Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας (αποκλειστικά και μόνο)

korakios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, korakios είπε

Εσύ απλά κοιτάς πότε χρονικά απο τα 2 έρχεται πρώτο , όταν συμπληρώνεις 500kw ή όταν κλείνουν 30 μέρες και κάνεις αίτηση σε άλλον πάροχο

Αν δεν κάνω λάθος,διόρθωσε με, σε περίπτωση που κάψεις τις 500 στις 20 μέρες και φύγεις,θα πάρεις δωρεάν όσες δικαιούται αναλογικά. Δηλαδή 333 και τις υπόλοιπες θα τις χρεωθείς.

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5722

• ekrepali

2255

• doomnx

1312

• takoulou

683

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, Nekro87 είπε

Αν δεν κάνω λάθος,διόρθωσε με, σε περίπτωση που κάψεις τις 500 στις 20 μέρες και φύγεις,θα πάρεις δωρεάν όσες δικαιούται αναλογικά. Δηλαδή 333 και τις υπόλοιπες θα τις χρεωθείς.

όχι , είναι έως 500kw για ότι κάψεις τις πρώτες 30 μέρες

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, hln3 είπε

Σε ΗΡΩΝ άλλο πρόγραμμα είχα επιλέξει, άλλο βλέπω στο my account. Έκανα αίτημα αλλαγής, ελπίζω πέρα από τις μέρες που με τρέξανε με άλλη χρέωση να μην ψάχνω και το 50αρικο δώρο. Τελειώς άκυρο γιατί έδωσα τα στοιχεία του προγράμματος και τηλεφωνικά όταν με καλέσανε μετά το econtract, και μετά από λίγες ημέρες με πήρανε και τηλ ξανά για να μου πούνε τις παροχές και επιβεβαιώθηκαν. Κουκουρουκου....

Είμαι σίγουρος πως το όλο μπέρδεμα έγινε επειδή είπα πως δεν θέλω το guarantee, μου ειπανε πως το είχα επιλέξει από το site αλλά αφού δεν το θέλω θα το αφαιρέσουν και δεν θα το χρεωθώ. Και την 2η φορά που πήρανε μου ειπανε πως είναι περασμένο αλλα θα το βγάλουν ... και τώρα βλέπω home basic προγραμμα, αντί για το απλό generous.

To home basic από οτι κατάλαβα είναι το πράσινο τους. Είχε και ένα κουτί "μείνετε στο πρόγραμμα σας" στο my ηρων, που ήξερα ότι το βγάζουνε για να μην σε πάνε σε πράσινο, το πάτησα, πάλι στο basic home είμαι οπότε πάτησα τώρα αλλαγή για generous ... θα με πάρουν τηλ έγραψε για επιβεβαίωση😴

Γιατί να μην μείνεις home basic , πιο φθηνό βγαίνει σύμφωνα με το preview στο excel του Φεβρουαρίου, θα τσιμπήσεις και το 50ρικο online εγγραφής και κομπλέ

Επεξ/σία από archiezulu
  • Like 1

6 ώρες πριν, korakios είπε

για 6 μήνες απο τη στιγμή που θα εκπροσωπηθείς θα είναι όσο γράφει (μηδέν)

Αυτό από που προκύπτει;Το είχα δει και στο excel που το έγραφες.Αυτοι λένε μέχρι Μάρτιο και νομίζω οι συντελεστές στα κίτρινα είναι σταθεροί για 3 μήνες υποχρεωτικά 

3 λεπτά πριν, thanos206 είπε

Αυτό από που προκύπτει;

