Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να ρωτήσω κατι. Εγώ έχω μήνα  κάθε 6 του μήνα όπου και επειδή βάζω μετρήσεις είναι εκκαθαριστικός. Οποτε έχω 6 μέρες Ιανουαρίου όπου θα πρέπει να χρεωθώ μεμτο πράσινο . Έχω και πάγια. Είμαι προτέργια όπου έλεγε ότι έχει 80 μείωση αν πληρώσουν εκπρόθεσμα. Αυτό πως θα το ξέρουν; Πως θα χρεώσουν με την κανονική τιμή και θα την αφαιρέσουν αν πληρώσεις στην ώρα σου; Επίσης στον λογαριασμό που ήρθε δεν βγάζω άκρη… έχει μια τιμή κιλοβατορας ότι να ναι. Πιθανολογω έκαναν έναν Ακτάρμα Νοέμβριο Δεκέμβριο Ιανουάριο και εβγαλνα ένα Μ.Ο.   Αλλά πως το βλέπεις αν είναι σωστό αυτό!; 490 κιλοβατορες  τι λέτε ;;

image.png.8fa40b9a9c9be6b87766df7adddce857.png

image.png.9d8a0400b680ec6fa1da72330b26b86f.png

• Thanks 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 λεπτά πριν, xariskk24 είπε

Εγώ έχω μήνα  κάθε 6 του μήνα όπου και επειδή βάζω μετρήσεις είναι εκκαθαριστικός.

δεν είναι , είναι έναντι με μετρήσεις πελάτη , στην εκκαθάριση θα σπάσουν αναλογικά , είτε απο εκκαθάριση ΔΕΔΔΗΕ προγραμματισμένη , είτε όταν με το καλό και σύντομα την κάνεις άμεσα

5 λεπτά πριν, xariskk24 είπε

Έχω και πάγια. Είμαι προτέργια όπου έλεγε ότι έχει 80 μείωση αν πληρώσουν εκπρόθεσμα. Αυτό πως θα το ξέρουν; Πως θα χρεώσουν με την κανονική τιμή και θα την αφαιρέσουν αν πληρώσεις στην ώρα σου

τι πως θα το ξέρουν ? όταν πληρώνεται εμπρόθεσμα , λες να μην ξέρουν πότε πληρώνεις ??

5 λεπτά πριν, xariskk24 είπε

Επίσης στον λογαριασμό που ήρθε δεν βγάζω άκρη… έχει μια τιμή κιλοβατορας ότι να ναι. Πιθανολογω έκαναν έναν Ακτάρμα Νοέμβριο Δεκέμβριο Ιανουάριο και εβγαλνα ένα Μ.Ο.   Αλλά πως το βλέπεις αν είναι σωστό αυτό!; 490 κιλοβατορες  τι λέτε ;;

παλιά ήταν έτσι , η διάνοια της μηχανογράφησης δεν ήξερε πως να κάνει χώρο για ανάλυση , μετά απο κράξιμο στη ΡΑΕ μάλλον  πήραν απο ΙΕΚ κανα παλικαράκι να κάνει πρακτική και έκανε πεδίο έξτρα , αλλά μάλλον έφυγε μιας και μόνο αυτό έμεινε :

Spoiler

1213419242_.png.54feef4be0ecc9692dc5f6e0aad1a30e.png

δες μήπως έχει κάπου αλλού άλλο , αλλά βάλε σε spoiler τη φωτό

τα 0,08 θα τα πάρεις για κατανάλωση απο 1/1-6/1

myrae ζητάς ανάλυση

Ήρθε κ σε μένα ο λογαριασμός από 8/12/23 έως 10/1/24 που πήγα στη volton.

880kwh κ ο λογαριασμός είναι 120€!

Καλά είναι λέτε?

Λέει κ κάπου -100€ ΔΩΡΟ!

Οπότε λογικά θα πλήρωνα 220€ κανονικά...

Τώρα περιμένω να περασουν ακριβώς 30 μέρες(να πάρω τις 500kwh δώρο) κ να πάω στον επόμενο,σωστά???

Χίλια μπράβο παιδιά για τη δουλειά που κάνετε!

2 ώρες πριν, motoboots είπε

Η τιμές KWh ανά περίοδο φαίνονται στην τελευταία σελίδα με τα κόκκινα

Απόκρυψη περιεχομένων

Στιν λογαριασμό των γονιών μου πάει μέχρι 10/1 και είναι λίγο αυξημένη η τιμή : 0,11285.

Επίσης, ενώ είχα δώσει ενδείξεις, τις έγραψαν εντελώς και έβγαλαν έναντι με τις μισές περίπου κιλοβατώρες (υποθέτω ώστε να φανεί πάλι πιστωτικό και όταν μας έρθει η κεραμίδα να είναι αργά).

Γενικά δεν καταλαβαίνω πώς ακριβώς θα διαμορφώνεται η τιμή της κιλοβατώρας τελικά.

