουν από τον Δεδδηε.. 

10 minutes ago, jasonas21 said:

Η μετρηση με ενδιαφερει να πω την αληθεια, για το ποτε ξεκινησαν να μετρουν οι κιλοβατωρες για τα 500 δωρεαν! :P

Σου ειπα παραπάνω και για τα 2. Το επιβεβαιώνεις τη παρασκευή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, korakios είπε

μα εκεί ποντάρουν , να βλέπεις χαμηλή τιμή , απλά αναρωτιέμαι πως θα τα πάρουν πίσω

με πεδίο αναδρομικής χρέωσης ή φουσκώνοντας τις επόμενες χρεώσεις ή απλά με "διόρθωση"

(ο τύπος είναι 1,249*ΤΕΑ/1000 + 0,0339)

Όσο πάει γίνεται και καλύτερο, μας τα είχαν κάνει τσουρέκια 2 μήνες για να "καταλάβουμε" εμείς οι "ανίδεοι" πολίτες πως λειτουργούν οι αγορές με πολύχρωμους λογαριασμούς... Διαβουλεύσεις, συναντήσεις, συμφωνίες, επιτροπές, υπουργεία, άρθρα, αναλύσεις για να καταλήξουμε το κάθε μπακάλικο τύπου Ελπέντισον να χρεώνει ότι γουστάρει τον καθένα για το ίδιο πρόγραμμα.
0,10849 €/KWh τον έναν - 0,11285 €/KWh τον άλλον, δείχνει ότι επιλέγουν να είναι εξόφθαλμα παράνομοι και καμία "διόρθωση" δεν τους σώζει. Σε μια χώρα όπου θα λειτουργούσε η δικαιοσύνη θα πλήρωναν γερές αποζημιώσεις σε καταναλωτές και θα έστρωναν.

Είναι που θα ήταν πιο ξεκάθαρες οι χρεώσεις των παρόχων παρά τις ρήτρες και θα είχαμε δικαίωμα επιλογής και άμεσης σύγκρισης... Εδώ για να εκδώσουν έναν @@ ηλεκ.λογαριασμό κάνουν 20+ μέρες λες και περιμένουν μελάνι να γεμίσουν τις πένες να τους γράψουν.
Ρε γμτ είναι δυνατόν να ζούμε σε τέτοια Μπανανία και να μην κουνιέται φύλλο; Δώστε τα κλειδιά στα καρτέλ τι το κουράζουμε.

Επεξ/σία από grinder_
  • Like 6
  • Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, bilham είπε

Ή άνοιξε νέο θέμα "Τουρισμός για όλους-Προβλήματα μεταφοράς" 🤣

Γ21; ή Γ22; ή Γ23;

Γ21 ! Επίσης η ΔΕΗ σε συνεργασία με την Aegean δίνει μίλια για πτήσεις απ' ότι γράφει 

Επεξ/σία από xrist0s4

1 ώρα πριν, ekrepali είπε

μα δεν είναι καν απο ΑΔΜΗΕ , ΤΕΑ είναι και βγήκανε οι τιμές 😂

38 λεπτά πριν, ozzo είπε

Είμαι βολτον από 12/1.Εχω συμπληρώσει τις 500 kwh.

Φεύγω τώρα ή να κλείσει ο μήνας?

απο όσο ειπώθηκε σήμερα , δικαιούσαι 500/30 kw / μέρα

άρα για 11*500/30= έχεις 183kw δωρεάν και 377kw χρέωσης

αν μπορείς να απλώσεις την κατανάλωση ή να μαγειρέψεις τα νούμερα για μετάβαση σε άλλο πάροχο ( αν ζητάνε φωτό δύσκολο , αν σκάσει βέβαια επιτόπια αδύνατον)

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...