νομοθεσία ΚΠΗΕ

3 λεπτά πριν, thanos206 είπε

Αυτοι λένε μέχρι Μάρτιο

για αιτήσεις μέχρι Μάρτιο μάλλον εννοούν

4 λεπτά πριν, thanos206 είπε

και νομίζω οι συντελεστές στα κίτρινα είναι σταθεροί για 3 μήνες υποχρεωτικά 

οι συντελεστές υπολογισμού ρήτρας και αφορά πράσινα

• Like 2

5 ώρες πριν, hln3 είπε

Σε ΗΡΩΝ άλλο πρόγραμμα είχα επιλέξει, άλλο βλέπω στο my account. Έκανα αίτημα αλλαγής, ελπίζω πέρα από τις μέρες που με τρέξανε με άλλη χρέωση να μην ψάχνω και το 50αρικο δώρο. Τελειώς άκυρο γιατί έδωσα τα στοιχεία του προγράμματος και τηλεφωνικά όταν με καλέσανε μετά το econtract, και μετά από λίγες ημέρες με πήρανε και τηλ ξανά για να μου πούνε τις παροχές και επιβεβαιώθηκαν. Κουκουρουκου....

Είμαι σίγουρος πως το όλο μπέρδεμα έγινε επειδή είπα πως δεν θέλω το guarantee, μου ειπανε πως το είχα επιλέξει από το site αλλά αφού δεν το θέλω θα το αφαιρέσουν και δεν θα το χρεωθώ. Και την 2η φορά που πήρανε μου ειπανε πως είναι περασμένο αλλα θα το βγάλουν ... και τώρα βλέπω home basic προγραμμα, αντί για το απλό generous.

To home basic από οτι κατάλαβα είναι το πράσινο τους. Είχε και ένα κουτί "μείνετε στο πρόγραμμα σας" στο my ηρων, που ήξερα ότι το βγάζουνε για να μην σε πάνε σε πράσινο, το πάτησα, πάλι στο basic home είμαι οπότε πάτησα τώρα αλλαγή για generous ... θα με πάρουν τηλ έγραψε για επιβεβαίωση😴

Εγώ έμεινα στο generous guarantee (μάλλον όχι πολύ σοφή επιλογή) αλλά ακόμα δεν έχω πληρώσει κάτι γιατί είναι καινούργια η παροχή και έχω πιστωτικό λόγω 50€...στην εφαρμογή και εμένα HOME basic βγάζει... μου είπαν είναι συστημικό μετά τις 31/1 θα λέει το σωστό 

• Thanks 1

Στις 19/1/2024 στις 4:42 ΜΜ, doomnx είπε

Στους όρους των νέων σταθερών της VOLTON είδα ένα σημείο που πολύ μου άρεσε:

«Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που ο Πελάτης επιλέξει, πριν την πάροδο των πρώτων δώδεκα (12) μηνών, άλλο σταθερό εμπορικό πρόγραμμα (μπλε σήμανση) του Προμηθευτή, η μετάβασή του στο νέο σταθερό εμπορικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί χωρίς την ως άνω οικονομική επιβάρυνσή του.»

Παλαιότερα, για να αλλάξει κάποιος υφιστάμενος πελάτης πρόγραμμα, η volton έθετε ως απαραίτητη προυπόθεση να ολοκληρωθεί το 4μηνο(δηλ. να εκδοθεί εκκαθαριστικός με μέτρηση από ΔΕΔΔΗΕ).

Δεν πιστεύω να το έχουν αλλάξει. Άρα προσοχή....

17 λεπτά πριν, korakios είπε

για αιτήσεις μέχρι Μάρτιο μάλλον εννοούν

Πάντως αυτοί στους ειδικούς όρους αυτά λένε.