Επειδή έχουν φάει προ πολλού τα δώρα της ΕΛΠΕ και ο τουρισμός για αυτήν την παροχή δεν μας φτουραει πολύ, να τους πάω μήπως στην ακατανομαστη ή θα αλλάξει άρδην σε λίγο η εικόνα και να περιμένω; Έχουν νυκτερινό και για την ώρα η παραμονή στο smart της ΕΛΠΕ κοστίζει πολύ περισσότερο από το 4all (σορυ..)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, motoboots είπε

Σε λογαριασμό που μόλις εκδόθηκε από ELPE και αφορά το κυμαινόμενο κίτρινο Smart, για το πρώτο 8ήμερο του 2024 (01/01/24 - 08/01/24) η χρέωση ήταν 0,10849 €/KWh.

Ενδιαφέρον, σε μένα στο ίδιο πρόγραμμα για λογαριασμό έναντι η χρέωση ήταν 0,11285 €/KWh

Spoiler

spacer.png

Επεξ/σία από SofoS@

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, marinna είπε

Στιν λογαριασμό των γονιών μου πάει μέχρι 10/1 και είναι λίγο αυξημένη η τιμή : 0,11285.

Επίσης, ενώ είχα δώσει ενδείξεις, τις έγραψαν εντελώς και έβγαλαν έναντι με τις μισές περίπου κιλοβατώρες (υποθέτω ώστε να φανεί πάλι πιστωτικό και όταν μας έρθει η κεραμίδα να είναι αργά).

Γενικά δεν καταλαβαίνω πώς ακριβώς θα διαμορφώνεται η τιμή της κιλοβατώρας τελικά.

Επειδή έχουν φάει προ πολλού τα δώρα της ΕΛΠΕ και ο τουρισμός για αυτήν την παροχή δεν μας φτουραει πολύ, να τους πάω μήπως στην ακατανομαστη ή θα αλλάξει άρδην σε λίγο η εικόνα και να περιμένω; Έχουν νυκτερινό και για την ώρα η παραμονή στο smart της ΕΛΠΕ κοστίζει πολύ περισσότερο από το 4all (σορυ..)

σκοπός του τουρισμού είναι να φεύγεις με το που τελειώνουν τα δώρα, αν είναι να κάθεσαι χωρίς λόγο εννοείται κλείσε στην ακατανόμαστη ή σε κανα φθηνό σταθερό

7 λεπτά πριν, marinna είπε

δε βγαίνει άκρη , είναι φθηνή χωρίς λόγο , μάλλον θα τον μαθουμε αργότερα

10 λεπτά πριν, isaias1983 είπε

Ήρθε κ σε μένα ο λογαριασμός από 8/12/23 έως 10/1/24 που πήγα στη volton.

880kwh κ ο λογαριασμός είναι 120€!

Καλά είναι λέτε?

αν λες λανθασμένα σύνολο λογαριασμού , ναι , μια χαρά

αλλά πολύ έμεινες για τέτοια τεράστια κατανάλωση

10 λεπτά πριν, isaias1983 είπε

Τώρα περιμένω να περασουν ακριβώς 30 μέρες(να πάρω τις 500kwh δώρο) κ να πάω στον επόμενο,σωστά???

ναι , υπόψιν οτι θα χρεωθείς όσες παραπάνω απο 500kw , άρα μην το αφήσεις και πολύ

Επεξ/σία από korakios
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, korakios είπε

σκοπός του τουρισμού είναι να φεύγεις με το που τελειώνουν τα δώρα, αν είναι να κάθεσαι χωρίς λόγο εννοείται κλείσε στην ακατανόμαστη ή σε κανα φθηνό σταθερό

δε βγαίνει άκρη , είναι φθηνή χωρίς λόγο , μάλλον θα τον μαθουμε αργότερα

αν λες λανθασμένα σύνολο λογαριασμού , ναι , μια χαρά

αλλά πολύ έμεινες για τέτοια τεράστια κατανάλωση

ναι , υπόψιν οτι θα χρεωθείς όσες παραπάνω απο 500kw , άρα μην το αφήσεις και πολύ

Δε λέω λανθασμένο!

Θα προσπαθήσω να κάνω screenshot κ να τον ανεβάσω...

Για το δεύτερο σκέλος αν δεν κάτσω ένα μήνα δε θα πάρω τις 500kwh,οπότε στις 30 μέρες μπα μπάι...ναι εννοείται όσες κάψω παραπάνω θα τις χρεωθώ!

Έβαλα το λογαριασμό να τον δείτε...

Screenshot_20240123_183157_Drive.jpg

Screenshot_20240123_183413_Drive.jpg

Screenshot_20240123_183422_Drive.jpg

Επεξ/σία από isaias1983

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, motoboots είπε

Αν προσέξεις, πρόκειται για εκκαθαριστικό. Θα μείνω εδώ από περιέργεια, αφού είναι εξοχικό χωρίς σοβαρή κατανάλωση, αλλά από τη βασική κατοικία θα την κάνω μάλλον. 

Να δω αν θα το εξηγήσουν τηλεφωνικά. 