"Συντελεστές Ζ: Ορίζεται από την Εταιρεία ανά ημερολογιακό τρίμηνο και αντιπροσωπεύουν, εν είδει πρόβλεψης, λοιπά κόστη ηλεκτρικής ενέργειας από την
χονδρεμπορική αγορά που δεν περιλαμβάνονται στη ΜΤΑΗΕ, καθώς και κόστη δραστηριότητας εμπορίας και διαχείρισης πελατών. Τα κόστη αυτά 
προϋπολογίζονται από την Εταιρεία και συνθέτουν τον εν λόγω συντελεστή. Ο συντελεστής δεν υπόκειται σε εκκαθάριση. Η τιμή του συντελεστή είναι 
ανηρτημένη στην εταιρική ιστοσελίδα, www.zenith.gr. Για την περίοδο 01/01/2024 ως 31/03/2024, ο συντελεστής Ζ ορίζεται 0 €/KWh. Σε περίπτωση 
αναπροσαρμογής της τιμής του ως άνω συντελεστή, ο Πελάτης ενημερώνεται δεόντως σύμφωνα με τον ΚΠΗΕ. Σε περίπτωση που δεν λάβει χώρα 
αναπροσαρμογή της τιμής του συντελεστή στο τέλος της ως άνω αναφερθείσας περιόδου κατόπιν προσήκουσας προγνωστοποίησης του Πελάτη, 
χρησιμοποιείται η πλέον πρόσφατη τιμή αυτού."

12 λεπτά πριν, thanos206 είπε

Σε περίπτωση αναπροσαρμογής της τιμής του ως άνω συντελεστή, ο Πελάτης ενημερώνεται δεόντως σύμφωνα με τον ΚΠΗΕ

ο ΚΠΗΕ προβλέπει ατομική ειδοποίηση 2 μηνών πριν την εφαρμογή της και παράλληλα θέτει ελάχιστη διάρκεια τιμών 6 μήνες

δεν ξέρω τι θα κάνει η Ζενίθ , αν αλλάξει τιμή όμως κατα τη διάρκεια συμβολαίου πριν το 6μηνο είναι παράνομο

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/1/2024 στις 12:34 ΠΜ, liakjim είπε

Από ότι βλέπω δεν υπολογίζεις την έκπτωση συνέπειας στην τελική τιμή σωστά;

Αν κάνει την υπογραφή σύμβασης σε κατάστημα θα δικαιούται τα δώρα;
Γιατί πχ ΗΡΩΝ για να πάρω το 50ρι μου είπαν ότι πρέπει να γίνει ον λάιν η αίτηση μόνο.

Επεξ/σία από Demetroula
  • Like 1

2 ώρες πριν, Demetroula είπε

Αν κάνει την υπογραφή σύμβασης σε κατάστημα θα δικαιούται τα δώρα;
Γιατί πχ ΗΡΩΝ για να πάρω το 50ρι μου είπαν ότι πρέπει να γίνει ον λάιν η αίτηση μόνο.

Καλά σου είπαν 

• Thanks 1

Καλησπέρα, είμαι ζενιθ ρεύμα + αέριο, κ έχω νυχτερινό μετρητή.
Συμφέρει ( για Ιανουάριο ), επειδή δεν έχω καταλήξει ακόμα, να πάω power home choice , ή λόγω νυχτερινού να επιλέξω power home special? Για Φεβρουάριο τι λένε οι προβλέψεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το special έχει συντελεστη Ζ -0.010 αλλά συνολικά έχει 5 ευρώ πάγιο αντί για 1 ευρώ. Οπότε δες το ανάλογα την κατανάλωση σου. Μόνο αν είναι μεγάλη και κάνεις πολλές κιλοβατώρες νύκτα συμφέρει το special.

Τα κιτρινα ακολουθυύν τη χονδρική τιμή κάθε μήνα οπότε δεν ανακοινώνεται η τιμή. Τώρα που ξέρουμε τη ΜΤΑ Δεκέμβρη στα 0.12 αν είχες το home choice τότε θα είχες τελική τιμή 1.1357 x 0.12 = 0.1363. Η ΜΤΑ Γενάρη λογικά θα είναι 0.11 και λίγο πιο κάτω ίσως οπότε η τελική κιλοβατώρα αλλάζει ανάλογα τη χονδρική.

Επεξ/σία από juanjk

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...