@korakiosΜήπως να ρωτήσεις στο chat να μάθουμε και οι υπόλοιποι πως ακριβώς βγαίνει η συγκεκριμένη τιμή και αν θα βγει νεος λογαριασμός αφού είναι κίτρινο και η τιμή κανονικά Ιανουαρίου θα βγει στο τέλος του μήνα?

Επεξ/σία από favou2000

14 λεπτά πριν, isaias1983 είπε

Δε λέω λανθασμένο!

Θα προσπαθήσω να κάνω screenshot κ να τον ανεβάσω...

κομπλέ η χρέωση ρεύματος ήταν μικρότερη απο 100€ , άρα πήρες και για τις ρυθμιζόμενες

(βάλε άμεσα νυχτερινό ,να σπάει η κατανάλωση και να μην πληρώνεις τόσα στις κλίμακες ΥΚΩ )

7 λεπτά πριν, favou2000 είπε

δεν κατάλαβα τι θες να ρωτήσεις

Γιατί παιδιά στα excelακια σας βλέπω χαμηλότερες τιμές στα πράσινα τιμολόγια (πχ ΔΕΗ Γ1/Ν και Ηρων Basic) απ' αυτές που έχουν τα site των εταιρειών; 

Για παράδειγμα στο excel του @doomnx βλέπω τιμή για το Ηρων Basic Home 0.12104 αλλά στο site του Ηρων έχει 0.14025!

Τι καταλαβαίνω λάθος;; 

Μόλις τώρα, Titarasaudi είπε

Γιατί παιδιά στα excelακια σας βλέπω χαμηλότερες τιμές στα πράσινα τιμολόγια (πχ ΔΕΗ Γ1/Ν και Ηρων Basic) απ' αυτές που έχουν τα site των εταιρειών; 

Για παράδειγμα στο excel του @doomnx βλέπω τιμή για το Ηρων Basic Home 0.12104 αλλά στο site του Ηρων έχει 0.14025!

Τι καταλαβαίνω λάθος;; 

μάλλον δεν πρόσεξες στο excel μου τι γράφει στην φάτσα-κάρτα-πρώτη-γραμμή , 2 μέρες έχω που έβαλα τιμές χοντρικής  και ήδη το μετάνιωσα

στο excel του doomnx είσαι σίγουρος οτι κοιτάς τη σωστή καρτέλα και όχι πρόβλεψη Φεβρουαρίου ?

άσχετα με αυτά δες αν σε συμφέρει να χτυπάς δώρα

• Like 1

On 22/01/2024 at 14:48, walex said:

Η Elpedison θέλει λέει 3-4 ημέρες για να στείλει την βεβαίωση εκπροσώπησης έτσι είναι?

On 22/01/2024 at 14:57, korakios said:

περίπου , ναι

Ζήτησα κι εγώ μέσω chat, και την έστειλαν σε 5 ώρες...

Spoiler

0138366_soundsation-sj02m-b-jack.jpeg.ff4120e833a308bd1627f91cd135d5f1.jpeg

• Confused 1

20 λεπτά πριν, favou2000 είπε

@korakiosΜήπως να ρωτήσεις στο chat να μάθουμε και οι υπόλοιποι πως ακριβώς βγαίνει η συγκεκριμένη τιμή και αν θα βγει νεος λογαριασμός αφού είναι κίτρινο και η τιμή κανονικά Ιανουαρίου θα βγει στο τέλος του μήνα?

Στο τηλέφωνο μου είπαν ότι αυτή είναι η τιμή με βάση την ΤΕΑ που προκύπτει από αυτές τις ημερομηνίες και ότι θα γίνει εκκαθάριση όταν ανακοινωθεί η τιμή μετά το τέλος του μήνα. Είπα ότι δεν προκύπτει αυτό, αλλά δεν πήρα παραπάνω απαντήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, motoboots είπε

Στο τηλέφωνο μου είπαν ότι αυτή είναι η τιμή με βάση την ΤΕΑ που προκύπτει από αυτές τις ημερομηνίες και ότι θα γίνει εκκαθάριση όταν ανακοινωθεί η τιμή μετά το τέλος του μήνα. Είπα ότι δεν προκύπτει αυτό, αλλά δεν πήρα παραπάνω απαντήσεις.

Όποτε θα γίνει διόρθωση τέλη του μήνα Οκ. @korakiosΑυτο ρωτούσα πριν.

Επεξ/σία από favou2000

3 λεπτά πριν, motoboots είπε

Εμένα μου είπαν ότι προσθέτουν τις τιμές κάθε ημέρας και διαιρούν διά τις ημέρες - οπότε αν μείνεις πχ 20 μέρες του Ιανουαρίου σε έναν πάροχο, θα πληρώσεις τη μεσοσταθμική αυτών των 20 ημερών. Ήταν πολύ σίγουρη η τηλεφωνήτρια της Ελπέντισον, και από μια άποψη έχει λογική αυτό -αλλά τότε όλη η Ελλάδα έχει καταλάβει κάτι λάθος (και δεν φταίμε εμείς...)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...